Kibice - Wandale ? (!) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez WAB 2004-04-07, 1:04 pm

Re Amstat: zadałem konkretne pytanie, a Ty się denerwujesz. Po co? Co do Twojego srania; nie Ty pierwszy i pewnie nie ostatni. Jakoś przeżyję.
Ogólnie.Wpisy kolegów potwierdzają tezę Marksa, że byt kształtuje świadomość. Od siebie dodam tylko, że każdy ma takie życie na jakie zasługuje. Ani odrobinę lepsze, ani gorsze. A tyle w waszych postach goryczy. I jeszcze słowa Sławka Wolskiego na koniec, jako memento:
" ... bo granica głupim bycia, słabe straże ma."
WAB

Postprzez siwy_sc 2004-04-07, 1:07 pm

a czemu Gizmo nie pojdzie do mlyna? to zalatwilo by wszystkie sprawy. i on by sobie pospiewal, wokol siebie widzialby samych spiewajacych i nie mialby do nikogo problemu i nikt zapewne do niego.
siwy_sc

Postprzez WOJTEK 2004-04-07, 2:31 pm

ALE SIĘ ROZPISALIŚCIE.PROPONUJĘ SIĘ USPOKOIĆ.NIE DA NAM NIC WYKŁÓCANIE MIĘDZY SOBĄ.SAM MAM ZASTRZEŻENIA CO DO POSTAWY ŻULI.ALE SKORO KOMUŚ TO PRZESZKADZA TO RADZE ZROBIĆ TAK JAK PISZE AMSTAT(POZDR!!!)-DAĆ GOŚCIOWI W RYJA.A JAK JEST TO GOŚĆ JAKIŚ AGRESYWNY TO ZAWSZE MOŻNA PODEJŚĆ W KILKU LUB DAĆ ZNAĆ BB.
PIKNIKOWCY TEŻ MOGĄ TO ZROBIĆ.PRAWDA ??
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez *c*i*c*h*y* 2004-04-07, 2:35 pm

wyluzujcie wszyscy a przynajmniej niektórzy. Każdy robi to co robi a czy komuś sie podoba czy nie , mam to gdzieś. Wiadomo ze nie wszystkim sie wszystko podoba i koniec tematu :lol:
*c*i*c*h*y*

Postprzez WOJTEK 2004-04-07, 2:38 pm

WAB napisał(a):Re Amstat: zadałem konkretne pytanie, a Ty się denerwujesz. Po co? Co do Twojego srania; nie Ty pierwszy i pewnie nie ostatni. Jakoś przeżyję.
Ogólnie.Wpisy kolegów potwierdzają tezę Marksa, że byt kształtuje świadomość. Od siebie dodam tylko, że każdy ma takie życie na jakie zasługuje. Ani odrobinę lepsze, ani gorsze. A tyle w waszych postach goryczy. I jeszcze słowa Sławka Wolskiego na koniec, jako memento:
" ... bo granica głupim bycia, słabe straże ma."
POZDRAWIAM!!!
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez qpas 2004-04-07, 2:54 pm

Wiesz jeszcze do mnie tak nie mówił !!! "śpiewaj k...a frajerze" ale słyszałem jak do innych :-) ale żeby ich nazywać żultrasami to troszke przesada to że lubią sobie popić hahaha (jak każdy) ważne że są z ZAGŁĘBIEM
qpas

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2004-04-07, 3:40 pm

Dziwny temat ..dziwne koentarze..wszytsko to smieszne... PANOWIE WYLUZUJCIE...
CzArNe*KoRoNkOvE

Postprzez fabian 2004-04-07, 3:45 pm

Zrobil sie tu zupelnie niepotrzebnie jakis sad kapturowy nad wymienionymi z ksywy kibicami Zaglebia.Zakladam, ze nie o to chodzilo autorom tematu. w kazdym badz razie moim zdaniem do niczego to nie doprowadzi poza byc moze paroma wymianami "uprzejmosci" na stadionie.

Czesc z Was zna wymieniona ekipe i podkresla, ze zalezy im na Zaglebiu. Rzeczywiscie ich intencje wydaja sie dobre. A w samym piciu alkoholu nie widze nic zlego, bo i moj humor na meczach nie jest pozbawiony dopalaczy ;)

Rzecz w tym, zeby osoby, ktore maja z nimi dobry kontakt sprobowaly zwrocic uwage takowych "Zultrasow", ze przez takie zachowania nie spowoduja, ze wiecej osob bedzie dopingowac, a wrecz przeciwnie. Bo zastanowcie sie, jakbyscie zareagowali sami??? Mnie tez marzy sie "angielski" doping na Zaglebiu, marzy mi sie, ze ekipy przyjezdne beda nam zazdroscic, ale chyba nie tedy droga???
fabian

re

Postprzez Qba 2004-04-07, 10:26 pm

witam wszystkich
moze zaczne od skomentowania wypowiedzi kolegi (jesli moge Cie tak nazywac) z AG SZCZAG-a:
nie wiem czy masz pretensje do calego swiata, czy co? kazdy Twoj post to jest zjebka na kogos (na cos), ze trzeba dzialac, ze zle pisze itd. no ok, ale forum jest chyba po to, zeby wymieniac poglady... nie mozesz troche wyluzowac? przeciez nie o to w tym chodzi, zeby sie caly czas wyklocac, ale zeby dojsc do jakiegos konsensusu, prawda?

co do zultrasow: oczywiscie nie popieram takiego zachowania, ale z drugiej strony postawcie sie na miejscu takiego kolesia - popil sobie, ma dobry humor, chce na maxa pomoc Zaglebiu, oczywiscie nie tedy droga, zeby chodzic po stadionie i wyzywac ludzi.. ale intencje ma dobre... moze trzeba lekko tylko to skorygowac...moj tata chodzil na zaglebie kupe lat temu i mi opowiadal jak to bylo - tylko butelki po wodce zlatywaly z lawek wyzej polozonych, ale nikomu to nie przeszkadzalo, bo nikt nie robil zadnej rozroby, a teraz? mentalnosc sie zmienia i widac ciezko temu zapobiec, bo jak znam zycie, to napisze ktos jeszcze pare postow w tym temacie i sprawa ucichnie... :(

co do wandalizmu: to jest w zasadzie temat rzeka, bo bardzo ciezko z tym walczyc, i tak jak juz ktos powiedzial, dotyczy to calego spoleczenstwa... przyklad: wracalem ostatnio tramwajem z centrum, z pubu, bylo cos kolo 23 i na dandowce paru narabanych dresow zrobilo rozrobe.. o co? zaczelo sie od tego, ze koles sobie gadal z dziewczyna i trzymal drzwi, motorniczy do niego podszedl i go popchnal (zbyt madre to nie bylo) a pozniej juz byla jedna wielka bijatyka w tramwaju, a potem demolka drzwi i hamulcow bezpieczenstwa.. co do dzialania: jedna osoba odwazyla sie im cos powiedziec, po czym dostala oklep (w 5 skopali goscia)... i jak z tym walczyc? no jak? nastaly takie czasy, ze strach przejsc modrzejowska wieczorem z komorka w reku, bo po 20 metrach tej komorki juz nie bedzie... a co ja komu zrobilem, ze teraz moge dostac wpierdol za nic?

sprawa ostatnia: nie wiem czy dobrze robie ale bede pisal o PK, chodzi mi o to, ze cholernie ciezko dotrzec co do niektorych... nie wiem czy juz macie jakas awersje do nas na stale czy co? co zlego robimy? jestesmy gorszymi kibicami od Was, czy jak? szanuje wszystkich bez wyjatku, bo w kazdym jest cos, co wywoluje respekt i szacunek... ale widze wiekszosc osob jest do nas negatywnie nastawiona, szkoda... nie mozemy po prostu kiedys isc razem na piwo i pogadac?
pozdrawiam

PS. jak by ktos chcial ze mna podyskutowac to moje gg 673664

do zobaczenia na meczu
Qba

Postprzez mareios 2004-04-08, 9:38 am

Czytam te wasze posty i czegos zrozumiec nie moge - moze za stary juz jestem? ;) Po pierwsze istota "forum" sprowadza sie do dowolnosci wypowiedzi (na temat rzecz jasna!) Po drugie jesli nasze Zaglebie ma byc wielkim klubem (a tego chca wszyscy) nie bedzie tylko jednej grupy kibicoow - jednolitej i jednomyslnej wiec niech niektoorzy co tu wypisuja swe mysli przyjma to do wiadomosci. W koncu nie zawsze Ludowy bedzie miec tylko jedna trybune ;)) Bywalem na wielu naprawde duzych stadionach wielkich kluboow i naturalna jest sytuacja ze roozne grupy prowadza doping. Nikogo nie bronie ani nie oceniam - to tylko moja ogoolna opinia. Po trzecie znoow niektoorzy niech zrozumieja ze nie wszyscy maja ochote stawac w mlynie - teraz na "stare lata" ;)) zazwyczaj siedze na krzeselku ;) wiec nie podzielam opinii ze lepiej 2,5 tys mlyna niz 5 tys wszystkich. To ze ktos kibicuje troche inaczej niz ty nie znaczy ze jest gorszy czy mniej kocha barwy. Po czwarte - odnoszac sie wreszcie do poczatkowego tematu watku - powiem tak: czekamy ze miasto da kase na stadion, tymczasem musi z budzetu miejskiego co rusz placic np na remonty autobusoow czy jakiejkolwiek miejskiej infrastruktury naruszonej reka idiotoow wiec niech odpowie kazdy sobie sam. Pozdrawiam wszystkich fanoow naszego klubu
mareios

Postprzez Siara 2004-04-08, 10:16 am

Mareinos ma racje. Nie bedzie nigdy takiej jednolitej w kazdym slowa tego znaczeniu grupy kibicow. Ale wszystkim im tak samo bardzo zalezy na klubie i jego barwach.Wiec powinny sie wspierac,lub conajmniej tolerowac. A jezeli jakas konkurencja to tylko taka zdrowa...
Zagłębie Sosnowiec Against Intolerance!
Siara
Żółta kartka

...

Postprzez Krawiec 2004-04-08, 10:48 am

No ok, ale czy wg was nalezy tolerowac gostkow, ktorzy ledwo trzymaja sie na nogach, chodza po sektorach i terroryzuje ludzi haslami " spiewaj k***a frajerze" ??? Mam wrazenie, ze niektorzy z was nie zetkneli sie bezposrednio z ta grupa i teoretyzuja teraz. Za niedlugo pan G. rozwali te rurki na srodku korony stadionu , a jest to idealne miejsce na duza flage - to odnosnie wandalizmu.[/code]
Krawiec

Postprzez WOJTEK 2004-04-08, 11:05 am

KRAWIEC.NIE WIDZĘ W TYM PROBLEMU.PODCHODZISZ,DAJESZ W RYŁO I PO SPRAWIE.WIDZIAŁEM CIĘ,NADAJESZ SIE TO TEJ MISJI.JEŚLI CHCESZ TO MOŻESZ WYKORZYSTAĆ TEŻ ELEMENT PRZEWAGI LICZEBNEJ.A W OSTATECZNOŚCI MOŻESZ KOGOŚ Z BB WEZWAĆ.
WOJTEK
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2004-04-08, 11:30 am

Wojtek ty masz doswiadczenie w akcjach anty-wandalizmowych (wyjazdy) , również Ciebie widziałem :-) i wolałbym zebyśmy razem zrobili taką akcje niż gdyby miało wkraczać BB . Lepiej najpierw użyć dyplomatcji - wszak jak tu zostało powiedziane to są kibice Zagłębia. BB to wg mnie ostateczność .
Krawiec

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2004-04-08, 12:07 pm

mareios popieram bardzo trafne spostrzezenie... Na trybunach Legii,Lecha, Widzewa czy innych klubow dziala wiele grup ktore nie przeszkadzaja sobie wzajemnie.. Dlaczego u nas jest tak ze wiekszosc krytykuje PK...?? ... Przeciez jestesmy wszyscy jedna paczka i dzialamy dla jednego celu..Kazdy ma inne zadanie... Wydaje mi sie ze moze bez przesady z tymi grupkami, ale jak bedzie pare i kazda zacznie np probowac ludzi sklonic zaprosic do dopingu moze byc tak jak w ostatnich minutach z PB- czyli super klimat... Dzialajmy nie mowmy tak duzo..Aha jeszcze jedno zdanie moze sie naraże..ale do Amstata i SosnCZAG... Panowie wyluzujcie "wolnosc slowa" czy cos wam to mowi?? W sumie tylko psujecie atmosfere..niech wasze teksty beda najmadrzejsze, ale tutaj kazdy ma glos i kazdy ma swoje zdanie...Nikt nie kazde wam najezdzac na ludzi od najgorszych za ich wlasne poglady. Wyluzujmy wszyscy... lepiej sie kiedys spotkac i pogadac nizeli robic jakies wasnie pomiedzy... grupami...Zastanowmy sie nad tym jak zrobic niezapomniane widowisko na nasyzm stadionie...Pokazmy kto ma najlepszych kibicow..A te wasze klotnie netowe sa poprostu dziecinne... Wiec troszke wiecej szacunku do tego co pisza inni, nikt na tym forum nie jest Bogiem zeby mowic jaka opinia jest ok a jaka nie...Pozdrawiam...(sorry za literowki)
CzArNe*KoRoNkOvE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice