przez olo69 2004-05-27, 7:29 am
mam jeszcze jedno pytanko - z waszych wcześniejszych wpisów wynika, że trzeba podawać bardzo szczegółowe dane osobiste tj. nazwisko, adres, pesel,(dlaczego nie wystarczy samo nazwisko?) - pytanie- czyj to jest wymóg, organizatorów, klubu, policji czy śląskiego OZPN, pytam dlatego, że:
1. jesli tak dokładne dane to wymóg organizatorów wyjazdu, to jesli ktoś chciałby wam narobić smrodu (a są tacy ludzie którzy nie przepadają za kibicami)to w zasadzie nic trudnego - wystarczy zapisać się na liste podać wszystkie dane, a następnie za jakiś czas zgłosić gdzie trzeba, że została złamana ustawa o ochronie danych osobowych i dane zostały ujawnione i zaczyna robić sie smrodzik co prawda jak mówią ludzie dwa lata po korytarzu się przelata(bo takie jest bodajże zagrożenie za złamanie tej ustawy + grzywna) zawsze to jednak coś na początek
w skrócie chodzi mi o to, że jak ktoś zbiera tak dokładne dane to musi się liczyć z pewnymi regulacjami prawnymi i tym , że moze się wpierdolić w niezłe gówno (przynajmniej tak mi się wydaje)
2. jezeli odpowiedzialny jest śląski OZPN to może sie nagle okazać, że nasze dane widnieją na listach poparcia w nadchodzacych wyborach np: na Andzeja "Kondona" Z. a z taką świadomością ciężko byłoby żyć :wink: człowiekowi (przypuszczam, że taka lista z 1000 nazwisk z danymi byłaby łakomym kąskiem dla niejednego polityka-kutasa)
3. o policjii nie bede pisał bo jeszce mi ktoś zarzuci, że jestem nieobiektywny
Jeżeli wiecie czyj to wymóg i co dalej dzieje się z tymi listami to napiszcie