ME 2004 Portugal

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Misiek DG 2004-06-24, 11:09 pm

Powiem krótko ... PORTUGOOOOOOOOOOOOL :!: :!: :!:

Obrazek

:D :D :D

Jeden z najlepszych meczy na tych mistrzostwach, a to co wyprawiał A. Cole powinno się opisywać w podręcznikach dla młodych piłkarzy. Jednak jego postawa nie pomogła Anglikom ...

Goodbye England :!:
Misiek DG
Adventure Group

Postprzez twari 2004-06-24, 11:46 pm

No coz... to byl mecz 2 druzyn ktorych nie darze wielka sympatia ale CIESZE SIE CHOLERNIE!! :D Bo Anglikow NIENAWIDZE!! :evil: Co do Beckhama... no slaby mecz i poraz kolejny wpadka z karnym... ALE... ale to po jego dosrodkowaniu padla bramka dajaca Anglii dogrywke!! Niby slabo zagral ale to wciaz Beckham... choc forma gdy grywal w MAN U to juz przeszlosc!

Lisbona sie cieszy ale nie na dlugo! 1/2 finalu to max co moze z nich byc! :) A final- CZECHY!! Jak 8 lat temu! Wtedy zatrzymali ich Niemcy... teraz juz niema kto!! :)

Goodbye England!! :twisted:

PS. Ale Rooney to bez watpienia gwiazda tych mistrzostw!!
twari

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-06-25, 6:03 am

Misiek DG napisał(a): ... a to co wyprawiał A. Cole powinno się opisywać w podręcznikach dla młodych piłkarzy. Jednak jego postawa nie pomogła Anglikom ...

A.Cole pokazal jak grac na lewej obronie!!! praktycznie z tego co widzialem nie przegral zadnego pojedynku jeden na jeden i jeszcze bardzo dobrze sie wlanczal w akcje ofensywne.
SOSNOWIEC*

Postprzez bankier 2004-06-25, 7:02 am

Jak dla mnie Rooney był objawieniem tych mistrzostw - gwiazdą nie zostaje się po trzech meczach - i odpadnięciu druzyny w ćwierćfinale wielkiego turnieju. Zobaczymy co chłopak pokaże jesienią na ligowych boiskach (swoją drogą ciekawe gdzie zagra???) 8)
bankier

Postprzez ARAS1906 2004-06-25, 7:38 am

Anglia OUT z turnieju!!!, Beckham OUT z Angli!!!! :wink: . Oj pamiętając jak przyjęli go kibice po MŚ we Francji obwiniając za odpadnięcie w meczu z Argentyną to wcale nie wykluczam takiej wersji :lol: :lol: Tak czy inaczej ja na jego miejscu szybko na wyspach bym się nie pokazywał :roll: (chyba, że Bahama :wink: )
Mnie osobiście rozwaliło to co wczoraj zrobił Ricardo!!!!!!!!!! Nie dość że obronił ostatniego karnego bez rękawic 8) to jeszcze pogrążył Anglię strzelając celnie z 11 metrów. (swoją drogą muyślałem, że jak bronił bez rękawic to będzie strzelał bez butów :wink: :twisted: )
ARAS1906
Środula

Postprzez zgredos 2004-06-25, 7:48 am

Szkoda mi Anglików. Gdyby nie Beckham mogli coś osiągnąć, ten facet to kompletne nieporozumienie nie dość że gra bardzo słabo to jeszcze niestrzela karnych (w Zagłębiu na prawej stronie nie miałby szans ze Skrzypkiem :D )
zgredos

Postprzez Misiek DG 2004-06-25, 9:11 am

SOSNOWIEC* napisał(a):
Misiek DG napisał(a): ... a to co wyprawiał A. Cole powinno się opisywać w podręcznikach dla młodych piłkarzy. Jednak jego postawa nie pomogła Anglikom ...

A.Cole pokazal jak grac na lewej obronie!!! praktycznie z tego co widzialem nie przegral zadnego pojedynku jeden na jeden i jeszcze bardzo dobrze sie wlanczal w akcje ofensywne.

A co ja napisałem :?:

A. Cole był zdecydowanie najlepszym zawodnikiem tego meczu ...
Misiek DG
Adventure Group

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-06-25, 9:45 am

moj post nie mial negowac twojej wypowiedzi. raczej ja potwierdzic :)
SOSNOWIEC*

Postprzez Gość 2004-06-25, 10:00 am

Beek cham DZIĘKUJEMY!! DZIĘKUJEMY!! Ani jeden zespół mi tu nie pasował ale bardziej wolałem widzieć za burtą Anglików. Teraz Grecy mogliby odesłać do domu Francuzików, ale jakoś w to nie wierzę :(

Ogólnie super meczyk. Ładna bramka na 2-1 w dogrywce.

Karne. No cóż loteria. Wygrał lepszy.
Gość

Postprzez Zagórze_Fan 2004-06-25, 10:15 am

Morpheus napisał(a): Teraz Grecy mogliby odesłać do domu Francuzików, ale jakoś w to nie wierzę :(

A ja wierze, ponieważ typowałem żeby Grecja wygrała. Chyba każdy pamięta Senegal - Francja! :o :D
Zagórze_Fan

Postprzez ARAS1906 2004-06-25, 10:30 am

Angielska prasa: Okradzeni!

d, AP 25-06-2004, ostatnia aktualizacja 25-06-2004 11:19

Zdaniem angielskiej prasy to szwajcarski sędzia Urs Meier jest winny porażki Anglików w ćwierćfinałowym spotkaniu z Portugalią

"Okradzeni!" - głosi tytuł w "Daily Mirror" i "Daily Express". "Sędzia z kraju bankierów i zegarów z kukułkami nie uznał prawidłowo zdobytej bramki przez Sola Campbella" - napisał "The Sun". "Powtórki telewizyjne [gola zdobytego przez Campbella - przyp. red] nie pozostawiają wątpliwości, że gol powinien zostać uznany, ale sędzia, podobnie jak angielscy piłkarze nie wytrzymał nerwowo w decydującym momencie" - komentuje "The Times". Wiele z angielskich tytułów na pierwszej stronie zamieszcza zdjęcie załamanego Davida Beckhama, który przestrzelił rzut karny. Anglicy nie mają szczęścia, kiedy o wyniku decydują rzuty karne. Dwukrotnie w takich okolicznościach zostali pokonani przez Niemców (mistrzostwa świata 1990 i Euro 1996) i raz przez Argentynę (mistrzostwa świata 1998). "Tak bolesne, tak okrutne i jeszcze tak typowe" - pisze "The Daily Mail".

I jeszcze jedno :wink:

Beckenbauer: Beckham potrafi zestrzelić muchę z 30 metrów

d, PAP 25-06-2004, ostatnia aktualizacja 25-06-2004 12:24

David Beckham był jednym z antybohaterów serii rzutów karnych w meczu Portugalia - Anglia. Jako pierwszy podszedł do "jedenastki" i fatalnie ją przestrzelił. Był to już drugi źle wykonany rzut karny kapitana reprezentacji Anglii na tych mistrzostwach. Poprzednio jego uderzenie w meczu z Francją obronił Barthez.

Ciekawą opinię na temat karnych Beckhama wypowiedział Franz Beckenbauer: - David Beckham to człowiek, który potrafi zestrzelić z trzydziestu metrów muchę siedzącą na poprzeczce, a nie trafia do bramki z jedenastu metrów.

:lol: :lol: :lol:
ARAS1906
Środula

Postprzez slawojka 2004-06-25, 12:14 pm

Jest super!! Włochy out, Niemcy out, Anglia out!! A będzie jeszcze lepiej jak Francuzi dziś spakują walizki.
A najlepiej jak mistrzem będą CZECHY!!
slawojka

Postprzez Franz 2004-06-25, 1:00 pm

Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Gość 2004-06-25, 1:32 pm

"Selekcjoner reprezentacji Anglii - Sven Goran Ericsson - winę za porażkę przypisuje... kiepskiej nawierzchni. Jak poinformowały media trener Anglików już złożył odwołanie do UEFA, gdyż jego zdaniem punkt "11 metrów" z którego wykonywana była seria rzutów karnych był nirówny. Tym właśnie Ericsson tłumaczy fatalnie wykonany rzut karny przez Beek chama."

A Portugalczycy to wykonywali karne z innej "jedenastki", że tylko Beek chamowi przeszkodziła nierówna nawierzchnia?? Niedługo winę za porażkę obarczać będą kucharzy bo... "zupa była za słona" :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gość

Postprzez Asja 2004-06-25, 1:58 pm

A ja meczu nie mogłam oglądać.... Buuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Ale coś m i się wydaję że zaczyna panować tendencja zwalania całej winy na nie to co potrzeba ...
Ciekawe co jeszcze usłyszymy - może że ktoś odpadł bo zupa na obiad była za słona... :roll:
Osobiście się ciesze że Anglicy wylecieli - oczywiście w typerze postawiłam inaczej-może wreszcie utrze im to troche nosa...
A co do zabijania muchy przez Beckhama to - :lol: :lol: :lol: Może on z bliska nie widzi... :wink:
Asja
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna