przygotowania do rundy wiosennej

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez piknik fans 2003-12-19, 4:29 pm

Wally co trzeba zrobić żeby zostać dziennikarzem dla tej strony??
piknik fans

Postprzez Gość 2003-12-19, 9:26 pm

Wally napisał(a):Jeśli chodzi o to , nie skopiowałem całego :D zmieniłem jedno słowo :D Info z Zagłębia moge posiadać tylko ze strony,(...)

Mimo wszystko popełniłeś plagiat za który autor tekstu może wytoczyć Ci protest. Mam nadzieję że zrobiłeś to za zezwoleniem autora, inaczej możesz mieć prze...kopane.
Tym razem Cię nie popieram. Po prostu złamałeś przepisy o Prawie Autorskim. Nie pisałbym tego ale to nie pierwszy raz jakiś redaktor robi takie świństwo autorom naszej stronki.

POZDRO!
Gość

Postprzez piknik fans 2003-12-20, 12:31 pm

właśnie Wally mogą wytoczyć Ci protest :wink:
piknik fans

Postprzez Gość 2003-12-20, 12:45 pm

Och! :oops: czepiacie się literówki. Proces oczywiście. Moja wina pomyliłem się ale chyba wiadomo o co chodzi??
Gość

Postprzez Wally 2003-12-22, 2:53 pm

Ojejq :oops: Mam nadzieję, że w więzieniu mają komputery, bo jak za to przęstępstwo dostanę dożywocie, to jak będę się wpisywał na forum :? A tak na serio Morphi nie pytałem się o zgodę i na przyszłość jakby cos takiego miało miejsce, to się spytam. Każde info o klubach jest z jakiejś stronki, więc na napisanie każdego źródła nie starczyłoby miejsca :D
Wally

Postprzez Gość 2003-12-22, 3:45 pm

Ignorancia iuris nocet (czy jakoÅ› tak)

TO tyle na ten temat. :)
Gość

Postprzez Monti 2003-12-22, 8:42 pm

Żeby was pogodzić powiem że żaden z was nie ma racji . Z jednej strony przytaczanie fragmentów artykułów nie jest naruszeniem praw autorskich. Przykładem z życia może być tak zwana prasówka w radiu czy telewizji. Zreszta na samej stronie ukazują sie fragmenty z Gazety Wyborczej czy Sportu. Z drugiej, grzeczność wymaga tego żeby wykorzystując tekst, którego autorem jest inna osoba podać źródło . Tłumaczenie że nie starczyło by na to miejsca jest śmieszne. Powszechnym zwyczajem jest to że gdy chcemy wrzucić na stronę coś co pochodzi z innej strony, nawet jeśli jest to opis przeciwnika i informacja pochodzi ze strony tego klubu pytamy o zgodę i podajemy źródło, a przynajmniej to drugie. Tyle w temacie.
Monti
Moderator

Postprzez BrzydaL 2004-01-21, 1:30 pm

noi pierwszy sparing Zagłębia zakonczył sie remisem 2:2 z radomskiem.
wie ktos moze jak padły bramki :?: i jak przebiegal mecz :?: bo na stronce narazie nic wiecej nienapisali .
BrzydaL

Postprzez Wally 2004-01-21, 2:25 pm

A ja się inaczej spytam. Czy ktoś z adminów wie o której, kiedy i na jakim boisku Zagłębie zagra przeciwko Podbeskidziu? Akurat wtedy będę u dziewczyny i nie omieszkam pojawić się z nią na tym sparingu i dopingować naszym :wink: Tylko nie wiem o której godzinie i gdzie, bo z tego co wiem to gramy 24 w sobote.
Wally

Postprzez Wally 2004-01-21, 4:37 pm

Z tego co się dowiedziałem od Pawła K i potwierdzone to zostało na stronach Gazety Wyborczej w necie, pod koniec zgrupowania, czyli raczej w sobotę gramy z BKS Bielsko :!: :!: Chłopaki może ruszycie się i zorganizujecie jakiś wyjazd? W końcu niezbyt często mamy okazje grać z ziomkami :D Ja się tam powinienem pojawić 8)
Wally

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Adam1906, kanciak