Współpraca Polonii Słubice i Torino

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gość 2003-11-29, 11:27 am

aha zapomniałęm dodac:czyli tak jak mówisz w słubicach jest wieksze grono sympatyków legii,zagłebie to już wiemy,teraz doszła dyskobolia,dziewczynko czy są jeszzce jakieś inne kluby bo nie chce mi się sprawdzać n aforach innych drużyn ale pewnie by się coś znalazło ... buehehhe
Gość

??

Postprzez Diouf39 2003-11-29, 12:15 pm

Cygan napisał(a):
fabian napisał(a):Cygan, jaki tam rywal ;)
Poza tym ja gratuluje Polonii, bo nie przypominam sobie, zeby nasza mlodziez (z tego co zrozumialem z artykulu, to o nia chodzi) miala podobna umowe. Jesli sie myle, to przepraszam, jesli nie to kolejna wtopa naszych dzialaczy i miasta.

Fabian - właśnie o to mi chodziło co jest boldem. Bardzo mi się ta sprawa nie podoba, choć nie wiem, czy czasami kiedyś nasza młodzież nie była w Torino na jakimś obozie, ale może o tym lepiej wypowie sie Diouf39?

Kilka miesięcy temu słyszałem o możliwości wyjazdu naszej młodzieży na turniej zorganizowany przez AC Torino, ale o jaki rocznik chodziło i jaki termin to ja już sam nie wiem. Dwa lata temu trener Sączek był ze swoją grupą we Francji, i musze Wam powiedzieć, że po obejrzeniu kasety z tego wyjadzu byłem zszokowany(oczywiście na plus). A wracając do tematu , kto by pokrył koszty takiego wyjazdu ???? Wspomnę tu o turnieju organizowanym przez Stilon Gorzów za 3 tygodnie. Turniej 2-u dniowy,16 zespołów z całej Polski, nocleg, posiłki i autobus to koszt 8 tyś. zł. Pytam się jeszcze raz, kto za to zapłaci ?? Ja znam odpowiedż.
Diouf39

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2003-12-01, 12:22 am

Skoncz koles nierozumiem o co Ci chodiz do Polonii... Czekam na konkretne zarzuty!!
CzArNe*KoRoNkOvE

Postprzez Gość 2003-12-01, 10:41 am

CzArNe*KoRoNkOvE napisał(a):Skoncz koles nierozumiem o co Ci chodiz do Polonii... Czekam na konkretne zarzuty!!

a wiec ponawiam pytanie , jeżeli dalej nie rozumiesz mojego pytania to chyba jesteś ułomna albo nie wiem... :twisted:

:czyli tak jak mówisz w słubicach jest wieksze grono sympatyków legii,zagłebia to już wiemy,teraz doszła dyskobolia,dziewczynko czy są jeszzce jakieś inne kluby bo nie chce mi się sprawdzać n aforach innych drużyn ale pewnie by się coś znalazło ... buehehhe
Gość

Postprzez Gość 2003-12-01, 10:54 am

Gosc a ty bys sie zalogowal i podpisal
Gość

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2003-12-01, 5:51 pm

Hm Drogi "gościu" moje stanowisko do Polonii Slubice jest pozytywne!
Ja nie wyrazam sie z ogol mowie za siebie...
Co do upodoban... Polonii co do innych druzyn...NIE WIEM...ty chyba wiesz lepiej jak tak blyskawicznie wiazesz fakty ... Mam szacunek do Polonii w glownej mierze dzieki Ewrykowi jak juz pisalam czlowiek obiektywny, uwielbiajacy Legie i lubiacy Zagłebie - nieapislaam ze wszyscy w Subicach kochaja Legie - a napisana w ten sposob => Po(L)onia miala znaczyc ze nawet tam zagoscila juz LEGIA! Co mnie obchodzi kogo lubia inni kibice Polonii... ja Ci wczesniej jak i rowniez teraz wyienilam osobe ktora jest za Legia i za Zagłebie...a reszta mne nie obchodzi moga sobie byc nawet za Swornica i zalozyc jej fan club...to mnie juz nie obchodzi..Ale wiesz jaki z Ciebie patriota...pewnie jakbys dostal bilety na mecz z Groclinu z Man City to bys zapewnie pojechal..A to ze zawisla (czy w jakim kolwiek inny stanie) byla ta flaga to nie zarzuty juz do mnie..Jezli mieli ochote zabrac flage POLONII SLUBICE TO OK... Ich wolnosc czynu...I przedstaw sie bo smieszne jest zebym rozmawiala z "nikim"...
I badz tolerancyjniejszy...
Ostatnio edytowano 2003-12-01, 5:58 pm przez CzArNe*KoRoNkOvE, łącznie edytowano 1 raz
CzArNe*KoRoNkOvE

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2003-12-01, 5:53 pm

Aha PS...
:czyli tak jak mówisz w słubicach jest wieksze grono sympatyków legii,zagłebia to już wiemy,--- NIE PRZEKRECAJ MOICH SLOW BO BYLABYM SMIESZNA PISZAC ZE W SŁUBICACH JEST WIECEJ KIBICOW LEGII I ZAGLEBIA NIZ U NAS...NIE JEST ICH DUZO MOZE ZALEDIW KILKU ALE SĄ !! I DZIAŁAJA JAK WPSOMNIANY JUZ WCZESNIEJ EWRYK W WILD WEST'CIE JESLI WIESZ CO TO JEST!
CzArNe*KoRoNkOvE

Postprzez ewryk 2003-12-01, 6:49 pm

Heh........ coz dawno mnie tu nie bylo i niestety nie wiedzIalem, ze taki temat jest wszystko z braku czasu. Jednak milo ze ktos hm zauwazyl fakt tej wspolpracy w Sosnowcu.

Na poczatku moze wyjasnie o co chodzi, umowa jest zawarta miedzy Wlochami a szkolka pilkarska jaka powstaje obecnie przy Poloni Slubice. Specjalnych szczegolow jeszcze nie znam, gdyz z braku czasu nie mam kiedy sie wybrac do klubu ale z tego co sie orientuje to wlosi napewno wspomoga nasza mlodzierz finansowo a raczej zakupia jakis sprzet idt, pewnie tez bedzie wymiana mlodych pilkarzy w ramach obozow szkoleniowych. Za jakis czas okarze sie co z tego wyniknie.

Nie sadze rowniez by Zaglebie mialo sie czego obawiac (takie dziwne glosy mozna przeczytac wyzej). U Was Torino sponsoruje seniorska pilke u nas tylko i wylacznie juniorow i napewno zarowno Wy jak i my na tym skorzystamy i nikt przez nikogo nic nie straci - choc najwiecej chyba zyskaja Wlosi :) bo niech jakas prawdziwa gwiazda sie znajdzie u nas czy u Was to zapewne oni beda mieli prawo pierwszokupu (nie znam szczegolow umow ale takie mam przypuszczenia:).

A teraz druga sprawa czyli przynaleznosci kibicowskie w Slubicach. Jak wczesniej pisala Madzia to jest sporo Legionistow u nas, choc niestety nie az tak wiele jak Lecha, ktory chyba ma najwiecej zwolennikow w SLubicach (do pyrlandi tylko 200 km od nas:). Jest tez spora ekipa Pogoni, mozna znalezc kibicow Slaska (czyli rowniez i skisly)... no i ostatnio Groclinu jak bylo widac na meczu z MC:) - choc szczerze mowiac nie wiem kto tam byl.

A wiec jak widac zroznicowanie duze i co ciekawe nikt do nikogo nie ma pretensji ze ktos jest kibicem Lecha a ktos Legi, osobiscie mam to gdzies chca byc za Lechem niech beda, oby na meczach Poloni nie krzyczeli Lech :) i nie krzycza .... zreszta wszyscy tutaj wszystkich znaja niejdnokrotnie kumpluja sie ze soba a przynaleznosc klubowa nie jest jakas forma podzialu, w koncu trzeba byc tolerancyjnym dla innych ekip i szacunek ze jezdza na mecze itd. Oczywiscie piszac wyzej pisze o ludziach dosc starszych a nie mlodziezy w wieku 12-15 lat (sorki jesli ktos poczul sie urazony w tym momencie) i nikt z ow ludzi nie jest na tyle malo myslacy zeby biegac po miescie i szukac ekipy druyny przeciwnej po to aby nie wiem zabrac szalik albo cos w tym stylu.

Osobiscie jako kibic Legii z ktora jestem od 92 roku staram sie byc z nia na rozne sposoby (ostatnio chocby dzialalnosc w fan clubie Wild West http://www.wildwest.prv.pl/ )
a nie przeciwko jej rywalom i mysle, ze takie podejscie jest najsensowniejsze przynajmiej dla kogos w moim wieku.

Dlugo mozna by bylo sie rozpisywac na ten temat, ale w sumie nie ma to sensu, bo zapewne nie wiele osob tak naprawde interesuje jacy sa u nas kibice, zreszta na dzien dzisiejszy to nie wiem czy co kolwiek jest (chodzi o Polonie) - bo Ci co chcieli cos robic odwrocili sie od zespolu po 1 porazce i ogolnie nic specjalnego sie nie dzialo juz pozniej... ale takie sa realia malomiasteczkowosci i zarazem braku tradycji kibicowskiej, a jak wiadomo Ziemia Lubuska jest chyba najslabsza pod tym wzgledem w Polsce.

Na koniec pozdrowionka dla Wszystkich kibicow Legii i Zaglebia.. osobiscie jestem z Wami kibicuje Wam i zycze awansu a jesli dla kogos to jest jakies pucowanie to trudno..... napewno nie kazdy lubi w slubicach Zaglebie tak samo jak nie kazdy lubi w Sosnowcu Polonie ja mowie caly czas za siebie i mysle ze "mniej" przyjazdnie nastawieni ludzie wobec Poloni to zrozumieja:). Pozdrowionka i do zobaczenia na wiosne w Slubicach.
ewryk

Postprzez Gość 2004-01-10, 11:28 pm

Ja ciś czuję, że z tej współpracy i tak wyjdzie jedno wielkie g****! :evil:

ewryk napisał(a): z tego co sie orientuje to wlosi napewno wspomoga nasza mlodzierz finansowo a raczej zakupia jakis sprzet idt

Ewryk, co z tego, że Włosi kupią juniorom piłki i dresy? To raczej nie podniesie poziomu sportowego Polonii... :?

ewryk napisał(a): pewnie tez bedzie wymiana mlodych pilkarzy w ramach obozow szkoleniowych.

To chyba jedyny plus, pod warunkiem oczywiście, że Polonia nie będzie musiała za to płacić, bo w takim wypadku wolałbym, żeby trenowali u nas...

ewryk napisał(a): mozna znalezc kibicow Slaska (czyli rowniez i skisly)...

Wcale fakt sympatyzowania z jakimś klubem nie oznacza automatycznie kibicowania wszystkim klubom, które mają z tym "naszym" zgody... Chyba, że Ty tak masz i dlatego lubisz Zagłębie, bo kibicujesz Legii... Ja kibicuję np. Gwardii Koszalin, a Arki Gdynia nie lubię... :!:

ewryk napisał(a): w koncu trzeba byc tolerancyjnym dla innych ekip

Dlatego piszesz wyżej "pyrlandia" i "skisla"...? :? :!:

bidzej napisał(a): jeszcze moze byc tak ze my zgnijemy w 3 lidze a kolejna wiocha po amice czy groclinie bedzie grala pierwsze skrzypce w 1 lidze???? Oby nie mam taka nadzieje........

Żal d*** ściska, że w takich małych miasteczkach potrafili się znaleźć ludzie, którzy umieli poukładać wszystko i zrobić naprawdę dobre drużyny, a Wy w Sosnowcu macie taki cieniutki zespół...?
Ja mam nadzieję, że po sezonie będziecie płakali, że to właśnie na tej "wiosce" zostawiliście te punkty, które Wam zabrakły do awansu... :twisted:

Gość napisał(a):W Słubicach są za Legia ... stąd może oznaczać ta (L) w nazwie... duzo kibicow z Polonii S. mają duży szacunek do nas chociaz za wielu ich tam nie ma.... Pozdro

Thomi, nie znam nikogo poza Ewrykiem, kto "ma do Was duży szacunek"... :)

CzArNe*KoRoNkOvE] uważam raczej dzieki Ewrykowi Slubice za przyjazna wiosek ;] [/quote]

Koleżanko... Słubice nie są wioską, tylko miastem! W sumie i tak największe wieśniaki mieszkają w miastach... :?

[quote="Gość napisał(a):
a co powiesz na biało-czerwoną flage SŁUBICE wywieszoną na meczu
groclin-city?buehehhehe , lipa ci kibice ze słubic straszna,pucusie i nic więcej

Polonia nie ma umowy o kibicowaniu z żadnym klubem, więc nie rozumiem Twojego zarzutu. W Słubicach mieszkają poprostu kibice różnych drużyn, a znam też takich, którzy jeżdżą na mecze Schalke 04, a nigdy nie byli na meczu Polonii, więc nie zarzucaj nikomu pucowania do jakichkolwiek klubów! :evil:

:?
Gość

Postprzez P&W 2004-01-10, 11:43 pm

Trochę przycięło ten mój post, nie zadziałały wszystkie "quote" i zapomniałem się podpisać... :lol:

I jak tu później lubić Zagłębie? :wink:
P&W

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna