W II lidze wszyscy się wzmacniają

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Franz 2004-07-27, 12:20 pm

CharoN^ napisał(a):Nie mogę tylko zrozumieć jednego ... Niedawno były plotki, iż Widzew jest na skraju bankructwa, a teraz wzmacnia się solidnymi zawodnikami

Tak to jest jak się ma w zarządzie Z. Bońka...
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

re

Postprzez Qba 2004-07-27, 3:10 pm

ATR napisał(a):A propos drugiej ligii to znalazłem jedną stronkę tylko druga liga: www.druga.ligapolska.pl

ale widzę że mają jakieś kosmiczne dane odnośnie naszego klubu http://www.druga.ligapolska.pl/index.ph ... by&klub=18
ZAGŁĘBIE MA 23 LATA
:shock:

wlasnie wyslalem do nich maila.. takie rzeczy mnie slabia.. jak mozna proawdzic w miare profesjonalny serwis drugoligowy tak uczciwie i rzetelnie??? rece opadaja...
Qba

Postprzez zgredos 2004-07-28, 2:30 pm

CharoN^ napisał(a):
Nie mogę tylko zrozumieć jednego ... Niedawno były plotki, iż Widzew jest na skraju bankructwa, .

To nie były plotki Widzew ma ogromne długi ale ma też Bońka który dużo może. Dla porównania z włoskiej II ligii do III ma być przesunite Napoli klub który ma w swojej kolekcji mistrzostwa Włoch, i puchar UEFA Tam nie ma sentymentów a są wyniki w Polsce nie ma wyników ale są kolesie
zgredos

Postprzez viking 2004-07-28, 10:04 pm

W Polsce na starcie nie ma wyników, natomiast kiedy czas na finisz wyniki są i to jakie :lol: :lol: :lol:
viking

Postprzez ARAS1906 2004-07-29, 8:03 am

Byrkaniczkow graczem Korony
Swetosław Dimow Byrkaniczkow, 30-letni bułgarski środkowy pomocnik, podpisał w środę dwuletni kontrakt z Koroną Kielce. Jest ostatnim, jedenastym graczem, który wzmocnił zespół Dariusza Wdowczyka przed nowym sezonem.

Zawodnik ostatni sezon spędził w Łokomotiw Płowdiw, z którym zdobył tytuł mistrza kraju. Będzie jednym z bardziej utytułowanych graczy beniaminka drugiej ligi, bo oprócz tego na koncie ma jeszcze trzy tytuły mistrzowskie z Lewskim Sofia. W tym klubie zaliczył też występy w eliminacjach Ligi Mistrzów z Ĺ˝eljezničarem Sarajewo i Galatasaray SK. Do tego grał w młodzieżowej reprezentacji swego kraju.

Bułgar z powodu kontuzji mięśnia czwórgłowego nie zagra w pierwszym meczu ligowym z Jagiellonią Białystok i prawdopodobnie w pucharowym z Widzewem Łódź w Kielcach (3 sierpnia).

źródło: Gazeta.pl
Pomijając kwestię tego Bułgara, Korona zakontraktowała 11 nowych zawodników :roll: hmm.... ciekawe czy ilość przejdzie w jakość :twisted:
ARAS1906
Środula

Postprzez WOJTEK 2004-07-29, 8:18 am

ZOBACZYMY.MAM WRAŻENIE ,ZE KORONA POSZŁA NA ILOŚĆ.POZA TYM ZGRYWANIE TEJ HOŁOTY POTRWA PEWNIE KILKA TYGODNI.I TEGO IM WŁASNIE ŻYCZĘ.
WOJTEK
Adventure Group

re

Postprzez Qba 2004-07-29, 10:59 am

no i patrzcie co mi odpisali.....

"Witam,
Oczywiscie ma Pan racje. Blad byl karygodny. Przepraszamy i zyczymy
sukcesow Zaglebiu Sosnowiec.

Przy okazji pytanie. Czy zodziliby sie Panstwo na wykrzystywanie
wiadomosci z serwisu zaglebie.sosnowiec.pl na stronach
druga.ligapolska.pl? Oczywiscie z podaniem zrodla.

Pozdrawiam,
Cezary Brzuzy
www.2.ligapolska.pl "

widze, ze traktuja mnie jak jakiegos rzecznika :) no tak w koncu stronka moja ;)

pozdro
Qba

Postprzez ARAS1906 2004-07-29, 11:03 am

No przynajmniej potrafili przyznać się do błędu!!!!!!!!
ARAS1906
Środula

Postprzez zgredos 2004-07-29, 11:10 am

No i okazało się,że Widzew licencje dostał niesłusznie. Długi które mieli spłacić w tym roku tak naprawde nigdy nie mieli i nie mają zamiaru spłacić. Szlag mnie trafia jak sobie przypomne gdy Zagłębie miało długi to poleciało do V ligii i nikt się nie martwił. Inne kluby od lat robią przekręty mają milionowe długi , co kilka dni nowa afera i nic, tylko nas mogli ukarać
zgredos

Postprzez ARAS1906 2004-07-29, 12:28 pm

Solnica graczem Szczakowianki
Napastnik Tłoków Gorzyce Dariusz Solnica od środy jest zawodnikiem II-ligowej Szczakowianki Jaworzno.

- Podpisałem umowę na półtora roku - mówi zawodnik. - Nie ukrywam, że odszedłem z Tłoków tylko dlatego, że spadliśmy do III ligi. Nie mogę złego słowa powiedzieć o tamtejszym klubie, mile wspominam spędzony tam okres. Zresztą mój kontrakt z Tłokami był jeszcze przez rok ważny, ale za porozumieniem stron został rozwiązany. Dziękuję gorzyckim działaczom za umożliwienie mi gry w wyższej lidze. Jeśli Tłoki awansują do II ligi, to z chęcią wrócę do tej drużyny - dodał Solnica.
źródło: Gazeta.pl
Z tego co pamiętam wymieniano go wśród wielu zakładanych naszych wzmocnień (w czerwcu) zobaczymy czy byłby wzmocnieniem.

i jeszcze -

Maciej Michniewicz w Piaście W środę po sparingu z rezerwami Piasta Maciej Michniewicz podpisał kontrakt i tym samym powiększył kadrę zespołu z Gliwic na rundę jesienną.

Piłkarz ten jest wychowankiem Odry Opole. Ostatni sezon spędził w Polonii Warszawa. W pierwszej lidze rozegrał 21 spotkań. Ma 27 lat, gra na pozycji lewego obrońcy.
źródło: piast.gliwice.pl
ARAS1906
Środula

Postprzez slawojka 2004-07-29, 3:49 pm

A propos Widzewa to gdzieś wyczytałem, bodajże w telegazecie TVP1, że nowym prezesem tegoz klubu, jest facet (nazwisko Skrzydlewski chyba) związany z branżą pogrzebową.. :D
Niezła perspektywa... :?
:wink: :wink: :wink:
slawojka

A. Kubica?

Postprzez Blajpios 2004-07-30, 2:09 pm

oczywiście, to chyba raczej nie kwestia wzmocnienia grających piłkarzy, niemniej skoro kończy ponoć karierę - a to przecież ostatni wychowanek z jakąś karierą międzynarodową. Skoro nie wyszło z J. Urbanem, może z A. Kubicą wyjdzie, jakieś wciągnięcie go w "orbitę" klubu, jak to robią np. w Bayernie i innych zachodnich klubach. Przy okazji zaś wychowanków - może na naszych stronach chociaż, przy wychowankach, którzy grali potem gdzie indziej i wrócili, warto pisać: wychowanek, poprzedni klub - xy. Redaktorzy Sportu, Tempa i "skarbów kibica" tego nie zrozumieją, to fakt, ale może chociaż w Zagłębiu?
Blajpios

Postprzez ma3y 2004-07-30, 3:26 pm

Dubicki jednak nie zagra w Podbeskidziu

http://www.90minut.pl/news.php?id=171338
ma3y

Dubicki - jednak Podbeskidzie, a A. Kubica?

Postprzez Blajpios 2004-08-10, 5:09 pm

W dzisiejszym sporcie wspomniano jednak, że Dubicki chyba wraca do Podbeskidzia - jak i również notka jest ze zdjęciem Kubicy, co do jego ewent. tam gry. Cóż, różne rzeczy można rozumieć, niemniej nie do końca. Czy kasa tam dużo większa? Czy rzeczywiście jest obawa, że "starzy wyjadacze" nie będą pasować, skoro przyszedł Małocha? Jednak, przynajmniej, jeżeli chodzi o osiągnięcia, Kubica w porównaniu z Małochą coś więcej reprezentuje i w zeszłym sezonie też trochę wyżej grał. Przede wszystkim jednak - o ile w Zagłębiu jest klimat takiego otwarcia na poprzednie sławy, bądź wybitnych graczy na miarę np Bayernu (bo w ogóle, to przecież chyba jest, K. Tochel, W. Rudy i choćby trenujący juniorów...) Tu jest problem chyba, bo Kubica raczej odcinać się nie odcinał, Zagłębie wspominał, był zawodnikiem, który spadał z Zagłębiem, mógłby na koniec wejść... Nadto, przecież widział z bliska rozgrywki zakulisowe podczas jego transferu, by nie dać szansy z transferu opłacić, może dlatego wspominał w niejednym wywiadzie, że w Zagłębiu byłby gotów kończyć karierę.
Blajpios

Postprzez WOJTEK 2004-08-10, 5:12 pm

JA RACZEJ CZYTAŁEM WYWIAD Z PANEM KUBICĄ GDZIE JASNO OKREŚLIŁ SIĘ,ŻE NASZ KLUB GO NIE INTERESUJE. NIECH TAK ZOSTANIE NA WIEKI.
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna