Przegląd tabel

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Przegląd tabel

Postprzez edddie 2004-03-28, 12:32 pm

Z własnej ciekawości i zarazem nudów 8) postanowiłem zebrać do jednej kupy sytuacje jakie wytworzyły się w poszczególnych ligach polskich. Zebrane info traktujcie z przymrużeniem oka bo przecież nie wszystko jeszcze jest tak oczywiste. Jak temat przeszkadza komuś, albo uznacie, że jest głupi to go wytnijcie :P

Na dzień dzisiejszy [niedziela 28 marca 2004]spoglądając na różne tabelki:

- Z pierwszej ligii spada bezpośrednio Widzew oraz Świt, w barażach Polonia W., która patrząc na to co wyprawia z dużym prawdopodobieństwem też zlatuje po pojedynkach z Cracovią

- do pierwszej ligii wchodzą bezpośrednio Radomsko i Pogoń

- z drugiej ligii lecą bezpośrednio Polar i Aluminium

- w barażach o drugą lige grają stan na dzisiaj:
Ruch Ch - Heko Cz*
Stasiak - Kotwica K**
Tłoki - Śląsk***
Arka - Radomiak****

*HEKO, zajmuje drugie miejsce w najbardziej wyrównanej, pod względem punktowym (chodzi przede wszystkim o czołówke), grupie 3 ligii (GRUPA 4). Pierwsza w tabeli jest Korona (36pkt), zaraz za nią Heko (35pkt), Stal Rzeszów (34pkt) i Górnik Wieliczka (32pkt). Tak więc tutaj jeszcze może się troche pozmieniać a wpisanie Heko jako przeciwnika Ruchu nastąpiło wskutek wspomnianej wcześniej teraźniejszości

**Kotwica(34 pkt), zajmuje drugie miejsce i wygląda na to, że na tym miejscu skończy rozgrywki 2 ligii. Pierwszy w tabeli tej grupy 2, Kujawiak Włocławek ma 40 pkt, natomiast trzecia w tablei jest Amica II (30 pkt). Z tego co pamiątam drużyna rezerw klubu grającego w pierwszej lidze nie może awansować wyżej niż 3 liga stąd sytuacja tutaj jest praktycznie rozstrzygnięta.

***tutaj chyba każdy wie jaka jest sytuacja 8)

**** drugi w tabeli Radomiak (33pkt) ma punkt straty do lidera MKS MŁAWA (34 pkt), ale i lider ma jeden mecz rozegrany mniej. Okęcie Warszawa (29 pkt), Drwęca NML (28 pkt) punktowe różnice są niezawielkie a ostatnio Okęcie pokonał Radomiaka zatem kto wie jak jeszcze tutaj się sytuacja ułoży.

Gdyby ktoś ocenił w miare pozytywnie to co dwa tygodnie moge w tym samym temacie wypisywać zmiany jakie zachodzą...w sumie zbiór info na bieżąco może być przecież nawet niezły. Jak nie to olejcie to :twisted:

Hej Śląsk! :twisted:
edddie
Wrocławianin

Postprzez Martii88 2004-03-28, 1:47 pm

Mnie sie podoba 8)
Martii88
ULTRAS ZAGŁĘBIE

OK

Postprzez bidzej 2004-03-28, 2:12 pm

Dla mnie sezon mógłby się w tym momencie skończyć :D :D :D
Z tym ze musiałby zaraz ruszyc kolejny z Zagłębiem i Śląskiem w 2 lidze :lol:
bidzej

Postprzez WOJTEK 2004-03-28, 2:57 pm

ZAJEBISTY POMYSŁ EDDDIE.BYLE TAK DALEJ,KOLEGO. :lol: :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez lukes 2004-03-29, 4:39 pm

Zaglebie S-c, Polonia, Ruch,Arka, Widzew, SLask, Korona Kielce, Jagiellonia, Szczakowa, Piast, Belchatow, Lubin, Bielsko Biala, Łks :twisted:
to by byla naprawde fajna liga :D
no nic - pozyjemy zobaczymy
lukes
no spin

Postprzez Martii88 2004-03-29, 4:48 pm

lukes napisał(a):Zaglebie S-c, Polonia, Ruch,Arka, Widzew, SLask, Korona Kielce, Jagiellonia, Szczakowa, Piast, Belchatow, Lubin, Bielsko Biala, Łks :twisted:
to by byla naprawde fajna liga :D
no nic - pozyjemy zobaczymy

chodzi Ci oczywiście o II lige :twisted:
Martii88
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez BrzydaL 2004-03-29, 5:52 pm

Ja myśle jeszcze nad awansem do 2 ligi Heko Czermno. To bedzie dopiero wyjazd :twisted: . Moj kumpel ma tam babke i mowi ze ten klubik ma kase i zawodnikow na awans.
BrzydaL

Postprzez WOJTEK 2004-03-29, 5:59 pm

BrzydaL napisał(a):Ja myśle jeszcze nad awansem do 2 ligi Heko Czermno. To bedzie dopiero wyjazd :twisted: . Moj kumpel ma tam babke i mowi ze ten klubik ma kase i zawodnikow na awans.
A CO FAJNEGO W WYJEĹšDZIE NA WIOCHĘ ,GDZIE CHUJOWY STADION I KIBICÓW MNIEJ NIŻ NAS??STAL RZESZÓW!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano 2004-03-29, 6:18 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez BrzydaL 2004-03-29, 6:04 pm

Jak awansuje Stal to bedzie lepiej ale do Czermna bym pojechal dzien wczesniej na melanz :)
BrzydaL

Postprzez Kamilsts 2004-03-30, 2:31 pm

Czy to Czermno przypomina Czarnowąsy??? Jeśli tak to dziękuje mogę mieć jeden wyjazd nie zaliczony !
Kamilsts

Postprzez edddie 2004-04-04, 11:25 pm

Ze względu na nawet duże zainteresowanie - przedstawiam Wam drugą część przeglądu tabel (pomimo wcześniejszego wskazania na dwu tygodniowe odstępy pomiędzy opisami).

Na dzień dzisiejszy [niedziela 4 kwietnia 2004] spoglądając na różne tabelki:

- z pierwszej ligii bezpośrednio spadają Widzew oraz Świt

- w barażach o pierwszą lige spotykają się Górnik Polkowice z Zagł. Lubin

- z drugiej ligii bezpośrednio wchodzą Pogoń oraz Cracovia jednak ze względu na taką samą liczbe punktów krakowskiego zespołu i lubina (obie mają 35 pkt) - mecz za tydzień może już zbliżyć PAsy do pierwszej ligii. Co ciekawe w następnej kolejce Cracovia jedzie do Gdyni i albo pogrąży ziomków albo zwiększy dystans nad Lubinem(osobiście stawiam na remis).

Prawdopodobnie walczyć będzie RKS, mimo wczorajszej porażki z jednym z konkurentów ubiegających się o status pierwszoligowca, Cracovią 1-2.

"Gdyby babka miała wąsy...", czyli sprawa Szczakowianki - obecnie zespół ten ma 23 punkty i jeden mecz rozegrany mniej... Jednak gdyby Szczakowej oddali zabrane 10 pkt - zabranych na początku rozgrywek, dziś zespół ten byłby w ścisłej czołówce ubiegającej się o awans do I ligii.

A co w ogonie tabeli 2 ligii?, otóż:

- z drugiej ligii lecą bezpośrednio Polar i Arka

- w barażach o drugą lige grają (stan na dzisiaj, 4 kwietnia 2004):

Ruch Ch - Kotwica K*
Stasiak - Stal Rz**
Tłoki - Śląsk***
A. Konin - Radomiak****

W zeszłym tygodniu sytuacja wyglądała zupełnie inaczej i ze względu na zawirowania drugoligowe pozmieniali się zarówno drugoligowcy, jak i trzecioligowcy - uczestniczacy w przyszłych barażach.

* Kotwica (34pkt) zajmuje w swojej grupie 3 ligii (grupa 2) trzecie miejsce - druga jest AMICA II (36pkt). Wpisałem ją w miejsce barażu ponieważ wg regulaminu drużyna rezerw nie może wystąpić wyżej niż w trzeciej lidze.
DO 2 LIGII BEZPOŚREDNIO Z GRUPY 2, w której gra Kotwica awansuje KUJAWIAK WŁOCŁAWEK - 43 pkt

** W zeszłym tygodniu pisałem o najbardziej wyrównanej grupie trzeciej ligii - grupa 4. Obecnie druga w tabeli jest Stal Rzeszów - 37pkt. Wygrywając ostatnie mecze Stal Rzeszów oraz Korona Kielce (lider ma 39pkt) - drużyny te nieco odskoczyły od rywali. Heko(35pkt) ma już straty punktowe do odrobienia i w ogóle w porównaniu z zeszłym tygodniem, różnice punktowe troszke rozdzieliły poszczególne kluby.

*** tutaj jest chyba jasna sytuacja 8). Od poprzedniego przeglądu nic się nie zmieniło.

****Radomiak (36pkt) (przedstawiciel grupy 1) ma dwa punkty straty do lidera MKS-u MŁAWA (38pkt). Tutaj sprawa awansu bezpośredniego oraz baraży wyjaśni się między tymi zespołami. Inne drużyny tej grupy Drwęca NML, Gwardia W-wa, MZKS Kozienice mają już 5pkt straty do obecnego barażowicza tej grupy - wspomnianego Radomiaka.

PS pisałem to spontanicznie, :) tak więc mogły wedrzeć się w ten przegląd, jakieś usterki 8)

PS chyba napisałem w miare jasno, jeśli nie to SORRY :twisted:

Ostatnio edytowano 2004-04-06, 10:05 am przez edddie, łącznie edytowano 1 raz
edddie
Wrocławianin

Postprzez Fanatyk* 2004-04-05, 11:17 pm

Mnie tylko nie pasuja te Tłoki jako rywal Śląska w barazach(a moze jednak Zagłębia-bez urazy-walka wciaz trwa!!!!(: )Pewne jest ze Arka byłaby duzo ciekawszym rywalem-no i w Gdansku na to licza-najpierw wygrana Śląska,a pózniej derby trójmiasta w trzeciej lidze(Lechia na bank wchodzi).Do konca jeszcze daleko i wiele moze sie zmienic,ale licze na baraz z Arka,ostatecznie Polarem-zeby pokazac smiesznym działacza i trenera(którzy spuscili tez Śląsk) swoje miejsce w szeregu-bo we Wrocławiu wielka piłka moze byc tylko na Ślasku(wiele osób jeszcze jednak tego nie zrozumiało)....mój pierwszy post-serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich kibiców Zagłębia S.-spotkamy sie 18.04-juz zyje tym meczem(jak chyba kazdy).
Fanatyk*

Postprzez edddie 2004-04-05, 11:47 pm

Pod względem kibicowskim oczywiście najlepiej byłoby trafić na Ruch lub Arke. Jednak ze względu na atrakcyjność w następnym sezonie drugiej ligii, nie chciałbym abyśmy zagrali z którymś z tych zespołów. Idealne byłoby pod tym względem trafienie na Tłoki i pogonienie ich (bez urazy, ale przy atrakcyjnej przyszłorocznej drugiej lidze Tłoki to mizeria).

Jako, że jestem mieszkańcem Wrocka a we Wrocku jest tylko ŚLĄSK to chciałbym abyśmy spotkali się z Polarem. JEst tam troche osób, które mało korzystnie działają na moje samopoczucie i jest okazja ku temu aby im całkowicie dokopać 8).

edddie
Wrocławianin

Postprzez slawojka 2004-04-07, 1:46 pm

Eddie, w IV grupie III ligi, duże aspiracje do awansu "zgłasza" także Hutnik i Górnik Wieliczka, zwłaszcza Krakowiaki mogą sporo namieszać, na chwilę obecną mają 31 pkt - to jest 6 pkt straty do 2-giej Stali Rz., ale jeden mecz mniej niz reszta czołówki, dopisując im przez to 3 pkt, maja "wzrokowy" kontakt z miejscem barażowym.
Poza tym to fajna robota! Pozdrawiam
slawojka

Postprzez edddie 2004-04-07, 2:40 pm

Slawojka 8) sytuacja zmienia się co tydzień...więc nie wykluczone, że jeszcze sporo się zmieni. Na pewno uwzględnie w następnym przeglądzie potencjalnych nowych bądź starych barażowiczów, awansowiczów oraz spadkowiczów :)

pzdro 8)

edddie
Wrocławianin

Następna strona

Powrót do Piłka nożna