Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adam1906 2016-12-30, 1:25 pm

robercik napisał(a):Pomocnik...kolejny...???

E tam, czepiasz się ;-) Przecież obrony nie musimy wzmacniać, bo jak oświadczył Stanek "drużyna jest skonsolidowana" i np. taki jełop jak Markowski dalej będzie mógł kopać się w czoło i grać w Zagłębiu do usranej śmierci - aż do chwili przejścia z automatu do tego klubu "Senior 55" czy jakoś tak :redface:

Qrwa, czy w tym klubie pracują same ślepe chvje, że nie widzą od kilku lat tragicznego stanu naszej "żelaznej" defensywy?????????? :twisted:
Adam1906

Postprzez GrubyPerez 2016-12-30, 1:55 pm

nikt jeszcze nie grał systemem 2-7-1 - z dwoma defensywnymi pomocnikami, jednym fałszywym napastnikiem , dwoma rozgrywającymi i szybkimi , wymiennymi skrzydłami. Może to jest naszym celem?
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Blajpios 2016-12-30, 2:11 pm

W zasadzie, to trzeba by jako przegląd prasy - ale wklejam tu, bo to głównie w odniesieniu do dyskusji i pojawiającej się informacji o możliwości przejścia M. Masłowskiego. Otóż - jedna strona medalu, to wyobrażenia jakie rozstacza przed kibicami Zarząd Zagłębia, inna strona - to kibicowskie marzenia - a inaczej można zobaczyć, że postrzega sprawę warszawska centrala, skoro rozważa umieszczenie tego piłkarza w Zagłębiu. Czyje spojrzenie najsilniejsze?
Przegląd Sportowy napisał(a):Dalsza przyszłość Michała Masłowskiego w śląskim klubie stoi pod znakiem zapytania.

27-letni pomocnik miał się w Gliwicach odbudować po nieudanym okresie spędzonym w stolicy, a w Piaście miał wypełnić lukę po Czechu Kamilu Vacku. Na razie jednak piłkarz nie przekonał do siebie ani kibiców, ani ekspertów. Jesienią zagrał w 18 ligowych meczach i strzelił tylko 1 gola oraz dołożył 1 asystę. To jednak zdecydowanie zbyt mało, jak na piłkarza, który ma kreować grę gliwiczan. – Według mnie Michał wciąż nie pokazał tego co potrafi, choć presja w Gliwicach jest mniejsza niż w Warszawie. Myślę, że nie odbudował się jeszcze ani sportowo, ani psychicznie, a problem może tkwić w jego głowie. W Legii sobie nie poradził, ale to przytrafiło się w przeszłości wielu zawodnikom. W Gliwicach gra trochę bardziej cofniętego pomocnika. Nie wiem, być może to też miało wpływ na jego występy? – zastanawia się były reprezentant Polski.
Sam zawodnik jest raczej zadowolony z pierwszego półrocza w Gliwicach. – Rozegrałem kilka niezłych meczów. Zdarzyły się też takie, o których chciałbym zapomnieć. Wydaje mi się jednak, iż zmierzam w odpowiednim kierunku. Trochę brakuje mi jeszcze do formy, jaką prezentowałem w przeszłości – cytuje pomocnika portal legia.net.
Trener Radoslav Latal z jednej strony regularnie stawiał na Masłowskiego, ale często ściągał go z boiska, a po meczach nie był zadowolony z jego postawy. Poza tym czeski szkoleniowiec nie ukrywa, że szuka nowego rozgrywającego. To pierwszy sygnał, że pozycja Masłowskiego nie jest mocna. Poza tym według naszych informacji działacze Piasta rozmawiają z przedstawicielami Legii na temat skrócenia rocznego wypożyczenia.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,788.html
Blajpios

Postprzez August 2016-12-30, 2:56 pm

Jak centrala w stolicy zdecyduje, żeby do sosnowieckiej filii wypożyczyć kolejnych pomocników to tak będzie i już.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2016-12-30, 4:16 pm

Szkoda, że nie zapytali, czy nam jest potrzebny dziewiąty pomocnik, ale w tej sytuacji Masło będzie musiał ostro powalczyć z Hanzlikiem o wygryzienie go... no właśnie skąd?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tomcjo 2016-12-30, 4:50 pm

Proszę nie czepiać sie Markowskiego . Po pierwsze jest zasłużony . A moze zadłużony ? Nie wiem . Po drugie chłop sobie załatwi papiery inwalidzkie i dostanie zgodę na używanie wózka . Po cichu podrasujemy wózek dokładając nitro . W międzyczasie okulista zapisze mu szkła klasy denka od musztardowek . Gościu bedzie rozjeżdżał przeciwników krzycząc sorry nie widziałem . Na dodatek doładowanie pomoże w kontratakach . A jak bedzie trzeba do goniącym puści szpryce spod kół . Taki dziadek to skarb . I wnuków przypilnuje w przerwie . :lol:
Tomcjo

Postprzez GrubyPerez 2016-12-30, 6:02 pm

nie przesadzajcie. Grają starsi i nie ma tak źle. Krzysiek świetnie strzela wolne na treningach, jak pyknie kilka bramek w rewanżach to przyjdzie odszczekiwać, i po co? A poważnie - dopiero ktoś prosił by się już nie podniecać przed grą, więc bądźmy dobrej myśli, że jest w tym jakiś plan.Zgodny z naszym oczywiście. :)
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez August 2016-12-30, 6:18 pm

GrubyPerez napisał(a): Krzysiek świetnie strzela wolne na treningach, jak pyknie kilka bramek w rewanżach

... to Pazdan straci swoje miejsce u Nawałki a Conte na kolanach będzie prosił Prezesa o transfer do Londynu :lol:
August

Postprzez GrubyPerez 2016-12-30, 7:01 pm

August napisał(a):
GrubyPerez napisał(a): Krzysiek świetnie strzela wolne na treningach, jak pyknie kilka bramek w rewanżach

... to Pazdan straci swoje miejsce u Nawałki a Conte na kolanach będzie prosił Prezesa o transfer do Londynu :lol:

no właśnie. Aż dziw bierze, że jeszcze Nawałka nie dzwonił. A może?
Pzdr :)
GrubyPerez

Postprzez Tomcjo 2016-12-30, 7:14 pm

Nie mam nic przeciwko zeby Markowski grał jeszcze rok . Tylko jesli gra dobrze gdy ma okres słabszy powinien go ktoś zastąpić . Tylko my nie za bardzo mamy zmienników . Właśnie w obronie powinnismy mieć podwójna obsadę i ostra rywalizacje . Choćby tylko przez rundę bo na ogół lepiej gdy w obronie jest minimalna liczba rotacji . To jedyna formacja gdzie lepiej jak zawodnik ma długie okresy gry bez zmian bo tu doświadczenie to atut . Niestety nie można patrzeć przez palce . Tracimy za dużo goli wiec chyba pora na radykalne zmiany skoro to juz drugi sezon dziurawej obrony .
Tomcjo

Postprzez August 2016-12-30, 8:38 pm

Tomcjo napisał(a):Nie mam nic przeciwko zeby Markowski grał jeszcze rok . Tylko jesli gra dobrze gdy ma okres słabszy powinien go ktoś zastąpić .

Sęk w tym, że Krzychu ma permanentnie słabszy okres.
Tomcjo napisał(a):Tylko my nie za bardzo mamy zmienników

My nie mamy w ogóle obrony a co dopiero zmienników
August

Postprzez mexicano 2016-12-31, 4:32 pm

Ech...ręce opadają jak się czyta niektóre wpisy :kiepsko: Żaden Masłowski nie przyjdzie,gdyż już wystąpił w tym sezonie w barwach dwóch klubów,i w trzecim już nie może.Poza tym na jego pozycję nikogo nowego nie potrzeba.
mexicano

Postprzez novack 2016-12-31, 5:14 pm

mexicano napisał(a):Ech...ręce opadają jak się czyta niektóre wpisy :kiepsko: Żaden Masłowski nie przyjdzie,gdyż już wystąpił w tym sezonie w barwach dwóch klubów,i w trzecim już nie może.Poza tym na jego pozycję nikogo nowego nie potrzeba.

Ale u nas miałby zagrać dopiero po pierwszym stycznia, czyli nie w tym roku. Być może, to tak jak z Banasikiem, który już w tym roku prowadził Pogoń w naszej lidze, ale nas poprowadzi w roku przyszłym :-)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez mexicano 2016-12-31, 6:48 pm

Nie.Dlatego,że piłkarz może zagrać jedynie w dwóch klubach w całym SEZONIE,a nie rundzie.A Banasik mógł zostać trenerem Zagłębia i w listopadzie.
mexicano

Postprzez comitam 2016-12-31, 6:56 pm

tylko po jakiego tak szybko sprzedawać Sanogo gdy nie wiadomo w jakiej formie będzie Fidziukiewicz. Na koniec sezonu będzie znacznie droższy, a i teraz jest tutaj potrzebny
comitam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: achter