Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-07-07, 6:59 pm

Obejrzałem sparing z Wisłą - wg mnie napastnik z 9 może spokojnie
zostać w Zagłębiu - wg moich przeczuć może być lepszy od Vamaro
oczywiście po nie długim czasie. Musi zgrać się z drużyną.
To nie znaczy ze drugiego napastnika nie należy szukać i to na gwałt.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Blajpios 2017-07-07, 7:30 pm

Dziękuję za odsyłacz do relacji, który wkleił Kol. August - i to całkiem dobra relacja była, mogłem sobie zobrazować te fragmenty, których nie mogłem zobaczyć. Oczywiście, że sparing pocieszający. Oczywiście też jednak, że nadal mam nadzieję, iż zachowa się trochę rozsądku i nie będzie się wyciągać już zaraz totalnych wniosków, ani że Banasik do jest "d**a i do d***y", bo choć zestawiony przez niego po części zespół z łapanki, po tygodniu treningów, gdy łapanka jeszcze trwa, wygrał zdecydowanie z kończącym sparingi zespołem górnej ósemki ekstraklasy - no, ale jednak tego nie robi, albo tamtego, albo tamto, jakże więc może być dobry. Tak samo jednak - mam i nadzieję, że nie będzie tak samo totalnych wniosków po emocjach w drugą stronę, jak to ten Banasik i ta drużyna, to już asy, ligę wygrają, skoro wygrywają sparing z drużyną z górnej ósemki Ekstraklasy itd itp, nie ważne, co było o nim pewne tydzień temu, teraz jest pewne w drugą stronę. Sparing ciekawy, kto wie, czy nie warto zatrzymać i tego Hakeema Araby na jakiś tydzień, bo przecież tak dzisiaj wszedł, jak poprzednio A.Christovão - z autobusu. Ciąg do gry jednak miał, starał się sygnalizować swoje pozycje, bo przecież nikt go nie zna, mocny jest. No i największy minus - to taki, że nadal nie wiem,co uznać, że jest realnym celem, do którego drużyna jest nastawiana, co będzie wymagane, wg czego po sezonie będzie warto weryfikować grę, trenera, piłkarzy.
Blajpios

Postprzez patrios91 2017-07-07, 8:06 pm

Oglądałem,oglądałem ;-) Udovicic- co by nie mówić, ma słabszy czy lepszy dzień, sparing czy liga. Nie ma znaczenia. Zapierdala od linii do linii. Pełny szacunek. Chciałbym żeby więcej takich piłkarzy było w Sosnowcu.
Milewski na duży plus. Chłopak się rozwija. Królował w środku pola. Kilka mniej znaczących błędów.
Nowak-to nie był jego dzień. Podręcznikowe straty.
Wrzesiński jak na razie mnie nie zachwyca ani w ofensywie ani w defensywie.
Łuczak- szarpał szarpał, ale bez fajerwerków.
Środek obrony generalnie bez fajerwerków. Mają ewidentny problem, kto kogo jak gdzie kiedy.
Christovão- coś tam przytrzymał, strzelił 2 gole,ale.....przy pomocy Araba. Stoperzy przy golach głównie skupili się na zawodniku WWE, także nasz KING KONG coś tam pomógł.
KING KONG zwany Araba, wolny, nie walczący ani głową ani ciałem. Zero zaangażowania. Chyba za dużo koksu się nawpierdalał.
Mikita III liga(IV poziom) to jego max.
Ciągle brakuje mi walczaka,który zasadziłby Małeckiemu z dyńki. A tak, nasz weteran spękał. Nie ma w Zagłębiu takiego typowego chama. Każdy team takiego potrzebuje. Może Araba zatrudnią do tej roli. :-)
Co z Nuno? Czekam na moment,w którym zagra z Udo na skrzydle. To będzie koncert ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2017-07-07, 8:15 pm

patrios91 napisał(a):
Wrzesiński jak na razie mnie nie zachwyca ani w ofensywie ani w defensywie.

Podejrzewam, że jak Niuniek wróci do składu to Wrzesiński przejdzie na prawą pomoc. Ogólnie nie do końca przekonywująca była obrona, troche prostych błędów. W każdym razie po tym sparingu nie wyciągałbym jakichś większych wniosków. Pierwszy raz zagrali w silniejszym składzie. Wisła - ekstraklasowa czy nie - dramatycznie słaba. Trochę lepiej było po wejściu Małeckiego i Stilica.No a aby ocenić dzisiejszego snajpera to poczekałbym do jeszcze jednego sparingu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2017-07-07, 8:20 pm

August napisał(a): Podejrzewam, że jak Niuniek wróci do składu to Wrzesiński przejdzie na prawą pomoc. Ogólnie nie do końca przekonywująca była obrona, troche prostych błędów. W każdym razie po tym sparingu nie wyciągałbym jakichś większych wniosków. Pierwszy raz zagrali w silniejszym składzie. Wisła - ekstraklasowa czy nie - dramatycznie słaba. Trochę lepiej było po wejściu Małeckiego i Stilica.No a aby ocenić dzisiejszego snajpera to poczekałbym do jeszcze jednego sparingu.

-> https://www.youtube.com/watch?v=rzIeeuV9m8A
:lol: Miłego wieczoru !
EDIT:
Typowy walec do wjechania z piłką do bramki. Pytanie czy się przyjmie w polskiej kopanej. Dla mnie wątpliwe. Ale filmik jak u jakiegoś bohatera narodowego przy bramkach na pustą. :)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2017-07-07, 8:24 pm

Teraz wiem kto podrzuca Stankowi linki z jutuba :lol:
Mam wrażenie, że gość jeżeli już to byłby bardziej przydatny co najwyżej jako cofnięty napastnik. To według mnie nie jest typowy snajper
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez xenon 2017-07-07, 8:36 pm

12 z tego videło do nas
xenon

Postprzez alisamyyen 2017-07-07, 9:56 pm

August napisał(a):

Teraz wiem kto podrzuca Stankowi linki z jutuba :lol:
Mam wrażenie, że gość jeżeli już to byłby bardziej przydatny co najwyżej jako cofnięty napastnik. To według mnie nie jest typowy snajper

typowy facet do walki.Fajny przepchnie się powalczy o piłkę.W filmiku widać że walczy i też klepnąć potrafi.Po 1 meczu wy już go skreślacie.Na 1 Lige w sam raz.Dajcie szanse a zobaczymy co i jak.
alisamyyen

Postprzez alisamyyen 2017-07-07, 9:59 pm

Fidziukiewicz demonem szybkości nie był.Ale potrafił przyjąć i klepnąć rozejrzeć i podać pod kryciem
alisamyyen

Postprzez alisamyyen 2017-07-07, 10:11 pm

alisamyyen

Postprzez alisamyyen 2017-07-07, 10:12 pm

Jeśli ma tak grać u nas to bardzo proszę
alisamyyen

Postprzez Blajpios 2017-07-07, 10:23 pm

Jeszcze raz, co do H. Araby. Powalający to może on jest, gra powalająca nie za bardzo. Na pewno będzie, czy byłoby zagadką, jak go wkomponować, może rzeczywiście cofnięty napastnik. Jednak ani wyśmiewać ani skreślać już po tym występie nie polecałbym, choć oczywiście sztab widzi więcej. Z wypowiedzi trenera po meczu z Wisłą za wiele się nie wyciągnie w odniesieniu do wszystkich testowanych, tym bardziej co do tego zawodnika; to znaczy, ogólnie wygląda na to, że D. Banasik "trochę odetchnął" i tym razem nie byłby "gotów zabić Stanka" za proponowanych grajków: uznaje że tym razem testowani jednak z innego, wyższego poziomu byli; niemniej wstrzymywał się przed zdecydowaną akceptacją któregokolwiek. W każdym razie H. Araba, jednak: asystę drugiego stopnia przy pierwszej bramce miał; nadto choć była ona połączona z upadkiem w walce z przeciwnikiem - to jednak jak na taką masę ciała zebrał się dość szybko, na tyle, by już być chyba też w polu karnym albo niedaleko asekurując strzelającego gola T. Nawotkę. Przy drugiej bramce jego udział to chyba jedynie sympatyczny fragment pobramkowej cieszynki, ale przy trzeciej niewiele mu brakło, by to on cieszył się z gola zdobytego głową, po której go zresztą kapitan poklepał na koniec cieszynki, w której też uczestniczył - więc kontakt z zespołem może być dobry; kapitan zresztą może potwierdzał, że dostrzega, iż jest w tych groźnych akcjach obecny i z zespołem stara się złączyć (co zrozumiałe na pewno u starającego się o pracę, ale też warte zauważenia). Przy czwartej bramce też był w centrum akcji, z pewnością "to zrozumiałe" przy rzucie rożnym, ale też niewiele brakło, by on dobił zmieniając lot piłki, czyli jeszcze bardziej myląc bramkarza i odbierając temuż szanse na obronę. Nieźle, jak na gościa, co dojechał wczoraj? Bo chyba nie wcześniej. Dlatego nie zdziwiłbym się, jeżeli jeszcze zostałby "na testach" do następnego sparingu.
Blajpios

Postprzez bbartek 2017-07-08, 7:45 am

Jedna bardzo korzystna zmiana gry w porównaniu do poprzedniego sezonu: gramy agresywnie już w strefie środkowej
nie pozwalając na swobodne rozgrywanie piłki.
Szybkościowo tez nie najgorzej jak na ten etap przygotowań.
Niestety Nowak stracił kilka piłek na środku boiska co skutkowało niebezpiecznym kontratakami.
Prawa strona obrony nadal wymaga korekty.
Najlepszy transfer jak do tej pory: Kudła.
bbartek

Postprzez novack 2017-07-08, 8:05 am

Nie wiem jakie plany co do naszego Niuńka ma trener, ale nawet jeśli nominalnie jest lewym, to przecież nie wygryzie nam Żarko, czyli raczej zagra na prawej obronie, i tym samym wypycha Wrześińskiego wyźej na skrzydło i to chyba dobrze, bo Niuniek na obronie prezentował się świetnie, a Wrześiński ma ciągotki do przodu, więc niech sobie hasa, a szybkość ma porównywalną z Michalakiem. Po drugiej stronie Żarko i Nawotka, który bez problemu zastąpi Pribulę i boki mamy lepsze niż w zeszłym sezonie. W środku Milewski robi kolosalne postępy i razem z Nowakiem przy takich skrzydłowych powinni być silni. Do tego Kudła lepszy od Szumsiego i Fabisiaka razem wziętych i nie zapominajmy o Banasiaku z którego będziemy mieć pociechę. Nie jestem przekonany do Cichockiego i chyba już się nie przekonam. Reasumując, jeśli zasili nas jeszcze doświadczony napastnik, to personalnie jesteśmy silniejsi niż w zeszłym sezonie, a kwestia zgrania? Na szczęście ten problem będą miały wszystkie drużyny, które teoretycznie mają się liczyć, więc... ;-)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adamek182 2017-07-08, 8:54 am

Jak dla mnie duet w ataku Araba i Christovao spisał się rewelacyjnie. Przypomnijmy że nie są zgrani. Przypomnijmy że Hakem dopiero do nas dotarł. Ładnie Blajpios zauważył że Araba brał udział w sytuacjach bramkowych. Gdybyśmy grali na jednego napastnika to choćby przy bramce nr 4 Głowacki doskakiwał by do Silnego i wysokiego Araby żeby pomóc koledze w kryciu? Absoutnie. Christovao miał by przy sobie dwóch obrońców i tyle by z tej akcji wyszło.
Poza tym zwrócił bym uwagę tez na fakt że o ile Christovao po jednym wejściu zaczął utykać, o tyle patrząc na Arabe wydaje mi się że wejście korkami w twarz nie sprawodowało by u niego żadnej kontuzji.
Adamek182

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna