Gdzie Młyn?

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez robercik 2004-05-20, 7:17 am

Dokladnie. Zgadzam sie z YO. Nirktorych juz nie da sie zreformowac i nic im przetlumaczyc. Wczoraj jak bylo haslo: "Wszyscy wstaja i spiewaja", to jak co mecz wstalismy z bratem, no i sie zaczelo z tylu. Hasla typu:"Wypierdalac, posadzcie dupy, po co sa te krzeselka itp". Ci ludzie sa jacys pojebani. Sorki, ale sie wkurzylem. Ja do nich kulturalnie, ze nie zbawi ich jak wstana 2 minuty i pospiewaja i to jest mecz a nie teatr czy kosciol. To oni do mnie:"Nie pierdol.My jestesmy kibicami, jezdzimy na wyjazdy". Tak jak ja bym nie jezdzil. Moze nie zawsze moge, ale jak tylko sie da. A poza tym, sa to tacy wyjazdowcy, ze ... , gdyz z ich wypowiedzi wynikalo:"po c*** bedziesz jechac do Radzionkowa jak i tak juz awansowali,a tam zagraja rezerwy". Czy to sa kibice? Mi ososbiscie nie przeszkadaja ludzie, ktorzy przychodza na mecz i nie kibicuja, ale niech dadza to robic tym co chca to robic.
Poza tym, to tych z tylu juz mialem dosc. Caly mecz pierdziela jak to zle graja, ze to im nie pasuje, to tamto. Na Ujka wolali "chujek" i ciagle gadali, ze beznadziejnie gra. Kurde, o co chodzi? Podstawowy gracz Zaglebia, a Ci narzekaja. Tylko przechwalal sie jeden przed drugim jak mu sie udalo przemycic piwo. Totalny brak inteligencji, mozgi im chyba wyparowaly. Szkoda gadac. Nie moze sobie taki jeden z drugim siasc troche nizej, a te krzeselka wyzej zostawic dla tych co chca ogladac?
Na kazde haslo:"Wszyscy wstaja i spiewaja" oni odpowiadali:"s*******aj, ja chce siedziec". Jestem w 100% za przeniesieniem mlyna na srodek, wtedy te wszystkie slonecznikowe osobniki przeniosa sie na boki i nikt im nie bedzie przeszkadzal w dlubaniu, a co najwazniejsze oni tym co chca wspomagac Zaglebie dopingiem.

Pozdrawiam normalnych kibicow
robercik

Postprzez fabian 2004-05-20, 5:01 pm

robercik, wrzuc na luz. Kijem Wisły... itp. Trzeba robic swoje dalej.
fabian

Postprzez YO 2004-05-20, 8:26 pm

Wiadomo że od razu się wszystkiego nie zmieni, najważniejsze żeby samemu coś robić i dawać pozytywny przykład innym. Jak dla mnie przeniesienie młyna było na plus, ale trzeba go dać na środek, bo narazie jest jeszcze za bardzo z boku. Wtedy będzie jeszcze lepiej, szczególnie jak przyjdzie więcej wiary do dopingowania.
Oczywiście nie ma się co zrażać jakimiś zgredami, co nie chce im się wstać i jeszcze kogoś próbują posadzić, tylko robić swoje. Pozdro Robercik, następnym razem będzie lepiej :) Najlepiej przyjść z 20 czy 30 minut przed meczem i zająć miejsce u góry, to wtedy się tak nie rzucają :twisted:
YO

Postprzez robercik 2004-05-21, 10:29 am

tak wlasnie robie, przychodze nawet 1 godz przed meczem, ale w srode jechalem prosto z pracy.
Jestem za przeniesieniem mlyna na srodek. Juz teraz mylo fajnie, a co dopiero jak bedzie pelen stadion i wiecej normalnych kibicow.
robercik

re

Postprzez Qba 2004-05-21, 1:57 pm

hej
tylw Wam powiem, ze na slasku bylo zajebiscie, wszyscy dopingowali, tam gdzie siedzimy my (pikniki) nikt nie chce dopingowac zbytnio... na haslo 'wszyscy wstaja i spiewaja' wstalismy my i moze ze dwie inne osoby z calego sektora (sytuacja na lechu)... na odrze doping byl nawet niezly, probowalismy sektorem nawet "druga strona.." ale jeszcze jednak nie te sily :D
nie mam prawa decydowac, ale wypowiem sie: chcialbym, zeby mlyn byl bardziej srodka, uwazam, ze atmosfera mogla by sie udzielic wiekszej liczbie osob
pozdrawiam
Qba

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-05-21, 3:07 pm

Jezeli chcemy robic oprawy na cala trybune tak jak Legia i Wisla to mlyn powinien byc na srodku !!!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Franz 2004-05-21, 4:34 pm

Ja tam jestem za tym aby młyn był tam gdzie był :) . NIE dla przenosin :D .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Re: :)

Postprzez rkwa 2004-05-27, 2:43 am

^m@rcin^ napisał(a):Jezeli chcemy robic oprawy na cala trybune tak jak Legia i Wisla to mlyn powinien byc na srodku !!!

Marcin,szczerze mowiac to u nas nie wiele to daje że młynek jest na środku (przynajmniej dla mnie - nie jestem ultrasem), i tak tam pazie przychodzą i miejsca zajmują pare godzin przed meczem,bo uczciwie trzeba przyznac ża sam mecz duzo lepiej sie ogląda z 'G' niz z boków Żyletki.Zreszta byłes to widziałeś.Dla mnie Żylety jako Zylety juz nie ma od kilku ładnych lat.Jast młynek na Żylecie (trybunie) i tyle.Osobiście czekam na nowy stadion przy Łazienkowskiej (;)) i młyn za bramką!

Pozdrówki.
rkwa
Legionista

Postprzez viking 2004-05-28, 11:37 pm

Generalnie nie rozumiem po co zmuszac kogos do wstawania czy śpiewania. Albo się to robi, albo dłubie słonecznik. Ludzie przychodza w różnym wieku, reprezentują rózny poziom(sorki ale niestety wielu jest najebanych którzy próbują dyktowac warunki, a to się ludziom nei podoba) przychodzą nierzadko rodzinki z dziećmi (i ruszcie dupy, albo śpiewaj k***a?). W taki sposób rozmawiają buraki i niestety odstraszają, zniechęcają. To są częste przypadki. Uważam że sektor kibiców nie powinien być przenoszony, a wrecz wszyscy którzy chcą śpiewać i tak się do śpiewu rwą powinni się tam znależć a ni erozpraszać się po wszystkich sektorach i PRZYMUSZAĆ!??? Zupełni etakich gości nie rozumiem najczęściej drą ryja samotnie i nic z tego nie wynika, i jeszcze mają pretensje???? a w jedności siła !!! Chca pokazać się, zaistnieć takich należało by odsyłac do młyna i tam niech prezentują wokalne możliwośći.
Niestety mamy mały stadion i przeniesienie młyna na środek zepchnie ludzi starszych albo z dziećmi albo innych całkiem na zewnątrz. W młynie się śpiewa, skacze więc zajmie się niepotrzebnie miejsce przeznaczone dla nich. Czy to ma jakiś sens, raczej nie? Pozostaję zdania że powinno być w tej chwili tak jak jest dopóki stadion się nie zmieni!!!
viking

Re: :)

Postprzez Amba 2004-05-29, 8:45 am

rkwa napisał(a):
Marcin,szczerze mowiac to u nas nie wiele to daje że młynek jest na środku (przynajmniej dla mnie - nie jestem ultrasem), i tak tam pazie przychodzą i miejsca zajmują pare godzin przed meczem,bo uczciwie trzeba przyznac ża sam mecz duzo lepiej sie ogląda z 'G' niz z boków Żyletki.Zreszta byłes to widziałeś.Dla mnie Żylety jako Zylety juz nie ma od kilku ładnych lat.Jast młynek na Żylecie (trybunie) i tyle.Osobiście czekam na nowy stadion przy Łazienkowskiej (;)) i młyn za bramką!

Pozdrówki.

O to to własnie :D teraz to co sie dzieje na Zylecie nie jest juz tym samym widokiem co kiedys, no moze oprocz bardziej skomplikowanych ukaldow horeograficznych, na "G" siadaja takie typy ktorym sie nawet szala podczas wejscia pilkarzy nie chce podniesc, a nie mowiac juz o spiewaniu ciagle i zajebiscie glosno przez cale 90 minut, mlyn na Zylecie nie jest juz tym samym mlynem co byl kiedys :( dlatego z niecierpliwoscia czekamy na to o czym wspomnial rkwa :!:
wasz mlyn podoba mi sie zdecydowanie w miejscu ktorym jest teraz, bo nie przyjda do niego typy ktore przychodza ogladac mecz a nie sa zainteresowani np spiewaniem, poniewaz nie maja stamtd zbyt dobrego widoku na to co sie dzieje na boisku, dlatego miejsce terazniejsze mlyna podoba mi sie bardzo i tyle z mojej strony 8)
Amba
Warsaw Fans

Postprzez BrzydaL 2004-05-29, 7:28 pm

Po dzisiejszym meczu tj. mecz z Kietrzem stwierdzam ze wolal bym aby mlyn cofnac na popszednie miejsce poniewasz gdy byl okrzyk wszyscy wstaja i spiewaja to lewa strona siedziala na dupach i niespiewala. Gdyby mlyn byl na poprzednim miejscu wiecej ludzi by wstawalo i wiecej ludzi by śpiewalo.
BrzydaL

Postprzez Franz 2004-05-29, 8:21 pm

BrzydaL dokładnie, już wcześniej przewidziałęm taka sytuacje :( . Ja dzisiaj osoboiście siedziałem na miejscu strego młyna, i musze przyznać że naprawde niewiele osób wstało i śpiewało, a pozatym jak młyn zaczyna śpiewać, to się odwraca w prawo i lewa strona chyba mysli że nie musi wstawać :| .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

re

Postprzez Qba 2004-05-30, 1:23 am

BrzydaL napisał(a):Po dzisiejszym meczu tj. mecz z Kietrzem stwierdzam ze wolal bym aby mlyn cofnac na popszednie miejsce poniewasz gdy byl okrzyk wszyscy wstaja i spiewaja to lewa strona siedziala na dupach i niespiewala. Gdyby mlyn byl na poprzednim miejscu wiecej ludzi by wstawalo i wiecej ludzi by śpiewalo.

a ja powiem tyle, ze mlyn sie przyniosl i sektor pod kielbasa spiewa teraz caly!!!! na haslo 'wszyscy wstaja...' 3/4 osob podnioslo dupska i zaczelo spiew.. wczesniej tego nie bylo.. z pewnoscia wplyw na to ma atmosfera, ale tez i mlyn...
pozdrawiam
Qba

Postprzez YO 2004-05-30, 8:42 am

Jak dla mnie to jest teraz lepiej niż gdy młyn był po lewej stronie. Na meczu z Kietrzem po prawej stronie nie było żadnych problemów ze wstawaniem, nawet fala wyszła za pierwszym razem :shock: Jak było z lewej to nie wiem, bo młyn zasłaniał. A tymi z lewej strony co im się nic nie chce, to bym się tak nie martwił, bo jak przyjadą kibice jakiejś przeciwnej drużyny, to podziała to na nich mobilizująco. W końcu mogą sobie ich pooglądać i posłuchać z bliska :)
YO

Postprzez CharoN^ 2004-05-30, 8:48 am

Ponownie nie było imponującej frekwencji na spotkaniu z Włókniarzem, co automatycznie przerzuciło się na sprawę poruszoną przez Brzydala. Lewa strona również musi poczuć ten klimat, ale do tego potrzebne są pełne trybuny, a wczoraj co 2-3 krzesełko było tam wolne. Faktycznie młyn powinien "kierować" doping zarówno do prawej, a także lewej strony. Mam nadzieję, że w spotkaniu z Chrobrym będzie chociaż marne 5000 tys. i cała sytuacja będzie wyglądała inaczej. Osobiście czekam na firmy, które przyciągną jak najwięcej publiki Ludowego, aby ponownie "powstały" 2 sektory tworząc efektowny młyn (Zagłębie - Śląsk).
CharoN^
Zagłębiak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice