przez Blajpios 2003-02-28, 11:03 pm
Przede wszystkim radośc widziec jak Zagłębie walczy, jak naprawdę jednoczy się w mądrym zespoleniu. Cieszą kibice, którzy też w to ?wchodzą? nawet jeżeli nie mają możliwości wejśc na halę - a nie zadają się w chuligańskim czy chamskim niszczeniu i obrzucaniu się błotem. Prawdziwie męski duch nie pozwala przecież na prostactwo. Osobne słowa co do p. Krzysztofa Kuźniecowa, choc nadrzędnym tematem jest całośc Zagłębia, duch jedności i prawdziwa walka. Przede wszystkim ten duch i ta jednośc, bycie Zagłębiem, cieszy. W tym wszystkim cieszę się szczególnie jednak czytając i słowa o grze K. Kuźniecowa - bo to dowodzi, że kibice potrafią zauważyc i włączyc to w lokalny patriotyzm a nie szowinizm - no i sami zawodnicy potrafią wejśc w tego ducha, który jest wspólny Zagłębiu. Ponieważ zaś jest to dla mnie tym bardziej radosne, że kiedyś uczyłem Krzysztofa Kuźniecowa, choc nie przedmiotów sportowych - to cieszę się i gratuluję podwójnie, zwłaszcza, że przecież wtedy nie spodziewałem się, że przyjdzie Mu kiedyś wejśc do zagłębiowskiego klanu. Tymczasem - tu widac jego ducha zaangażowania na całego. Może - jeżeli zagląda tu czasem - ucieszy się, że gratuluje Mu, powiedzmy, stary belfer, Zagłębiak, choc z czasów bytomskich jego podstawówki ?w okolicach ul. Pułaskiego?.