Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Postprzez Tomcjo 2016-05-07, 7:35 am

Magiera to taki sam eksperyment jak z Derbinem . Moze sie uda moze nie . Pewnie przez pół roku bedzie efekt nowej miotły a potem szara rzeczywistość . Jak jakimś cudem bedzie awans to czy on da dobie rade w ekstraklasie . Watpię . Trzeba bedzie szukać znowu trenera . I jak sie uda i jak sie nie uda . To pokazuje brak profesjonalizmu w zarządzaniu Zagłębiem . Brak wizji sięgającej dalej niż pół roku . Szkoda .
A my do końca sezonu mamy oglądać jak piłkarzyki pajacyki robią nas w ...
Tomcjo

Postprzez pyla 2016-05-07, 10:02 am

August napisał(a):Najpierw sprawdźcie z kim jeszcze - oprócz Smyły - Prezes pogrywa sobie w piłkę.

Na to nie wpadłem :-) Nie chce być złym prorokiem ,ale jak klub dalej będzie tak pprowadził polityke szkoleniową to kiblowanie /jak po drodze nie dojdzie do nieszczęścia/ w 1 lidze może potrwać h....j wie ile.
pyla

Postprzez Adam1906 2016-05-07, 7:32 pm

W dniu 7.05.2016 zarząd Zagłębia SA zmienił zakres obowiązków w sztabie szkoleniowym.

Trener Artur Derbin będzie wypełniał obowiązki zgodnie z regulaminem licencyjnym do 30 czerwca 2016, z tym szkoleniowcem klub nie przedłuży kontraktu. Za wyniki sportowe do końca sezonu będzie odpowiadał dotychczasowy II trener Tomasz Łuczywek. Do sztabu włączeni zostali: Karol Michalski (ostatnio pracujący jako asystent Jana Kociana w Pogoni Szczecin), oraz trener przygotowania motorycznego Bartłomiej Grzelak. Celem jest utrzymanie drużyny na poziomie I - ligowym.

Po meczu z Chojniczanką 15 maja, podane zostanie nazwisko szkoleniowca który będzie prowadził Zagłębie Sosnowiec w sezonie 2016/2017.

http://zaglebie.eu/aktualnosci/2187-zmi ... -sosnowiec

No proszę, nagle się znalazł trener od przygotowania fizycznego. Pisałem już od dawna, co było przyczyną kryzysu formy piłkarzy Zagłębia. Mimo błędów w przygotowaniach do rundy wiosennej, jakie zrobił trener Derbin, bardzo szkoda mi Artura... :-(
Ostatnio edytowano 2016-05-07, 7:35 pm przez Adam1906, łącznie edytowano 1 raz
Adam1906

Postprzez zag23 2016-05-07, 7:34 pm

Zmiany w sztabie Zagłębia Sosnowiec

W dniu 7.05.2016 zarząd Zagłębia SA zmienił zakres obowiązków w sztabie szkoleniowym.

Trener Artur Derbin będzie wypełniał obowiązki zgodnie z regulaminem licencyjnym do 30 czerwca 2016, z tym szkoleniowcem klub nie przedłuży kontraktu. Za wyniki sportowe do końca sezonu będzie odpowiadał dotychczasowy II trener Tomasz Łuczywek. Do sztabu włączeni zostali: Karol Michalski (Ostatnio pracujący jako asystent Jana Kociana w Pogoni Szczecin), oraz trener przygotowania motorycznego Bartłomiej Grzelak. Celem jest utrzymanie drużyny na poziomie I - ligowym.

Po meczu z Chojniczanką 15 maja, podane zostanie nazwisko szkoleniowca który będzie prowadził Zagłębie Sosnowiec w sezonie 2016/2017.

źródło: zaglebie.eu

widze że podwoiliśmy newsa :) ...cel dla druzyny jest niezły miala byc gra o ekstraklasę potem o 3 miejsce a teraz o utrzymanie ...
zag23

Postprzez dakos 2016-05-07, 8:01 pm

Grzelak pracował w Akademii Zagłębia, co do Karola Michalskiego to czytałem o Nim niezbyt pochlebne opinie. Mam nadzieje, że ludzie którzy je wypowiadali nie wspólpracowali z Nim, bo jesli to co mowia jest prawda to nie widzę w zmianach czegoś na plus.
dakos

Postprzez krysteksc 2016-05-07, 8:09 pm

Co z tych zmian wyniknie zobaczymy we Wrześniu po kilku kolejkach następnego sezonu. Jeśli potwierdza Magierę to sam nie wiem co o tym myśleć niby asystent w Legii ale sam niczego jako trener nie osiągnął.
krysteksc

Postprzez August 2016-05-07, 8:17 pm

Adam1906 napisał(a):Mimo błędów w przygotowaniach do rundy wiosennej, jakie zrobił trener Derbin, bardzo szkoda mi Artura... :-(

Mnie również. Uważam, że mogą być z niego niezły trener.
dakos napisał(a):
dakos napisał(a):Grzelak pracował w Akademii Zagłębia, co do Karola Michalskiego to czytałem o Nim niezbyt pochlebne opinie.

No właśnie. Ciekaw jestem o nich opinii. O tym pierwszym, skoro pracował już w Akademii, co poniektórzy mogą coś napisać.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez dakos 2016-05-07, 8:34 pm

Co do Michalskiego czytałem że gośc ma bardzo duże mniemanie o sobie i raczej cięzki charakter.Zastanawiam się czy czasem nowym trenerem nie zostanie Jan Kocian
dakos

Postprzez Tomcjo 2016-05-07, 8:46 pm

Po zakończeniu kariery piłkarskiej Kocian został trenerem. W latach 1993-1995 był asystentem Jozefa Vengloša, selekcjonera nowo powstałej wówczas reprezentacji Słowacji. W 1996 roku został pierwszym trenerem Dukli Bańska Bystrzyca i zajął z nią 5. miejsce w pierwszej lidze słowackiej. W sezonie 1997/1998 prowadził czeską Petrę Drnovice, z którą zakończył sezon na 9. miejscu w tabeli, a w sezonie 1998/1999 – 1. FC Košice (4. miejsce w lidze). W latach 1999-2002 Kocian był asystentem Ewalda Lienena w 1. FC Köln, a w latach 2002-2004 Willi Reimanna w Eintrachcie Frankfurt. Następnie samodzielnie bez sukcesów prowadził drużyny z 2. Bundesligi, Rot-Weiss Erfurt i Sportfreunde Siegen. 3 listopada 2006 został selekcjonerem reprezentacji Słowacji zastępując na tym stanowisku Dušana Galisa. Pracował tam do 2008 roku, a od lata 2008 do 2009 roku był asystentem Karela Brücknera w reprezentacji Austrii.

Ruch Chorzów
19 września 2013 podpisał 2-letni kontrakt z Ruchem Chorzów zastępując na tym stanowisku Jacka Zielińskiego, który to podał się do dymisji po sromotnej porażce jaką ponieśli chorzowianie w Białymstoku, gdzie miejscowa Jagiellonia 15 września 2013 roku rozbiła Ruch 6:0. Z drużyną z Chorzowa w sezonie 2013/14 Ján Kocian wywalczył III miejsce w Ekstraklasie[1] premiowane występami w Lidze Europy UEFA, w której to doprowadził chorzowian do Rundy play-off, w której Ruch odpadł po dwumeczu (0:0, 0:1) z ukraińskim Metalistem Charków. Wcześniej w III rundzie kwalifikacyjnej do Ligi Europy UEFA pod wodzą Słowaka po pięknym dwumeczu (0:0, 2:2) chorzowianie wyeliminowali duński Esbjerg fB oraz w II rundzie kwalifikacyjnej FC Vaduz z Liechtensteinu. Niestety w rundzie jesiennej sezonu 2014/15 w Ekstraklasie drużyna zaczęła grać poniżej oczekiwań, czego ukoronowaniem było odpadniecie chorzowian w 1/16 Pucharu Polski z III-ligowcem Ostrovią 1909 Ostrów Wielkopolski (1:2)[2]. Po 11 kolejkach ligowych chorzowianie zajmowali zaledwie 14 miejsce w tabeli z dorobkiem 8 punktów. Legło to u podstaw wersji oficjalnej do zwolnienia Słowaka z funkcji trenera Ruchu, z którym to pożegnał się 6 października 2014[3]. 7 października 2014 trenerem chorzowian został bezrobotny od roku, były selekcjoner reprezentacji polski Waldemar Fornalik[4].

Warto także wspomnieć, że Ján Kocian miał niewielki wpływ na transfery Ruchu podczas letniej przerwy a zdaniem wielu komentatorów sportowych wyciągał maksimum z piłkarzy jakimi dysponowała chorzowska drużyna w tamtym okresie[5]. Łącznie Drużynę Niebieskich Kocian poprowadził w 41. meczach Ekstraklasy. Jego bilans to 16 zwycięstw, 13 remisów i 12 porażek.

Pogoń Szczecin
22 października Kocian został trenerem Pogoni Szczecin zastępując na stanowisku Dariusza Wdowczyka[6]. Po nieudanym początku rundy wiosennej Kocian został zwolniony ze stanowiska 8 kwietnia 2015 roku[7]. Jego bilans w Pogoni to 4 zwycięstwa, 4 remisy i 6 porażek.

Dla mnie to by byla sensacja . Czy to znaczy ze teraz bedziemy grac jak Barcelona . Nie bo na wyniki druzyny maja wplyw takie sprawy jak transfery czy zawodowe zarzadzanie klubem . A u nas nie tylko praca trenera powinna zostac poprawiona
Tomcjo

Postprzez maniek-75-75 2016-05-07, 10:04 pm

żenada....
maniek-75-75

Postprzez bbartek 2016-05-08, 7:37 am

Magiera był na meczu Lechia-Ruch.
Może Prezes Prezesów z Warszawy postanowił aby Jacek sprawdził sie u nas jako Dyr. Sportowy bo przecież nie pojechał tam aby obserwować najbliższych przeciwników Zagłebia ...
bbartek

Postprzez August 2016-05-08, 8:26 am

bbartek napisał(a):Magiera był na meczu Lechia-Ruch.
Może Prezes Prezesów z Warszawy postanowił aby Jacek sprawdził sie u nas jako Dyr. Sportowy bo przecież nie pojechał tam aby obserwować najbliższych przeciwników Zagłebia ...

W Sosnowcu też chyba ostatnio był. Może jest na rzeczy to o czym piszesz. Jaroszewski i kilka innych osób w klubie to ludzie Legii więc wykonują polecenia płynące z Warszawy.
August

Postprzez bbartek 2016-05-08, 8:53 am

Tak, tak konferował z Kręciną...
Ja nie jestem przeciwnikiem współpracy z Legia, ale pod jednym warunkiem, że przynosi ona wymierne korzyści dla Zagłebia. Po 2 latach ja takich korzyści nie widzę...
bbartek

Postprzez August 2016-05-08, 10:34 am

bbartek napisał(a):Ja nie jestem przeciwnikiem współpracy z Legia, ale pod jednym warunkiem, że przynosi ona wymierne korzyści dla Zagłebia. Po 2 latach ja takich korzyści nie widzę...

A ja jestem. Współpraca Zagłębia powinna polegać na współpracy przynajmniej z innymi klubami Zagłębia Dąbrowskiego, w wyniku której najzdolniejsza młodzież miałaby możliwości podwyższania swoich umiejetności w Akademii Zagłębia.
Legia tymczasem stworzyła sobie ośrodek szkolenia młodzieży na południu kraju gdzie ludzie Legii opłacani za kasę miejscowych szkolą dzieci i młodzież. Dodajmy, w bardzo dobrych warunkach gdzie kompleksu też nie muszą utrzymywać. Żyć nie umierać. Efekty, jeśli przyjdą, to zapewne dopiero za kilka lat i przy b. niskich kosztach. W międzyczasie wrzucają nam do klubu niechciany gdzie indziej szrot, na początku była jakaś gadka o pomocy w poszukiwaniu inwestora i innych bajerach. A interesu pilnuje im na miejscu m.in. Jaroszewski
August

Postprzez krysteksc 2016-05-08, 11:32 am

August napisał(a):A interesu pilnuje im na miejscu m.in. Jaroszewski

I właśnie dlatego on powinien jako 1 wylecieć a ten tatuaż swój mógłby sobie na tyłku zrobić znaczyłby pewnie tyle samo. Na układy nie ma rady :czerwona:
krysteksc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna