ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2004-05-17, 6:09 am

WIDZIAŁBYM BĘBNA LUB ZAŁUSKĘ (SKORO MAMY Z LEGIĄ WSPÓŁPRACOWAĆ).I POWINNIŚMY IŚĆ DROGĄ WISŁY--KUPOWAĆ ZAWODNIKÓW,NIE WYPOŻYCZAĆ.I PODPISYWAĆ Z NIMI KONTRAKTY NA KILKA LAT.INNE WYJŚCIE JEST BEZ SENSU.WIADOMO JAK GRA KOLEŚ KTÓRY WIE,ŻE ZA PÓŁ ROKU PÓJDZIE SOBIE W SINĄ DAL.
Ostatnio edytowano 2004-05-17, 5:22 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez ARAS1906 2004-05-17, 7:22 am

Mimo wszystko uwżam, iż potrzebny jest bramkarz. Co do Kozy to powinien zostać jeszcze pokaże na co go stać :twisted:
Ponadto, klub powinien brać pod uwagę również "aspekt psychologiczny" tj. oprócz umiejętności zawodnik powinien czuć się związany z klubem, barwami, kibicami, a nie tylko z przysłowiową kasjerką.
Przykład: Lachowski :D widać, że Zagłębie nie jest dla Niego tylko kolejnym przystankiem.
ARAS1906
Środula

Postprzez Sadek 2004-05-17, 8:07 am

Ujek,Skrzypek,Drzymont,Lachowski,Rak dla mnie pewni zawodnicy do startu w II lidze.
Sadek
dj. transfer

Postprzez zgredos 2004-05-17, 8:23 am

Ja też uważam, że bramkarz potrzebny jest od zaraz. Ostatnio na Bębna w Wodzisławiu lecą bluzgi to może wróci ( pomiętacie jego debiut i bramke na 9-0) Potrzebny będzie też rozgrywający myślę tu o Zawadzkim jest młody, utalentowany gra w rep. Polski był u nas zimą na testach ale Wisła chciała dużo kasy a Włoch nie chciał dać- po awansie mówił, że zwiększy budżet. No i trzeba zatrzymać Ujka, On oficjalnie mówi,że jak będzie miał ciekawszy kontrakt to odejdzie
zgredos

Postprzez Sir 2004-05-17, 1:46 pm

Tak jak juz napisaliscie trzeba pozegnac się z niektorymi zawodnikiami. I zeby nie walczyc o utrzymanie trzeba sprowadzic co najmniej czterech klasowych grajków.

Co do Stolpy.......nigdy za Nim nie przepadałem....i to się nie zmieniło....choć strzelił najwięcej bramek....to nie mozna porównywac Go do np. Ujka...który na boisku robi za dwóch...Według mnie Pan Tochel da pograć Stolpie w pierwszych meczach w drugiej lidze....i na tym się skonczy.....obym się mylił...
Niektórzy omijają Terese w doborze skladu na druga lige....a to jest jeden z lepszych zawodnikow....Pozdr
Sir

Postprzez WOJTEK 2004-05-17, 2:36 pm

W MOIM PRZYPADKU NIE CHODZI O PRYWATNE URAZY DO TOMKA.KAROL STAWECKI TEŻ MIAŁ SPORO GOLI ALE W 2 LIDZE SOBIE NIE RADZIŁ.OBYM SIĘ MYLIŁ,ALE CZUJĘ,ŻE TOMEK BĘDZIE ZA SŁABY.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez NHK12 2004-05-17, 3:19 pm

BLISKI TRANSFER
"Po dłuższej przerwie spowodowanej kontuzją , w szerokim składzie Radomska znalazł się Jacek Berensztajn -na razie Jacek siedział tylko na ławce -informuje drugi trener zespołu ,Jan Moraweicki .-Ale zagra już w najbliższym meczu .Miał złamaną rekę ,później uraz mu się odnowił i musiał długo pauzować .popularnemu Berkowi kończy się w czerwcu kontrakt i - ponoć w nowym sezonie zagra (w drugoligowym ) Zagłebiu Sosnowiec.Rozmowy z piłkarzem sosnowiczanie prowadzili zimą , ale wówczas nie było konkretów" napisał dzisiejsze Tempo.
Uważam ,że przydałby nam sie tej klasy zawodnik,jestem również za tym ,aby jak najszybciej zatrudnić bramkarza(mile widziany Bębęn). Co do Solnicy również nie mam przekonania.Jeśli chodzi o atak to przydałby sie bamkostrzelny zawodnik, bo na 2 ligę Ujek i Stolpa to niestety chyba za małe armaty.A odnosząc sie do Pana Rudego to w wywiadzie dla Gazety Wyborczej powiedział iż zakontraktowano juz jednego zawodnika a z dwoma już się klub dogadał ,nazwisk jednak nie ujawnił ,jak to powiedział zawodnicy nie chcą szumu wokół siebie i dodał że są to zawodnicy z wyższej klasy rozrywkowej a niżeli z 3 ligi.Ciekawe kto to ???
Pozdrawiam
NHK12

Postprzez LTMario 2004-05-17, 3:26 pm

a ja jednak uważam że Ujek da sobie radę w II lidze na 1000%

co do transferów mam nadzieje że będą to naprawde solidni piłkarze a nie tylko nazwiska :D
LTMario

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-05-17, 3:54 pm

powinni zostac : Ujek, Skrzypek, Lachowski, Trescinski, Drzymont, Rak, Stemplewski, Twardawa, Chwalibogowski,
Nie bede pisal kto ma odejsc bo bez sensu. Wedlug mnie zawodników których wymienilem nie powinnismy sie pozbywac.

A teraz nie miła wiadomość: Koźmiński ma zerwane więzadła krzyżowa :(
Szybkiego powrotu do zdrowia
SOSNOWIEC*

Postprzez STACH PL 2004-05-17, 5:21 pm

TEŻ BYM WIDZIAŁ MARCINA BĘBNA W NASZEJ BRAMCE OD NASTĘPNEGO SEZONU :!:
STACH PL

Postprzez warchlak 2004-05-17, 10:45 pm

ustne umowy sa chyba podpisane z bebnem i berensztajnem. a co do trzeciaka to nie wiem. na pewno ci 2 zawodnicy beda ogromnym wzmocnieniem naszego zespołu.ze składu bym wywalił bramkarzy i zakupił młodego obiecującego gracza.z obrony dziekujemy antczakowi za gre a z pomocy słupeckiemu,łuczywkowi,wurzelowi. atak narazie bym pozostawił bez zmian.
warchlak
Prowokator

Postprzez CZaRnYY 2004-05-17, 10:57 pm

warchlak napisał(a):ustne umowy sa chyba podpisane z bebnem i berensztajnem. a co do trzeciaka to nie wiem. na pewno ci 2 zawodnicy beda ogromnym wzmocnieniem naszego zespołu.ze składu bym wywalił bramkarzy i zakupił młodego obiecującego gracza.z obrony dziekujemy antczakowi za gre a z pomocy słupeckiemu,łuczywkowi,wurzelowi. atak narazie bym pozostawił bez zmian.

hmm ustne umowy podpisane? ;) a skąd masz takie info?

A w temacie nie będę nowatorski - bramkarza trza załatwić, napastników bym zostawił tzn. Ujka, Stolpe, Kozę - Ci 2 ostatni są nawet młodzi jeszcze i może coś z nich będzie jeszcze ;)
Co do reszty wstrzymałbym się z osądem do końca sezonu...
CZaRnYY

Postprzez fabian 2004-05-17, 11:07 pm

Wojtek, Załuska podobno nie ma umowy z Legią już i na stronie Jagi było napisane, że ma podpisać umowę z nimi.

Co do Bębna to ja uważam, że jest dobry, ale czy będzie chciał iść do drugiej ligii?

Co do innych zawodników to sytuacja finansowa jaka jest w Zagłebiu powoduje, że trener może przejechać się po okolicznych klubach pierwszoligowych i wszyscy przyjdą z pocałowaniem ręki, bo z czegoś muszą żyć :D
fabian

Postprzez warchlak 2004-05-18, 12:07 am

CZaRnYY napisał(a):
warchlak napisał(a):ustne umowy sa chyba podpisane z bebnem i berensztajnem. a co do trzeciaka to nie wiem. na pewno ci 2 zawodnicy beda ogromnym wzmocnieniem naszego zespołu.ze składu bym wywalił bramkarzy i zakupił młodego obiecującego gracza.z obrony dziekujemy antczakowi za gre a z pomocy słupeckiemu,łuczywkowi,wurzelowi. atak narazie bym pozostawił bez zmian.

hmm ustne umowy podpisane? ;) a skąd masz takie info?

A w temacie nie będę nowatorski - bramkarza trza załatwić, napastników bym zostawił tzn. Ujka, Stolpe, Kozę - Ci 2 ostatni są nawet młodzi jeszcze i może coś z nich będzie jeszcze ;)
Co do reszty wstrzymałbym się z osądem do końca sezonu...

ups widze ze troche mi nie wyszło z pisownią :D ma się info od naszych kochanych dziennikarzy 8)
warchlak
Prowokator

re

Postprzez Qba 2004-05-18, 6:28 am

wg mnie Rydelowi nalezy dac szanse.. nie wykazal sie zbytnio, ale miejmy nadzieje, ze jeszcze pokaze na co go stac...
z drugiej strony to, co wyprawial Beben w meczu z Wisla przechodzilo ludzkie pojecie... brak mi slow.. zeby tak bronil w kazdym meczu, to juz by w naszej lidze nie gral.... (ogladalem 60 minut i jego kapitalne parady)

Kozmiski (Balcerowicz) musi odejsc :D oprocz mojej antypatii, nie widze w nim wartosciowego zawodnika, za duzo strat, zbyt samolubna gra, a jak juz cos strzeli, to ma wylozona pilke na tacy...

co do obrony to Dzimi i Teresa.. jak dla mnie to sa juz profesorowie gry defensywnej i tego bym nie zmienial...

co do Uja.. kurcze swietnie by bylo jak by zostal, kapitalny gracz, duzo widzi i swietnie gra glowa w polu karnym..to samo Lacha, pelen profesjonalizm

Twardawa.. hmmm.. jak dla mnie to jest zawodnik pokroju Karola Staweckiego, surowy, ale ma checi, a to niestety nie wystarcza....

Skrzypek niech zostanie, jeszcze wroci do dawnej formy...
Antczak to mi sie wydaje, ze ma wplyw na morale zespolu.. a jako grajek, to typowy przecietniak....

co do Tomka Stolpy - kiedys bylem negatywnie do niego nastawiony, ale jakos moj stosunek sie zmienil.. chociaz w ostatnich meczach.. no coz.. nie oszukujmy sie - na druga lige, mysle, za malo...

Chwalibogowski, Bogacz - ja bym ich zostawil, moze sobie poradza..

co do Wurzela - niestety nadzieje opadly, myslalem, ze pokaze cos wiecej...jak by gral jeszcze...

Jarek Rak - zostaje, solidny gracz, prezentuje stala forme i gdyby nie kontuzje, pokazalby rogi...

Slupecki - jak dla mnie to trzeba szukac mlodych, perspektywicznych zawodnikow.. moze i przydaloby sie jego doswiadczenie.. jak by gral czesciej...

Pawel Ryngiel - zostaje, odwala kawal dobrej roboty :D :D :D
Qba

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna