I ligowa WIOSNA 2017 - WALKA O EKSTRAKLASĘ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: I ligowa WIOSNA 2017 - WALKA O EKSTRAKLASĘ

Postprzez GrubyPerez 2017-05-03, 9:13 pm

[quote="August"][quote="andi1961"]
Widzę że wpisy co niektórych naszych fanów są niezbyt budujące,ale nie ma co się dziwić,lecz mimo wszystko zobaczycie że nasi chłopcy będą grać o awans do ostatniej kolejki.
[/quote]
Bo część kibiców, być może bhędąca w mniejszości, ale jednak, jest świadoma, że na chwilę obecna nie mamy drużyny ani trenera na awans a jeśli mimo to sie liczymy w walce to jest to bardziej "zasługa" słabej ligi niż umiejętności naszej ekipy. Do tego dochodzi świadomość zagrożenia jakie niesie ze sobą ewentualny awans ponieważ są duże wątpliwości co do gotowości klubu w sferze nawet nie tyle finansowej co organizacyjnej co pokazała choćby zabawa za publiczne pieniądze w ostatnich miesiącach. Bo sztuką nie będzie tylko sam awans ale i walka o to aby nie zlecieć z ligi z hukiem a tu profesjonalizm naszych działaczy niczego nie gwarantuje. A próg w razie czego będzie mocno podwyższony. Tymczasem grając na zapleczu nie potrafiono np. skutecznie wzmocnić defensywy a poza tym spora część grajków nie nadaje się do gry w drużynie aspirującej do awansu nie mówiąc już o grze w timobajlu. A przy dostawaniu w dupę za parę miesięcy mało kogo klub będzie obchodzić. Swoją drogą niezależnie od kwestii uzyskania awansu trudno sobie wyobrazić aby drużyna w znacznej części pozostała w takim kształcie jak obecnie. Pocieszające jest jednak to, że potencjał tego klubu jest taki, że drugi sezon z rzędu można marzyć o czymś więcej niż tylko gra na zapleczu ekstraklasy.[/quote]

Serce mówi - Awans i to już !
Rozum mówi - Stop! nie teraz. Nie jesteście gotowi . Spadek z hukiem na lata całe pogrąży Wasz klub w I lidze, może nawet niżej
.

Tak czy tak - dupa boli.

I czyja wina?
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez August 2017-05-03, 9:25 pm

GrubyPerez napisał(a):I czyja wina?

Ja bym tak nie stawiał pytania. Raczej bym się zastanawiał czy i kiedy bylibyśmy gotowi. Bo Miasto może wybudować w międzyczasie trzy nowe stadiony a bez profesjonalnie działającego klubu wyżej się nie podskoczy. A od lat widać jak to wygląda.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez GrubyPerez 2017-05-03, 10:42 pm

August napisał(a):
GrubyPerez napisał(a):I czyja wina?

Ja bym tak nie stawiał pytania. Raczej bym się zastanawiał czy i kiedy bylibyśmy gotowi. Bo Miasto może wybudować w międzyczasie trzy nowe stadiony a bez profesjonalnie działającego klubu wyżej się nie podskoczy. A od lat widać jak to wygląda.

odkąd pamiętam, gotowi nie byliśmy...

a Zagłębiowski dryl próbować forsujemy. To co u nas jest nie w porządku?

Są tramwaje, które tylko raz stają na naszym przystanku...
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez novack 2017-05-04, 5:27 am

Jeśli w najbliższej kolejce Sandecja wygra u siebie że Stomilem, to będzie wyraźny sygnał, że nie odpuszczają i grają o awans, bo świadome odpuszczenie i roztrwonienie takiej przewagi w ostatnich kolejkach byłoby napluciem kibicom w twarz. W tej sytuacji Nam pozostaje walka o drugie miejsce i kibicowanie Sandecji, by wygrywała już wszystko do końca, szczególnie, że w następnej kolejce grają z Katowicami, a w ostatniej z Legnicą. Chojnice z Derbinem startują w Zabrzu, więc nam na najbliższe dni nie pozostaje nic innego jak wygrać w Bytowie i co najmniej nie przegrać w Legnicy. Oj może być ciekawie...
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Anakin 2017-05-04, 6:11 am

August napisał(a):Do tego dochodzi świadomość zagrożenia jakie niesie ze sobą ewentualny awans ponieważ są duże wątpliwości co do gotowości klubu w sferze nawet nie tyle finansowej co organizacyjnej co pokazała choćby zabawa za publiczne pieniądze w ostatnich miesiącach

Radosna twórczość tandemu Jaroszewski-Stanek niestety budzi obawy, że nawet jeśli udałoby się awansować to nasz pobyt w najwyższej klasie rozgrywkowej może być krótki, a zlecieć możemy z jeszcze większym hukiem. Póki co, najpierw trzeba awansować a do tego jeszcze dość wyboista droga. Równie dobrze może się okazać, ze sezon skończymy nawet poza pierwszą piątką. Bo drużyna w obecnym kształcie i z takim a nie innym trenerem niczego nie gwarantuje.
Anakin

Postprzez August 2017-05-04, 10:39 am

GrubyPerez napisał(a):

odkąd pamiętam, gotowi nie byliśmy...

a Zagłębiowski dryl próbować forsujemy. To co u nas jest nie w porządku?

Takie przyczyny odnoszące się nie tylko do piłkarskiego Zagłębia świetnie ujął i wyłożył mi "live" Szef wrocławskiego fanklubu Zagłębia Sosnowiec. Mam nadzieję, że przełoży je również na forum.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez andi1961 2017-05-04, 8:11 pm

Wszyscy forumowicze piszą o naszym Zagłębiu bardzo różne i ciekawe rzeczy i to mi się podoba bo tak samo krytyka i dobre wyniki pokazują nam gdzie w tej chwili jesteśmy i co czujemy jako prawdziwi miłośnicy naszego Klubu.Niezależnie czy awansujemy czy nie,chodzi o to aby nasz Zespół rozwijał się i szedł do przodu na przekór wszystkim co nam żle życzą.Atmosfera i aura wokół całego Zagłębia budowana jest przez nas,wiernych kibiców bez których klub nasz,grałby dzisiaj w okręgówce.Dlatego,wszyscy ręce na pokład i będzie super.
andi1961

Postprzez slawekchicago 2017-05-04, 10:30 pm

Wrocilem dzisiaj do domu i na imieniny mojej zony sreczylem jej szalik ZAGLEBIA niech to bedzie dobry prognostyk
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Adam1906 2017-05-05, 4:35 am

slawekchicago napisał(a):Wrocilem dzisiaj do domu i na imieniny mojej zony sreczylem jej szalik ZAGLEBIA niech to bedzie dobry prognostyk

Flagi już jednak żonie nie dałeś :lol:
Adam1906

Postprzez Anakin 2017-05-05, 6:12 am

Adam1906 napisał(a):
slawekchicago napisał(a):Wrocilem dzisiaj do domu i na imieniny mojej zony sreczylem jej szalik ZAGLEBIA niech to bedzie dobry prognostyk

A nie było żonie cos z biżuterii sprezentować?
https://www.olx.pl/oferta/zaglebie-sosn ... 66dfc6a65e
Anakin

Postprzez slawekchicago 2017-05-05, 8:17 am

Anakin napisał(a):
Adam1906 napisał(a):

A nie było żonie cos z biżuterii sprezentować?
https://www.olx.pl/oferta/zaglebie-sosn ... 66dfc6a65e

Adam , taka zdobycz jak flaga juz na honorowym miejscu , a co do celnej uwagi Anakina , dzieki za super pomysl na rocznice :lol: w koncu cos konkretnego , bo jak ktos sie pyta kiedy bralismy slub to zwykle odpowiadam , ze wtedy kiedy Zaglebie gralo z Odra Opole :lol: :lol: :lol: i tak to juz zostanie bo nawet moja zona tak odpowiada
slawekchicago

Postprzez pete_zs 2017-05-05, 12:10 pm

[/quote]
Takie przyczyny odnoszące się nie tylko do piłkarskiego Zagłębia świetnie ujął i wyłożył mi "live" Szef wrocławskiego fanklubu Zagłębia Sosnowiec. Mam nadzieję, że przełoży je również na forum.[/quote]

Chętnie poznałbym opinię od "szefa wrocławskiego fanklubu ZS" - nie ma to jak opinia z pewnego dystansu ;-)
LEPSZY SEZON W EKSTRAKLASIE NIÅ» SIEDEM w 2 LIDZE.
pete_zs

Postprzez slawekchicago 2017-05-05, 1:57 pm

1 Nice Liga przejechala juz kolejne DWIEscie KOLometrow na trasie sezonu 16/17 od mojej ostatniej analizy.Nasza ekipa wjezdzajac na autostradzie byla w czubie i dalej tak pozostalo choc Sandecja zalaczyla TURBO i troszeczke odskoczyla ,ale spokojnie spokojnie bo czy nie za wczesnie ? czy wystarczy paliwa ? To jednak nie Nasz problem.
My po przejechaniu pierwszych stu kilometrow dojechalismy do bramek w Grudziadzu i nawet szybko zesmy je zaplacili a konkrtenie Tomek Nowak , potem niestety zrobilismy sobie grilla i efekty kazdy zna .
Na kolejny odcinek trasy w zasadzie lotna premie na SIEDEMset KOLometrow przed meta wybralem sie osobiscie , Sam przerwalem swojego grilla by zobaczyc to na zywo,bo taki byl cel pobytu w PL i ........... kto byl ten widzial . Ja mialem wrazenie ze Nasi umowili sie przed meczem z Pulawami "Wyjdzmy na boisko Wygrajmy Zejdzmy do szatni" taka przerwa,udana przerwa wswietowaniu Majowki.
Teraz juz widzimy ze te dwa tygodnie nie zmienily w zasadzie niczego w czubie, no moze za wyjatkiem tego ze z grupy poscigowej peleton odpadl kURNIK i Podbeskidzie jedzie samotnie.
Przed Nami TRZY niesamowite trudne zakrety i po nich bedziemy wiedzeli juz napewno baaardzo duzo i zobaczymy czy dalej liczymy sie w walce o EX.
Pierwszy zakret w Bytowie , niby najlatwiejszy ale wlasnie niby . Poczatki sa trudne ale jesli dobrze wejdziemy w ten zakret i dobrze z niego wyjdziemy to potem bedzie latwiej
Ten mecz jednak jutro wiec na poczatek piatkowe spotkania:

PIATEK :

18:00 Miedz Legnica - Wisla Pulawy ; patrzac na Pulawy w spotkaniu z Nami ciezko liczyc na to ze urwia oni punkty Miedzi . Przed Naszym spotkaniem wyrazalem obawy ze wzgledu na bilans Wisly w wyjazdowych meczach . Wypowiedz ich trenera po meczu swiadczyla ze sam nie poznawal druzyny , amoze to My zagralismy super . mimo wszystko ciezko myslec o tym ze Miedz straci punkty . zaczynaja serie meczow u siebie i kazdy o zycie. Dzisiaj zwyciestwo no chyba ze Pulawy beda chcialy pokazac trenerowi ze postawa w Sosnowcu byla tylko zadyszka, ale jednak TYP : 1

19:00 GKS Tychy - Znicz Pruszkow ; mecz bez znaczenia dla NAS ???? Nie sadze . caly czas chodzi mi po glowie ze z Tychami gramy ostatnia kolejke i lepiej zeby oni byli juz spokojni o swoj byt w 1Lidze bo moze az tak bardzo im tego nie zycze ale nie nalezy sie spodziewac ze beda juz pogrzebani przed ostatnia kolejka . Mam jakis sentyment do Znicza i zycze im utrzymania wiec mecz arcywazny , Tychy nie zachwycaja u siebie wiec jest szansa dla Znicza moj TYP X bo gdzie dwoch sie bije tam korzystaja Pulawy

20:45 gornik scorpion zABRZE - Chojniczanka Chojnice ; Artur Derbin Artur :brawo: :brawo: :brawo: kto by sie spodziewal ze w spokojnych Chojnicach dojdzie do zmiany trenera i KTO by sie spodziewal ze nastepca starego bedzie ARTUR DERBIN ! Efekt nowej miotly i sympatia do Artura nakazala by zyczyc 3 pkt gosciom ale NIE LEZY W NASZYM INTERESIE .kURNIK pogrzebal juz swoje szanse , nie tylko w mojej opinii, w walce o awans .Jednak zadanie ma do wykonania 3 mecze u siebie i 3 urwania punktow gosciom ucieszyla by wszystkich kibicow Zaglebia .Patrzac na kalendarz Chojnic zwyciestwo kURNIKA (sorry Artur) bardzo by nam pomoglo ale bedzie TYP:X

To tyle na dzisaj mecze sobotnie beda mialy ogromne znaczenie ale ich waga moze sie zmienic po dzisiejszych spotkaniach , dlatego poczekam do jutra
slawekchicago

Postprzez robercik 2017-05-05, 6:53 pm

Miedz dala sobie 5 minut przed koncem strzelic bramke na 1:1 i tak sie zakonczylo.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez Adam1906 2017-05-05, 6:55 pm

Miedź Legnica - Wisła Puławy 1:1 (1:0)

1:0 - Rasak, 44 minuta
1:1 - Nowak, 85 minuta

Hłehłehłe :lol: Ale porąbana liga...
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum