Rywale w walce o awans, przegląd sytuacji

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Pesto 2004-03-07, 11:12 am

a mnie się przypomniała wypowiedź palanta Łazarka (to nieszczęście było kiedyś trenerem reprezentacji)

przegraliśmy kiedyś kolejny mecz , a ten pajac stwierdził , że wszystko jest w porządku , ponieważ Polacy ... prowadzili do przerwy
Pesto
kumaty

Postprzez Krawiec 2004-03-07, 7:25 pm

Leyton napisał(a):Heheh. Dobre. Przypomina mi to odpowiedzi Engela po koreańskiej kompromitacji. Fachowcy trwierdzą, że drużyna była źle przygotowana fizycznie, co pan na to ? Engel: badania mówią co innego :P .
Szkoda, że nasi pojechali do Korei na MŚ w piłce nożnej, a nie w badaniach, bo wtedy na 100% przywieźliby zloto :D
Trener Odry też chyba pomylił piłkę nożną z biegami maratońskimi. Najwyraźniej w piłce nożnej powinno się przyznawać punkty za kondycję i wrażenia artystyczne. :D

:lol: ...PZPN byłby wówczas wcielony do Narodowego Funduszu Zdrowia, a Listkiewicza mógłby zastąpić Łapiński ;-) .
Krawiec

Postprzez DaMi 2004-03-07, 8:39 pm

Rozwój Katowice - Slavia Ruda Śląska 1:0
Polar Wrocław - Chrobry Głogów 2:2
Ruch Radzionków - AKS Mikołów 2:1
DaMi

Postprzez Erazmus 2004-03-09, 6:55 pm

W meczu sparingowym Śląsk Wrocław uległ pierszoligowcowi z Grodziska 2:0 (1:0). Spotkanie zostało rozegrane na głównej płycie w Grodzisku . Śląsk wystąpił w następującym ustawieniu : Janukiewicz - Wróbel, Ignasiak , Tęsiorowski, Sasin - Wielgus, Struzik, Szewczyk, Flejterski - Grabowski, Kowalczyk. W 2 połowie na boisku pojawili się Jaroszewski, Lis, Samiec, Rudolf, Dorobek, Iwan, Małecki, Gadomski, Kosztowniak.
Wynik meczu jak powiedzial kierownik druzyny Zbigniew Słobodzian nie jest satysfakcjonujący ale gra z takim przeciwnikiem jak Groclin w idealnych warunkach na pewno była pożytecznych sprawdzianem.
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez DaMi 2004-03-09, 9:03 pm

Piłka w Kietrzu uratowana?

Do pełni szczęścia jeszcze daleko, ale pojawiła się nadzieja na uratowanie piłki w Kietrzu.

Informacje o chęci wycofania się zespołu z Kietrza z III-ligowych rozgrywek okazały się tylko plotką.

Wczoraj z pierwszą drużyną spotkali się prezes Ryszard Gwozdecki oraz wiceprezes i sponsor zespołu Marian Konopka.

- Na sobotnim zarządzie postanowiliśmy, że przystępujemy do rozgrywek - powiedział Gwozdecki. - Z zawodnikami zawarliśmy porozumienie dotyczące naszego udziału w rundzie wiosennej. Chcemy ten sezon zakończyć godnie, szkoda dorobku dziesięciu lat i tego, co zdołaliśmy zbudować. Być może do czerwca znajdziemy jakieś inne rozwiązanie.

Od kilku miesięcy kietrzański klub boryka się z finansowymi problemami. Zawodnicy od 4 miesięcy nie otrzymali pensji, w poprzednim tygodniu z powodu braku pieniędzy nie spotykali się na treningach.

- O sprawach finansowych nie chcę rozmawiać - podkreśla Gwozdecki. - Od wtorku zawodnicy normalnie trenują w klubie i wszystko jest na dobrej drodze.

- Najbardziej optymistyczne jest to, że wystartujemy, bo to stało pod znakiem zapytania - mówi Franciszek Krótki, trener zespołu. - W dalszym ciągu jest wiele spraw do rozwiązania, które powinny się rozstrzygnąć w ciągu kilku dni.

Zasadniczą kwestią jest to, w jakim składzie zagramy, bo zawodnicy mogą odrzucić propozycje przedstawione przez prezesa. Mają wszystko przemyśleć w domu i do czwartku podjąć decyzje. Mogą być małe korekty w kadrze, ale z tego co się zdążyłem zorientować, to zdecydowana większość zostanie.

- Najważniejsze, że prezes się z nami spotkał i przedstawił jakieś propozycje. Dziś jeszcze za wcześnie na deklaracje - przyznał wczoraj jeden z zawodników zespołu.

źródło: Nowa Trybuna Opolska
DaMi

Postprzez Gość 2004-03-11, 3:13 pm

Nie zauważyłem żeby ktokolwiek wspomniał cokolwiek o meczu Śląska w Pucharze Polski. Pzowole sobie zrobić wklejke z serwisu WKS'u :

07.03.2004(15:19): Polonia Środa Śl. - Śląsk Wrocław 0:1 (0:0)

W meczu 1/8 finału Pucharu Polski na szczeblu okręgu Śląsk Wrocław pokonał 1:0 (0:0) grającą w klasie okręgowej Polonię Środa Śląska.
Bramkę dla wrocławian, na 3 minuty przed końcem regulaminowego czasu gry, zdobył Kuba Małecki.

Skład WKSu: Janukiewicz - Wróbel (86. Iwan), Tęsiorowski, Ignasiak, Sasin -Wielgus, Małecki , Szewczyk (46. Grabowski), Flejterski - Kosztowniak (46. Struzik), Kowalczyk
Polonia: Buczkowski (47. Niedzielski) - Bartkiewicz, Orlik, Domaradzki, Kot (90. Zakrzewski) - K. Kargol (90. Kryciński), Wawryk, A. Kargol, Kowalski - Sikorski (73. Kaniewski), Matyja
Zdjęcia są już w Galerii
Bliska odległość Środy Śląskiej, a także „głód piłki” spowodował, że do tego miasta wybrała się spora liczba wrocławskich kibiców. Jedna trybuna, ale za to kryta, została szczelnie wypełniona przez pragnących obejrzeć ten pojedynek. Ciężko oszacować ilość fanów przyjezdnych, według naszych obliczeń było ich ok. 700 osób. Naprzeciwko trybuny na plocie zawisły flagi, wśród nich nowa „Twierdza Wrocław”. Podczas spotkania odpalono trochę materiałów pirotechnicznych, nie obyło się także bez incydentów. Po golu Kuby Małeckiego kibice w szale radości przeskoczyli mały płotek i pobiegli uściskać swych pupili. Po ostatnim gwizdku arbitra, ponownie kibice wbiegli na murawę, by pogratulować zwycięzcom, a także zdobyć na pamiątkę, części garderoby zawodników.
Gość

Postprzez snajper odra 2004-03-13, 8:12 pm

Juz w pierwszym meczu sezonu wiosennego Odra przej.....a z cienka ZG i to w imponujacych rozmiarach 1: 4. Jedyny pozytyw tego meczu to bystre spojrzenie i komentarz trenera : " W rzutach roznych mielismy zdecydowana przewage". Tak wiec stalo sie jak przewidywalem kilka tygodnii wczesniej, Odra w tym sezonie zupelnie odpuscila a w kolejnych moga stracic ciezko znalezionych sponsorow i wiernych kibicow.
snajper odra

Postprzez Erazmus 2004-03-14, 5:11 pm

W pierszym meczu rundy wiosennej Śląsk pokonał Włókniarz Kietrz 3:0 po bramkach Małeckiego , Ignasiaka i Kowalczyka. W 1 połowie Kietrz dwukrotnie poważnie zagroził bramce strzeżonej przez Radosława Janukiewicza. Raz uratowała nas poprzeczka. Na szczęscie Śląsk z wielu stworzonych sytuacji pod bramką gości wykorzystał 3 co i tak jest najniższym wymiarem kary. Teraz czekamy na wasze zwycięstwo z Kietrzem i kwestia awansu bezpośredniego do II ligi będzie naszą wewnętrzną sprawą ...
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Leyton 2004-03-14, 5:41 pm

Ciekawi mnie skład Kietrza. W związku z ich dość poważnym problemami finasowymi zanosiło się, że odejdzie stamtąd wielu podstawowych graczy. Nie wiem jak się to zakończyło. W każdym razie 3-0, to wynik jakiego się nie spodziewałem, bo Kietrz od wielu lat to solidna drużyna, ktora tak wysoko raczej nie przegrywała.
Leyton

Postprzez edddie 2004-03-14, 7:15 pm

Leyton napisał(a):Ciekawi mnie skład Kietrza. W związku z ich dość poważnym problemami finasowymi zanosiło się, że odejdzie stamtąd wielu podstawowych graczy. Nie wiem jak się to zakończyło. W każdym razie 3-0, to wynik jakiego się nie spodziewałem, bo Kietrz od wielu lat to solidna drużyna, ktora tak wysoko raczej nie przegrywała.

Wy też solidna drużyna a i tak od nas manto dostaliście :lol:

Hej Śląsk!
edddie
Wrocławianin

Postprzez WOJTEK 2004-03-14, 10:53 pm

edddie napisał(a):
Leyton napisał(a):Ciekawi mnie skład Kietrza. W związku z ich dość poważnym problemami finasowymi zanosiło się, że odejdzie stamtąd wielu podstawowych graczy. Nie wiem jak się to zakończyło. W każdym razie 3-0, to wynik jakiego się nie spodziewałem, bo Kietrz od wielu lat to solidna drużyna, ktora tak wysoko raczej nie przegrywała.

Wy też solidna drużyna a i tak od nas manto dostaliście :lol:

Hej Śląsk!
A KTO JEST LIDEREM Z PRZEWAGĄ??POZDR!! :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Wally 2004-03-14, 11:26 pm

No i wykrystalizowała nam się dwójka zespołów, które powalczą o awans bezpośredni. Porażka Kietrza potwierdza to, że już jest po zespole i Włókniarz będzie walczył o to, by nie zniknąć z piłkarskiej mapy Polski. Porażka Odry z kolei pokazuje, że nawet pozyskanie sponsora nic nie zmieniło i Odra pewnie nadal będzie mocna u siebie, ale na wyjeździe trudno jej będzie o punkty.
Zagłębie vs Śląsk - dla kogo awans bezpośredni, dla kogo baraże?? :D
Wally

Postprzez edddie 2004-03-14, 11:45 pm

O awansie będądecydowały pojedynki ze słabszymi zespołami.
Dzisiaj u Kietrzan chyba tylko dwóch zawodników biegało całkiem szybko za piłeczką, reszta była tak wolna, że praktycznie cudem oni wyjechali na minusie z 3 bramkami. Może oni jeszcze faktycznie nie przygotowani do sezonu, ale cholera data rozpoczęcia rozgrywek była znana już jakiś czas temu zatem...

Kolejny mecz gramy w Katowicach i też nie jestem pewny zwycięstwa (pierwszy mecz w Katowichach z niedoRozwojem pokazał że będzie cięzko tam się grajkom grało). To dziwna drużyna bo u siebie tylko punkty zdobywają, ale potrafią przegrać także u siebie z najgorszym chyba zespołem naszej grupy...Swornicą

Dobrze byłoby juz odskoczyć na więcej punktów i już całkowicie śląsk+zagłębie miałoby spokój :twisted:

Hej Śląsk! :twisted:
edddie
Wrocławianin

...

Postprzez Krawiec 2004-03-15, 12:05 am

Zgadzam się , że awans będzie uzalezniony przede wszystkim od wyników ze słabszymi zespołami . Dlatego musi być pełna mobilizacja zawodników i kibiców Zagłębia do końca i w każdym meczu !

Tak jak KP w siatkarskim Pucharze Polski :-)
Krawiec

Postprzez Krasik 2004-03-15, 8:18 am

Co do składu Włókniarza to nie zagrało paru chłopaków z podstawowej jak dotychczas 11
to skład z Wrocławia
Franczyk - Piwowar (Makarski), Sosna, Bachor, Procek - Trzeciak, Broniewicz, Sałek, Hanzel (Drożdż), Marcinkowski - Kowalczyk (Zieliński).
a zabrakło: Jasiński, Rozmus, Hołda - kontuzje, Szary - Odra Wodzisław, Kłoda - ??
A co do przygotowania to o terminie rozpoczecia rundy napewno wszyscy pamiętali ale bez kasy to zamało. Nie ma o czym pisać nikt nie wie co dalej i jak dalej bedzie mam tylko nadzieje ze nie oddadzą rundy bez walki.
Krasik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna