Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adam1906 2017-01-07, 7:49 pm

Śmiech na sali. A Stanek niech dalej pierdoli, że mamy ustabilizowany skład i na chvj nam potrzebny ktoś nowy. Znając życie opylimy Sanogo i Udovicicia a przytulimy jakiś dwóch pajaców z Legii II w stylu tej kopiącej się po czole nadziei europejskiego futbolu Maticia.

Ps. Oczywiście tych dwóch nowych to bez wątpienia będzie pomocnikami... :twisted:
Adam1906

Postprzez STACH PL 2017-01-07, 8:14 pm

Adam1906 napisał(a):Śmiech na sali. A Stanek niech dalej pierdoli, że mamy ustabilizowany skład i na chvj nam potrzebny ktoś nowy. Znając życie opylimy Sanogo i Udovicicia a przytulimy jakiś dwóch pajaców z Legii II w stylu tej kopiącej się po czole nadziei europejskiego futbolu Maticia.

Ps. Oczywiście tych dwóch nowych to bez wątpienia będzie pomocnikami... :twisted:

Kol.Adamie dopóki grupa 'trzymająca władze' w naszym klubie i (nie mam tu na myśli ani Stanka,ani Jaroszewskiego)
będą decydować....to sam sobie odpowiedz na pytanie czemu tracimy tyle bramek..
STACH PL

Postprzez August 2017-01-07, 8:31 pm

Więcej wiary. Oto mamy Króla Krółów. Awans to dopiero początek :lol: "
http://oi67.tinypic.com/vmyhw0.jpg
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2017-01-07, 8:47 pm

Auguście nie otwiera się, przeklej "abo cuś"!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2017-01-07, 8:50 pm

novack napisał(a):Auguście nie otwiera się, przeklej "abo cuś"!

Jak się nie otwiera. Coś tak wspaniałego musi się otwierać. Mnie się otwiera
August

Postprzez slawekchicago 2017-01-07, 10:06 pm

Hehe o tym samym pomyslalem August , w tym roku przyniesione zostalo : kadzidlo , mira i AWANS HIHIHI.
A odnosnie Udo sam zawodnik bylby chetny odejsc gdyby byl w klubie nadal trener Mandrysz , teraz jestem przekonany ze poczeka te pol roku na Extraklase. Problem jest inny jesli nie awansujemy teraz to po sezonie zacznie sie taka wysprzedaz ze nastepny sezon mamy z glowy
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Luis 2017-01-07, 10:49 pm

Po sezonie 14/15 doszlo do totalnej rozbiorki Wisly Plock. Ja bylem pewny, ze beda maksymalnie w srodku stawki. Wymienili okolo 10 zawodnikow. I jaki byl efekt w kolejnym sezonie wszyscy wiemy. Czasami rewolucja zaskoczy od razu czasem po dwoch sezonach. Roznie z tym bywa. Mnie tylko zastanawia dlaczego Wisla, grajac tak wyrafinowany futbol w I lidze, majac sklad duzo lepszy od Arki, walczy o utrzymanie. Dla mnie byli kandydatem na czarnego konia. Cos jak Zaglebie Lubin. Skoro tak dobrze grajaca druzyna ledwo sobie radzi w Ekstraklasie to ja nie wiem jakich wzmocnien musi dokonac Zaglebie w obronie.
Luis

Postprzez slawekchicago 2017-01-07, 11:03 pm

Wisla gra perfidna pilke i teraz to widac , a co do tej rewolucji w ich skladzie , wymienili z korzyscia sklad u Nas nie liczylbym na to i tu jest problem
Ostatnio edytowano 2017-01-07, 11:08 pm przez slawekchicago, łącznie edytowano 1 raz
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Tomcjo 2017-01-07, 11:07 pm

Jak dla mnie drużyna która za pół roku chce grać o szczebel wyżej a po kolejnym roku nie spaść to najpóźniej zima sprowadza zawodnikow którzy dadzą rade grać na poziomie do którego klub zamierza awansować . U nas takich ruchów nie ma . Wręcz sa ruchy świadczące o osłabieniu . Po prostu nas na awans nie stac . A taki awans na wariata moze sie udać ale tez moze zakończyć sie bankructwem jak bedzie to zabawa ponad stan . Nie bede miał pretensji o brak ekstraklasy a jedynie ze traktuje sie nas niepoważnie . I chyba nie tylko ja tak to widze co pokazuje tragiczna frekwencja .
Tomcjo

Postprzez NHK12 2017-01-08, 2:16 am

Tomcjo 100% racji
NHK12

Postprzez August 2017-01-08, 9:01 am

Tomcjo napisał(a): Po prostu nas na awans nie stac . A taki awans na wariata moze sie udać ale tez moze zakończyć sie bankructwem jak bedzie to zabawa ponad stan . Nie bede miał pretensji o brak ekstraklasy a jedynie ze traktuje sie nas niepoważnie . I chyba nie tylko ja tak to widze co pokazuje tragiczna frekwencja .

To właśnie awans daje poważne źródło zasilania finansowego. Dla takich gołodupców z Chorzowa walka o pozostanie w w elicieto swoiste być albo nie być. U nas problem jest inny. A mianowicie to czy nas stać na awans pod względem organizacyjnym. Wszak mamy Prezesa specjalnej troski. Po wtóre o tym czy mamy mamy grać o awans zdecyduje Leśnodorski. W Chojnicach mówią wyraźnie o walce o awans. A nas byłoby na to nie srać od strony finansowej? Wstyd
August

Postprzez bbartek 2017-01-08, 12:47 pm

Wiemy, że u nas skauting ani samodzielna polityka transferowa nie istnieje. Jesteśmy zdani na BL i w zależności od BL dostaniemy kilku zawodników na kilkanaście dni przed rozpoczęciem rundy.
Nie znaczy to ,że będą to zawodnicy na pozycje które sa krytycznymi ( bramkarz, obrona).
Dotychczasowa praktyka pokazuje ,że nie jesteśmy priorytetem dla Legii a wręcz przeciwnie spełniamy role przechowalni i miękkiego lądowania zawodników Legii przed przejściem do jeszcze słabszych drużyn.
Jeżeli podejście Legii sie nie zmieni lub nie zmienią sie zasady współpracy to musimy zapomnieć o awansie.
Realne wzmocnienia przed poczatkiem tej rundy lub ich brak będzie papierkiem lakmusowym intencji BL i Właściciela Zagłębia.
bbartek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-01-08, 1:18 pm

Bramkarz Małkowski - nie zamknął się jest gotów rozmawiać z Zagłebiem
Sosnowiec - na stronach Katowickiego Sportu.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Luis 2017-01-08, 1:28 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Bramkarz Małkowski - nie zamknął się jest gotów rozmawiać z Zagłebiem
Sosnowiec - na stronach Katowickiego Sportu.
Pozdrawiam
tadeusz

A ja mam nadzieję, że Zagłębie się zamknęło się na niego. Chyba, że podpisałby z Nami kontrakt, ale na lepszych dla Klubu warunkach niż były ustalone. Nie chciałeś podpisać umowy w grudniu, chcesz teraz, ok, ale inne zarobki. To by było dla Zagłębia całkiem korzystne.
Luis

Postprzez novack 2017-01-08, 1:29 pm

Oferta dla Małkowskiego teraz powinna być jakieś 20% niższa, od tej przed olaniem Zagłębia w grudniu, o ile w ogóle Marcin zechce z nim jeszcze gadać.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników