ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ARAS1906 2004-06-09, 6:54 am

Shilton napisał(a):Witam.

W dzisiejszym Dzienniku Zachodnim - piszą, że Łuczywek ma wolną rękę i musi sobie szukać klubu (ew. jeśli mu się nie uda - to zostanie). Sam mówi, że chciałby nadal grać w klubie w którym występuje od 17 lat !!!

Pozdrawiam serdecznie - Shilton

QR** jasne pozbywać się ludzi takich jak Tomek :evil: Może za dużo chłopak ma w sercu Zagłębia????...... Dobra nie skomentuję dalej tego bo za dużo bym powiedział....
ARAS1906
Środula

Postprzez ARAS1906 2004-06-09, 7:46 am

No i proszę dzisiejszy Sport potwierdza kontrakt Małochy z Zagłębiem i ....... "pozbycie" się Tomka Łuczywka :?
Dodatkowo informują, że doszło do zbliżenia stanowisk pomiędzy Klubem a Ujem w sprawie dalszego kontraktu.
ARAS1906
Środula

Postprzez Greg1906 2004-06-09, 7:48 am

W@llace ^_^ napisał(a):Mariusz Muszalik (GKS Katowice)

Mam nadzieję, że to tylko plotka. Nie wiem w jakiej jest formie, nie wiem ile korzyści przyniósłby Zagłębiu. Dla mnie śmierdzi GKS-em.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez WOJTEK 2004-06-09, 7:58 am

CHUDY??? PAMIĘTAM JEGO GESTY W NASZYM KIERUNKU GDY MIAŁ OKAZJĘ PRZYWDZIEWAĆ BARWY PIŁKARSKICH POTĘG,JAKIMI NIEWĄTPLIWIE SĄ MYSZKÓW I SZCZAKOWIANKA.JESTEM NA NIE... :!: :!:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez ARAS1906 2004-06-09, 8:07 am

Zgadzam się z Wojciechem!!!! Szczególnie zapamiętałem gesty w meczu ze Szczakowianką :evil: A zresztą czy to, aż takie wzmocnienie dla Zagłębia?
ARAS1906
Środula

Postprzez bankier 2004-06-09, 8:12 am

W Sporcie - przy okazji opisu meczu Płock - Katowice jest informacja, iż kontrakt z Zagłębiem podpisał Adam Bała.

czyli dwie zagadki (?) zostały już wyjaśnione: Bała i Małocha. Ciekawe kto jeszcze!

8)
bankier

Postprzez Lukasm 2004-06-09, 9:55 am

Te transfery jakoś nie do końca mnie przekonują. Małocha to co prawda zawodnik z I-ligową przeszłością, ale skoro rezygnuje z niego Korona, to chyba nie jest on już w wielkiej formie. Obawiam się, że będzie z nim podobnie jak z Pikutą i kariery w Zagłębiu nie zrobi.

Pochodzący z Będzina Bała po 10 latach tułaczki i gry na "obczyźnie" w końcu zagra w Zagłębiu. Co prawda przez wiele lat był podstawowym zawodnikiem GKS, ale biorąc pod uwagę sytuację kadrową GKS, to nie jest to nic wielkiego, bo tam nie było żadenj rywalizacji o miejsce w drużynie i grał, kto tylko mógł i chciał. Bała jest lewym pomocnikiem, o miejsce w składzie będzie walczył z Bartkiem Chwalibogowskim (bo o Łuczywku ostatnio się spekuluje, że odejdzie) i wcale nie jest powiedziane, że Bała tą rywalizację wygra.

Berensztajna pamiętam dobrze z meczu z Bełchatowem w sezonie 2001/2002 (wtedy trenerem Bełchatowa był Tochel). Wtedy robił w środku pola, co tylko chciał i gdyby nie gamoństwo Patalana, to Bełchatów strzeliłby z 4-5 bramek po asystach Berensztajna. Z całej tej trójki on może się najbardziej u nas przydać, a z Radomska raczej na pewno odejdzie, bo działacze robią tam czystkę po sprzedanym meczu z Lubinem (sam Berensztajn dostał karę finansową).

Muszalik pewnie do nas nie przyjdzie, bo mu wujek Furtok nie pozwoli, żeby grał w Sosnowcu :D
Lukasm

Postprzez viking 2004-06-09, 10:11 am

Sobotni wyjazdowy mecz z Hetmanem Zamość będzie ostatnim w żółto-czerwonych barwach dla Wojciecha Małochy, Marcina Kazimierczaka i Dariusza Mielca. Nie jest to żadne zaskoczenie, bo jak już informowaliśmy Małocha sam chciał rozwiązać kontrakt z Koroną. 31-letni napastnik otrzymał ofertę z innego beniaminka drugiej ligi Zagłębia Sosnowiec, które prowadzi Krzysztof Tochel, pamiętający go ze wspólnej pracy w KSZO Ostrowiec. Małocha musi rozwiązać kontrakt, który miał obowiązywać jeszcze rok. Kazimierczak grał niewiele, a jego umowa kończy się w czerwcu i nie zostanie przedłużona. Mielec całą rundę wiosenną spędził w drugiej drużynie. Pisaliśmy też, że tego piłkarza chciałby ściągnąć Górnik Wieliczka.

Z tego wynika że małocha miał kontrakt jeszcze na rok i sam zdecydował o jego rozwiązaniu. Czyli można podejrzewać że Tochel sam namawiał wojtka małochę do przejścia, czyli wierzy w niego i zna możliwe że będzie to jednak czarny koń transferów....zobaczymy
viking

Postprzez zgredos 2004-06-09, 10:20 am

Po transferach Bały i Małochy napewno podniesie się nam średnia wieku, ale czy coś jeszcze ( sportowo) ?
zgredos

Postprzez slawojka 2004-06-09, 11:38 am

Jesli te wszystkie spekulacje transferowe okażą się prawdziwe to ja mam gdzies takie "wzmocnienia". Grunt żeby utrzymać ten ex-III-ligowy skład, + konkretny bramkarz (Malarz???) a o wyniki w II lidze nie będziemy się musieli martwić.
Pełna dominacja w kończącym sie sezonie o czymś w końcu świadczy, to nie przypadek sprawił że bilans Zagłębia to 24 zwycięstw, 2 remisy i 2 porażki i prawie 30 punktów nad 3 zespołem w tabeli!
slawojka

Postprzez bankier 2004-06-09, 11:54 am

Moim zdaniem nie ma sensu dywagować czy zawodnik o nazwisku "X" będzie przydatny naszej drużynie - czy lepszy bedzie "Y". Nazwiska nie grają - a nowi piłkarze muszą najpierw zagrać kilka meczów w barwach Zagłebia abyśmy mogli ich oceniać! Często bywało tak, ze przychodzili do nas zawodnicy bedący "na fali" jednak nie potrafili pokazać swojej wartości w drużynie z Ludowego (np. Józefowicz, czy teraz Bugaj). poczekajmy z ocenami do peirwszych gier sparingowych przed następnym sezonem.

8)
bankier

Postprzez W@llace 2004-06-09, 12:29 pm

Wcześniej pisałem już koment w którym umieściłem 3 nazwiska ...

Arkadiusz Malarz (Świt Nowy Dwór M.)
Adam Bała (GKS Katowice)
Wojciech Małocha (Korona Kielce)

Narazie 2 się sprawdzaja...Więc te trzecie raczej tesh sie sprawdzi.
W@llace

Postprzez slawojka 2004-06-09, 12:49 pm

W@llace ^_^ napisał(a):Wcześniej pisałem już koment w którym umieściłem 3 nazwiska ...

Arkadiusz Malarz (Świt Nowy Dwór M.)
Adam Bała (GKS Katowice)
Wojciech Małocha (Korona Kielce)

Narazie 2 się sprawdzaja...Więc te trzecie raczej tesh sie sprawdzi.

Widać masz bardzo dobre źródło informacji...
slawojka

Postprzez CharoN^ 2004-06-09, 1:17 pm

slawojka napisał(a):Jesli te wszystkie spekulacje transferowe okażą się prawdziwe to ja mam gdzies takie "wzmocnienia". Grunt żeby utrzymać ten ex-III-ligowy skład, + konkretny bramkarz (Malarz???) a o wyniki w II lidze nie będziemy się musieli martwić.
Pełna dominacja w kończącym sie sezonie o czymś w końcu świadczy, to nie przypadek sprawił że bilans Zagłębia to 24 zwycięstw, 2 remisy i 2 porażki i prawie 30 punktów nad 3 zespołem w tabeli!

Masz gdzieś takie wzmocnienia ?!?! Ciekawe ... może Ciebie usatysfakcjonowaliby piłkarze pokroju Saganowskiego lub Żurawskiego ? Założe się że 80% osób, które teraz patrzą na tych zawodników bez optymizmu, na starcie sezonu 2003/2004 byłoby zachwyconych i strasznie podekscytowanych, iż w Zagłębiu mogą grać znane nazwiska. Adam Bała ... moim zdaniem, przez całą swoją "kariere" w Katowicach, był zawodnikiem, na którym ten zespół się opierał. Jakby nie patrzeć jest to wychowanek Sarmacji i sądzę że w Zagłębiu spokojnie się zaaklimatyzuje. Wojciech Małocha ... jeden nieudany sezon w Korupterze o niczym nie przesądza. Zawodnik wysokiego pokroju, może już w podeszłym wieku, ale z dobrymi warunkami fizycznymi. Może odnalazłby się w Zagłębiu (pod "nadzorem" trenera z którym już pracował). Konkretnym bramkarzem niewątpliwie jest Arek Malarz (jeżeli sądzisz inaczej to widocznie niewiele wiesz na jego temat. Chętnie wspomnę, iż zaliczył on [o ile nie jestem w błędzie] jaki(e)ś występ(y) w młodzieżowej reprezentacji Polski. Raczej przypadkowo by się tam nie znalazł). Zawsze optymistycznie patrze na roszady w Zagłębiu, i myślę że nie trzeba pouczać p. Tochela, który najlepiej wie, co jest i będzie dla Zagłębia priorytetem.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Sir 2004-06-09, 7:08 pm

Mysle ze Łuczywek nie odejdzie po tom co dzisiaj pokazał. Widac bylo ze chlopcy grali na luzie....i w pierwszej polowie calkiem niezle im to wychodzilo.....w drugiej nie co gorzej.......co do bramkarza to zachował sie jak powinien.:) 2 liga 2 liga Zagłębie
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna