Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
xenon napisał(a):Jak prezes ma jeszcze układy w Warszawie to niech na drugą rundę ściągnie Pazdana i Mączyńskiego
Znamy proporcje planowanych wzmocnień w Zagłębiu Sosnowiec. – Szacujemy je w stosunku 70:30 na korzyść zawodników zorientowanych defensywnie – mówi dyrektor sportowy klubu, Robert Stanek.
August napisał(a):Jeszcze nas Stanek tak zaskoczy że nam szczęki opadną.
August napisał(a):Z tego wynikałoby, że za transfery bierze się Waldi a nie Dajrektor.
August napisał(a):Ja tam na razie nic nie myślę a raczej stwierdzam fakt. O ile moje wnioski z informacji są prawidłowe to wygląda mi na sprytny ruch Prezesa ze Stankiem bo ewentualne odpuszczenie transferów przez tego ostatniego na rzecz Waldiego spowoduje, że w razie (bardzo prawdopodobnego) odium za niepowodzenie w heroicznej walce o ocalenie ekstraklasy spadnie na Ivanauskasa. Nie można przy tym zapominać, że wedle doniesień prasowych Waldi de facto wyleciał z Dynama Brześć za kontakty z menedżerami piłkarskimi i jak mniemam nie chodziło o zawiść działaczy białoruskich o te kontakty. Z kolei inne czynniki determinujące transfery to nasza pozycja w ekstraklasie. Raczej niewiele wskazuje, że do końca roku jakąś większą ilość punktów ( o ile w ogóle cokolwiek) a niemal praktycznie przesądzone jest ostatnie miejsce w tabeli. Pozostaje raczej pytanie czy do bezpiecznego miejsca będziemy mieli przynajmniej dwie kolejki czy (co dość prawdopodobne) 3-4 kolejki (tj. co najmniej 7 pkt straty). Pytanie brzmi ilu piłkarskich desperatów zechce przyjść grać na wiosnę. No i pozostaje kwestia finansów. Wszak przy ściągnięciu pięciu grajków trzeba będzie rozwiązać pięć kontraktów. Co prawda zaistniała ostatnio nadzieja, że odciąży nas Dudek chęcią przejęcia Calluma ale w przypadku pozostałych czterech trzeba będzie wyłożyć niezłe pieniądze na odszkodowanie.. Tak, że znaków zapytania jest całkiem sporo.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników