Męczyłem się nad tym do 3:45, więc potraktujcie to poważnie :!: :D
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... s_id=26986
Druga część bliższa nam, już wkrótce :wink:
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
WSZYSTKO OK.ALE TABELA NIE SKŁADA SIĘ TYLKO Z 4 DRUŻYN.PO CO KOMU TAKIE TABELKI ?W TEJ NAJWAŻNIEJSZEJ MAMY 4 PUNKTY PRZEWAGI I TO POWINNO WYSTARCZYĆ.HURRAOPTYMIZM JEST ZŁY ALE DEFETYZM RÓWNIEŻ.DO CZASU MECZÓW ZE ŚLĄSKIEM CZY KRÓTKIM POWINNO BYĆ JUŻ PO SPRAWIE BIORĄC POD UWAGĘ ROZKŁAD GIER ZAGŁĘBIA.Blajpios napisał(a):Krawiec pyta mnie, czy nie dałoby się prostszym językiem, więc nadmienię, że to fakt, iż uproszczenie dla mnie znaczy często duży wysiłek, bo zazwyczaj widzę kilka kontekstów; więc jak mam tylko chwilę czasu, nie zawsze się da to zrobić. Natomiast ostatnie zawiłości dodatkowo pochodziły z tego, że Leyton, moim zdaniem, nie mógł się zdecydować, czy podoba mu się optymizm, czy hurraoptymizm - i do tego nawiązywałem, że zgadzam się albo nie: zależy od tego, co naprawdę rozumie Leyton. Wątek się ten przejawiał nie raz. Odpowiadałem: ani nie ma podstaw do hurraoptymizmu ani on nie ma sensu. Co do tego, że nie ma podstaw, świadczą - pisałem już to dość dawno pierwszy raz, potem drugi: m.in. wysokie przegrane z innymi liderami, kompromitujące jak na kandydata tak "murowanego", jak to niektórzy wszem i wobec głoszą. W związku z tymi przegranymi - o tym braku podstaw do hurraoptymizmu świadczy także to, że gdyby zrobić minitabelkę czterech czy pięciu zespołów z czołówki po pierwszej rundzie na podstawie meczy między nimi, to ta przewaga Zagłębia wcale nie byłaby taka jednoznaczna a może by wręcz jej nie było. Tymczasem to są główni rywale, więc szczególnie ich trzeba brać pod uwagę, choć na pewno cenne jest to, że teraz przyjeżdżają do S-c. Do optymizmu, wiary w zespół: są podstawy, choćby takie, jak wymieniałem - i też je żywię. Do hurraoptymizmu nie ma podstaw - a dodatkowo w kilku co najmniej aspektach jest on wręcz szkodliwy, chamski.
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack