przez wilczy_jezdziec 2017-05-28, 8:52 pm
Trochę na chłodno i po przeanalizowaniu calej ligi, może trochę sam sie pocieszam... nie wiem ale Panowie! Spójrzmy prawdzie w oczy. To jest nasza liga, to jest nasz poziom. Gdzie nam do Ekstraklasy? Już raz, 10 lat temu do niej weszliśmy i skończyło się kompromitacją i tym razem byłoby tak samo bo my, a właściwie klub nie doroślismy do tego awansu. Począwszy od wladz a na pilkarzach skonczywszy. Również tyczy się to nas. A właściwie naszej frekwencji na meczach. Po latach beznadziei i walenia nas w dupe przez tuzów pokroju Polonii Słubice, Jaroty Jarocin, Ruchu Zdzieszowice, Chemika Police albo Polonii Nowy Tomyśl (lista jest długa) w ludziach zakodowalo sie, że Zagłębie=dziadostwo i tylko to a nic innego jest wynikiem takiej a nie innej obsady na trybunach. Zmiana tego trendu potrwa lata, dzisiejszy mecz tylko pogłębi aktualny, a nowy stadion zmieni sytuacje może na jedną runde (chyba, że pójdą za tym wyniki) co widać chocby po tychach.
Tylko kompletny frajer wierzyłby w jakieś konkretne transfery po naszym awansie. Byłoby czekanie na jakichś dziadków bez klubu, ewentualnie całe okno zmarnowane w poczekalni kogo tam nam przysle Legia. Z resztą powtórzę kolejny raz moją autorską fraze: po co Legii wasal na tym samym szczeblu? Z resztą śledząc cały ten pierwszoligowy burdel w tym sezonie powiem tyle: nie wiem kto spadnie z ekstraklasy ale jeżeli Arka się utrzyma a do Ruchu dołączy Łęczna to mam przeczucie, graniczące z pewnością, że bez względu na to kto awansuje do Ekstraklasy to będzie to awans na jeden sezon. Tyczy się to tak Sandecji jak i Górnika, Chojniczanki i Zagłębia.