LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Erazmus 2004-05-23, 10:20 am

Erazmus
Wrocławianin

Postprzez zgredos 2004-05-23, 10:27 am

No to Legii został tylko PP będzie ciężko po tym co widziałem w Poznaniu to chyba Lech jest faworytem, ale wierze w Legie
Ostatnio edytowano 2004-05-23, 10:45 am przez zgredos, łącznie edytowano 1 raz
zgredos

Postprzez Erazmus 2004-05-23, 10:35 am

zgredos napisał(a):No to Legii został tylko PP będzie ciężko po tym co widziałem w Poznaniu to chyba Lech jest faworytem, ale wieże w Legie

Ja stawiam 2 wieże na Lecha ;-)

Pozdrawiam
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez fabian 2004-05-23, 11:50 am

Legia wygra, Lech dostanie PP a Madej przejdzie za darmo :D
fabian

Postprzez Erazmus 2004-05-25, 3:06 pm

Erazmus
Wrocławianin

Postprzez CharoN^ 2004-05-25, 5:52 pm

Svitlica trafi do Wisły Kraków?

Według ?Faktu? trener Wisły Kraków Henryk Kasperczak, jest poważnie zainteresowany pozyskaniem byłego napastnika Legii Warszawa, Stanko Svitlicy.

Wisła poszukuje wartościowych napastników. Krakowski klub zaproponował Marcinowi Kuźbie z Olympiakosu Pireus podpisanie pięcioletniego kontraktu, ale jest wątpliwe, żeby piłkarz chciał wiązać się z Wisłą na tak długo. Sam Kuźba podkreśla, że jeśli wyjedzie z Grecji, to trafi najprawdopodobniej do Niemiec lub Holandii.

W tej sytuacji trener Henryk Kasperczak poważnie rozważa kandydaturę Stanko Svitlicy, któremu nie wiedzie się w Hannoverze. Kasperczak lubi wysokich, skutecznych napastników i nie jest wykluczone, że były legionista zostanie wiślakiem ? pisze ?Fakt?.

onet.pl

-----------------------------------

Nie wieżę, iż Stanko mógłby zrobić to kibicom Legii ... chyba, że pomyliłem się co do jego osoby ...
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez YO 2004-05-25, 9:17 pm

Na szczęście napisał to Fakt. Kogo jak kogo, ale Stanko bym nie chciał widzieć w bladej gwieździe.
YO

Postprzez Franz 2004-05-26, 8:27 am

Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez ARAS1906 2004-05-26, 10:09 am

Eddie Stanford, Marcin Radzewicz, Veselin Doković, Łukasz Sosin oraz jeden obcokrajowiec z Bałkanów mają wzmocnić zespół Legii w nowym sezonie - donosi "Życie Warszawy".

Według stołecznego dziennika budżet Legii na transfery w przerwie letniej wyniesie trzy miliony. Na Łazienkowskiej pojawi się więc wypożyczony z Coventry Anglik Eddie Stanford, wypożyczony (lub nawet kupiony) z Wodzisławia Marcin Radzewicz, a także Łukasz Sosin, który co prawda ma jeszcze obowiązujący kontrakt w Apollonie Limassol, ale wcześniej grał w Odrze, gdzie dyrektorem był Edward Socha. Dyrektor sportowy Legii ma teraz sprowadzić Sosina do stolicy, tak aby nie narażać klubu na zbytnie koszty.

Deklaracje gry w Legii złożył również Veselin Djoković. Obrońcy Amiki Wronki kończy się latem kontrakt z wielkopolskim klubem i nic nie stoi na przeszkodzie, aby od przyszłego sezonu występował w barwach stołecznej ekipy. Działacze Legii rozglądają się także na Bałkanach za wartościowym napastnikiem.
ARAS1906
Środula

Postprzez ARAS1906 2004-05-26, 10:15 am

I jeszcze jedno, choć może powinienem wpisać to w temacie o Stadionie Ludowym.
Ech kiedy tak będzie u Nas :?
Wiecej światła na Łazienkowskiej
26.05.2004 09:32
Nabrała przyspieszenia sprawa remontu Stadionu Wojska Polskiego w Warszawie. Na pierwszy ogień pójdą jupitery, gdzie zostaną wymienione "żagle" z oświetleniem. Po tej inwestycji natężenie oświetlenia wzrośnie do 1500 luxów, czyli tylu ile wymaga UEFA.

Koszty renowacji pokryje Urząd miasta. Jak możemy przeczytać w najnowszym numerze "Naszej Legii", najprawdopodobniej klub od nowego sezonu będzie miał także podgrzewaną murawę. Podobno urzędnicy, którzy początkowo byli niechętnie nastawieni do tej sprawy, zmienili zdanie i przeznaczą środki na ten cel.

- Wysłaliśmy już pisma do kilku klubów niemieckich, w których pytamy się o używaną u nich płytę. Chcemy wysondować, jaki rodzaj murawy wybrać - mówi z optymizmem pracownik Legii, Jerzy Staroń.

Najprawdopodobniej remont zacznie się już po turnieju "Deyna Cup" (24-25 lipca) i potrwa 2 tygodnie - wszystko przez dodatkowe prace związane z odpowiednim zraszaniem nowej murawy. Wówczas jedno z pierwszych spotkań ligowych Legii zaplanowane na własnym boisku, mogłoby zostać przeniesione.

Jeżeli chodzi o remont dachu, w tej kwestii wszystko już jest ustalone. Prace mają rozpocząć się po zakończeniu obecnego sezonu. Ponadto planowane jest odnowienie korytarzy prowadzących na trybunę krytą oraz zewnętrznej elewacji budynku klubu.

(legia.net)
ARAS1906
Środula

Postprzez mlody1906 2004-05-26, 8:56 pm

prosze o kontakt na PW osoby ktora jedzie lub ma zamiar jechac na meczyk Legia-Widzew (8.06 - wtorek) !!
mlody1906
Adventure Group

Postprzez ARAS1906 2004-05-27, 9:05 am

Kubicki: Drogi ten Jeleń
27.05.2004 09:32

- Gra się do końca. Jeśli pan myśli, że odpuszczę zawodnikom i zrobię wcześniejsze wakacje, to nie - powiedział Kubicki w rozmowie dziennikarzem "Super Expressu".

Trener Legii przyznał, że obecna kadra ma jeszcze wiele potencjału, ale przydałyby się pewne wzmocnienia zespołu. - Marzy mi się ławka 24 zawodników. 22 ogranych fachowców, tak po dwóch na każdą pozycję, żeby była konkurencja.

Zatem kto zasili Legię po zakończeniu sezonu? Wiele wskazuje na to, że może to być Ireneusz Jeleń, ale zdaniem szkoleniowca Legii cena za tego napastnika sięgnęła absurdu.

- Dużo o tym zawodniku pisano, aż od tego pisania jego cenę wywindowano w rejon absurdu. Nie ukrywam, ten napastnik mi się podoba. Tylko strasznie ten Jeleń drogi...

(Super Express)
ARAS1906
Środula

Postprzez ARAS1906 2004-05-28, 10:14 am

ODROBIĄ STRATY!!!!!!!!

Jóźwiak: Odrobimy straty!
28.05.2004 10:39

Marek Jóźwiak / lech.poznan.pl
- Od kiedy wróciłem do Legii po pobycie we Francji, nie robię już tylu żartów co kiedyś. Teraz dowcipy są, że tak powiem bardziej inteligentne... Jednym z najlepszych moich żartów było przybicie kowbojek Krzyśka Ratajczyka do stołu - stwierdził na spotkaniu z kibicami Legii Marek Jóźwiak.

Obrońca stołecznego zespołu odniósł się również do transperentu ("Jóźwiak pozdrawiają Cie chłopaki ze wsi"), który na meczu z Legią wywiesili fani Groclinu.

- Teraz gdzieś w Grodzisku brakuje jednego prześcieradła. Dla mnie obojętne jest co wypisują o mnie kibice innej drużyny. Dla mnie liczy się moja drużyna, mój klub - wyznał Jóźwiak, który wierzy, że Legia odrobi dwubramkową stratę z Poznania i wywalczy Puchar Polski.

- Bądźmy szczerzy, przytrafił nam się słabszy mecz. Przespaliśmy pierwszą połowę. Druga odsłona była znacznie lepsza. Na pewno dzięki reprymendzie trenera Kubickiego. Najbardziej szkoda tego, że nie udało nam się w Poznaniu strzelić chociaż jednej bramki. Pamiętajmy jednak, że dwie bramki są do odrobienia - i to w ciągu jednej połowy! - uspokaja fanów Legii Jóźwiak.

(INTERIA.PL/legia.net)
ARAS1906
Środula

Postprzez LTMario 2004-05-31, 8:37 am

16-letni Maciej Korzym nie podpisze kontraktu z Chelsea. Będzie za to grał w warszawskiej Legii - napisał "Fakt".

Polak bardzo spodobał się w londyńskim klubie, ale działacze "The Blues" uznali, że jeszcze za wcześnie, aby 16-latek przenosił się do Anglii.

"Działacze Chelsea uznali, że Maciek jest na razie za słaby do pierwszej drużyny i za dobry do drugiej. Uznaliśmy więc, że najlepiej będzie jeśli wybierze inny zespół i dwa lata pogra poza Anglią" - stwierdził w "Fakcie" Jerzy Kopiec, pilotujący sprawy Polaka.

Korzym natychmiast otrzymał propozycję z ligi holenderskiej, ale postanowił zostać w Polsce. W poniedziałek będzie trenował na Łazienkowskiej, by po zajęciach podpisać umowę z Legią.

Zawodnik ostatnio występował w trzecioligowej Sandecji Nowy Sącz.
LTMario

Postprzez fabian 2004-05-31, 8:46 am

Wybieg przy negocjacjach, czy, nie daj Boże, prawda :?:

Tym razem nie jest to wiadomość wyssana z palca jak w przypadku Stanko Svitlicy. Działacze Wisły Kraków docenili rolę jaką odgrywa w Legii Alexandar Vukovic i złożyli ofertę piłkarzowi. Co na to sam zainteresowany - Pod względem finansowym mam lepsze oferty - chociażby z Hannoveru96 i innych klubów zagranicznych. Z punktu widzenia sportowego natomiast oferta krakowian jest najlepsza. Jeśli zostanę w Polsce to albo w Legii z którą prowadzę rozmowy, albo przejdę do Wisły bo to jedyny klub w tym kraju który jest na równie wysokim poziomie jak Legia. Na razie skupiam się na być może naj ważniejszym meczem w mojej karierze czyli na finale pucharu Polski. Po nim powrócę do wszystkich rozmów - powiedział Serb.

za legia.net
fabian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna