Liga 2 tyg później ?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez fabian 2004-03-10, 9:32 am

DaMi napisał(a):Piłkarze Miedzi mają zainaugurować rozgrywki 20 marca. Wówczas czeka ich spotkanie wyjazdowe z Zagłębiem Sosnowiec. Prezes legnickiego klubu jest jednak sceptyczny odnośnie do rozegrania tego meczu.

- Z tego, co wiem, na Górnym Śląsku leży dużo śniegu, dlatego wątpię, czy uda się tamtejszym działaczom przygotować płytę na czas. - zastanawia się Błachnia.

źródło: Gazeta.pl

Moze i na Gornym Slasku lezy ....
fabian

Postprzez zgredos 2004-03-10, 3:25 pm

No i stało się moim zdaniem bardzo żle Śląsk,Włókniarz, Odra, Lech zaczną zgodnie z planem a nas czeka ciężki kwiecień poza meczami ligowymi z trudnymi rywalami będziemy grać mecze zaległe i PP. Grając co 3 dni zawodnicy będą bardziej narażeni na kontuzje i kartki
Trzeba było zkrzyknąć kilku kibiców (sam bym poszedł) i odgarnąć ten śnieg z boiska jeśli do soboty będzie w co wątpie.
zgredos

Postprzez Wally 2004-03-10, 4:11 pm

Z Rozwojem i tak nie zagramy, bo nasi w Szamotułach. Ale wierze, że mecz z Miedzią zostanie rozegrany 20 marca. Polonia, Walka, Śląsk, Carbo + Rozwój, to są nasi przeciwnicy w kwietniu, więc tak źle nie jest.
Wally

Postprzez Erazmus 2004-03-10, 5:13 pm

U nas skrzyknęliśmy się i odśnieżyliśmy boisko. Zatem w niedzielę gramy meczyk ;-) Współczuje wam że musicie czekać tydzień dłużej ale z tego co słyszałem śniegu u was więcej niż u nas ...
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez DaMi 2004-03-10, 10:36 pm

Śląsk jednak zagra z Włókniarzem

W niedziele dojdzie jednak na Oporowskiej do inauguracji wiosennej rundy trzeciej ligi piłkarskiej. Grzegorz Kowalski, trener Śląska Wrocław, zadecydował, że mecz zostanie rozegrany, choć jeszcze dzień wcześniej rozważał możliwość jego odwołania.

Prezesi okręgowych związków zadecydowali w poniedziałek, że pierwsze dwie wiosenne kolejki rozgrywek trzeciej ligi z powodu złych warunków atmosferycznych zostaną przełożone na 14 i 28 kwietnia. Jeśli jednak jakieś kluby będą chciały grać, to mogą. Trenerzy i działacze Śląska bezpośrednio po decyzji prezesów zapowiadali, że niedzielny mecz wrocławskiej drużyny z Włókniarzem Kietrz zostanie rozegrany, ale już dzień później trener Kowalski mówił o zmianie tej decyzji. Ostatecznie o tym, czy grać z Włókniarzem, czy też nie, miał zadecydować wczoraj.

- Zagramy z Włókniarzem już na pewno. Miałem wątpliwości, bo we wtorek spadł we Wrocławiu obfity śnieg. Po naradach zdecydowaliśmy jednak, żeby rozegrać inauguracyjny pojedynek w zaplanowanym terminie. Zadecydowała prognoza pogody. Już w piątek ma być ciepło, a w niedzielę temperatura przekroczy nawet plus 10 stopni - wyjaśnia trener Śląska. - Najważniejsze, że murawa będzie się suszyć, a nie nasiąkać kolejnymi dawkami wody. Boisko może więc być w niezłym stanie - przewiduje Kowalski.

A to, że boisko już nie nasiąknie, jest zasługą kibiców. Odpowiedzieli oni wczoraj na apel klubu i zorganizowali akcję odśnieżania płyty boiska. W ciągu kilku godzin śnieg zniknął z murawy.

Stadion będzie więc gotów do meczu na czas. Gotowi są też piłkarze Śląska, ale nie wszyscy. Wciąż nie trenuje z zespołem jeden z jej najważniejszych zawodników - Dariusz Sztylka. Najprawdopodobniej bez niego Śląsk przystąpi do meczu z Włókniarzem Kietrz.

- Darek wciąż leczy kontuzję stopy. Nie trenował w środę i raczej na pewno nie będzie trenował ani w czwartek, ani w piątek. Na niedzielę może być już teoretycznie gotów do gry, ale wystawienie go od razu w podstawowym składzie byłoby ryzykowne - tłumaczy Kowalski. - Być może Sztylka znajdzie się w szerokiej kadrze Śląska i rozpocznie mecz na ławce rezerwowych. Prawdopodobne jest jednak też to, że nie zagra w ogóle.

źródło: Gazeta.pl
DaMi

Postprzez Miłosz 2004-03-11, 11:08 am

Ja wychodzę z założenia,że trzeba chcieć...

Może jednak da się przywrócić to,zeby grali jednak w ten weekend,niekoniecznie w sobote,a moze w niedziele...Jak patrze przez okno to plakac mi sie chce,ze bede musial czekac na naszych pilkarzy,az dwa tygodnie :(
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez Gość 2004-03-11, 11:50 am

jakie 2 tygodnie. Z Miedzią już Rudy i Tochel chcą zagrać w normalnym terminie a jak widać po sytuacji pogodowej dzisiaj z pewnością się to uda.
Gość

Postprzez zgredos 2004-03-11, 12:15 pm

Wally uważasz że mecze z Polonią i Śląskiem będą łatwe. Zapomniałeś jeszcze o Pucharze Polski.
zgredos

Postprzez xXx_1906 2004-03-11, 12:16 pm

Dzisiaj pogoda jest fajna więc mam nadzieję że chociaż z Miedzia zagramy w normalnym terminie bo juz sie nie moge doczekac pierwszego meczu Zagłębia, a mecze w środy to nic fajnego - mało ludzi na stadionie itd.
xXx_1906

Postprzez slawojka 2004-03-11, 2:00 pm

Decyzję trzeba było podjąć, kiedy ją podejmowano o przełożeniu rozgrywek rzeczywiście warunki pogodowe nie były sprzyjające rozgrywaniu meczów. Dziś wygląda to zupełnie inaczej i do końca tygodnia ma byc ciepło, więc szkoda, że musimy jescze poczekać na nasze ZAGŁĘBIE. Miejmy nadzieję że tylko ten jeden mecz. Nie ma co rozpatrywać argumentów że będzie nam trudniej itd. itp. Awans jest nasz i tyle! Żal tylko kolejnej soboty nie na Ludowym.
slawojka

:D

Postprzez ^m@rcin^ 2004-03-11, 9:16 pm

A we Wroclawiu graja. Pozdrowienia dla kolegi Erazmusa :lol:

Obrazek
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez CharoN^ 2004-03-12, 3:02 pm

Wszystko co powinno być napisane, znajduje się już w tym wątku. Już nie ma sensu rozpatrywać tych decyzji, stało się i się nie odstanie :|. Trzeba czekać na kolejną kolejkę (czyt. mecz z Miedzią), oczywiście z nadzieją rozegrania go. W tym poście chodzi mi tylko o dzisiejszą pogodę. Termometr mam przy ścianie bloku (nagrzewa trochę) i słońcu. Do rzeczy ... obecnie jest 26 stopni :shock: :shock: :shock:. Bez komentarza, kolejka się nie odbędzie. Śnieg topnieje w oczach ... jeżeli nie zacznie padać (stfu), to za tydzień nie będzie już wogóle białego puchu.

Ps. Do tego jakby nie było mój rocznik 90 (czyli jeszcze dzieci :wink:) gra jutro w Będzinie z Sarmacją o 11.00 i nikt raczej nie narzeka na warunki. Jeżeli dzieci mogą to chyba seniorzy też ... !?.

Ps2. Marcin dobre :lol:
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2004-03-12, 5:52 pm

A ja dzis byłam na Ludowym i dziwi mnie jedna rzecz:
Tydzien temu byl swiezy snieg fakt ciagle padał ale gdyby go wtedy odgarnac to dzisiaj bosiko by sie suszyło i jutro moznabyloby zainnaugurowac kolejke. A to co dzisiaj widzialam wzieli sie dopiero teraz do roboty i odsniezali przeciez mozna bylo wszystko juz wczesniej ustalic a nie czekac niewiadomo na co . Zeby tylko sie to na nas nie zemscilo bo jak przyjdzie grac kilka meczy w niewielkim czasie to straca natym i kibice i pilkarze : Kibice bo niewszyscy moga przysc w srode na mecz , a pilkarze beda przeciazeni.
CzArNe*KoRoNkOvE

Postprzez Erazmus 2004-03-12, 10:35 pm

Ja chciałem podziękować publicznie koledze M@rcinowi za podsunięcie pomysłu z odśnieżeniem murawy :) Gdyby nie on to nie naciskałbym na sztab szkoleniowy Śląska i nie byłoby meczu w niedzielę.
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez ATR 2004-03-13, 9:28 am

Z meczy trzeciej ligi naszej grupy oprócz niedzielnego meczu we Wrocławiu odbędzie się także dzisiaj mecz Lech - Odra Opole w Zielonej Górze.
ATR

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna