Będzie umowa z firmą produkującą sprzęt piłkarski???

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zgredos 2004-06-29, 11:53 am

Z tego co wiem to Zagłębie ma umowę z firmą Legea podobnie jak AC Torino
zgredos

Postprzez konrad 2004-06-29, 12:17 pm

Nie w nazwie firmy problem , lecz w tym , że nie ma wzoru i barwy koszulek a moim zdaniem klub musi o to zadbać.
konrad

Postprzez BrzydaL 2004-06-29, 12:30 pm

konrad napisał(a):Nie w nazwie firmy problem , lecz w tym , że nie ma wzoru i barwy koszulek a moim zdaniem klub musi o to zadbać.

Niema wzoru i barw :?: :shock: A co powiesz na koszulki z długim rękawem [coś jak Celtic] w paski zielone na białym. Moim zdaniem to jest bardzo dobra koszulka i fajna dla oka :lol:
BrzydaL

Postprzez konrad 2004-06-29, 12:43 pm

Znam je . Są ok. Tylko pytam ile rzy zagrali w nich na Ludowym , gdzie mogą decydować w czym zagrają? Obok tych biało zielonych są jeszcze zielone , białe , czerwone...Mozna sie chyba na coś zdecydować grając u siebie... jak myślisz?
konrad

Postprzez BrzydaL 2004-06-29, 12:47 pm

Myśle ze komplety czerwone, zielone, biale i bialo-zielone sa ok :!: , jest mi obojetne w ktorych graja bo kazda mi sie podoba.
BrzydaL

Postprzez krzysztof 2004-06-29, 2:03 pm

widzę, że dyskusja na temat strojów piłkarskich Zagłębia nabrała tempa, już kilka osób liczy wpływy jakie klub by miał ze sprzedaży koszulek, a jak przyszło co do czego i były sprzedawane stroje w sklepie kibica to kupiła je może garstka osób (do których się zaliczam).
Myslę, że mimo wszystko oryginalne koszulki klubowe są zbyt drogie aby można ich sprzedaż porównywać do kury znoszącej złote jajka.
Wiele do życzenia pozostawia też operatywność pracowników klubu odpowiedzialnych za import tych strojów. Od zamówienia w sklepie kibica do szczęśliwego odbioru minęło kilka ładnych miesięcy. Przy takim tempie nie ma także co liczyć na duże zarobki. Inną kwestią jest to co napisał Konrad. Nawet jak się wyda kupe kasy na oryginalne stroje to nie wiadomo czy piłkarze w nich z 3 razy wystąpią.
krzysztof

Postprzez BrzydaL 2004-06-29, 2:08 pm

Ja tez mam tą koszulke. A co do koszulek w ktorych juz niebeda grac to cie troche nierozumiem, czyli ty tez niebedziesz w niej chodził bo jest juz inny komplet :?: albo co znudzi ci sie :?:
BrzydaL

Postprzez WOJTEK 2004-06-29, 2:16 pm

krzysztof napisał(a):, a jak przyszło co do czego i były sprzedawane stroje w sklepie kibica to kupiła je może garstka osób (do których się zaliczam).
ALE UMÓWMY SIĘ,TE KOSZULKI TO KNOTY MAXYMALNE.WSTYD W NICH WYJŚĆ NA MIASTO.I TE OKROPNE RĘKAWY...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Carlos 2004-06-29, 2:42 pm

BrzydaL napisał(a):
Carlos2503 napisał(a):a ile kosztowaly oryginalne koszulki Zagłebia co byly kiedys w sklepiku kibica ???

145zł chyba

145 to duzo a mortimax napisal ze koszulka odry kosztuje 65 zł jesli by byla taka tania to ja bym sobie kupil
Carlos

Postprzez viking 2004-06-29, 4:59 pm

to fakt przy konkretnej koncepcji marketingowej powstać moze z 500 czy 1000 wzorów ale sęk w tym żeby na meczu było jednobarwnie np po holendersku pomarańczowo czy tak jak na reprezentacji biało-czerwono........u nas powinien przyjąć się pewien model i konsekwentnie być realizowany, aby koszulka była w pewnej barwie np czerwone tło a reszta w firmowe czerweień-zieleń oraz biel i to stworzy klimat patrząc z boku ubranych kibiców czerwonbokrwistego koloru byłoby morze natomiast tło by się zlewało. Zajebisty efekt.....ale gdy jeden ma zieloną drugi białą a trzeci zupełnie z innej beki nic z tego .......pamiętam że kiedyś kibice pytali się w jakich kolorach będzie grała ich drużyna i wtedy umawiali się jakie koszulki będa ubierali z piłkarzami na spotkanie............no naprawdę ważna sprawa......
viking

Postprzez LucasUSA 2004-07-01, 12:45 am

sprawdzalem na stronie www.legea.com i wynika, ze produkuja oni stroje dla Napoli, Messeny i Hellas Verona. Z zagranicznych to jakias egzotyka z bylej Jugoslawii, Hamrun Spartans i FC Petrzalka :D. Zaglebia tez tam niestety nie widzialem. A mysle, ze jak koszulki bylyby dostepne normalna droga, a nie jak kielbasa na kartki, to i wiecej nabywcow by sie znalazlo. I nie zgodze sie, ze jak cos moze przyniesc niewielki zysk, to sie nie oplaca tego robic. A potem 300 zlotych na oprawy nie ma. Najlepiej mowic, ze cos sie nie oplaca. Ja nie mowie, ze sie sprzeda 10000 koszulek, ale kilkaset to byloby juz troche grosza i kupe radochy dla kibicow.
LucasUSA

Postprzez krzysiu 2004-07-01, 8:12 am

konrad napisał(a):Nie mogę zgodzić się z moimi szanownymi porzednikami , którzy swoje myśli zawarli powyżej.
Szanujacy się klub nie tylko powinien , ale wręcz musi dbać o tradycje , czyli także o barwy klubowe. Popatrzcie na Cracovię czy Pogoń.
Zagłębie natomiast gra w koszulkach przeróżnych kolorów i wzorów. Na to jeszcze można było przymkonąć oko w trzeciej lidze, teraz jednak szanowy pan dyrektor powinien ten temat przemyśleć. Nie piszcie więc glupot o tramkach itp.

przeróżnych kolorów?
odkąd pamietam to zawsze grają w barwach czewronych, zielonych, białych lub w kombinacji tych barw czyli wszystko w normie
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez Gość 2004-07-01, 8:47 am

Nie rozumiem po co te spekulacje chłopaki przecież grają w trykotach w barwach klubowych.Z tego co się orientuję to nigdy nie było jakiegoś konkretnego tradycyjnego wzoru.Jak dla mnie to dostawcą sprzętu może być i Senior byle koszulki były odzwierciedleniem Barw....Najważniesze jest jednak to co chłopaki będą grać....Adidasy i Nike punktów nie zdobywają.
Gość

Postprzez viking 2004-07-01, 8:53 am

Pewnie słyszeliście o firmie "Tico", jest to Łódzki producent strojów sportowych na wielu stadionach zastąpił międzynarodowych gigantów. Łódzka firma ubiera obecnie 6 z 14 klubów pierwszej ligi piłkarskiej, poza tym piłkarzy ręcznych i reprezentacje kobiece. Do tego dochodzi już kilkadziesiąt klubów z niższych lig. Tajemnica sukcesu tej firmy jest prosta, proponują naszym klepiącym biedę klubom sprzęt na warunkach, których z pewnością nie dostaną u przedstawicieli międzynarodowych potentatów. Wyposażenie ekipy liczącej 40 zawodników, trenerów, lekarzy, działączy - w kompletny sprzęt meczowy, treningowy, hotelowy i oficjalny ( garnitury, płaszcze, kurtki skórzane) kosztuje około 200 tys. zł rocznie. To mniej niz kontrakt z Adidasem, Pumą, Lotto , czy Nike. Kluby płacą ubierają swoich zawodników w Tico i....,chwalą to sobie. Niedawno Wisła Płock przedłużyła z nimi umowę na kolejne 3 lata. Igor Gołaszewski z Polonii uważa że jest to niezłej jakości sprzęt. W 1998 r przygotowali komplet sprzętu dla ŁKS na ligę mistrzów z Menczesterem United za 100 tys. zł żeby się wypromować. W zasadzie Tico wypromowało się po Mistrzostwach Swiata w Korei i Japonii zaczęli w sumie szyć dla reprezentacji bo Bonio skonfliktował się z Pumą i robią to nadal.........Cena projektu linii produkcyjnej waha się u nich od 2 do 10 tysięcy złotych, a każdy klub otrzymuje od nich 3-4 wzory.
W tej chwili nowym klubem ubieranym przez Tico jest Amica Wronki , dostaje najnowszą kolekcję strojów w zamian za .......reklamę firmy w lidze i europejskich pucharach..........
Nasz rynek zaczyna atakować WŁOSKA FIRMA LOTTO........na razie ubierają Leszka Poznań. Może i coś by wskurał w tej sprawie nasz menago Rudy?????????????
KTO UBIERA POLSKIE KLUBY PIŁKARSKIE?

Tico- Polonia Warszawa, Górnik Łęczna. Widzew Łódź, Wisłą Płock, Górnik Zabrze, Odra Wodzisłąw

Adidas - Legia Warszawa

Nike - Wisłą Kraków, Amica Wronki

Jako - Lukulu Nowy Dwór, Gks Katowice

Lotto - Lech Poznań

Saller - Górnik Polkowice

Erima - Groclin Grodzisk

Pozdrawiam, Viking
viking

Postprzez fabian 2004-07-01, 9:05 am

Tico - wieś tańczy i spiewa... Poza tym to towarzystwo :?

Legea jest OK, tylko szkoda, że nie mozna zakupić wersji z krótkim rękawem i myślę, że to główny powód, że zeszło tak mało koszulek. Przynajmniej ja dlatego nie dokonałem zakupu.
fabian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna