ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - Cracovia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - Cracovia

Postprzez bbartek 2018-09-30, 6:12 pm

Pytanie do Trenera: dlaczego gra jest coraz gorsza z każdym meczem?
Na poczatku ligi byliśmy chwaleni za pomysłowa gre a teraz gramy przerzutami na 30-40 m...
Dlaczego brak poprawy organizacji gry w obronie ?
I pytanie do Prezydenta Miasa: ile kosztowało Miasto ( podatników ) nie trafione transfery na przestrzeni ostatnich 2-3 lat i kto odpowiada za taka sytuację ?
bbartek

Postprzez Luis 2018-09-30, 6:25 pm

Szukam info o dymysji Dudka i nic nie moge wyszukac. Czas poczekac do jutra.
Luis

Postprzez August 2018-09-30, 6:29 pm

Wypowiedź Dudka o bojaźliwym graniu, braku umiejętności utrzymania korzystnego wyniku i przeszkadzaniu sędziego w 2 połowie świadczą, że chłop się pogubił. Inna sprawa, że ma takich wykonawców jak sobie wybrał. Jeśli w wyjściowych składzie jest zaledwie bodajże tylko 2 sprowadzonych za ciężkie pieniądze grajków z czego jeden schodzi już w przerwie bo jest najsłabszy to chyba dość wymowny obraz.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez wilczy_jezdziec 2018-09-30, 6:42 pm

Czytam te wywiady z piłkarzami to rzygać mi się chce... Kiedyś to chociaż po porażce albo głupiej stracie punktów, padała tradycyjna śpiewka, że "w szatni muszą paść męskie słowa". Dzisiaj jak widzę teksty typu "takie rzeczy się zdarzają" albo "niestety, nie udało się", "dobry i remis" to zastanawiam się jak z takim nastawieniem my mamy się w tej lidze utrzymać? Ja mam wrażenie, że oni sobie po każdym nieudanym meczu śpiewają w szatni "nic się nie stało, Panowie nic sie nie stało". Przydałby się ktoś z jajami jak Kałużny który kiedyś przed kamerami powiedział, że ktoś tu musi "dostać w ryja" ale naszych ewidentnie wraz z awansem ktoś wykastrował.

Stanek ma teraz pole do popisu. Premiera FIFY 19 za nami więc idę o zakład, że gość teraz naparza w tryb menedżerski i szuka kolejnych gwiazd, które dołączą do nas zimą. :lol:
wilczy_jezdziec

Postprzez August 2018-09-30, 7:08 pm

wilczy_jezdziec napisał(a):zastanawiam się jak z takim nastawieniem my mamy się w tej lidze utrzymać?

Nie utrzymamy się. Nie widać?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Lars 2018-09-30, 7:13 pm

Luis napisał(a):Szukam info o dymysji Dudka i nic nie moge wyszukac. Czas poczekac do jutra.

a co da dymisja Dudka?
Jeśli zapunktujemy w Gdańsku - ok, może jeszcze coś ugra. Jeśli nie - sam nie wiem.
Nie mamy piłkarzy na Ekstraklasę. Taka prawda. Gramy I-ligowcami, a wzmocnienia siędzą na trybunach i na ławie. :czerwona:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez wojtaszko 2018-09-30, 7:16 pm

Tu nie jest problemem Dudek czy wy tego nie widzicie co wam da ta zmiana przyjdzie inny a z tego nic nie zrobi za to jest odpowiedzialny ten szmaciarz stanek zwykły fiut bez honoru. Dopóki oan będzie w klubie nie będzie nornalnie
wojtaszko

Postprzez xenon 2018-09-30, 7:18 pm

Jak bierze wszystko na siebie to niech się zwolni i idzie do Katowic z tym bagażem.Na transfery chyba miał wpływ i jako byly piłkarz powinien widzieć, że ten crystiano nie wie po co jest na boisku.To taki Carlos Henrique Raposo dzięki naszemu łowcy talentów :redface: Który to już raz w trzeciej tercji tracimy bramki.Strach pomyślec co będzie w Gduńsku z taką grą.Do tego ,który to już karny podyktowany przeciwko nam, Kudła powinien do końca roku nie wchodzić nawet na ławkę
xenon

Postprzez Tomcjo 2018-09-30, 7:22 pm

Fragment artykułu o Mateuszu Klichu i Marcelo Bielsie z Leeds United z dedykacja dla stażysty w zawodzie trenerskim
„ Po spotkaniu z Birmingham City były selekcjoner reprezentacji Argentyny i Chile przyznał otwarcie, że na początku pomylił się co do Klicha: - W trakcie przygotowań do sezonu był bardzo cierpliwy i tolerował błędy, które popełniłem w ocenie go jako piłkarza. Grał wtedy nawet jako środkowy obrońcy, więc musiał być bardzo cierpliwy. Potem Adam Forshaw doznał urazu, a Klich z każdym meczem gra coraz lepiej.

Bielsa nie wypina piersi po ordery, ale sam Klich nie ukrywa, że jego wysoka forma jest zasługa charyzmatycznego Argentyńczyka.

- Otworzył mi oczy na parę rzeczy, to dzięki niemu tak wygląda początek rozgrywek w moim wykonaniu. Mam wrażenie, że nigdy nie było lepiej. Jakby przyszedł pan na nasze zajęcia, mógłby się pan zdziwić. Wyglądają, jakbyśmy nigdy wcześniej nie grali w piłkę i trzeba było nas uczyć wszystkiego od samego początku. Trener tłumaczy nam futbol jeszcze raz i to działa. (...) Żaden mój wcześniejszy trener nie miał takiego języka, by dotrzeć do piłkarzy. Żałuję, że spotkałem Bielsę tak późno - mówił nam Klich. „
Tomcjo

Postprzez wilczy_jezdziec 2018-09-30, 7:29 pm

Nie wiem czy w klubie pracuje jakiś psycholog ale jeżeli tak to wylać i zatrudnić nowego, a jak nie ma w ogóle to zatrudnić. Zgubiłem rachubę, który to już karny sprokurowany przez Polczaka, ale facet jest wg mnie spalony na kilka kolejek, zwłaszcza ta zmiana w przerwie (nie mówię, że nie była słuszna). Jesteśmy w takim miejscu, że wszystko musimy zaczynać od nowa, a wszystko zaczyna się w głowie. Jak fizycznie odstają i nie widać szans na progres to może choć mentalnie by ich podnieść...
wilczy_jezdziec

Postprzez Lars 2018-09-30, 7:36 pm

Adam1906 napisał(a):
michaelus napisał(a):BTW Kto odpowiada za takie dziadostwo jak plakat z Piotrem Polcakiem (tak literowka na plakacie i to jeszcze dużą czcionką) w programie meczowym?

Pewnie Gracjan... :lol:

Kur.wa, Adam, tu nie ma się co śmiać, tu trzeba zmian, tu trzeba wyciągać wnioski :!:
Lars

Postprzez slawekchicago 2018-09-30, 7:38 pm

Szlag mnie trafil jak wchodzilem po schodach i slyszalem "drugi trener Robert Stanek" o zesz qrwa mac .
Uwierz mi wojtaszko darlem sie ( na otwartej )co chwile Stanek ? Co ? wyp....laj !!!
Do Dudka powoli trace szacunek , skoro slucha rad . Albo jest trenerem albo popierdolka .jesli to drugie to :czerwona:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez xenon 2018-09-30, 7:53 pm

za to za chwilę gramy o złoto!!!
xenon

Postprzez wojtaszko 2018-09-30, 7:54 pm

I ta ich słynna narada co chwilę w drugiej połowie to było widać że ten h*** stanek pokazuje a dudinho kręci głową twierdząco. Oni razem powinni zakończyć pracę ale dopóki rządzi Jose arkadio to nie ma na to szansy bo kto go będzie stukal w dupe
wojtaszko

Postprzez Lars 2018-09-30, 7:57 pm

Obejrzałem skrót po powrocie i tak:
Cichocki bład przy bramce,
Polczak bład za błedem...
no ku.rwa obrony to my nie mamy...

Walczyli ambitnie, grali z całych sił, nie było to przeciwko Dudkowi, na zawolnienie.
Dudek ma piłkarzy jakich ma, a Chęciński jak nie chce zaprzepaścić 10 lat to musi zostawić Dudka i zimą przeprowadzić normalne transfery, a za letnie wypierdolić Stanka. I tyle
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna