Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2017-01-21, 10:34 pm

Sanogo wrócił z Warszawy i widzę, że grał. Myślami był na boisku, czy jeszcze przy podpisywaniu kontraktu z Legią?
Wrócił cały i zdrowy, ale późną nocą, więc za wiele nie wypoczął. Zastanawiałem się, czy jest sens, by grał. Wpuściłem go na połówkę, miał nawet dobrą sytuację, mógł strzelić gola, ale myślę, że jego głowa była jeszcze gdzie indziej. Za chwilę pewnie już ochłonie, emocje związane z kontraktem opadną i wróci do normalnej pracy z drużyną. http://futbolfejs.pl/i-liga/banasik-po- ... e-indziej/
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez wojtaszko 2017-01-21, 10:37 pm

Przy walce o awans nie ma czasu na testy trzeba brać zawodników do gry a nie na sprawdzanie jak dalej będzie takie tempo to nic nam nie zostanie
wojtaszko

Postprzez August 2017-01-21, 10:39 pm

Blajpios napisał(a):. Tylko - które wcześniej warunkuje? i jak warunkuje?: tu jest pytanie.

Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego Leśodorskiwybrał sobie nas. Albo inaczej. Czy byłby w stanie przejąć wpływy w miarę dobrze funkcjonującym klubie
August

Postprzez Adamek182 2017-01-21, 10:39 pm

Zaraz Banasik też się wku#wi, bo przychodzi do drużyny i nagle się okazuje że tej drużyny nie ma.
Fakt że to jest jedna osoba i jeżeli dostaniemy kaske za Sanogo to jest na tyle wcześnie że spokojnie powinniśmy się zaopatrzyc w napastnika z prawdziwego zdarzenia. Inaczej sprawa będzie wyglądała jeżeli zamiast kaski dostaniemy zapewnienia ze kiedyś coś dostaniemy, a przy okazji jakiegoś grajka lepszego z odpadów nam podrzucą.
Co z tym Niezgodą?
Adamek182

Postprzez Blajpios 2017-01-21, 10:50 pm

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):. Tylko - które wcześniej warunkuje? i jak warunkuje?: tu jest pytanie.

Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego Leśodorskiwybrał sobie nas. Albo inaczej. Czy byłby w stanie przejąć wpływy w miarę dobrze funkcjonującym klubie

Naprawdę to do mnie pytanie??? To po tym, co napisałem, nie widać, że wiem i to, co każdy spokojnie myślący człowiek wie, że do zwasalizowania wybiera się tych, którzy są słabi ??? Naprawdę nie widać w tym wpisie moim, że proponuję analizę nie na tym poziomie, czy był to źle zarządzany Klub, z rok jakiś chyba już, od kiedy nie zarządzany przez K. Szatana, kiedy zabrał się B. Leśnodorski za jego wasalizację (zresztą jestem w stanie sobie wyobrazić, że nie całkiem ze złą wolą i cynicznym podejściem robił to B. Leśnodorski, tylko z jakąś tam pozytywną aurą względem Zagłębia, tyle że rozumianego jako słabeusze, więc na tym poziomie im pomaga, nie zaniedbując interesów głównie swoich).
Tak więc - proponuję wrócić jednak na poważniejszy poziom pytań. Po kolei proszę sobie odpowiedzieć na wszystkie te pytania, od kiedy ciągnie się nieszczęśliwe zarządzania (w tym nie najlepsze pewnie zarządzanie za K. Szatana - który jednak nie doprowadził do tego poziomu, w którym za wasalizację zabrał się B. Leśnodorski; na pewno zaś - nie tylko on, bo i on przejął konsekwencje tego, co było, gdy Miasto choć nie chciało mu oddać Klubu, nie miało nikogo innego, bo taki to był "cymes"). Zanalizujmy po kolei wszystkie elementy przyczyniające się do tej sytuacji. No i zadajmy sobie to ostatnie pytanie, na które wskazuję, choć nie wprost: czy naprawdę ktoś z wizją, planem, wolą rozwoju Zagłębia, to był w tej kategorii najlepszy, gdy podejmował decyzję o najęciu się jako pracownik Legii? Czy najęci przez wyborców reprezentanci Miasta, nie reagując na wprowadzenie Miasta w rolę zależnych od 3 prywatnych przedsiębiorców z innego miasta: dopełnili właściwie kontroli?
No, chyba że wolimy jednak poruszać się tylko na tym poziomie: "czy nastąpiłaby wasalizacja, gdyby Klub był dobrze zarządzany"? Nawet wtedy jednak dodam: no, właśnie.
Blajpios

Postprzez robercik 2017-01-21, 10:51 pm

Vamara nie zagra u naa. Bedzie leczyl kolano. Tak podaje gazeta.pl
I jestesmy bez napastnika. Ale co tam. Mandrysz juz pokazal, ze mozna bez tylko rowniez bez skutku pozytywnegi.
Juz mnie to wku.wia. Niech wszystkich legia wezmie lacznie z prezeskiem a my zacznijmy od zera bo mi sie odechciewa.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez Blajpios 2017-01-21, 10:52 pm

Adamek182 napisał(a):Zaraz Banasik też się wku#wi, bo przychodzi do drużyny i nagle się okazuje że tej drużyny nie ma.
Fakt że to jest jedna osoba i jeżeli dostaniemy kaske za Sanogo to jest na tyle wcześnie że spokojnie powinniśmy się zaopatrzyc w napastnika z prawdziwego zdarzenia. Inaczej sprawa będzie wyglądała jeżeli zamiast kaski dostaniemy zapewnienia ze kiedyś coś dostaniemy, a przy okazji jakiegoś grajka lepszego z odpadów nam podrzucą.
Co z tym Niezgodą?

Tak by D. Banasik postąpił, gdyby był samorządny w Zagłębiu, jak nie przymierzając, P. Mandrysz. D. Banasik jednak jest następcą J. Magiery, przysłanego na to stanowisko z centrali - toteż jego "wk*****nie" zależeć będzie w dużej mierze, jeżeli nie głównej: od tego właśnie czynnika, jakim jest jego usytuowanie.
Blajpios

Postprzez August 2017-01-21, 10:53 pm

Blajpios napisał(a):
Naprawdę to do mnie pytanie???
A ja uważam że powinieneś wiedzieć że do chociaż w miarę dobrze funkcjonującego klubu Boguś nawet nie byłby zainteresowany aby wejść z butami. A słabość Zagłębia nawarstwiały się latami w okresach rządów ww. przeze mnie osób
August

Postprzez Blajpios 2017-01-21, 10:59 pm

wojtaszko napisał(a):Przy walce o awans nie ma czasu na testy trzeba brać zawodników do gry a nie na sprawdzanie jak dalej będzie takie tempo to nic nam nie zostanie

A kto mówi o walce o awans? Najpierw - to trzeba zanalizować kilka innych głównych punktów. Łącznie z tym, jak wyglądał kontrakt P. Mandrysza i jego warunki, jakie są wypełniane przy zwolnieniu go z obowiązku świadczenia pracy "przy wypełnianiu wszystkich zobowiązań przez Zagłębie", o czym - zgodnie z wymogami prawa PZPNu - bezwłocznie zapewniono PZPN. Czyli - pytanie, czy aby, jak to pisałem, jednak nie jest to "zemsta zza grobu P. Mandrysza": że faktycznie, wypełnianie wszystkich zobowiązań - to znaczyć będzie, że angaż mu się wydłuży w chwili awansu do Ekstraklasy - bo nie było zapisu, że musi być autorem tego awansu, by się wydłużyło? Dalej - spłacanie P. Mandrysza, to przecież koszta, które odbiją się na możliwości angażowania nowych zawodników. Dalej - perspektywy utrzymania w Ekstraklasie w obecnym składzie, gdy gwarancję zatrudnienia ma S. Dudek, pewnie też K. Markowski? Dalej, ewentualny blamaż po awansie - czy naprawdę dobrze zrobi Zagłębiu, przy aktualnym pi-arze, również z wszystkimi negatywami rzecz biorąc, jakie przykleiły się do Zagłębia podczas ostatniego pobytu, który dobiła afera korupcyjna... Itd itp... Czyli: czy naprawdę realny teraz jest awans? Dopiero, kiedy na to się odpowie, że tak- to można zastanawiać się, jakie transfery (gdy uznamy, że stać Zagłębie na to), są potrzebne w perspektywie awansu...
Blajpios

Postprzez Blajpios 2017-01-21, 11:09 pm

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):
Naprawdę to do mnie pytanie???
A ja uważam że powinieneś wiedzieć że do chociaż w miarę dobrze funkcjonującego klubu Boguś nawet nie byłby zainteresowany aby wejść z butami. (...)

Szkoda, że ktoś nerwowo czyta i urywa cytat po pierwszym zdaniu, bo zaraz po nim by wyczytał:
Blajpios napisał(a):Naprawdę to do mnie pytanie??? To po tym, co napisałem, nie widać, że wiem i to, co każdy spokojnie myślący człowiek wie, że do zwasalizowania wybiera się tych, którzy są słabi ???

Czyli - chyba wiem, że tak też wybrał tzw. "Boguś", skoro wiem, że na ogół tak się działa, jak napisałem, do zwasalizowania, wybiera się tych, którzy są słabi?...
August napisał(a): A ja uważam że powinieneś wiedzieć że do chociaż w miarę dobrze funkcjonującego klubu Boguś nawet nie byłby zainteresowany aby wejść z butami. A słabość Zagłębia nawarstwiały się latami w okresach rządów ww. przeze mnie osób

Hm. To ja tak. "A ja uważam, że Kol. August mógłby inaczej, sprawniej, nie próbując zrobić przy okazji ze mnie idioty: wymigiwać się od precyzyjniejszego odpowiedzenia na istotne pytania". To na dzisiaj chyba dobrej nocy, bo i tak już czas wciągnęło - a co będzie, to pewnie tak, jak było.
Blajpios

Postprzez wojtaszko 2017-01-21, 11:12 pm

A o walce o awans mówi trener która widać że ma ambicje nie to co nasz dupojebca Jaroszewski
wojtaszko

Postprzez August 2017-01-21, 11:20 pm

Blajpios napisał(a):A ja uważam, że Kol. August mógłby inaczej, sprawniej, nie próbując zrobić przy okazji ze mnie idioty:

Mogłem czegoś nie doczytać ale nie zwykłem robić z nikogo publicznie idioty. Amen
August

Postprzez slawekchicago 2017-01-22, 12:08 am

To teraz nie pizostaje nic innego jak tylko trzymac za slowo albo bez kultury za pysk , dyrektora i prezesa i oczekiwac w ciagu kilkunastu nastepnych godzin tego awizowanego napastnika ze Slowacji . Bo drodzy panowie dyrektorze i prezesie juz nie bedziemy sie oszukiwac ze to deszcz pada jak ktos pluje NAM KIBICOM W TWARZ . Nie mieszkam juz w Sosnowcu ponad 16 lat i dlatego nie powiem ze macie posadki za moje pien7adze ale macie je ZA PIENIADZE TYCH KIBICOW ZAGLEBIA KTORZY MIESZKAJA W SOSNOWCU . WIECEJ SZACUNKU DLA TAKICH KIBICOW JAK JA KTORZY WYJECHALI ALE KLUB I MIASTO DALEJ POZOSTAJE W SERCU I JESZCZE WIECEJ SZACUNKU DLA TYCH KTORZY SA NA MIEJSCU . Panie Prezydencie mam szacunek do pana ichwale pana przy kazdej nadarzajacej sue okazji choc daleko mi do polityki , ale jesli pan jako gospidarz MIASTA KTORE JEST WLASCICIELEM ZAGLEBIA NIE ZAREAGUJE TO I MOJ I NIe TYLKO MOJ SZACUNEK DO PANA SIE ZMIENI

P.S. BOGUS wyp....laj :czerwona: Wielki przyjacielu Twoje motto " pomoge ale bede jebal twoha kobiete "
NIE DZIEKUJE I TO JUZ NIE TYLKO MOJE ZDANIE ,choc daleko mi kiedys bylo do tego by tak zareagowac na wspolprace z Legia
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2017-01-22, 12:26 am

Rozmowa Michniewicza ze Stanowskim na tt. Ciekawe jaki transfer za 190 tys. euro miał na myśli Stanowski: https://mobile.twitter.com/K_Stanowski/ ... 8339319808
August

Postprzez Blajpios 2017-01-22, 10:29 am

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):A ja uważam, że Kol. August mógłby inaczej, sprawniej, nie próbując zrobić przy okazji ze mnie idioty:

Mogłem czegoś nie doczytać ale nie zwykłem robić z nikogo publicznie idioty. Amen

Faktycznie, może zbyt jednoznacznie to zabrzmiało, nie chciałem bowiem przesądzić, że to była jakaś celowa, zamierzona akcja "zrobienia idioty". Mogłem wyraźniej zaznaczyć, że równie dobrze chodzić może o sytuację, w której po prostu, jak nie przeprowadza się do końca analizy, to zawsze jakimś kosztem, np. wychodzi "przy okazji", że to "ten inny" nie rozumuje... Jakkolwiek, jak mówimy o ciągu przyczyn - to zauważmy wszystkie, po kolei też ich ciężar gatunkowy, jak i zdolność poszczególnych elementów nie robienia głupstw największych, jeżeli była - i w końcu siłę zauważmy tych negatywów, które swoimi ciągnącymi się przez lata powiązaniami, naznaczyły najmocniej. Jednak też - zauważmy, że nie determionowało to tak "współczesności", że już dodanie tego, co powoduje, że obecnie szopka sięga faz szczytowych: to wręcz konieczność była dziejowa, do tego stopnia, że wręcz można powiedzieć, iż to żadna różnica, choć różnica jest wyraźna - i żaden osobisty błędny wybór, tylko po prostu tak musieli działać ci, co poddali wasalizacji Zagłębie i to przeszłość zadecydowała, nikt inny, że Prezes Zagłębia jest najemnym pracownikiem "Fundacji Legia" (co to znaczyć może, "Fundacja", pokazują choćby wydarzenia ostatnie z Ruchem, który też ma do załatwiania pewnych spraw "Fundację").
Dopisuję jeszcze: Ale pewnie szkoda o tym tu w kółko dyskutować - skoro jest jak jest i nie widać, by coś zmierzało do zmiany.
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna