Władze Miasta ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

wladze miasta

Postprzez arek74 2004-05-04, 7:34 pm

tak apropo to ze mister gorski sie pojawil na meczu to chyba wybory sie zblizaja czy co ?
bo jakos o ile pamietam to wszyscy nasi kandydaci do wladz przed wyborami wielcy kibice i jak to za rozbudowa stadionu a po wyborach maja to w dupie tylko od czasu pomydla ze kase dadza rozbuduja a jak jest kazdy widzi zamiast stadionu bedziemy miec gore kiedy w gory niema daleko
CIEKAWE ILE BY BYLO np. krzeselek na LUDOWYM zamiast kupy piachu
bo jak bede chcial sobie pojechac pojezdzic na nartach to pojade chocby do szczyrku tak daleko niejest
arek74

Re: wladze miasta

Postprzez ^m@rcin^ 2004-05-04, 7:36 pm

arek74 napisał(a):bede chcial sobie pojechac pojezdzic na nartach to pojade chocby do szczyrku tak daleko niejest

A ja pojade do Bytomia na sztuczny stok :wink: :lol:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez fabian 2004-05-11, 9:37 am

za gazeta.pl:

Prezydent Warszawy Lech Kaczyński przyznał milion złotych z rezerwy budżetowej na modernizację trybuny kamiennej stadionu przy Konwiktorskiej, na którym swoje mecze rozgrywa Polonia. Dzięki temu - w I lidze - będzie mogła je rozgrywać dalej
[...]
Nowa trybuna kamienna straci prawo do starej nazwy. Zamontowane zostaną na niej krzesełka - około 2 tys. - ale Stowarzyszenie chce, aby było ich dokładnie 1911. To data założenia klubu z Konwiktorskiej. Wszystkie miejsca siedzące będą zadaszone, co zagwarantuje Polonii występy w ekstraklasie. PZPN zobowiązał bowiem kluby pierwszoligowe, że od nowego sezonu każdy z nich musi mieć pod dachem co najmniej tysiąc miejsc siedzących.
[...]
Prezydent Kaczyński zapowiedział również delegacji Polonii, która pojawiła się wczoraj w ratuszu (Pindelski, menedżer sportowy Jerzy Engel, członek zarządu KS Polonia Jerzy Piekarzewski, dyrektor KS Polonia Józef Orzeł), że w przyszłym roku przekaże Polonii około pięciu-sześciu milionów na modernizację trybuny głównej. - Prezydent powiedział nam, że zależy mu na tym, aby w Warszawie były co najmniej dwa pierwszoligowe kluby piłkarskie. Ma też wieloletni plan przebudowy stadionu Polonii - powiedział Pindelski.

A u nas jednego nie da rady zrobic :roll:
Ostatnio edytowano 2004-05-11, 9:52 am przez fabian, łącznie edytowano 1 raz
fabian

Postprzez ATR 2004-05-11, 9:50 am

Modernizacja stadionu w Przemyślu
http://www.90minut.pl/news.php?id=145917
ATR

WLADZE MIASTA

Postprzez arek74 2004-05-11, 10:10 am

do zorganizowania manifestacji legalnej tzreba wystapic do urzedu o zgode a zeby byla zgoda wystarczy 15 osob ktore sie podpisza pod pismem o organizacji manifestacji ja moge sie pierwszy pod tym podpisac i zaniesc takie pismo z podpisami do urzedu
osobiscie uwazam ze polonczenie manifestacji oraz zbieranie podpisow i przemarsz spod np. patelni pod urzad jest niezlym pomyslem tylko takie cos musi byc bez zadnych zadym i pijanstwa bo tylko wtedy postronni ludzie sa skolnni podejsc i zlozyc podpis pod petycja gdy zobacza ze kibic to nie wandal i pijak ale jak znam zycie to popiszemy troche na ten temat na forum i temat zniknie a przeciez wcale nie jest tak trudno zebrac sie i zorganizowac taka manifestacje
niepomoze jadna to za jakis czas bedzie druga
Tak czy siak moge sie umowic z chetnymi na zorganizowanie tego przedsiewziecia i podjecia sie organizacji

to jest moj e-meil arkadiusz74@tlen.pl
arek74

Postprzez zgredos 2004-05-12, 5:22 pm

W poniedziałkowym Golu na TVP 3 pan Wojciech Rudy mówił , że rozmawiał z władzami miasta i z PZPN na temat rozbudowy i modernizacji Ludowego dajmy im trochę czasu
zgredos

Postprzez BrzydaL 2004-05-12, 9:19 pm

zgredos napisał(a):W poniedziałkowym Golu na TVP 3 pan Wojciech Rudy mówił , że rozmawiał z władzami miasta i z PZPN na temat rozbudowy i modernizacji Ludowego dajmy im trochę czasu

Kolega mowil mi ze podczas wywiadu zostala poruszona kwestia oswietlenia. Czy moglbys napisac o tym wiecej jak zeczywiscie byla o tym mowa :?:
BrzydaL

Postprzez Franz 2004-05-12, 9:26 pm

BrzydaL napisał(a):
zgredos napisał(a):W poniedziałkowym Golu na TVP 3 pan Wojciech Rudy mówił , że rozmawiał z władzami miasta i z PZPN na temat rozbudowy i modernizacji Ludowego dajmy im trochę czasu

Kolega mowil mi ze podczas wywiadu zostala poruszona kwestia oswietlenia. Czy moglbys napisac o tym wiecej jak zeczywiscie byla o tym mowa :?:

Była poruszona.

Dyrektor Rudy mówił że w czasie spotkanie z Władzami Miasta złożył jakieś wnioski o dofinansowanie modernizacji stadionu. Podobno w planach są: nowe krzesełka, oświetlenie, podgrzewana murawa; a tak nieoficjalnie słyszałem o nowym zegarze ale nie jest to pewne info :!: .

A co do terminu to nie wiem, pewnie trzeba czekać na odpwiedź z Urzędu Miasta, więc pewnie do czasu aż będą ustalali budżet na przyszły rok :roll: .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez BrzydaL 2004-05-12, 9:28 pm

Franz napisał(a):
BrzydaL napisał(a):

Była poruszona.

Dyrektor Rudy mówił że w czasie spotkanie z Władzami Miasta złożył jakieś wnioski o dofinansowanie modernizacji stadionu. Podobno w planach są: nowe krzesełka, oświetlenie, podgrzewana murawa; a tak nieoficjalnie słyszałem o nowym zegarze ale nie jest to pewne info :!: .

aha dzieki , a powiesz mi jeszcze czy mowili kto wylozy na to kase Miasto , czy jacyś inwestorzy :?:
BrzydaL

Postprzez Franz 2004-05-12, 9:32 pm

BrzydaL o tym o ile pamiętam nie było mowy, ale wydaje mi się że skoro wnioski zostały złożone Władzom Miasta, to chyba miasto...

Chociaż dobrze byłoby znaleźć jakiś inwestorów, aby wykonać już całkowity remont stadionu (wątpie aby Miasto wyłożyło całość kasy...).
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez BrzydaL 2004-05-12, 9:34 pm

Franz napisał(a):BrzydaL o tym o ile pamiętam nie było mowy, ale wydaje mi się że skoro wnioski zostały złożone Władzom Miasta, to chyba miasto...

Chociaż dobrze byłoby znaleźć jakiś inwestorów, aby wykonać już całkowity remont stadionu (wątpie aby Miasto wyłożyło całość kasy...).

No własnie... :roll: :x
BrzydaL

Postprzez fabian 2004-05-12, 9:35 pm

Zapomnijcie o inwestorach. Co oni by mogli z tego mieć? Chyba, ze takich jak Ci od kina, aquaparku czy gorki :? :oops:
fabian

Postprzez zgredos 2004-05-13, 8:27 am

Jak to co z tego będą mieli inwestorzy. Reklame na stadionie jak będziemy grać w LM to będzie ciężko o miejsce :D A tak serio to wydaje mi się że Zakład Elektroenergetyczny stać jest na założenie oświetlenia za friko
zgredos

Postprzez Krawiec 2004-05-13, 11:00 am

zgredos napisał(a):Jak to co z tego będą mieli inwestorzy. Reklame na stadionie jak będziemy grać w LM to będzie ciężko o miejsce :D A tak serio to wydaje mi się że Zakład Elektroenergetyczny stać jest na założenie oświetlenia za friko

Nie zacxzaiłeś istoty wypowiedzi fabiana . Chodzi o to ze o ile w jakiejs wsi ktoś moze zrobić cos podobnego jak w grodzisku czy na amice czyli baze hotelową z niewielkim przyległym stadionikiem to w aglomeracji jest to mało prawdopodobne . W polskich a tym bardziej zagłębiowskich realiach nie znajdzie się inwestor który bedzie skłonny czekać na zwrot nakładów przez 50 lat bo tyle zwracałoby sie mniej wiecej zainwetowanie w chocby jedna teybune za 20 mln .

Wiele bogatszy Poznań buduje za pieniądze lokalne ze wsparciem ukfisu i innych instytucji niekomercyjnych - jest to również jedyna realna droga w naszym przypadu.

Aha, zakład elektroenergetyczny nie jest właścicielem energii tylko posrednikiem (dostawcą) więc sprawę energii w zamian za reklamę na stadionie nalezałoby najpierw załatwiać albo w PKE albe w EC Będzin.
Krawiec

Postprzez fabian 2004-05-13, 11:12 am

W Grodzisku sam klub tez nie buduje stadionu.

Reklama za 20 baniek? W drugoligowym klubie? :D :D :D Sprawdz ile Wisla dostaje od Ery (najwyzszy kontrakt reklamowy w polskiej pilce)...

Jesli chodzi o oswietlenie, to faktycznie nawet dostawcy energii mogliby w ramach sponsoringu pokrywac koszty oswietlenia. W dzisiejszych realiach to i tak jest max.

No i jeszcze uzupelnienie do wypowiedzi Krawca. W Sosnowcu nowy stadion moglby zarobic na swoje utrzymanie, ale na zwrot kosztow to juz bym nie liczyl.
fabian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice