Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez zag23 2017-06-21, 12:21 am

Jeśli w czwartek nie bedzie żadnego nowego piłkarza na pierwszym treningu Zagłebia to stwierdze że Stankowi you tube wyłaczyli :) a tak na powaznie zacznę sie niepokoić bo zbyt duzo piłkarzy pożegnaliśmy a jesli mamy walczyć o awans a nie byc średniakiem 1 ligowym nie ma co zwlekac do końca lipca lub początku sierpnia bo zostaną tzw "ochłapy" na rynku transferowym. Do 1 meczu w lidze zostało 40 dni to nie jest duzo...a jeszcze trzeba zgrać tych nowym zawodników...
zag23

Postprzez Anakin 2017-06-21, 6:06 am

Blajpios napisał(a):A DLACZEGO NIBY NIE JEST TO TEMAT DO PISANIA o M. JAROSZEWSKIM czy R. STANKU, SKORO JEST TO TEMAT KOGO KUPIĆ, A KOGO SPRZEDAĆ? Prezes i dyrektor sportowy są w tym klubie tak samo najemnymi pracownikami najętymi przez społeczność Miasta, która to społeczność im płaci - jak i piłkarze. Skoro można więc tu o piłkarzach, najemnych pracownikach Miasta, to i o Prezesie i Dyrektorze przecież tak samo najętych, też można.

Tyle, że sprzedać ich nie można. I nawet nie chodzi o możliwości techniczne ale szrotu nikt po prostu nie kupi
Anakin

Postprzez mason 2017-06-21, 7:39 am

O jakich Wy transferach mówicie ?
Może jeden czy maksymalnie dwóch zawodników pozyskamy z wolną kartą.
Reszta to przyjdzie szrot z klubu Matki żeby sobie ogrywała zawodników w fili w I lidze - to będą nasze "transfery" :kiepsko:
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Anakin 2017-06-21, 1:20 pm

Mateusz Wieteska po pół roku z Chrobrym Głogów wraca do Legii Warszawa. Ale nie wiadomo na jak… długo. Bo nie ukrywa, że najważniejsze w tym momencie rozwoju to grać, grać, grać. Jak najwięcej. Rywalizacja o miejsce w składzie mistrzów Polski go nie przeraża, ale chciałby wiedzieć, że na końcu tej rywalizacji kryje się realna szansa na występy.
(...)
Wróciłeś do Legii myślę, że mocno podbudowany udanym półroczem. Ale..
… ale na razie nie wiem jeszcze, co dalej. Czeka mnie rozmowa z trenerem Jackiem Magierą, podczas której trener powie mi szczerze, jakie są perspektywy w jego zespole, czy mam realną szansę rywalizować tutaj o skład, czy będę się liczył w jego wyborach. Jeśli nie, będziemy szukać najlepsze opcji dla mnie – bym mógł grać, bo to dla mnie najważniejsze. Mam nadzieję, że wspólnie podejmiemy dla mnie najlepszą decyzję. Pewnie najbliższych kilka dni o tym zdecyduje.

http://futbolfejs.pl/ekstraklasa/mateus ... ecej-grac/

Ciekawe jaka będzie ta najlepsza opcja jeśli Wieteska jeszcze nie trafi do I kadry
Anakin

Postprzez patrios91 2017-06-21, 2:56 pm

mason napisał(a):O jakich Wy transferach mówicie ?
Reszta to przyjdzie szrot z klubu Matki żeby sobie ogrywała zawodników w fili w I lidze - to będą nasze "transfery" :kiepsko:

Napastnicy warci zainteresowania, pokazali Jaroszewskiemu środkowy palec. Tak więc Marcinek czeka na to czy Magiera odstrzeli Sanogo czy nie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Adam1906 2017-06-22, 4:39 am

Na celowniku sosnowieckiego Mourinho jest obrońca Arkadiusz Jędrych z... oczywiście Pogoni Siedlce ;-)
Adam1906

Postprzez August 2017-06-22, 4:59 am

No to do kompletu brakuje jakiejś gwiazdy z Puław bo tam Banasik jeździł
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez kowal72 2017-06-22, 5:05 am

Akurat Jędrych to dla Was duże wzmocnienie.
kowal72

Postprzez Anakin 2017-06-22, 6:07 am

kowal72 napisał(a):Akurat Jędrych to dla Was duże wzmocnienie.

Oby. Bo wygląda, że Banasik ściągnął go najpierw do Siedlec, a teraz chce do nas. Chłop ma już 25 lat a do zeszłego roku powyżej Pruszkowa nie podskoczył. I nawet Wiktorski, który się nie sprawdził miał jednak nieco lepsze referencje. No ale boisko wszystko zweryfikuje.
Anakin

Postprzez Anakin 2017-06-22, 6:25 am

Opinia sprzed paru miesięcy:
Sprowadzenie do Siedlec ze Znicza Pruszków 24-letniego stopera było strzałem w dziesiątkę. Jędrych bardzo szybko wdarł się do wyjściowej jedenastki trenera Dariusza Banasika, czego efektem było 19 występów środkowego defensora od pierwszej do ostatniej minuty w biało-niebieskich barwach na zapleczu Ekstraklasy. W Siedlcach lepszej pary stoperów, niż Jędrych-Żytko nie było i pewnie szybko nie będzie.

Czytaj więcej: http://www.gol24.pl/1-liga/a/utrzymanie ... ,11661004/

Brzmi nienajgorzej.
Anakin

Postprzez bazant 2017-06-22, 7:50 am

patrios91 napisał(a):
mason napisał(a):O jakich Wy transferach mówicie ?

Napastnicy warci zainteresowania, pokazali Jaroszewskiemu środkowy palec. Tak więc Marcinek czeka na to czy Magiera odstrzeli Sanogo czy nie.

Z pewnego źródła wiem, że Sanogo będzie grał u nas :twisted:
bazant

Postprzez turku 2017-06-22, 9:44 am

Tychy zaczaiły się na Bartoszka. Czemu my nie możemy wyeksportować w sina dal Banasika i wziąć kogoś kto się zna na tym co robi.
turku

Postprzez Lars 2017-06-22, 9:51 am

Sanogo dalej nie trenuje z pełnym obciążeniem dlatego pewnie Magiera na runde jesienną przeniesie go do filii w Sosnowcu. W grudniu wróci do Warszawy gdy odbuduje formę a na wiosne filia znowu zostanie bez napastnika. To juz nie wazne bo wazne są wyniki pierwszego zespołu a nie filialnych drużyn.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez wojtaszko 2017-06-22, 10:19 am

wojtaszko

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-06-22, 10:23 am

Zastanawiam się dlaczego nie ma jeszcze u nas K,Wrzesinskiego - prawy
obronca - trener już dawno powinien go mieć w składzie.
A Budek podobno do Odry Opole.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna