hm, ciężko coś napiasać po dzisiejszym meczu, ale
za dzisiejszy mecz chciałbym pochwalić Koźmińskiego, rezerwowych nie oceniam( no chyba , że Stempla, też nie najgorzej)
Cenię trenera Tochela i Ci którzy mnie znają wiedzą jak bardzo cieszyłem się kiedy wrócił do Sosnowca (o tym jakim jest trenerem świadczy nasze miejsce w tabeli), ale mam parę uwag:
pamietam jak po powrocie trener deklarował, że zawodnik jest po to aby na boisku oddawać wszystko dla Zagłębia:
- gramy dla ponad 10000 tys kibiców ok , ale jak jest nas 300 to co, mamy to gdzieś?
- rozumiem priorytet II liga, zmęczenie po ciężkim meczu, ale Czarni(amatorzy) grają cały kwiecień środa-sobota
- dzisiejszy mecz odebrałem jako zlekceważenie nas kibiców, którzy, przybyli na ten mecz
- kiedyś być może nie zalogowany lub gdy były jeszcze dwie strony wpisywałem się - za taki mecz zabrałbym zawodników na Stawiki i gonił dookoła, "aż krew pójdzie z ryja" i chyba tak trzeba robić (kiedyś trenowałem tzw. "sporty walki" i za taką postawę kary były takie, że pamiętam je do dzisiaj
- panie trenerze nie wszyscy zawodnicy są zwiazani z Sosnowcem, ale pan jest stąd i powinien pan wiedzieć jak boli każda porażka (z Czarnymi w pucharach już druga w niedługim okresie czasu)
- nie chcę oceniać zawodników za dzisiejszy mecz, bo młodzież też czyta to forum
- w Moim Zagłębiu w wywiadzie powiedział pan, że nie zgadza się z internautami którzy, po sparingach źle oceniają S. Rydla (brawo za mecz ze Śląskiem) - vide ja, gdybym był złośliwy to po dzisiejszym meczu napisałbym, że mamy dwóch równorzędnych bramkarzy
- pytanie - czy dla tych najlepszych zagrać kilka meczów środa - sobota sroda jest za ciężko? w sobotę gramy z kelnerami z Carbo i nie ma się co oszukiwać jeśli chcemy zagrać w II lidze to takie zespoły musimy pokonywać ( co bedzie jak np. w przyszłym sezonie przyjdzie grać pod rząd np: z Ruchem, Widzewem i Śląskiem co trzy dni?
pretensje za dzisiejszy mecz składam na ręce trenera(aczkolwiek nie jego winię za dzisiejszą postawę), mając nadzeje, że potrafi dotrzeć do zawodników
PS. po meczu poszedłem z kumplem na piwo na róg Mireckiego i Grota Roweckiego, około godziny 18.30 przyszło tam 9 zawodników Czarnych(wśród nich przez wielu nielubiany Adamczyk - wg mnie po tym co mówił spoko gość), cieszyli się ze zwycięstwa, ale chwalili też Zagłębie za stałe fragmenty gry, i Kozę za to co dzisiaj grał, (oni nie przyjechali samochodami tylko przyszli, Adamczyk być może prosto po pracy bo był pod krawatem)- nie zrobiłem jednej rzeczy, ale jesli to czytają to muszę napisać, że im gratuluję bo dzisiaj byli lepsi.[/b]