Trener mówi: awans do I ligi za 2 lata!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Fan 2004-07-15, 9:12 pm

Nie ma o czym mowic. Bedzie awans to bedzie, sezonu jeszcze nie ma. Nie wiadomo jak sie wszystko potoczy. A w sprzedawanie poki co meczow przez ten team nie wierze.
Fan
Working Class

Postprzez konrad 2004-07-15, 10:44 pm

Po 1 - to żródło informacji jest dla mnie nie do końca wiarygodne , ten dziennik często traktował zagłeboiwską piłkę jako temat marginalny.
Sądzę , że i tym razem są w tej wypowiedzi nieścisłosci.
Po 2 - życzenie Zagłębiu awansu w tym sezonie jest krótkowzrocznością , spowodowaną miłością do tego klubu , gdyż nie ma zaplecza w postaci stadionu i zrozumienia w UM dla problemów sosnowieckiego Zagłębia.
Po 2 - trener do perfekcji wypracował sobie metodę awansu co dwa lata i jest w tym najlepszym na świecie specjalista. Jak mówi , że bedzie pierwsza liga w Sosnowcu , to będzie.
konrad

Postprzez robercik 2004-07-16, 7:09 am

Nie rozumie niektorych wpisow. Czekalismy przez 2 lata na 2 lige. Jak juz ja mamy to niektorym sie ona nie podoba, choc jeszcze sie nie zaczela, i zadaja 1 ligi.
Ja ososbiscie ciesze sie z tej 2 ligi i juz sie jej nie moge doczekac. Jak bedzie w przyszlym sezonie 1 liga, to SUPER, ale jak nie to nic sie nie stanie. Bedzie kolejny sezon i kolejna szansa na awans. Wierze, ze z tym trenerem uda mi sie zobaczyc 1 lige w Sosnowcu.
robercik

Postprzez bbartek 2004-07-16, 7:21 am

KK jest konsekwentny w tym co robi. Doceniaja to Włosi i napewno budżet bedzie coraz wiekszy.
Trudno z roku na rok podwajać budżet bo to żadna prawidłowo prowadzona firma nie wytrzyma finansowo.
W Sosnowcu mamy dużą sznse na awans do I ligi i napewno ja wykorzystamy.
Kub jest poukładany organizacynie, właściciele nabieraja coraz wiekszej ochoty na kolejne awanse ( Przezs Motto jes na kazdym prawie meczu ) a jedynie czego brakuje to sponsora strategicznego, najlepiej z branży motoryzacyjnej, w którym to środowisku funkcjonuje ERGOM.
bbartek

Postprzez YO 2004-07-16, 7:58 am

robercik napisał(a):Nie rozumie niektorych wpisow. Czekalismy przez 2 lata na 2 lige. Jak juz ja mamy to niektorym sie ona nie podoba, choc jeszcze sie nie zaczela, i zadaja 1 ligi.
Ja ososbiscie ciesze sie z tej 2 ligi i juz sie jej nie moge doczekac. Jak bedzie w przyszlym sezonie 1 liga, to SUPER, ale jak nie to nic sie nie stanie. Bedzie kolejny sezon i kolejna szansa na awans. Wierze, ze z tym trenerem uda mi sie zobaczyc 1 lige w Sosnowcu.

Też tak myślę.
A co do słów trenera, to są różni ludzie: jedni obiecują gruszki na wierzbie a drudzy wolą mniej obiecać a więcej zrobić. Myślę że trener Tochel jest właśnie taką osobą, która woli ostrożnie się wypowiadać na temat szans na zajęcie miejsca w czubie tabeli, co nie oznacza że będzie słabiej motywował piłkarzy do lepszej gry czy nie będzie robił wszystkiego co w jego mocy aby zająć jak najwyższe miejsce.
YO

Postprzez ARAS1906 2004-07-16, 8:06 am

bbartek napisał(a):KK jest konsekwentny w tym co robi. Doceniaja to Włosi i napewno budżet bedzie coraz wiekszy.

Kto to ten KK???????? :wink:
ARAS1906
Åšrodula

Postprzez slawojka 2004-07-16, 8:10 am

Ja podpisuję się pod wypowiedziami, których sednem jest rozczarowanie nas kibiców z "zadowalającego 10 miejsca". Nikt tu nie ma pretensji, tym bardziej ja, że plan awansu nie jest przewidziany w tym roku, ale za dwa. Zagłębie z tego słynie i niech tak będzie! Ale wypowiedź: "urządza nas 10 lokata" odbiera motywację zawodnikom do walki, a mnie/nas kibiców pozbawia emocji. Ile bardziej zadowalająca byłaby wypowiedź : "powalczymy o jak najwyższe lokaty, a potem o awans"?
slawojka

Postprzez bbartek 2004-07-16, 8:55 am

Sorry. Powinno być KT.
bbartek

Postprzez ckspeter 2004-07-16, 1:10 pm

ja też dodam coś od siebie, myślę, że jeśli po jesiennej rundzie będziemy mieli realne szanse na awans, wtedy znajdą się pieniądze i przychylność Włochów i być może sponsor strategiczny, jeśli jest gdzieś dobrze to wszystko sie pieknie układa a gdzie jest pieknie??? w Sosnowcu, kibice jakich mało w całej Polsce, atmosfera w drużynie, trener, który potrafi awansować a i władze miasta mam nadzieję zaczną patrzeć z coraz większą przychylnością na klub ( chyba pójdę na msze za tą intencję;))
Jeśli będzie dobrze to będzie awans, jeśli coś nie będzie dograne poczekamy jeszcze jeden rok bo na 100-lecie w awans bardzo mocno wierze!!!

Czeladź zawsze z Zagłębiem!!!
ckspeter

Postprzez lukes 2004-07-16, 2:33 pm

a mi sie wydaje ze to niefortunna wypowiedz zostala przeinaczona w kazdym razie ja 12.06 ok 21.00 slyszalem cos innego :wink:

kibice: Krzysiu trenerze nasz - kiedy I lige nam dasz ??
KT: za rok, może dwa...

pamietacie :D :D

jeszce tylko dwa tygodnie 8) 8)
lukes
no spin

Postprzez ARAS1906 2004-07-16, 2:36 pm

kibice: Krzysiu trenerze nasz - kiedy I lige nam dasz ??
KT: za rok, może dwa...

No właśnie..... może dwa......
Tak czy inaczej niech sezon już się zacznie :twisted:
ARAS1906
Åšrodula

Postprzez neo1961 2004-07-16, 2:44 pm

Pierwsza Liga, Pierwsza Liga Za-głę-bie, Pierwsza Liga, Pierwsza Liga Za-głę-bie, holera jak ten czas wolno leci!!![/img]
neo1961

Postprzez Zagórze_Fan 2004-07-16, 7:07 pm

Jak nie będzie w tym sezonie pierwszej ligi to nie będzie zle, w końcu kiedyś przyjdzie!
Fajnie byłoby awansować na stulecie klubu, powrócić do ekstraklasy po kilkunastu latach przerwy.
Awans jest w zasięgu ręki, mamy skład (czym dłużej będzie taki, tym lepiej, ponieważ się zgrają i będą ostro wymiatać, ale mogą znaleźć się też tacy, co się nie będą nadawać).
Piłka jest okrągła, zobaczymy jak będzie!
I oby nam nie przeszkadzali sędziowie itd., co na meczach Zagłębia ostatnio często się zdarza.

Wiara, która przetrwała!
Zagórze_Fan

Postprzez twari 2004-07-16, 8:48 pm

Zagórze_Fan napisał(a): (...) Piłka jest okrągła (...)

Tego niebylbym taki pewien!! :D
twari

Postprzez robsec 2004-07-16, 10:08 pm

Moim zdaniem KT trochę niepotrzebnie wspomniał o tym 10 miejscu (frekwencja) ale nie każdy na szczęście ma net i czyta gazety sportowe tym bardziej w czasie ligowej przerwy wiec oto aż tak bardzo się nie martwię bo mecze będą same ściągać kibiców, na niektóre drużyny musieliśmy dość długo czekać żeby je zobaczyć na ludowym, a to że za 2 lata będziemy awansować do 1 ligi to jest pewne jak to że wtedy też będzie 100 -lecie klubu. Druga już mamy.......;)
robsec
erotoman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników