Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez bbartek 2016-09-13, 12:26 pm

A może Octoberfest na Małachowskiego jest dobra okazja do promocji Zagłebia i zwiekszenia frekwencji na kolejnych meczach ?
W jaki sposób:
- sprzedaż pamiatki , gadżetów,
- bilety po obniżonej cenie na mecze na Ludowym,
- dla osób które zapłaciły więcej nżz np. PLN 20,00, losowanie bezpłatnych karnetów/biletów na wiosne 2017,
- udział zawodników tak jak to robią w Monachium.
Napewno piszący na Forum podadzą inne pomysły i tylko czy Zarząd skorzysta ?

Dla organizatorów to też jest szansa na zwiekszenie liczby uczestników..i przypuszczam,że można tutaj dogadać sie co do rozliczeń finansowych pomiędzy Klubem a Organizatorami.
bbartek

Postprzez Adam1906 2016-09-13, 8:45 pm

bbartek napisał(a):A może Octoberfest na Małachowskiego jest dobra okazja do promocji Zagłebia (...) tylko czy Zarząd skorzysta ?

Zobaczymy. Ośmieliłem się przekazać ten pomysł Prezesowi Zagłębia Sosnowiec, bo faktycznie można fajnie wykorzystać taką okazję praktycznie darmowej reklamy Naszego klubu :)
Adam1906

Postprzez GrubyPerez 2016-09-14, 9:19 am

Adam1906 napisał(a):
bbartek napisał(a):A może Octoberfest na Małachowskiego jest dobra okazja do promocji Zagłebia (...) tylko czy Zarząd skorzysta ?

Zobaczymy. Ośmieliłem się przekazać ten pomysł Prezesowi Zagłębia Sosnowiec, bo faktycznie można fajnie wykorzystać taką okazję praktycznie darmowej reklamy Naszego klubu :)

Adam, bardzo dobrze że to zrobiłeś . Mam tylko nadzieję, że w odpowiedniej formie, tzn. coś w stylu ; " Marcin, świetnie wymyśliłeś z tą promocją Zagłębia na Octoberfest na Małacha " :)
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez novack 2016-09-14, 10:04 am

Myślę, że Jaroszewski już wcześniej wiedział o tej imprezie i sam się tam lansował w .... bawarskiej czapce. Czyzbyśmy mieli zgodę z Bayernem? ;)

Poniżej artykuł z filmem, nie umiem wkleić samego linku do filmu.
http://sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec/ ... okSosnLink
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez GrubyPerez 2016-09-14, 10:28 am

novack napisał(a):Myślę, że Jaroszewski już wcześniej wiedział o tej imprezie i sam się tam lansował w .... bawarskiej czapce. Czyzbyśmy mieli zgodę z Bayernem? ;)

Wiem novack, widziałem. Chodzi o to, że nie można dopuszczać do sytuacji, by najlepsze pomysły wychodziły nie z wewnątrz klubu :lol:

bbartek, a także inni od lat serwują tutaj oraz w realu pomysły na prawie zawodową działalność naszego klubowego marketingu. Bardziej lub mniej rzeczowe i wykonalne, ale zawsze logiczne. Efekt znasz.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Blajpios 2016-09-16, 7:35 pm

Oczywiście, jak wszyscy, zwłaszcza po tak "szalonym meczu" w Białej z Podbeskidziem - cieszę się i gratuluję też trenerowi Magierze ("biedny" ;-) zawodnik ... Magiera drużyny przeciwnej). Dodatkowo cieszę się, bo choć nie zaskakują mnie te wyniki, jako że od początku przewidywałem, że to może być dobry wybór, trener rozwojowy - a obawy miałem po innej linii: to jednak skala powodzenia, tempo poukładania zespołu, to już jakąś niespodzianką jest. Tym bardziej gratulacje - i przyznam, że chyba nawet z punktu widzenia życzliwości dla trenera nie życzyłbym mu teraz odejścia do Legii, no, chyba, że jest całkowicie pewien, że znając tych ludzi - da radę poustawiać. Jednak, ciśnienie w tamtej szatni dużo większe. Nie wiem, czy nie lepszy jest rozwój stopniowy, właśnie nauczenie się przechodzenia np. kryzysów w Zagłębiu, wytrzymywania roli trenerów, rosnącego przez powodzenie ego zawodników itd. itp. Jakkolwiek - wysoko ten tylko skacze, kto na serio idzie na przeszkodę - jeżeli w sobie czuje te siły, może próbować. Byle - było to uczciwie. Tak, jak prezentował się np. w Motorze. Tu - przypominają się wątpliwości, dotąd nie wyjaśnione, czy jest tylko pracownikiem Leśnodorskiego zesłanym na filię dość podrzędną - czy samodzielnym pracownikiem Zagłębia z własną "samorządnością", decyzjami wolnego obywatela.
Oczywiście - przy tym dodam, trochę to na wyrost. Nie przejmuję się od razu pisaniną dziennikarzy mniej samodzielnych, by inaczej tego nie określać. Wiadomo, że prasa musi bić pianę - a może po prostu ktoś przychylny J. Magierze "przy okazji" chce mu wyświadczyć przysługę podania jego nazwiska na karuzelę. I bardzo dobrze - cenię J. Magierę jako trenera. Tylko... no, właśnie. Samodzielnie decydujący - czy po prostu pracownik, do pomocy innemu, niejakiemu M. Jaroszyńskiemu, przysłany na filię?
legia.sport.pl w artykule o przesądzonym odejściu B. Hasiego napisał(a):"Besnik Hasi nie będzie już trenerem Legii. Jacek Magiera następcą Albańczyka?" ( Konrad Ferszter, Bartłomiej Kubiak 16.09.2016 , aktualizacja: 16.09.2016 19:59)
(...)
Kto zostanie następcą Hasiego? Wśród najpoważniejszych kandydatów wymieniany jest były piłkarz stołecznego klubu Jacek Magiera. 39-latek aktualnie jest trenerem pierwszoligowego Zagłębia Sosnowiec. 39-latek grał przy Łazienkowskiej w latach 1997-2005. Rozegrał łącznie 232 spotkania i strzelił 19 goli. Później m.in. był asystentem przy pierwszej drużynie, prowadził też zespół rezerw.(...)

całość jednego z artykułów wprost mówiących o powierzeniu Legii J. Magierze jako I trenerowi: http://www.legia.sport.pl/legia/1,13932 ... tepca.html
Blajpios

Postprzez Tomcjo 2016-09-16, 8:14 pm

Magiera odniósł się także do pogłosek, łączących go z Legią Warszawa. - Wyrzucam z głowy takie myśli. Wracamy do Sosnowca i chcemy się dobrze zregenerować, bo w sobotę gramy kolejny bardzo ważny mecz. A jeśli prezes Leśnodorski zadzwoni, to odbiorę. Dzwoni do mnie praktycznie po każdym meczu. Jesteśmy w kontakcie. Ja kibicuję Legii, on kibicuje Zagłębiu. Spotykamy się, bo znamy się od paru lat - zakończył Jacek Magiera.
Całość
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/i- ... 12449.html
Tomcjo

Postprzez August 2016-09-17, 2:00 pm

Fajny text o Bartczaku:
Na początku 2016 roku Robert Bartczak razem ze swoim agentem - Cezarym Kucharskim - stwierdził, że przydadzą mu się regularne występy na wyższym poziomie niż trzecioligowe rozgrywki. Dlatego pomocnik trafił na wypożyczenie do Zagłębia Sosnowiec. Wychowanek Lidera Włocławek w poprzednim sezonie strzelił jednego gola. Obecnie ma trzy bramki na koncie i jest bardzo ważną postacią w sosnowieckiej drużynie prowadzonej w bieżących rozgrywkach przez Jacka Magierę.

Robert Bartczak swoją karierę rozpoczynał w Liderze Włocławek. Trener Dariusz Kopczyński powtarzał, iż „Barry” był najzdolniejszym piłkarzem, jaki kiedykolwiek trenował w jego klubie. Pomocnik nigdy nie zapomniał o swoich korzeniach. Po swoim ekstraklasowym debiucie w Legii, oddał meczowy trykot swojej macierzystej drużynie. Jego szkoleniowiec przeznaczył koszulkę na licytację, która finalnie kosztowała około trzech tysięcy złotych. Cała suma została przekazana na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. - Jak jestem we Włocławku, to zajrzę do chłopaków i trenera, żeby z nim porozmawiać. Oprócz koszulki, Liderowi dałem piłkę z podpisami całej drużyny Legii. Ona również poszła na licytację, ale nie osiągnęła takiej sumy jak trykot ze spotkania z Ruchem Chorzów – opowiada nam wypożyczony legionista.

Na początku „Barry” w Legii trenował pod okiem Dariusza Banasika, który ma o nim bardzo dobre zdanie. – Świetnie wspominam Roberta. Uważam, że po Rafale Wolskim to chyba największy talent z jakim pracowałem – powiedział szkoleniowiec Pogoni Siedlce. Później Bartczak zdobył mistrzostwo Polski juniorów w 2013 roku. Choć był z rocznika '96, bez kompleksów walczył na zawodach przeznaczonych dla młodzieży urodzonej w 1994 roku. Ekipę prowadził wtedy Krzysztof Dębek. – Pamiętam jak dołączył z Grzegorzem Tomasiewiczem do mojej drużyny, kiedy walczyliśmy o mistrzostwo Polski juniorów. Byli najmłodszymi zawodnikami w zespole. Mieli jednak duży wkład w zdobyciu tytułu mistrzowskiego – wspomina Dębek. Następnie od nowego sezonu wychowanek Lidera Włocławek znów trafił pod skrzydła trenera Banasika, tym razem jednak dołączył do trzecioligowych rezerw. - Jak wprowadzałem na boisko jego albo Grzegorza Tomasiewicza - którego mam teraz w Pogoni Siedlce - na podmęczonego rywala, to zawsze zmieniali obraz gry. Mecze nabierały nowego formatu, dawali nową jakość – mówił opiekun siedlczan.

Po rundzie jesiennej Banasika w rezerwach Legii zastąpił Jacek Magiera. W przerwie zimowej „Barry” pojechał na zgrupowanie do Turcji razem z zespołem Henninga Berga. Norweski szkoleniowiec chciał się przyjrzeć młodemu zawodnikowi. Finalnie Bartczak w III lidze w sezonie 2013/2014 strzelił cztery gole, ale od kolejnych rozgrywek został włączony do kadry skandynawskiego opiekuna legionistów. - Henning Berg uważał mnie za prawego obrońcę. Nie przeszkadzało mi to, ale nie czułem się na początku zbyt pewnie – mówił wypożyczony pomocnik. Od tej pory wychowanek Lidera Włocławek lawirował między pierwszą, a drugą drużyną. – Kiedy byłem asystentem Jacka Magiery w rezerwach, Bartczak występował na boku pomocy. Trzeba przyznać, iż jego gra wyróżniała się na poziomie trzecioligowym. Potrafił zaczarować – powiedział Legia.Net Dębek.

W pierwszej drużynie Legii Bartczak zanotował pięć występów. Zadebiutował w rozgrywkach 2014/2015 w Superpucharze Polski przeciwko Zawiszy Bydgoszcz. Później zagrał z Ruchem Chorzów w Ekstraklasie. W kolejnym sezonie zanotował 22. minuty w starciu z FK Kukesi. Następnie zaś wystąpił w dwóch spotkaniach Pucharu Polski. Najpierw z Górnikiem Łęczna, potem z Chojniczanką Chojnice. Ostatni mecz zaliczył już pod okiem Stanisława Czerczesowa. W przerwie zimowej „Barry” zdecydował się przejść na wypożyczenie do Zagłębia Sosnowiec. Sam zawodnik jest zadowolony ze swojej decyzji. - Dużo się nauczyłem się w Zagłębiu. Regularnie gram, zbieram kolejne minuty, a przy okazji doświadczenie piłkarskie. Cieszę się z tej stabilizacji – mówił.

Zagłębie w zeszłym sezonie zajęło trzecie miejsce w I lidze i doszło do półfinału Pucharu Polski. Na tym etapie rozgrywek zostało jednak wyeliminowane przez Lecha Poznań. W trakcie letniej przerwy Artura Derbina w Sosnowcu zastąpił Magiera. - Bardzo cenię Jacka Magierę. Cieszę się, że jest teraz szkoleniowcem Zagłębia. To bardzo dobry trener, dużo pomaga zawodnikom. Lubię z nim pracować. Posiada swój styl. Poprawiam przy nim swoją skuteczność – powiedział „Barry”. Bartczak w obecnych rozgrywkach strzelił już trzy gole. Piłkarz ma nadzieję, że jeszcze powiększy się jego bilans bramkowy. W spotkaniu przeciwko MKS-owi Kluczbork wpisał się na listę strzelców i dwa razy asystował. W przypadku ostatniego trafienia sosnowiczan mógł sam wykończyć akcję, ale wolał zagrać futbolówkę do lepiej ustawionego kolegi. - Lubię strzelać gole, ale asysty również sprawiają mi przyjemność. W ostatnim meczu mogłem sam próbować pokonać bramkarza, ale wolałem podać piłkę do Łukasza Matusiaka, który miał przed sobą pustą bramkę – mówił wychowanek Lidera Włocławek.

O Bartczaku często się mówi, że jest pozbawiony układu nerwowego. Jego kariery nie zachwiała nawet dramatyczna sytuacja rodzina. - Gdy jestem na boisku, próbuje się odciąć od świata zewnętrznego. Na murawie nie ma czym się denerwować. Trzeba pracować i grać. Bez nerwów – mówi wypożyczony legionista. – Pamiętam mecz w Sieradzu. Po bardzo dramatycznym spotkaniu wygraliśmy 4:3. W końcówce „Barry” zachował zimną krew i dzięki temu zwyciężyliśmy. W pojedynkach jeden na jeden do ostatniej chwili czeka na reakcje przeciwnika. Jest świetnie wyszkolonym technicznie zawodnikiem – powiedział natomiast Dębek.

- Wydaje mi się, że jego kariera idzie w dobrym kierunku. Wierzyłem, że na dłużej zadomowi się w pierwszej drużynie Legii. Z różnych jednak przyczyn nie dostawał tylu szans od trenera Berga, ile mógłby otrzymać. Potencjał tego zawodnika jest niesamowity. Występował na prawej obronie, ale to nie jego pozycja. Posiada dużą swobodę w indywidulanych pojedynkach. To typowa siódemka bądź jedenastka. Dobrze zrobił, iż poszedł na wypożyczenie. Regularna gra w pierwszej lidze pozwoli mu się rozwinąć – dodał Banasik. Bartczak regularnie powoływany jest także do reprezentacji Polski do lat 20. Ostatnie dwa mecze w kadrze zaliczył jednak na prawej obronie. - Nie przeszkadza mi fakt, że trenerzy ustawiają mnie na różnych pozycjach. Uważam, iż obecnie uniwersalność jest ważną cechą dla piłkarza – przekonuje sam zawodnik.

Trener Dębek również jest zadowolony z dotychczasowej kariery Bartczaka. Szkoleniowiec uważa, iż „Barry” powinien spokojnie dograć sezon w Zagłębiu, a później może się postarać wrócić do Legii i powalczyć o pierwszy skład. – To płynnie rozwijający się zawodnik. Jeśli przyjdzie czas można go porównywać do skrzydłowych Legii. Na tę chwilę jednak niech ogrywa się I lidze. Zaliczył kilka udanych występów, ale nie popadajmy w hurraoptymizm – powiedział nam opiekun legijnych rezerw. Wychowanek Lidera Włocławek skupia się jednak na grze w sosnowieckim zespole. Razem ze swoją obecną drużyną pragnie awansować do Ekstraklasy. Nie ukrywa jednak, iż chciałby jeszcze spróbować swoich sił przy Łazienkowskiej 3. Twierdzi, że gdyby dostał szansę, mógłby spróbować powalczyć o pierwszy skład mistrzów Polski. – To nie zależy ode mnie co się ze mną stanie po sezonie. Jeśli Legia będzie mieć w stosunku do mnie jakieś plany, to z miłą chęcią wrócę do niej. Jeżeli nie to zostanę w Zagłębiu – zakończył pomocnik.
http://legia.net/wiadomosci,66294-rober ... owego.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2016-09-18, 9:28 am

GrubyPerez napisał(a):
Adam1906 napisał(a):

Adam, bardzo dobrze że to zrobiłeś . Mam tylko nadzieję, że w odpowiedniej formie, tzn. coś w stylu ; " Marcin, świetnie wymyśliłeś z tą promocją Zagłębia na Octoberfest na Małacha " :)

novack napisał(a):Myślę, że Jaroszewski już wcześniej wiedział o tej imprezie i sam się tam lansował w .... bawarskiej czapce. Czyzbyśmy mieli zgodę z Bayernem? ;)

Ja tak sobie myślę Panowie, że skoro nie przeszkadza Wam to, że Wiceprzewodnicząca Rady Miejskiej organizuje (ciekawe skądinąd imprezy) i promuje je poprzez Urząd Miasta wykorzystując jako maskotki promocyjne Chęcińskiego i całą rzeszę miejskich urzędników i podległych pracowników z Jaroszewskim włącznie to może Adam zaproponowałby Prezesowi zaproponowanie Wiceprzewodniczącej robienie akcji promocyjnych. I będzie promocja klubu i knajp Wiceprzewodniczącej. Przyjemne z pożytecznym
August

Postprzez Blajpios 2016-09-18, 4:20 pm

Zwracając uwagę na możliwe "fantazje" dziennikarskie w tym, co się pojawia na temat J. Magiery - jednak byłbym ostrożny z nerwowymi ocenami. W moim pierwszym wpisie na pojawiający się temat J. Magiery w Legii zwracałem uwagę na możliwość bicia piany przez dziennikarzy - oprócz "normalnego" bicia piany, które czynią, by mieć o czym pisać. To drugie - to jest związane z promowaniem J. Magiery, bo się go lubi i/lub bo swego rodzaju kolega z dziennikarstwa, czyli z pracy w Polsacie. Ba... A może być to bicie piany i na zamówienie B. Leśnodorskiego - by wzmocnić Legię w rozmowach z Gonczarowem, by tworzyć mu świadomość, że ma groźnych konkurentów. Dodam, że jakikolwiek byłby rodzaj tego bicia piany - to zwróćmy uwagę, że jest zyskiem dla Zagłębia. Owszem, trochę może być groźny taki rozgłos, to znaczy medialna popularność trenera Zagłębia może zwiększać nacisk na Legię, by go zatrudnić - ale nie łudźmy się, nie to będzie decydować. Jeżeli będą chcieć zabrać trenera Zagłębia a on uzna, że powinien w tym być, mimo kontraktu z Zagłębiem, to zabiorą. Mam wszakże nadzieję, że jak wiele razy dotąd - J. Magiera wszakże wykaże swój charakter i zachowa się honorowo, cokolwiek to znaczy, bo chciałbym, by nawet odchodząc zachował się honorowo.
Tak więc - cały "rejwach medialny" wokół J. Magiery, to przede wszystkim dobrze dla Zagłębia. Jakkolwiek - mówią pozytywnie o Zagłębiu, mówią, że trener Zagłębia tak dobrze trenuje, że już blisko Ligi Mistrzów!
Zarazem jednak - mimo wszystko stawiałbym pytanie, czy to tylko medialne nagłośnienia. Zapewne jest w piłkarskim środowisku postacią jakoś znaną i cenioną trener Zagłębia, więc mogą robić mu "pozytywny pi-ar" także i po tej linii.
Na przykład - w tym kontekście czytam wypowiedź K. Kosowskiego, na temat tego, co radziłby władzom Legii "by wyszli z twarzą"
K.Kosowski w wywiadzie dla Sportowych Faktów (pytał M.Kołodziejczyk napisał(a):Ciężko po dwóch miesiącach przyznać się do błędu i zwolnić trenera, który ponoć dostał dużo zaufania, ale jest sposób, by wyjść z tego z twarzą.
Jaki?
- Zatrudnić w jego miejsce Jacka Magierę, który miał obiecane stanowisko trenera, zanim ściągnięto Henninga Berga. Magiera świetnie sprawdza się teraz w Sosnowcu, jest legionistą z krwi i kości, ma doświadczenie i wiele potrafi. To byłby naturalny ruch.

Cały wywiad może być warto przeczytać - choćby i dlatego, że pozytywnie wciąż wypowiada się o jednym z ludzi sukcesu w polskiej piłce wywodzącym się z Zagłębia, B. Cupiale. Na przykładzie Wisły też przedstawia swoją opinię o kwestii miejsca w zarządzaniu klubem dla kibiców poczesnego, jednak zarazem nie zamazującego rzeczywistości, żeby nie było, że "klub to my, kibice" (i nikt więcej).
Na koniec zaś w wywiadzie jest: ciekawostka - "bomba" (a przynajmniej petarda). No, czy dla najzagorzalszych kibiców Zagłębia? Nie wiem. Dla kibiców jednak z Zagłębia, z Sosnowca, jednak chyba ciekawa.
Całość wywiadu: http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... my-po-lbie
Blajpios

Postprzez GrubyPerez 2016-09-19, 8:48 am

Też tak sobie jak August. I jeszcze myślę coś innego: może powinno być ciszej nieco, już nam z Derbina gwiazdę zrobili, jak się skończyło - wiemy.
GrubyPerez

Postprzez Blajpios 2016-09-19, 10:17 am

GrubyPerez napisał(a):Też tak sobie jak August. I jeszcze myślę coś innego: może powinno być ciszej nieco, już nam z Derbina gwiazdę zrobili, jak się skończyło - wiemy.

Hm. Co do A. Derbina, to jest to teza, z którą przynajmniej w jakiejś mierze można - czy nawet trzeba - się zgodzić. Młody trener okazał się być może niedoświadczony i dał się wciągnąć w pompowanie balonika i jego skutki - a może pobudziło to złość i kontratak innych w klubie, że "zbyt rośnie", może jeszcze inne sprawy. Tyle - że w tym wypadku sprawa jednak jest inna. Przede wszystkim bowiem - kto z Zagłębia, jego kibiców, prezesów, Prezydentów Miasta ma moc sprawić, by było ciszej? Jeżeli nikt - a moim zdaniem tak jest, że nikt nie wymusi tego "ciszej": to jaki sens ma wyciąganie takich wniosków, że "ma być cicho!"? Pani w klasie gdzieś do VI podstawówki może krzyknąć "ma być cicho" i jako tako cicho będzie. Później - to już tylko rozśmieszy otoczenie.
To raczej jednak powinien być chyba inny wniosek: gdy nie potrafimy wpłynąć, to wykorzystajmy chociaż. Nie ustawiajmy się do świętego oburzenia i nie płaczmy na cały głos w mediach, które chcą to usłyszeć. Wyciągnijmy z tego, co się da: dowód kolejny, że Zagłębie ma walory.
Sprawa jest bowiem inna i tym, że J. Magiera nie jest tak niedoświadczony jak A. Derbin, także w dziedzinie medialnej, zna je lepiej, ma kolegów w nich; zna lepiej piłkę na szczeblu centralnym itd. itp. Jeżeli on będzie chciał - to się oprze. Jeżeli nie będzie chciał, to pójdzie (względnie jeżeli jest zobligowany; cały czas powtarzałem pytanie i nigdy nie było to wyjaśnione jasno i przekonywująco, w jakim charakterze przeszedł do Zagłębia). Również - ewent. siły odśrodkowe w Klubie (że niby wzmacnianie trenera i jego marki niedobre - i faktycznie może dla kogoś nie dobre): niewiele poradzą, jeżeli ta gra się będzie toczyć dalej.
Powtarzam. Będą chcieć wziąć J. Magierę i on będzie chciał, wezmą. Zagłębie niewiele wtedy zdoła. Nawet kary umowne mogą za niego zapłacić, jeżeli M. J. się będzie stawiał. Płakanie i zgrzytanie zębami nic nie da, lepiej przełknąć, powiedzieć że pada - i zyskać co się da, czyli medialny pozytyw umieć obrócić na zysk Zagłębia. A dopiero potem - wreszcie wyjaśnić sprawę np.z rolą pracownika Legii, p. Marcina Jaroszewskiego, jaką odgrywa w Zagłębiu; ogólnie - może wtedy wyjaśni się w ogóle charakter tzw. współpracy z Legią itd. itp. Z tym, że to też nastąpi, jeżeli komuś będzie zależało. Np. w Mieście Sosnowcu, jego władzach. Czy komuś będzie na tym zależało?
Blajpios

Postprzez mario1 2016-09-19, 3:05 pm

Sprawa prosta niech biorąc trenera zabiorą tez długi do zusu i po sprawie my czyści finansowo poczekamy na awans do następnego sezonu a mogą dodawać jeszcze paru grajkow jak im tak strasznie zależy tylko ze negocjować trzeba twardo a nasz prezio na garnuszku w stolycy.
mario1

Postprzez Adam1906 2016-09-21, 4:46 pm

Wyciągnięcie z orkiestry jej dyrygenta to zawsze kłopot – mówi Krzysztof Markowski, doświadczony obrońca lidera I ligi.

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/i- ... 12479.html
Adam1906

Postprzez August 2016-09-21, 5:15 pm

Zagłębie Sosnowiec. Prezes zaprzecza by do klubu miałby trafić trener Jan Urban

Marcin Jaroszewski zaznaczył, że ani Jan Urban ani Piotr Mandrysz nie będą pracowali w Zagłębiu.

Prezes Zagłębia zdementował pogłoski jakoby któryś z tych trenerów miał przejąć Zagłębie po odchodzącym do Legii Jacku Magierze. Wszystko wskazuje na to, że zespół poprowadzi Tomasz Łuczywek.

Cały tekst: http://katowice.wyborcza.pl/katowice/1, ... z4KuKu8I8s
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna