Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52
Morpheus napisał(a):zgredos napisał(a):Zależy które logo uważacie za historyczne Zagłębie w swojej historii kilka razy zmieniało nazwę a herb jeszcze częściej
A'propos. Można gdzieś zobaczyć inne herby Zagłębia??
Czy jesteś pewny?? Kiedyś rozmawiałem o tym z moim nauczycielem w-f i mówił mi, że dawno temu barwy były biało czarne. Może nie tyle barwy, co np. Szale były kiedyś bez napisów i to właśnie w czarno białych kolorach. Coś na wzór szala Pikników. Stąd też na 2 flagach na kij są czarno biłe otoczki. Może ktoś to sprostować, bo już się gubie...zgredos napisał(a):Napewno od samego początku nie zmieniły się barwy czerwień-zieleń-biel
misiek1906 napisał(a):Czy jesteś pewny?? Kiedyś rozmawiałem o tym z moim nauczycielem w-f i mówił mi, że dawno temu barwy były biało czarne. Może nie tyle barwy, co np. Szale były kiedyś bez napisów i to właśnie w czarno białych kolorach. Coś na wzór szala Pikników. Stąd też na 2 flagach na kij są czarno biłe otoczki. Może ktoś to sprostować, bo już się gubie...zgredos napisał(a):Napewno od samego początku nie zmieniły się barwy czerwień-zieleń-biel
Adi89 napisał(a):Poniewaz Czerwony byl to jednej druzyny a zielony drugiej (nie pamietam jak sie nazywaly :oops: ) ktore polaczyly sie w Zaglebie a biel oznaczal zgode pomiedzy tymik klubami (czy cos w tym styluy :))
ARAS1906 napisał(a):Adi89 napisał(a):Poniewaz Czerwony byl to jednej druzyny a zielony drugiej (nie pamietam jak sie nazywaly :oops: ) ktore polaczyly sie w Zaglebie a biel oznaczal zgode pomiedzy tymik klubami (czy cos w tym styluy :))
Ciekawe info :idea: Możesz powiedzieć skąd????
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników