Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
DLACZEGO ŚWIT LUB POLKOWICE NIE MOGĄ GRAĆ W LIDZE?PRZECIEŻ NIKT IM TEGO MIEJSCA NIE PODAROWAŁ.A CZY WYMIENIONE KLUBY KTOŚ ZDEGRADOWAŁ DO NIŻSZEJ LIGI ZA KARĘ ?JA TEŻ WOLĘ JECHAĆ DO RUCHU NIŻ DO NOWEGO DWORU.ALE TAKIE SĄ REALIA.KASA SIĘ LICZY...rade napisał(a):I liga zdecydowanie 16 - moze jeszcze nie teraz ale za 2-3 lata w takiej lidze bedzie ciekawiej bez świtu czy polkowic :? za to moze z nami :D ,craxa ,pogon, jaga, ruch, łks czy arka jest potecjalnie kilka ciekawych druzyn i bylyby ciekawe meczyki. II liga 18 - nie wiecej mielismy juz duza droga lige i pelna byla jakichs lewych zespolow.
rade napisał(a):Do WOJTEK - nie pisze ze nie mogą grac w I lidze, myśle ze czas tylu malych klubow w naszej lidze sie konczy.Zgadzam sie kasa rzadzi ligą a kasa bedzei wieksza gdy mecze beda ciekawsze (interesujacy rywale, oprawa etc.)Wydaje mi sei ze łatwiej sprzedac w tv prawa do meczu legia - widzew niz legia - polkowice (aktualnie chyba rts i polkowice prezentuja podobna klase).Wiesz nie chodzi mi o to zeby dac bana klubom z malych miejscowosci na I lige, w koncu taki jest urok sportu(groclin ,amica czy teraz lęczna ),nie widze poprostu dla tylu takich drużyn przyszlosc w ekstraklasie.
zgredos napisał(a):rade- tyle tylko że z 3 ligi jest znacznie bliżej do 1 ligii czy reprezentacji niż z A klasy. Trzecie ligii byłyby zapleczem i poligonem doświadczalnym dla młodych piłkarzy, a nie tak jak teraz że grają tam Zagłębie, Śląsk, Motor itd. W latach 70-tych kiedy odnosiliśmy największe sukcesy większość piłkarzy wywodziła się z malutkich klubów a doszli na światowe szczyty o których teraz możemy tylko pomarzyć
Użytkownicy przeglądający ten dział: aro10