Tomek Luczywek

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez warchlak 2004-06-16, 12:43 am

w ostatnich meczach sezonu widać było że Siwy się przełamał i zaczął grać dobry futbol.miejmy nadzieje ze nie przejdzie do rywala z za miedzy :wink: Tomek zostań z nami jeszcze chociaż rok :twisted:
warchlak
Prowokator

Postprzez ARAS1906 2004-06-16, 8:14 am

WAB napisał(a):Tomek podobno spodobal sie Boreckiemu, nowemu trenerowi GKS-u. Mam nadzieje, ze jesli pojdzie tam, to tylko na przechowanie. Bo w ostatnich meczach byl bardzo dobry. No i jest nasz.

Najgorsze jest to, że Tomek jest bez "aktualnego" kontraktu w Zagłębiu :evil: Mam nadzieję, że Dyrektor Rudy wpadnie na to, żeby Tomek go zaktualizował bo potem może być ciężko.....
Jeżeli już to jakieś wypożyczenie :wink:
ARAS1906
Środula

Postprzez CharoN^ 2004-06-16, 11:31 am

Nie ukrywam, że troche zniesmaczyła mnie ta wiadomość. Tomek spędził w Sosnowcu 17 lat ... jest przykładem prawdziwego przywiązania do Zagłębia. Nie wiem czy ktoś mógł/może poszczycić się takim osiągnięciem. Faktycznie, ostatnie mecze w wykonaniu Siwego były pozytywne (chociaż wiem, iż stać go na więcej). Jeżeli w II lidze nie znalazłby miejsca w pierwszej jedenastce trenera Tochela, to sądzę, że mógłby być "żelaznym rezerwowym". Niechciałbym aby "Chłopak z Sosnowca" (niewątpliwie Tomek), podpisał kontrakt z GieKSą. Podsumowując : Ja podpisałbym z T. Łuczywkiem kontrakt, chociaż na najbliższy rok. Może odzyska formę ...
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez olo69 2004-06-16, 3:13 pm

a ja uważam, że ten sezon Tomek miał słaby i z taką grą w nastepnym sezonie raczej nie będzie miał szans na wystepy w pierwszym składzie, co najwyzej będzie rezerwowym, dlatego jesli miałby szansę wystepów w gieksie - niech próbuje, czemu nie.
olo69

Postprzez slawojka 2004-06-16, 3:43 pm

To nie Tomek chce odejść, tylko w Zagłębiu Go nie chcą...
Że akurat do Gieksy, to już czysto prywatna, zawodowa i finansowa (nie liczyłbym na kokosy) sprawa samego zawodnika.
Po 17 latach kariery pilkarskiej w Zagłębiu raczej nie powinno się tak zostawić chłopaka.
Przytoczę tu gest Cupiała (właściciela Wisły), który zabronił sprzedawania Frankowskiego, gdyż bardzo dużo zrobil dla klubu i w nim ma zostać do końca kariery..
Porównanie Franka i Siwego może trochę "przerośnięte", ale myślę że Tomek w dużej mierze przyczynił się do dotychczasowego sukcesu Zagłębia, i aktualny poziom gry jaki prezentuje nie eliminuje go z możliwości dlaszej dobrej gry na II-ligowym a wkrótce :wink: I-ligowym poziomie.
Ot, takie moje skromne zdanie...
slawojka

Postprzez rrr 2004-06-16, 3:48 pm

To byłby najlepszy transfer GKS od wielu lat. Kiedyś podobny interes na Zagłebiu zrobił Górnik Z. Sprzedał Wandzika do Grecji za duże pieniądze a wziął za drobne bramkarza o klasę lepszego czyli Marka Bębna. Ktoś może pamieta takie tytuły w Sporcie: GKS - M. Beben 0:0. Troche odbiegłem od tematu - sprawa Tomka to jest dowód że wszystko stoi na głowie w krajowej pilce. Nie łapie się w jedenastce beniaminka 2 ligi, a robi dobre wrażenie w 1 lidze. Brawo pzpn - może tak jeszcze raz spuścić z 8 druzyn do jednej grupy w 3 lidze. To w drugiej będą już same kujawianki i mławianki, a stasiak i tłoki bedą pewniakami do awansu.( za same nazwy powinni dostać ujemne punkty)
rrr

Postprzez WOJTEK 2004-06-16, 3:50 pm

CIEKAWE JAK DO TEGO PODEJDĄ KIBICE GKS.BO NA PEWNO SIWY NIE POWIE,ŻE CAŁE ŻYCIE MARZYŁ O GRZE W GKS I ,ZE ZAWSZE BYŁ KIBICEM KATOWIC. :twisted: :twisted: :twisted:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez krzysiu 2004-06-16, 4:44 pm

olo69 napisał(a):a ja uważam, że ten sezon Tomek miał słaby i z taką grą w nastepnym sezonie raczej nie będzie miał szans na wystepy w pierwszym składzie, co najwyzej będzie rezerwowym, dlatego jesli miałby szansę wystepów w gieksie - niech próbuje, czemu nie.

biorąc pod uwagę cały sezon to muszę się z tobą zgodzić, ale....

Tomek końcówkę sezonu miał dość dobrą, a o tym czy zawodnik zostanie powinna decydować w dużej mierze aktualna forma, a nie z przed kilku miesięcy.

Druga sprawa to to, czy dany zawodnik pasuje trenerowi do koncepcji. Być może, że Łuczywek nie pasuje Tochelowi do jego wyobrażenia o drugoligowym Zagłębiu, a gdyby miał grzać ławę, albo grać ogony, to lepiej niech gra w innym klubie. Lepiej chyba przede wszystkim dla niego, bo mając świadomość, ze będzie grzał ławę o motywacje byłoby trudno, a i zbyt dużo by na pewno nie zarobił.

Jeżeli rzeczywiście trener powiedział Łuczywkowi, że jak nie znajdzie klubu to może zostać w Zagłębiu, to postąpił bardzo w porządku, bo wielu zawodników, którzy odchodzili z Zagłębia nie miało możliwości zostania jeżeli nie znajdą klubu. Ja osobiście nie pamiętam żadnego podobnego przypadku.

Zobaczymy jak sprawa się potoczy dalej. Jeżeli trafiłby do gieksy to miałby dużą szansę na grę, ale małą szansę na kase. W przypadku innych klubów może być różnie. Oby trafił dobrze, co jest bardzo trudne w dzisiejszej piłce

Powodzenia Tomek

A może powinenem raczej życzyć pozostania w Zagłębiu!
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez rrr 2004-06-16, 7:27 pm

Jesli wezmą Tomka to finansowo na pewno nie straci. Gdyby były takie problemy to by tej drużyny juz po prostu nie było (albo tak jak Widzew). To moze być mała satysfakcja dla Tomka za te dwa lata w 3 lidze, których nie musiało być. Życzę mu wszystkiego najlepszego i gry w 1 lidze.
rrr

Postprzez WOJTEK 2004-06-16, 8:42 pm

POWINIEN BYĆ WYPOŻYCZONY.PO CO OD RAZU SPRZEDAWAĆ TOMKA??I FAJNIE BĘDZIE JAK ZAGRA Z LEGIĄ :wink: :wink:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Gość 2004-06-16, 9:34 pm

WOJTEK napisał(a):POWINIEN BYĆ WYPOŻYCZONY.PO CO OD RAZU SPRZEDAWAĆ TOMKA??I FAJNIE BĘDZIE JAK ZAGRA Z LEGIĄ :wink: :wink:

Tak i pyknie im ze 3 bramki ;) to Legionisci z nami zerwa uklad :P
Gość

Postprzez Leyton 2004-06-16, 9:53 pm

WOJTEK napisał(a):CIEKAWE JAK DO TEGO PODEJDĄ KIBICE GKS.BO NA PEWNO SIWY NIE POWIE,ŻE CAŁE ŻYCIE MARZYŁ O GRZE W GKS I ,ZE ZAWSZE BYŁ KIBICEM KATOWIC. :twisted: :twisted: :twisted:

Podejdą tak samo jak my kiedyś do Koniarka i Kucza. Będzie dobry, to będą go cenić. Jak pilkarz na boisku daje z siebie wszystko, to strona Brynicy, po której się wychował schodzi raczej na dalszy plan.... Ale oczywiście jak ktoś (kibic) ma nasrane w głowie, to może mieć inne priotytety.
PS. A swoją drogą bardzo się dziwię. Zimna woda, zasiłek zamiast premii, stadion w Chorzowie no i po ryju można dostać pod szatnią. Zacznie w GKS-sie, a może skończyć w Dospelu, 100%Hortex czy jakimś innym katowickim tworze. Bardzo się dziwię.
Leyton

Postprzez Soyer 2004-06-16, 10:06 pm

slawojka napisał(a):Po 17 latach kariery pilkarskiej w Zagłębiu raczej nie powinno się tak zostawić chłopaka.

???
Nie rozumiem tego?
Jak zostawić. Przecież Tochel powiedział, że jak nie znajdzie drużyny z I czy II ligi to zostanie.
Tochel dobrze mówi z jednej strony, że zmiana otoczenia po 17 latach może mu wyjść na dobre tak jak było z trenerem. Przeszedł do Stali Mielec.
MOże Tomek włąsnie w Gieksie odnajdzie nowe możliwości z stanie się jescze lepszym piłarzem.
Zgadzam się z Wojtkiem. Nie chciałbym aby Zagłębie go sprzedało. Lepiej wypożycznie.
Jeśli przejdzie to będzie musiał walczyc nie tylko na murawie ale i z kibicami gieksy.
Zanam Tomka i jestem pewnien że Zagłebie dla niego jest ponad wszystko.

Tomek jesteśmy z Tobą, nie ważne gdzie będziesz grał, wszystkie drogi i tak po wedrówkach kończą sie w SOSNOWCU.
Tomek tylko z Zagłębiem !!! a Zagłębie z Tomkiem !!!
Soyer
Moderator

Postprzez WAB 2004-06-16, 10:19 pm

A moim zdaniem intencja trenera jest inna. Soyer, po siedemnastu latach malzenstwa, jak skoczysz w bok, to odkryjesz w sobie nowe mozliwosci, o ktore nawet bys sam siebie nie podejrzewal. Co ja pisze; w malzenstwie to po miesiacu. Dlatego, tutaj nie chodzi o to aby sie go pozbyc, ale zmobilizowac poprzez nowe wyzwania. A Tochel, aby odbrazowic tamta sytuacje, to poszedl do Mileca, bo spadlismy z ligi. Nienawidzilem go za to. Przed runda rewanzowa, jako kapitan udzielil wywiadu Sportowi pt. " Nie wyobrazam sobie spadku". A potem wzial dupe i tyle go widzieli. Wyobrazni nie strarczylo. Za to teraz go kocham. Tak na marginesie.
PS. Soyer-wszystkiego najlepszego, tylko co najlepsze to szybko sie konczy...
WAB

Postprzez Soyer 2004-06-16, 10:24 pm

WAB napisał(a): Dlatego, tutaj nie chodzi o to aby sie go pozbyc, ale zmobilizowac poprzez nowe wyzwania.

No właśnie o to mi chodzi.

PS. Soyer-wszystkiego najlepszego, tylko co najlepsze to szybko sie konczy...

Dzięki za życzenia.
Ps . piszesz po miesiącu.........:)
Soyer
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna