baraze - wszystko na ten temat

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bankier 2004-06-20, 10:14 pm

W Gdyni bedzie 0:0 i o awansie Śląska zadecyduja lepiej wykonywane jedenastki 8)
bankier

Postprzez twari 2004-06-20, 10:22 pm

bankier napisał(a):W Gdyni bedzie 0:0 i o awansie Śląska zadecyduja lepiej wykonywane jedenastki 8)

to tez byloby ciekawe rozwiazanie! :) Ale mysle ze kiedys ten worek z bramkami sie otworzy i bedzie to w normalnym czasie gry! Powiem wiecej- do przerwy posypia sie bramki!! MAM WIZJE! :) MAM WIZJE TV! :D
twari

Postprzez lukes 2004-06-20, 10:25 pm

edddie napisał(a):Śląsk-Arka 0-0.

Lepszy remis zero - zero niż wygrana 2-1,

edddie no chyba nie do konca :D jednak chyba zawsze lepiej jest wygrac niz zremisowac :wink: jak przegracie 1-2 to koniec marzen o II lidze a tak zawsze bylyby karne 8) :D
powodzenia w rewanzu
ps.byli kibice z Gdyni??
lukes
no spin

Postprzez Habeer 2004-06-21, 6:37 am

I jeszcze czeka nas mała niespodzianka.

Zawisza zamiast Świtu w II lidze?
Sławny z ujawnienia afery barażowej Wojciech Szymański przenosi swój Świt z Nowego Dworu Mazowieckiego do Bydgoszczy. Jego piłkarze zagrają w II lidze jako bydgoski Zawisza.

Działacze obu klubów są już po pierwszym spotkaniu. W piątek Szymański był w Bydgoszczy i odwiedził stadion Zawiszy przy ul. Gdańskiej.

- Pan Szymański był u nas pierwszy raz. Pokazaliśmy mu stadion i cały obiekt, razem z kompleksem treningowym i całym zapleczem. Był pod wrażeniem tego co zobaczył - mówi dyrektor Zawiszy Marek Lipowski.

W rozmowach uczestniczył też prezes bydgoskiego klubu gen. Zenon Werner i zastępca prezydenta Bydgoszczy Krzysztof Tadrzak, który w zarządzie Zawiszy reprezentuje właściciela obiektów, czyli miasto.

- Od dawna mówiliśmy, że chcemy odbudować w naszym mieście dobrą i silną drużynę piłkarską. Pojawiła się taka okazja w związku z przenosinami Świtu. - mówi Tadrzak,

Szymański chce wynieść się z Nowego Dworu Mazowieckiego, 30-tysięcznego miasteczka położonego kilkadziesiąt kilometrów od Warszawy. Stadion Świtu mieści zaledwie 3 tysiące widzów. Prezes tego klubu chciał poszukać większego miasta, znacznie większego stadionu i większej ilości kibiców. To ważne dla jego firmy Lukullus, zajmującej się wyrobem wędlin.

- Oferujemy 400 tysięcy potencjalnych kibiców i poparcie władz miasta - wyjaśnia Tadrzak.

Przeprowadzka Świtu oznacza, że już w sierpniu w II lidze zagra bydgoski Zawisza. Ostatecznej nazwy klubu jeszcze nie ustalono. Być może będzie to np. Zawisza/Świt. Negocjacje rozpoczęte przez gen. Zbigniewa Dulebę, członka zarządu Zawiszy i byłego działacza Świtu zaczęły się już kilka tygodni temu. Była zresztą szansa, że nowy zespół z Bydgoszczy zagra od razu w ekstraklasie. Gdyby ekipa Świtu pokonała w ostatniej kolejce Górnika Polkowice i potem pokonała w barażu Cracovię, nowy klub zacząłby od I ligi - Nie żałujemy tego. Może to nawet dobrze, że zaczniemy od stopnia niżej, a na awans liczymy już w kolejnym sezonie - mówi Tadrzak.

Przypomnijmy, że po raz ostatni Zawisza zagrał w II lidze sześć lat temu. Wówczas piłkarze trenowani przez Stanisława Montewskiego zajęli 10. lokatę, ale wojskowe władze WKS wycofały zespół z powodów finansowych.

W drużynie nowego II-ligowca prawdopodobnie nie będzie wielu zmian. Zostać ma trener Janusz Wójcik, były szkoleniowiec reprezentacji i większość piłkarzy. - Teraz najważniejsze to zdążyć z załatwieniem wszystkich spraw formalno-prawnych - stwierdza wiceprezydent Tadrzak. Zespół trzeb zgłosić do rozgrywek do 31 lipca.
Habeer

Postprzez DaMi 2004-06-21, 7:13 am

A to co napisałeś wyżej co ma wspólnego z barażami ??

Wysoka - Trzy Korony 0:0 :(
DaMi

Postprzez bankier 2004-06-21, 7:18 am

Bydgoszcz? No to całkiem niezły wyjazd 8)
bankier

Postprzez zgredos 2004-06-21, 8:19 am

0-0 to nie taki zły wynik u siebie. Śląsk nie musi wygrać w Gdyni wystarczy im każdy bramkowy remis

Ps. Pamiętacie nasz baraż z Jagiellonią o I ligę u nas 0-2 w plecy a w Białymstoku 2-0 dla nas i wygrana w karnych
zgredos

Postprzez Ader 2004-06-21, 8:46 am

Habeer napisał(a):

- Oferujemy 400 tysięcy potencjalnych kibiców i poparcie władz miasta - wyjaśnia Tadrzak.

.

:roll:
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez slawojka 2004-06-21, 9:16 am

Najbardziej szokujące, jak dla mnie, są baty jakie dostały Polkowice od Cracovii. Ten wynik - 4:0 - odzwierciedla poziom jaki był w tym sezonie w II a jaki w I lidze, o co wielu z nas się kłóciło na forum. II liga była bardzo mocna i bardzo atrakcyjna do samego końca. W I w zasadzie od meczu Wisła - Legia już nie wiele się działo.
Ciszę się z wygranej Radomiaka, bo Tłoki działają mi jakoś na nerwy.
Moje typy:
Ruch, Unia, Radomiak, Ślask
slawojka

Postprzez edddie 2004-06-21, 10:49 am

lukes napisał(a):
edddie napisał(a):Śląsk-Arka 0-0.

Lepszy remis zero - zero niż wygrana 2-1,

edddie no chyba nie do konca :D jednak chyba zawsze lepiej jest wygrac niz zremisowac :wink: jak przegracie 1-2 to koniec marzen o II lidze a tak zawsze bylyby karne 8) :D
powodzenia w rewanzu
ps.byli kibice z Gdyni??

wg mnie lepszy :twisted: przynamniej nic u siebie nie strraciliśmy

Hej Śląsk! :twisted:
edddie
Wrocławianin

Postprzez xXx_1906 2004-06-21, 1:49 pm

W Gdyni będzie Śląskowi ciężko bo wiadomo, że Arka u siebie może być groźna. Będę trzymał jednak kciuki za WKS. Cieszy wygrana Radomiaka z Tłokami. Ruch u siebie też powinien wygrać. Czwarty baraż jest mi obojętny.
xXx_1906

Postprzez ARAS1906 2004-06-21, 2:12 pm

Powiem tak, bez stronniczości sędzia trochę wypatrzył mecz przez czerwoną kartkę. Ale mimo to Śląsk grając w osłabieniu był lepszy w drugiej połowie od Arki lecz mało skuteczny. Nie będzie łatwo w rewanżu Śląskowi ale nie są bez szans.
Co do reszty... Radomiak myślę, że jest już II ligowcem, a pozostałe 2 mecze tu myślę, że może jeszcze być różnie.
ARAS1906
Środula

Postprzez fabian 2004-06-21, 2:55 pm

Ja również nie daję Śląskowi za dużych szans w Gdyni. Oceniam je na 70:30 dla Arki. Niezbyt też rozumiem logikę, według której 0:0 jest lepsze od 2:1.

Nie mniej trzymam kciuki za wrocławian nad morzem.
fabian

Postprzez WOJTEK 2004-06-21, 4:31 pm

xXx_1906 napisał(a):Czwarty baraż jest mi obojętny.
MNIE NATOMIAST NIE.PO PIERWSZE OSTROWIEĆ JEST BLIŻEJ.PO DRUGIE TAM RACZEJ WPUSZCZĄ PRZYJEZDNYCH.A TO DLA MNIE WAŻNE.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez DaMi 2004-06-21, 6:52 pm

Baraże o III ligę gr. III: pierwszy mecz w Sławkowie

W Śląskim Związku Piłki Nożnej odbyło się wczoraj losowanie gospodarzy meczów barażowych o awans do trzeciej ligi. Przypomnijmy, że rywalizować ze sobą będą drużyny czwartoligowe, które wygrały w swoich grupach IV ligi: MKS Sławków i Górnik Jastrzębie.

Pierwsze spotkanie odbędzie się 26 czerwca w Sławkowie, natomiast rewanż cztery dni później w Jastrzębiu.

- Wolelibyśmy awansować do trzeciej ligi od razu, bez obowiązku grania barażu. Niestety, przepisy są inne, więc trzeba grać. Dla nas nie miało znaczenia, gdzie odbędzie się pierwszy mecz - mówi Krzysztof Zagórski, trener Jastrzębia.

- Chcieliśmy być gospodarzami pierwszego spotkania i tak się stanie. Mecz w Sławkowie odbędzie się w sobotę, więc przyjdzie sporo ludzi. Jednak nie powinno być tak, że wygrywamy IV ligę i jeszcze gramy w barażach - podkreśla Czesław Mika, szkoleniowiec Sławkowa.

źródło: Gazeta.pl
DaMi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna