TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez fabian 2004-07-16, 8:07 pm

incognito napisał(a): Równi dostają kartki za jednego posta, równiejsi mogą pisać co chcą i gdzie chcą.

Tak to już ku.wa w życiu jest :lol: :lol: Albo idziesz ze wszystkimi, jak mawiał Notch Johnson "ride the waves", albo dostajesz w dupę :D :D :D

Nie, ale na poważnie, to myślę, że wyolbrzymiasz. Jak ja bym był moderatorem, to by było 2x więcej kartek ;) Poza tym mógłbyś być bardziej konkretny w swoich zarzutach. Dobra, koniec rozmywania tematu. Pozdro.
fabian

??

Postprzez ^m@rcin^ 2004-07-16, 8:20 pm

Podobno dzisiaj byl przetarg na "remont" stadionu wie ktos cos na ten temat ??
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez WAB 2004-07-16, 9:03 pm

fabian napisał(a):
incognito napisał(a): Równi dostają kartki za jednego posta, równiejsi mogą pisać co chcą i gdzie chcą.

Tak to już ku.wa w życiu jest :lol: :lol: Albo idziesz ze wszystkimi, jak mawiał Notch Johnson "ride the waves", albo dostajesz w dupę :D :D :D

Nie, ale na poważnie, to myślę, że wyolbrzymiasz. Jak ja bym był moderatorem, to by było 2x więcej kartek ;) Poza tym mógłbyś być bardziej konkretny w swoich zarzutach. Dobra, koniec rozmywania tematu. Pozdro.

Tak, tak i dalbys mi zólta, bo jestes moim przyjacielem, chociaz sam nie wiem jak bliskim. Zreszta podobnie jak koledzy IQ i incognito, tylko oni pewnie nieco dalszymi. :wink: A WOJTEK juz nie jestes moim przyjacielem. Ale powaznie, ciezko zapracowana, ale jest. Wreszcie ktos mnie docenil, za mój forumowy znój i trud. Warto bylo. Swoja droga, pierwszy raz ktos mnie pokochal przez internet. Przez ostatnie dwa tygodnie, koledzy IQ i incognito, chodzili na zmiane krok w krok za moim kazdym postem. Dziekuje za zainteresowanie i czuje sie strasznie doceniony. Ale teraz pora zabic juz ta milosc, bo to zwiazek bez przyszlosci.
PS. Siedza dwie gluche sowy na drzewie .... ( mam nadzieje, ze to znacie). I wszystko jasne.
WAB

...

Postprzez Krawiec 2004-07-16, 9:26 pm

:? Czy ja śnię ? To jakaś paranoja. Wojtek mam nadzięję, że te żółtka dla WABa i iQ to jakiś żart , przecież ci ludzie to kręgosłup tego forum. Pocieli się ale to nie znaczy, że kiedyś nie wypiją razem browca.

Incognito nie podburzaj Wojtka bo wjechałeś na WABa bez sensu w wątku o resizmie. Co ty nie znasz się na żartach ? Przecież to o archeologii to czarny humor i robienie z tamtego wpisu problemu jest jakimś absdurdem.

Dajmy już spokój tym sporom . Niech ten wątek służy wyłacznie wymianie info na temat stadionu.

Ileż mam prosić ?
Krawiec

Postprzez fabian 2004-07-16, 9:57 pm

WAB i IQ słusznie dostali żółtą kartkę, ponieważ ich spór dawno wyszedł poza ramy dobrej kultury i co ważniejsze poza meritum dyskusji w tym temacie. Jeśli chcemy trzymać jakiś poziom tego forum musimy wszyscy przestrzegać ogólnie przyjętych reguł, niezależnie od tego co kto wniósł w przeszłości do jego rozwoju.

Ale wracając do tematu. Co wy na to, żeby każdy rozwiesił taką odezwę w swoim bloku (sorry, ale pisałem ją na szybko) z uzupełnieniem danych radnych. Może to pozwoliłoby stworzyć większą presję? Czekam na komentarze:

Drodzy Sąsiedzi,

Od prawie stu lat Klub Piłkarski Zagłębia Sosnowiec jest źródłem wielu wzruszeń mieszkańców naszego miasta. Kilka pokoleń wychowanych na Zagłębiowskiej ziemi dzięki naszym piłkarzom i działaczom miało okazję przeżywać słodycz sukcesu i gorycz porażki. Klub miał w swojej historii podniosłe chwile jak i krótkie chwile upadku. Zawsze jednak, niczym Feniks z popiołów, odradzał się, by dostarczać nam kolejnych sportowych przeżyć. Mieszkańcy Sosnowca byli z nim zarówno w chwilach radosnych jak i smutnych.

Od kilku lat można zauważyć, że współpraca działaczy, kibiców i piłkarzy przynosi wymierne rezultaty w postaci fantastycznej atmosfery na stadionie i wyników sportowych. W ostatnim sezonie nawet 10 tysięcy kibiców z różnych środowisk, młodzieży, rodzin z dziećmi fantastycznie i, co najważniejsze, bezpiecznie dopingowało Nasz klub podczas meczów.

Na tym pięknym obrazku jest jednak pewna rysa. Stadion Ludowy, miejsce gdzie uczestniczymy w naszych sportowych przeżyciach, nie tylko nie jest w stanie pomieścić wszystkich zainteresowanych piłką nożną w Sosnowcu, lecz obecnie także nie spełnia norm licencyjnych II ligi, nie wspominając o I, gdzie już nie długo będzie współzawodniczył nasz klub.

Społeczność aktywnie uczestnicząca w dopingowaniu Zagłębia Sosnowiec zrobiła bardzo wiele, by „zadymy” na Stadionie Ludowym stały się tylko częścią historii, by każdy mecz był wielkim wydarzeniem tylko i wyłącznie pod względem sportowym. Włodarze i zawodnicy dają nam ku temu coraz więcej powodów. Tym bardziej smuci nas fakt, że władze miasta Sosnowca nie chcą uczynić ze stadionu miejsca bezpiecznego, swoimi działaniami, a raczej ich brakiem powstrzymują sportowy awans Zagłębia, nie wspominając o tym, że uniemożliwiają tysiącom mieszkańców Sosnowca uczestnictwa w meczach ukochanego klubu.

Dlatego prosimy Państwa gorąco o zwrócenie uwagi radnym naszego miasta na ten palący problem. Stwórzmy razem wielkie lobby, by wszyscy mieszkańcy naszego miasta mogli być dumni z drużyny, by mogli kibicować najpopularniejszemu sportowi w naszym kraju w godnych warunkach. By stadion, obok górki narciarskiej, hali do szermierki czy stadionu lekkoatletycznego został włączony do planu inwestycyjnego. By nasze miasto, coraz bardziej tracące na znaczeniu, zyskało doskonały argument promocyjny.

Środowisko Kibiców Zagłębia Sosnowiec

Radnym Państwa dzielnicy jest Pan……….
Dyżury pełni w: ……….
Numer telefonu: ……….

fabian

Re: ??

Postprzez Leyton 2004-07-16, 10:42 pm

^m@rcin^ napisał(a):Podobno dzisiaj byl przetarg na "remont" stadionu wie ktos cos na ten temat ??

Tak.
WAB i IQ. Oni najbardziej są w "temacie". WAB może nawet bardziej niż IQ.
Leyton

Postprzez twari 2004-07-16, 11:21 pm

Fabian a nie przyszlo Ci do glowy ze ludzie nie zauwazaja na klatkach nic poza wielkimi literami - ZAMYKAC DRZWI? 99% tego nie przeczyta bo za dlugie! Juz bym wolal napisac - Zadzwon pod nr. xxx i powiedz ze chcesz stadion!
twari

Postprzez xXx_1906 2004-07-17, 1:13 pm

twari napisał(a): Zadzwon pod nr. xxx i powiedz ze chcesz stadion!

No tylko żeby do mnie nie dzwonili :lol: A tak na poważnie to prawda jest taka, że większość ludzi Zagłębie utożsamia z chuligaństwem, chamstwem, pijaństwem itd. Dobrze by było żeby dowiedzieli się jak jest naprawdę, jest tylko problem: jak ich przekonać do zmiany opinii przede wszystkim o nas kibicach?
xXx_1906

Postprzez twari 2004-07-17, 1:19 pm

Moja rodzinka zmienila zdanie gdy pokazalem im zdjecia z meczy! Moze tędy droga?? Gdy zobaczyli jak sie teraz bawia kibicie na stadionie az sami zapragneli sie wybrac na jakies spotkanie!! To niejako rozwialo ich stare wyobrazenie o burdach....
twari

Postprzez aga 2004-07-17, 1:23 pm

Mam pytanie czy remont naszego stadionu zaczął się od szatni ?? ... bo to co dzisiaj zobaczyłam zdołowało mnie totalnie, za 2 tygodnie pierwszy mecz sezonu a nic się nie zmieniło, no może troszkę wiecej kwiatków zakwitło na trybunach ...
aga

:(

Postprzez ^m@rcin^ 2004-07-17, 1:39 pm

aga napisał(a):Mam pytanie czy remont naszego stadionu zaczął się od szatni ?? ... bo to co dzisiaj zobaczyłam zdołowało mnie totalnie, za 2 tygodnie pierwszy mecz sezonu a nic się nie zmieniło, no może troszkę wiecej kwiatków zakwitło na trybunach ...

nie zaczol sie :!:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez aga 2004-07-17, 1:43 pm

Dzięki za szybką odpowiedz, ulżyło mi, mam tylko nadzieje, że się wogóle zacznie ;)
aga

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-07-17, 1:46 pm

aga napisał(a):Dzięki za szybką odpowiedz, ulżyło mi, mam tylko nadzieje, że się wogóle zacznie ;)

podobno od wtorku sie zacznmie. Bedzie zrobiony sektor do zegara w krzeselkach i jeden sektor w strone sektorta gosci, oraz ma byc jakis maly remont trybuny krytej.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Lars 2004-07-17, 1:59 pm

z tego co czytalem w sporcie to w poniedzialek ma byc dopiero przetarg...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-07-17, 2:05 pm

Lars napisał(a):z tego co czytalem w sporcie to w poniedzialek ma byc dopiero przetarg...

Przetarg byl podobno wczoraj
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna