Trener mówi: awans do I ligi za 2 lata!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ARAS1906 2004-07-19, 8:23 am

Leyton napisał(a):KT niepotrzebnie rozbudza nadzieje. Najpierw niby 10 miejsce, potem pogrom GKS Katowice. A potem znowu kontuzje, niedyspozycje. Trenerze! Trochę szacunku dla kibiców. Co?

:shock: :shock: :shock:
Leyton????????
Czy napewno pisałeś to wpełni świadomy swoich słów???????
Rozumiem tonować rozdmuchane apetyty, ale to :roll:
Brak szacunku dla kibiców????
Nie no "trochę" zgłupiałem :?
ARAS1906
Åšrodula

Postprzez Leyton 2004-07-19, 4:46 pm

Na końcu postu zapomniałem dodać tej ikonki :wink: ,
Chodziło mi o to, że pogrom GKS-u pokazuje raczej coś innego niż tylko przewidywaną walkę o środek tabeli.
A "szacunek" w tym kontekście to faktycznie nie było chyba najlepsze słowo, chociaż miałem na myśli to, że najpierw jest mowa o 10 miejscu w II lidze, a za dwa dni 1-ligowiec nie ma na Ludowym nic do powiedzenia. Czyli spora, powiedzmy huśtawka nastrojów dla kibiców.
Leyton

Postprzez fabian 2004-07-19, 7:48 pm

Nie wypowiadałem się do tej pory w tym temacie, choć z nieukrywaną radością patrzyłem na osoby, które najpierw hurraoptymistycznie już nas do pierwszej ligii awansowały, by po rzekomej wypowiedzi trenera zmienić zdanie o 180 stopni :wink:

Cieszę się jednak, że wypowiedź ta okazała się nieprawdziwa. Zdziwiłbym się, jeśli obecny skład awansowałby od razu do pierwszej ligii bez żadnych wzmocnień zimowych (nie mniej tego, jako kibic, życzę sobie i Wam). Ale głupotą byłoby zakładanie 10 miejsca.

Drużynie potrzebna jest motywacja, powinni mieć zadziorność i chęć wygrywania, a nie patrzeć, czy przypadkiem za dobrze nie grają. Jakiekolwiek odpuszczanie meczów byłoby karygodne. Chłopcy muszą wiedzieć, że w Zagłębiu mają cały czas grać na 110%. Jeśli po takiej grze zajmą nawet 10 miejsce - nic się nie stanie, ale nie wolno im zakładać że więcej nie dadzą rady, czy, co gorsza, odpuszczać sobie po zrealizowaniu planu minimum.
fabian

Postprzez Gość 2004-07-19, 7:57 pm

fabian napisał(a):Nie wypowiadałem się do tej pory w tym temacie, choć z nieukrywaną radością patrzyłem na osoby, które najpierw hurraoptymistycznie już nas do pierwszej ligii awansowały, by po rzekomej wypowiedzi trenera zmienić zdanie o 180 stopni :wink:

Cieszę się jednak, że wypowiedź ta okazała się nieprawdziwa. Zdziwiłbym się, jeśli obecny skład awansowałby od razu do pierwszej ligii bez żadnych wzmocnień zimowych (nie mniej tego, jako kibic, życzę sobie i Wam). Ale głupotą byłoby zakładanie 10 miejsca.

Drużynie potrzebna jest motywacja, powinni mieć zadziorność i chęć wygrywania, a nie patrzeć, czy przypadkiem za dobrze nie grają. Jakiekolwiek odpuszczanie meczów byłoby karygodne. Chłopcy muszą wiedzieć, że w Zagłębiu mają cały czas grać na 110%. Jeśli po takiej grze zajmą nawet 10 miejsce - nic się nie stanie, ale nie wolno im zakładać że więcej nie dadzą rady, czy, co gorsza, odpuszczać sobie po zrealizowaniu planu minimum.

Popieram w 110% ;)

Jednak boję się że niektórzy zawodnicy osiągnięcie tego 10 miejsca uznają za optimum i będą odpuszczać :( Obym się mylił. Wg mnie KT popełnił błąd mówiąc o tym 10 miejscu. Może to źle wpłynąć na motywację niektórych zawodników. Powinien powiedzieć że minimum będzie 1-2 miejsce. Wtedy podziałałoby to motywująco, a tak 10 miejsce. "Eee, i tak to osiągniemy jak odpuszczę jeden czy dwa mecze."
Gość

Postprzez Zagórze_Fan 2004-07-19, 10:08 pm

W zwiÄ…zku ze sprostowaniem, proponuje zmienic nazwe tematu na:
TRENER MÓWI:AWANS DO I LIGI W CIĄGU DWÓCH LAT!
Zagórze_Fan

Postprzez DaMi 2004-07-20, 3:27 pm

W meczu z Radomskiem napewno nie wystąpi Mariusz Ujek z powodu kartek jakie zarobił w poprzednim sezonie w rozgrywkach III ligii
DaMi

Postprzez slawekchicago 2004-07-21, 11:48 pm

Poczekajmy przypuszcam ze jesien duzo nam wyjasni jesli bedzie dobrze albo nawet bardzo dobrze to trzeba sprobowac od razu ale jesli sie nie uda to wtedy pozostanie NAM trzymac KT za slowowans co 2 lata PANOWIE wczesniej czy pozniej WROCIMY TAM GDZIE NASZE MIEJSCE NA SALONY POLSKIEJ PILKI TEGO SOBIE I WAM ZYCZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

najlepsze życzenia dla Pana Trenera!!!

Postprzez Blajpios 2004-07-26, 1:11 pm

Trochę głupio teraz zakładać nowy temat, ale powiedzmy, pierwszy dzień pracy w tygodniu, minął czas zarezerwowany na prywatność - teraz wszakże i dla tych, co związani są zwykłą życzliwością, kibicowaniem, jest czas dobry, by złożyli życzenia. Tak więc, Panie Krzysztofie, proszę przyjąć najlepsze życzenia, wszystkiego dobrego w życiu osobistym a w zawodowym: do I ligi polskiej awansu w ciągu 2 lat, w ciągu kilku awansu do Ligi Mistrzów z zespołem Zagłębia i sukcesów na miarę przynajmniej Guy?a Roux?a w tworzeniu europejskiej klasy zespołu w Sosnowcu, jak również znacznego udziału w tworzeniu czegoś, co nazwać można "klimatem i charakterem zwycięskim Wielkiego Zagłębia"!
Blajpios

Postprzez ARAS1906 2004-07-26, 1:21 pm

:oops:
To kiedy były te urodziny????
Może jednak warto założyć temat.........
Tak czy inaczej dużo zdrowia do Nas kibiców i zawodników, wiele radości i powodzenia w życiu prywatnym i zawodowym Panie trenerze!!!!!!!!!!!!!!!!!
ARAS1906
Åšrodula

...

Postprzez Krawiec 2004-07-26, 1:28 pm

To co słyszą kibice, a to co zawodnicy, to dwie różne sprawy.
10-miejsce jest nieczym innym jak gaszeniem hurraoptymizmu , który niegaszony , w przypadku niepowodzenia, przekształca się zazwyczaj w hurrapesymism i agresję.

Więc jak dla mnie wypowiedź była trafiona. Chodzi o uniknięcie niezdrowej presji z trybun - jak pokazuje historia ten manewr KT już się sprawdził. (Przedostatni sezon miał służyć budowaniu zespołu, a okazało się, że walczyliśmy z Piastem o awans).

Nie zgodze się ,że z tym składem bez wzmocnień nie powalczymy. Widzac to jak wkomponowali się nowi zawodnicy do drużyny, kwestia awansu jest jak najbardziej realna.

Inna sprawą jest infrastruktura stadionu ale własnie awans w tym roku wytworzyłby taka presję , że łatwiej by było przekonać decydentów.
Krawiec

Postprzez Zagórze_Fan 2004-07-26, 2:39 pm

Panie Krzysztofie :!: :wink:
Życzę awansu do PIERWSZEJ LIGI z Zagłębiem i wszystkiego najlepszego!
Zagórze_Fan

Postprzez slawojka 2004-07-26, 3:15 pm

ARAS1906 napisał(a)::oops:
To kiedy były te urodziny????

W niedziele 25.07. imieniny Krzysztofa...
A życzenia dotyczące awansu to nie tylko dla trenera ale nas wszystkich!!!
slawojka

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników