ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - GKS KATOWICE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - GKS KATOWICE

Postprzez Adam1906 2015-11-29, 7:41 pm

Adam1906

Postprzez mason 2015-11-29, 11:12 pm

Już któryś raz z rzędu komentator z polsatu myli nas z Zagłębiem Lubin :kiepsko: :czerwona:
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Anakin 2015-11-30, 7:04 am

Chyba najlepiej by było aby każdy mecz nasi rozpoczynali z automatu 0-1. Co za charakter drużyny. To coś niesamowitego. No a Fidziukiewicz to klasa sama w sobie. Po prostu czapka z głowy.
Anakin

Postprzez Adam1906 2015-11-30, 8:36 am

Mam wrażenie, że po naszych piłkarzach widać już zmęczenie całą rundą. Oby jeszcze chłopcy wykrzesali resztki sił na zaległy mecz z bydgoskim Zawiszą i... absolutnie zasłużony zimowy odpoczynek :)

Co oczywiście nie oznacza, że odpoczywać mają działacze Zagłębia. Trzeba zrobić wszystko, żeby zatrzymać naszych najlepszych zawodników i pomyśleć o kilku wzmocnieniach. Bo wczoraj (i nie tylko) było widać, że obronę to mamy kulawą a i brak w środku Matusiaka powodował, iż nie miał kto tutaj rozbijać ataków gejowskiej swołoczy.
Adam1906

Postprzez Inż. Mamoń 2015-11-30, 9:55 am

Dla mnie totalna porażką jest czteromiesięczna przerwa między rundami. Na tym szczeblu rozgrywek to jest jakaś kpina, i niech nie zwalają winy na długą zimę. Po takiej przerwie wszystko może się odwrócić o 180 stopni, dla zawodowców taki rozbrat z meczami o stawkę to strzał w stopę.
Inż. Mamoń

Postprzez turku 2015-11-30, 11:15 am

mason napisał(a):Już któryś raz z rzędu komentator z polsatu myli nas z Zagłębiem Lubin

To tylko pokazuje jak duże emocje są podczas meczu.
I z drugiej strony nie ma się czemu dziwić , bo zbyt długo byliśmy na zadupiu profesjonalnej piłki by o nas pamiętano. Ale właśnie taką grą i takimi meczami się przypomnimy.
turku

Postprzez zaglebie32 2015-11-30, 12:02 pm

z perspektywy trybun ostatnie 10 minut rewelacja.Nie byłem specjalnym fanem łysego ale jego brak na boisku obnazył srodek pola Zagłębia.Cygany nie miały dośc strzelb i szcześliwie skończyło się dobrze :-) Dudek niestety bez kondycji,przestraszony, gubi piłkę i podania do tyłu,Fonfara biegacz bez głowy,Budek wysuniety na defensywnego pozytywnie, chłopak ma inklinacje do gry do przodu, jest silny i cięzko go przepchnąc.Formacja ataku? Cóż.....obawiam się , że nie odejscie Araka bedzie tu głównym problemem.Kuba stracił ciąg na bramkę,gubi się, jest nieskuteczny, może jednak za szybko z tym tematem o kupnie przez kluby z ekstraklasy.Fidziu klasa jak na ta ligę, wraca,walczy,potrafi poda, przegląd pola i co najważniejsze strzela.O Paluchowskim cięzko coś powiedziec na chwile obecną.Obrona? Sira po koszmarze z poczatku i paru meczach przyzwoitych tragedia.Biega to fakt, ale niestety to nie lekkoatletyka.Ogrywany jest niemiłosiernie i rywale to widzą.
Ale na chwile obecną przy całym szacunku dla sztabu szkoleniowego , który naprawdę robi dobrą robotę solą w oku pozostaje bramkarz.Ja wiem , że Fabisiak ma 20 lat , że na jakies konsultacje do kadry u-20 pojechał.Wczoraj zaczełem przeglądac mecze z tego sezonu, w połowie się wku.....iłem i wyłaczyłem.Stanek Gaskę odstawił ale pytam ile jeszcze baboli musi puscic Fabisiak jak sie sztab ocknie.Jest dziwny broni,sam na sam, na lini jest dobry,natomiast każde wyjście z bramki do rogu,dośrodkowanie pachnie bramką.Perdijic solidny w/g mnie powinien on broni na chwilę obecną.

Ale aby nie marudzic za bardzo.Pełen szacun dla kolektywu , jest w Sosnowcu druzyna i to pełną gębą :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
zaglebie32

Postprzez lesław1 2015-11-30, 12:34 pm

turku napisał(a):
mason napisał(a):Już któryś raz z rzędu komentator z polsatu myli nas z Zagłębiem Lubin

To tylko pokazuje jak duże emocje są podczas meczu.
I z drugiej strony nie ma się czemu dziwić , bo zbyt długo byliśmy na zadupiu profesjonalnej piłki by o nas pamiętano. Ale właśnie taką grą i takimi meczami się przypomnimy.

początkowo można przymykać na to oko, ale to robi się nagminne w każdej wypowiedzi, dodatkowo mylił się ten który krytykuje wszystkich i wszystko "Cezary z Pazurem".
lesław1

Postprzez django 2015-11-30, 12:40 pm

mason napisał(a):Już któryś raz z rzędu komentator z polsatu myli nas z Zagłębiem Lubin :kiepsko: :czerwona:

W ogóle poziom komentatorów Polsatu jest dramatyczny. Przepaść w porównaniu do ludzi, którzy komentują mecze w NC+. Kolejny plus z awansu do ekstraklasy byłby taki, że nie trzeba by już słuchać pierd... Fedków, Bożydarów i Kowalczyków ;-)

A wracając do meczu to zdecydowanie lepszy wynik, niż gra. Drużyna totalnie nie ma już siły, tym większy szacunek, że nadrabiają umiejętnościami i przede wszystkim charakterem. Na duży plus Budek, Fidziu i Derbin. Mamy trenera, który wyciąga wnioski z błędów, bo kluczowa dla zwycięstwa była zmiana ustawienia po przerwie.
django

Postprzez lesław1 2015-11-30, 12:45 pm

tak swoją drogą nasz stadion znowu się zmniejszył? w extrklasie na Wiśle było 8k ludzi, potem bodajże 6k, zmniejszono sztucznie do 5k, żeby była tańsza ochrona a teraz? zostało w kasach 350 biletów, zakładając, że się nie sprzedały to 3700 na trybunach i nie sprzedane daje 4k miejsc? ?
lesław1

Postprzez Tomcjo 2015-11-30, 1:23 pm

Przed meczem obstawiałem ze dwa ostatnie mecze to ostatni raz gdy zagra dwuch bramkarzy . Po to aby ostatecznie wybrać nr 1 . Ostatnio była rotacja a to jak wiadomo bramkarzom nie sprzyja bo tracą koncentracje . Wiec na mój chłopski rozum po dobrym występie w poprzednim meczu powinien stanąć Matko żeby potwierdzić formę . A Fabisiak i tak miał przerwę wiec dla mnie logiczne ze lepiej jak zakończy sezon w Bydgoszczy . Trenerzy wybrali inaczej i chyba juz wiadomo kto bedzie nr 1 na wiosnę . Choć marzy mi sie komplet punktów w Bydgoszczy a i z remisu bede zadowolony to juz dla całej ekipy duże brawa za ten sezon .
:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
PS. Zgadzam sie z kolega Leslawem ze zanim powstanie nowy stadion to z tego można wydusić 6 a moze nawet 7 tys miejsc dla kibiców . A przecież na półfinał bez problemu bedzie 10 tys chętnych . Moze warto panie prezesie pokombinować .
Tomcjo

Postprzez slawekchicago 2015-11-30, 4:04 pm

Zgodze sie w 100% , druzyna jest juz zmeczona ,ale jeszcze tylko 90 minut + 4 doliczone ;-) i zasluzona przerwa . Widac to zmeczenie bylo wczoraj golym okiem zreszta w Plocku bylo to samo tylko ze tam mozna bylo to "zwalic"na puchar. Teraz to wyglada tak ze GLOWA I SERCE CHCA ( SZACUN ZA TO :brawo: :brawo: :brawo: ) ale organizm juz zmeczony . Nie jest to zmeczenie runda ale calym rokiem i teraz tylko trzymac kciuki by zima byla tak samo przepracowana jak poprzednia a wtedy ..... :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: . Drugie z czym sie ZGODZE to to ze mamy DRUZYNE :!: :!: :!: :!:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2015-11-30, 4:27 pm

Próbuję sięgnąć pamięcią wstecz ale nie mogę sobie przypomnieć drużyny z takim charakterem. Jeszcze nie tak odległe czasy gdy traciliśmy bramkę jako pierwsi to można było przyjąć że będzie porażka, co najwyżej remis. Tym fajniej, że mimo początkowych obaw, mamy sztab trenerski złożony ze "swoich", a który pokazał, że ma olbrzymi potencjał i rokuje naprawdę duże nadzieję na przyszłość. Mam nadzieję, że ziszczą się marzenia, iż będziemy mieć sztab na dłużej niż kilka rund. Cieszą też naprawdę udane jesienne transfery z Pribulą i Fidziukiewiczem na czele. Jakby jeszcze klub osiągnął taki progres organizacyjno-finansowy (w szczególności nowi sponsorzy) to będzie naprawdę bardzo dobrze.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez fan78 2015-11-30, 9:27 pm

Charakter plus trener mlodego pokolenia ktory potrafi wyciagac wnioski z wczesniejszych bledow, plus kibice plus kapitalna atmosfera ktora poprowadzila druzyne do zwyciestwa. Nasz stadion ma niby pojemnosc 4950 i 4600 biletow poszlo w przedsprzedazy to dlaczego 90minut podaje frekwencje 3700??? Skad oni to wzieli?
fan78

Postprzez lesław1 2015-12-01, 11:10 am

fan78 napisał(a):Charakter plus trener mlodego pokolenia ktory potrafi wyciagac wnioski z wczesniejszych bledow, plus kibice plus kapitalna atmosfera ktora poprowadzila druzyne do zwyciestwa. Nasz stadion ma niby pojemnosc 4950 i 4600 biletow poszlo w przedsprzedazy to dlaczego 90minut podaje frekwencje 3700??? Skad oni to wzieli?

no to chyba nam tylko Adam może wyjaśnić jak to jest albo kto kłamie;d
lesław1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna