LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Asja 2004-06-04, 7:14 am

Asja
Gwiazda

Postprzez fabian 2004-06-04, 7:51 am

Asja napisał(a):http://www.e-lech.com/module.php?op=galery&cmd=showimg&img=5170&page=7&sort=title

:twisted: :twisted:

jak już, to Legię. A wydawałoby się, że na czym, jak na czym, ale na ogonkach, to ta Pani się będzie znać :lol:
fabian

Postprzez Erazmus 2004-06-04, 1:14 pm

WOJTEK napisał(a):CO SIĘ k***a DZIEJE ? PZPN PRZECIW KIBICOM.TO DLA KOGO ONI WOGÓLE CHCĄ GRAĆ? NIECH TEN LISTKIEWICZ Z BANDĄ TYCH GNOJÓW IDĄ W CHOLERĘ.ZA CO IM SIĘ PŁACI??ZA WOŻENIE TYŁKÓW PO ŚWIECIE I BZDURZENIE ?ALE DNO...

Nie wiem Wojtku czy PZPN przeciw kibicom , Listek stadionu Legii nie chciał zamykać . Nie wiem ile z tego było gry pod kibiców Legii a na ile to była autentyczna troska o kibiców.
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez fabian 2004-06-04, 1:43 pm

Erazmus napisał(a):
WOJTEK napisał(a):CO SIĘ k***a DZIEJE ? PZPN PRZECIW KIBICOM.TO DLA KOGO ONI WOGÓLE CHCĄ GRAĆ? NIECH TEN LISTKIEWICZ Z BANDĄ TYCH GNOJÓW IDĄ W CHOLERĘ.ZA CO IM SIĘ PŁACI??ZA WOŻENIE TYŁKÓW PO ŚWIECIE I BZDURZENIE ?ALE DNO...

Nie wiem Wojtku czy PZPN przeciw kibicom , Listek stadionu Legii nie chciał zamykać . Nie wiem ile z tego było gry pod kibiców Legii a na ile to była autentyczna troska o kibiców.

Erazmus, mam Cię za mędrego gościa, więc proszę przestań. Co uważasz, że fajnie by było, gdyby Legii zamknęli stadion? Nie stosujmy mentalności Kalego proszę !

Nie dla zamykania stadionów w całej Polsce!!!

Legia dostała najwyższą możliwą karę regulaminową. Pokaż jakikolwiek inny klub, który został ukarany karą w tej wysokości ! Niech to dotrze!!! Żeby była jasność, to nie ja jestem odpowiedzialny za wpuszczenie tych ludzi na honorową. Odpowiada za to dyrektor ds. zabezpieczenia i moim zdaniem on powinien zapłacić karę ze swojej pensji. To po pierwsze,
Grajki Lecha powinni zapłacić drugie pięćdziesiąt tysięcy za swoje zachowanie + dyskwalifikacja. Wychowani w nienawiści :evil: Żal mi ich...

Żeby było jasne. Lecha było 2tys. (zresztą tylko i wyłącznie dzięki kibicom Legii), większość oprócz bluzgów, zachowywała się OK. Jestem również przeciwko karaniu ich zakazem wyjazdowym. Niech wreszcie zaczną odpowiadać Ci, którzy powinni.

Po drugie, nie byłeś na meczu, możesz nie wiedzieć. Nie doszło do przerwania meczu, na murawę wyszlo być może kilkunastu "kibiców", już po zakończeniu meczu i trwało to może chwilę. Nie było ŻADNEJ zadymy. Na pewno nie było porównania chociażby z meczem z Widzewem , czy Odra-Śląsk.

Lepiej robić wszystko, żeby żadne stadiony nie były zamykane, niż płakać na internecie, że Legii nie zamknęli.
fabian

Postprzez Erazmus 2004-06-04, 2:02 pm

Fabian zawsze byłem i jestem przeciwko zamykaniu stadionów bo to godzi w zwykłych kibiców a nie w bojówki . W meczu Piast - Ruch kibice też nie dostali się na murawe a to wcale nie przeszkodziło sędziemu przerwać meczu a PZPN ukarać Piasta . Nie będę oceniał tego co się stało na Łazienkowskiej ale chuligani strzelili sobie samobója . Walter zainwestował zbyt dużo szmalu żeby tę sprawę zostawić . Powtórzy się prawdopodobnie sytuaja z Bydgoszczy tylko na większą skalę . Trzymając się kibicowskiej solidarności wypada współczuć CF i innym grupom na Łazienkowskiej bo będą mieć masę problemów. My to przerabialiśmy rok temu i sam doświadczyłem tego na własnej skórze .
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez fabian 2004-06-04, 2:21 pm

Erazmus napisał(a): Nie będę oceniał tego co się stało na Łazienkowskiej ale chuligani strzelili sobie samobója .

Tylko, ze oni byli, sa i beda. We wszystkich krajach Europy! Nie da się takich zachowań wyeliminować poprzez zamykanie stadionów !!! Mam nadzieję, że kluby, prawodawcy, kibice (nie powodowani fałszywą solidrnością) i piłkarze zajmą się jakimś sensownym rozwiązaniem tego problemu. [piłkarze wystarczy, że zajmą się graniem, zamiast pierdoleniem farmazonów] Z wyraźnym naciskiem na kluby i prawodawców, bo przeciętny kibic jest tylko partnerem handlowym. Zakupując bilet zobowiązuje się do pewnego zachowania, jednocześnie oczekując dobrego widowiska i bezpieczeństwa na stadionie.

Bo problem w tym, ze nie sobie, jak sam piszesz, niestety strzelili tego samobója.
fabian

Postprzez CharoN^ 2004-06-04, 6:05 pm

Legia najprawdopodobniej pozyska mołdawskiego piłkarza

Napastnik mołdawskiej młodzieżówki Anatollij Dorosz (21 l.) dobrze zaprezentował się podczas trzydniowych testów w Legii i prawdopodobnie podpisze konktrakt.

Wczoraj z warszawską drużyną po raz pierwszy trenował Rafał Kosznik (21 l.). Będzie testowany do soboty.

www.90minut.pl

komentarz krótki - Ciekawe co z tego wyjdzie. Osobiście wolałbym bardziej znanych zawodników.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Franz 2004-06-05, 11:59 am

Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Erazmus 2004-06-05, 1:34 pm

Komitet Stały Rady Europy ds. Konwencji 120 może na wniosek UEFA zamknąć na pół roku stadion Legii Warszawa w związku ze skandalem, do którego doszło po meczu finałowym Pucharu Polski.

- Przewodniczący Komitetu, John de Quidt chce dowiedzieć się, co wydarzyło się w Warszawie po meczu Legia – Lech. Wysłał do mnie zapytanie, bo dotarły do niego wiadomości o pobiciu przez chuliganów VIP-ów oraz sportowców, zdobywców pucharu. To wstyd na całą Europę – powiedział Mieczysław Bigoszewski, przewodniczący Rady ds. Bezpieczeństwa i Kultury Widowni Sportowej przy Ministerstwie Edukacji Narodowej i Sportu.

W najbliższych dniach, od 9 do 11 czerwca, w Porto odbędzie się posiedzenie Stałego Komitetu Rady Europy.

- Należy liczyć się z tym, że przedstawiciel UEFA postawi wtedy wniosek o zamknięcie stadionu, bo taki incydent nie może ujść uwadze. Jestem członkiem komitetu i będę uczestniczył w posiedzeniu, ale nie mam żadnych argumentów, by bronić organizatorów meczu – dodał Bigoszewski.
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez ATR 2004-06-06, 3:33 pm

Dziś 41 lat kończy trener Legii Warszawa - Dariusz Kubicki. Wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim Mistrza Polski w przyszłym sezonie.
ATR

Postprzez DaMi 2004-06-06, 10:38 pm

Nowy Serb w Legii?

Do Warszawy przyjechał serbski napastnik Dejan Ĺ˝ivković. Nie zostanie jednak poddany testom bo jest po kontuzji.

We wtorek wraca do Serbii. Być może rozpocznie z Legią okres przygotowawczy.

Ĺ˝ivković urodził się 19.08.1979 roku, mierzy 183 cm, waży 73 kg. Jest wychowankiem BAK Bela Crkva, jako 16 latek został dostrzeżony przez FK Partizan i w połowie 1995 roku przeniósł się do klubu z Belgradu. W stolicy ówczesnej Jugosławii nie miał jednak szans na grę, trafiał więc na wypożyczenia. Kolejno do FK Dorcol i Teleoptik Belgrad. Przełomowym okresem dla Ĺ˝ivković był pobyt w FK Zvezdara. W 2001/2002 w 33 spotkaniach drugiej ligi strzelił 12 bramek. W ubiegłym sezonie powrócił do FK Parizan. Wystąpił w 10 spotkaniach, ale do siatki nie trafił ani razu. Teraz reprezentuje barwy FK Sartidu Smederevo. W zakończonych kilkanaście dni temu rozgrywkach sześciokrotnie trafiał do siatki. Jego klubowym kolegą jest były legionista Ajazdin Nuhi.

Ĺ˝ivković do Warszawy przyjecał, ale nie będzie trenował z wojskowymi. Jest po kontuzji więzadeł kolanowych i jeszcze przez tydzień musi odpoczywać. W stolicy pojawił się na rekonesansie, we wtorek wraca do Serbii. Wiele wskazuje na to, że rozpocznie z Legią okres przygotowawczy.

Serb ma ważny kontrakt i jeśli Legia będzie nim zainteresowana to trzeba będzie zapłacić sumę odstępnego. W grę wchodzi również wypożyczenie piłkarza. Jego dobrym kolegą z czasów wspólnego pobytu w Partizanie jest Aleksandar Vuković. "Aco" - który po sezonie odejdzie z Legii - bardzo chwali piłkarskie walory swojego krajana.

źródło: Legia.com.pl
DaMi

Postprzez CharoN^ 2004-06-07, 9:05 am

"Korzym na 99% w Legii"

- Na 99 proc. Maciek w środę podpisze kontrakt z Legią. Na dwa lata z opcją przedłużenia na kolejne dwa - mówi "Gazecie" menedżer opiekujący się 16-letnim piłkarzem Sandecji Nowy Sącz Jerzy Kopiec.

W weekend dyrektor sportowy Legii Edward Socha rozmawiał z Kopcem w sprawie transferu Macieja Korzyma.

- Mamy dwie oferty - mówi Kopiec. - Maćka chce także Górnik Zabrze, ale na 99 proc. wybierzemy Legię. Zespół z Warszawy proponuje granie w meczach Pucharu Polski i wchodzenie z ławki w spotkaniach ligowych. Prezes Górnika Marek Koźmiński obiecał, że Maciek miejsce w podstawowej jedenastce będzie miał od razu. No i zaproponował sześcioletni kontrakt. Niewykluczone jednak, że Maciek pojedzie jednak do Chelsea.

Londyński klub interesował się napastnikiem kadry do lat 16. Korzym był w Chelsea kilka dni, ale tam nie ma szans na grę.

- Chcieli znaleźć Maćkowi jakiś klub w Holandii, w którym by grał - opowiada Kopiec. - Jednak razem z rodzicami doszliśmy do wniosku, że lepiej byłoby, gdyby na razie Maciek grał w Polsce.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez W@llace 2004-06-08, 8:26 pm

Legia Warszawa - Widzew Łódź 6:0 (2:0)
Bramki: Sokołowski I (11 min.), Saganowski (21 min. - karny), Sokołowski I (49 min.), Boruc (65 min. - karny), Saganowski (69 min.), Saganowski (88 min.)

Najbardziej podoba mi sie bramka Boruca z karnego
buabhhahabuhaha :twisted:
W@llace

Postprzez fabian 2004-06-09, 7:22 am

Meczyk ogólnie piknik. Aż ciężko było uwierzyć, że z Widzewem.

Ładne (w stosunku do swoich kibiców) zachowanie piłkarzy gości, na początku i na końcu meczu pobiegli pod pusty sektor gości i klaskali.

Legii oczywiście więcej niż dozwolone 4 tys. i to na oko jakieś 50% :D :D Niestety sporej grupie spod stadionu nie udało się wejść, było widać jakieś ganianki z policją.

Doping baaaardzo marny, mimo, że mecz z Widzewem, nie było nawet gwizdów na ich piłkarzy :!: :!:

Niezrozumiałe dla mnie zachowanie żylety, która chciała wciągnąć krytą w prostackie bluzgi. Niedobrze mi, jak przypomnę sobie tą wyliczankę w obcym języku. W każdym razie Wojtek miałby spore pole do popisu :D :D :D

Tekst meczu: " Gdzie są rodzice, tych dzieci gdzie są rodzice?" w momencie jak małolaty podeszły po autografy do Vuko :D :D :D

Aha no i nie wierzcie w "owację na stojąco dla Vuko". Stadion był mniej więcej podzielony na pół w gwizdach i brawach. Mnie to się na niego nawet gwizdać nie chciało....
fabian

Postprzez Erazmus 2004-06-09, 1:45 pm

Kibice Legii pożegnali Vukovicia

We wtorek Aleksandar Vuković, pomocnik Legii Warszawa, całe spotkanie z Widzewem Łódź (6:0) przesiedział na ławce rezerwowych. Po meczu odbyło się pożegnanie serbskiego piłkarza, który opuszcza stolicę - pisze "Przegląd Sportowy".

W drugiej połowie spotkania kibice Legii jasno dali do zrozumienia, co czują do Serba. "Vuko=Pinokio, Vuko w Wiśle..." - i tutaj pojawił się rysunek ręki topielca wystającej znad tafli wody.

Po spotkaniu odbyło się oficjalne pożegnanie Vukovicia i wówczas kibice zaczęli klaskać. Kiedy jednak piłkarze Legii zaczęli podrzucać swojego kolegę, gwizdy znów powróciły.
Erazmus
Wrocławianin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna