Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez lesław1 2016-02-09, 5:37 pm

django napisał(a):Mnie osobiście trochę dziwi podpisywanie umowy na 1,5 roku z gościem, którego się widziało na "video".

ale jakby okazało się w czerwcu że przewyższa 1 ligę o dwie klasy piłkarskie i odszedłby za darmo do Legii to napisałbyś co za brak profesjonalizmu ze strony klubu, że nie zabezpieczył się na taką ewentualność, bo straciliśmy super obrońce którego moglibyśmy sprzedać albo trzymać choćby ten rok dłużej.
lesław1

Postprzez django 2016-02-09, 6:24 pm

lesław1 napisał(a):ale jakby okazało się w czerwcu że przewyższa 1 ligę o dwie klasy piłkarskie i odszedłby za darmo do Legii to napisałbyś co za brak profesjonalizmu ze strony klubu, że nie zabezpieczył się na taką ewentualność, bo straciliśmy super obrońce którego moglibyśmy sprzedać albo trzymać choćby ten rok dłużej.

A nie można tego samego efektu uzyskać podpisując umowę na pół roku z opcją automatycznego przedłużenia i stosownej podwyżki jeżeli gość się sprawdzi? Klub ma już na utrzymaniu kilku piłkarzy, z którymi umowy były podpisywane lub przedłużane latem, a teraz z nich zrezygnowali.
django

Postprzez mexicano 2016-02-09, 8:05 pm

Wszystko fajnie tyle,że wy piszecie o interesie klubu.To jedna sprawa.Druga jest taka,że piłkarz też ma interes,aby podpisać jak najdłuższy kontrakt i się ustabilizować.Patrząc na przebieg kariery Bułgara można zauważyć,że w zasadzie w żadnym klubie w którym występował nie zagrzał miejsca na dłużej niż 1,5 roku.Nie trudno się domyślić,że po tylu przeprowadzkach kontrakt w zasadzie na 4 miesiące by go nie interesował.
mexicano

Postprzez zag23 2016-02-09, 9:34 pm

Adam1906 napisał(a):-> TUTAJ mały pokaz umiejętności Dimitara Vezalowa z ubiegłego sezonu 2014/15.

z filmiku wyglada na solidnego stopera, ładnie kasuje akcje i od razu wypuszcza napastnika długim podaniem minus jak dla mnie na stoperze lubi sie kiwać czyli przy stracie pilki napastnik jest sam na sam z bramkarzem, pasowałaby mu pozycja defensywnego pomocnika
zag23

Postprzez Tomcjo 2016-02-09, 10:36 pm

Jeżeli bedzie grać jak na filmie to umiejętności ma na ekstraklasę . Drobni napastnicy beda sie od niego odbijać jak od ściany . Zobaczymy mamy tylko trzy sparingi i juz dwa pierwsze mecze zweryfikują nasze szanse .
Tomcjo

Postprzez lesław1 2016-02-10, 11:46 am

Co do Bułgara, to oby tylko karnych lawinowo nie prokurował, przez te częste wślizgi.

A co do kontraktu na pół roku odpisał Ci mój przedmówca, że jeszcze sie musi grajek na coś zgodzić i jego menago. Po pierwsze dla piłkarza tak krótki kontrakt jest z dupy facet musi sobie tutaj mieszanie znaleźć urządzić a w czerwcu powiedzą mu wypad....ciekawe czy ty byś tak chciał się przeprowadzać co pół roku, poza tym opcja przedłużenia jest zabezpieczeniem dla klubu jak się nie sprawdzi, ale on za pół roku też musi chcieć, ajak nie bedzie chciał to sam z tej szansy nie skorzysta bo ktoś da mu lepszą. Reasumując nigdy nie masz pewności bo nawet biorąc gościa na pół roku czyto będzie Ronaldo, nie przewidzisz, że w pierwszym meczu podobnie ja miał Grunt nie dostanie kontuzji która go wyeliminuje na rok, i co kontrakt trzeba płacić a jak się koleś wyleczy to akurat skończy się umowa.....Tak czy siak w Zagłębiu dotychczas wygląda to na ludzkich warunkach bo jak z kogoś rezygnują potrafią rozwiązać już nie jeden kontrakt za porozumieniem stron. Dla mnie to pozytywne a nie takie śmieszne zabawy z rzucaniem najlepszego grajka do drużyny rezerw a za 3 dni sprzedanie go (czyt. Paxiao i inni)
lesław1

Postprzez django 2016-02-10, 12:52 pm

Klub, szczególnie utrzymujący się z publicznych pieniędzy, powinien mieć na uwadze przede wszystkim swój interes, a nie interes grajka i jego menago. W zawód piłkarza wpisana jest zmiana miejsc zameldowania. Swoją drogą ciekawe jest to, że gość, który podobno ma takie umiejętności bardzo często zmienia kluby, a ostatnio wylądował w II lidze bułgarskiej. Ale biorąc pod uwagę dotychczasowe wyniki Stanka, wierzę że się sprawdzi, co nie zmienia faktu, że klub powinien się zabezpieczyć na wypadek, gdyby jednak się nie sprawdził.
django

Postprzez lesław1 2016-02-10, 4:15 pm

django napisał(a):Klub, szczególnie utrzymujący się z publicznych pieniędzy, powinien mieć na uwadze przede wszystkim swój interes, a nie interes grajka i jego menago. W zawód piłkarza wpisana jest zmiana miejsc zameldowania. Swoją drogą ciekawe jest to, że gość, który podobno ma takie umiejętności bardzo często zmienia kluby, a ostatnio wylądował w II lidze bułgarskiej. Ale biorąc pod uwagę dotychczasowe wyniki Stanka, wierzę że się sprawdzi, co nie zmienia faktu, że klub powinien się zabezpieczyć na wypadek, gdyby jednak się nie sprawdził.

to prosta piłka, albo kontrakt 1,5 roku albo nie gram dla Zagłębia.
a po zachowaniu klubu wnioskuję, że chcieli go, w końcu czasu coraz mniej, a ci testowani albo słabi albo chorzy

w każdym bądź razie wiadomo co z Wełną?
lesław1

Postprzez Crusader 2016-02-10, 10:46 pm

Lesław1------Wełna już dawno w Olsztynie.
Crusader

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-02-11, 12:27 pm

Dymitar - nowy nabytek do Zagłębia - poczytałem, posłuchałem - facet
zrobił na mnie pozytywne wrażenie - zobaczymy jak to będzie wyglądać
na boisku - zobaczyłem ten filmik o zawodniku również.
Wychodzę z założenia ze boisko zweryfikuje przydatność tego zawodnika
do Zagłębia. Oby nam pomógł w AWANSIE
Jeszcze jedno dot. zawodnika Wełna - przecież Pan Dyr. oświadczył, iż
latem sięgniemy po tego zawodnika z Olsztyna.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Anakin 2016-02-11, 12:36 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Jeszcze jedno dot. zawodnika Wełna - przecież Pan Dyr. oświadczył, iż
latem sięgniemy po tego zawodnika z Olsztyna.

Parę dni temu natknąłem się na wypowiedź Wełny, że był po słowie z Jabłońskim że jak poprawi sytuacja w Stomilu to wraca do Olsztyna. Trudno człowieka winić za słowność
Anakin

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-02-11, 4:36 pm

Szanowny Anakinie - ale jest sprawa oczywistą, iż Stomil zalegał
zawodnikowi kilka miesięcznych wypłat - słowność się chwali ale
KASA tez jest ważna . Gdyby nie wrócił do Olsztyna - KASA poszła
się golić a tak może na Lato uda się faceta sprowadzić na LUDOWY.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adam1906 2016-02-18, 12:36 pm

28-letni pomocnik Ruchu Chorzów może zasilić kadrę sosnowieckiego Zagłębia. Taką informację podał serwis slask.sport.pl.

Chodzi o Artura Lenartowskiego, który według informacji slask.sport.pl miałby zostać wypożyczony do sosnowieckiego klubu.

http://www.twojezaglebie.pl/zawodnik-ru ... ebia-97395
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2016-02-18, 1:39 pm

Nie bardzo rozumiem . Potrzebujemy obrońców a pożyczamy pomocnika .
Tomcjo

Postprzez django 2016-02-18, 2:07 pm

Na dwie pozycje w środku obrony mamy trzech piłkarzy. W tym Sołowieja, który nie gwarantuje pierwszoligowej jakości i Bułgara, którego jakości nikt (łącznie ze sztabem) nie może być do końca pewien. Wzmacnianie w tej sytuacji środka pola i to zawodnikiem raczej nastawionym ofensywnie jest dla mnie niezrozumiałe. No ale może głupi jestem i takie wzmocnienie ma sens. Okaże się już niedługo.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników