ZAGŁĘBIE - Chrobry Głogów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - Chrobry Głogów

Postprzez turku 2015-11-08, 3:06 pm

Świetny mecz, świetna atmosfera na trybunach i tylko ten ślepy sędzia. Dwa zółtka z księzyca i niepodyktowany karny. Dobrze że nie wpłynęło to na wynik meczu.
turku

Postprzez comitam 2015-11-08, 3:21 pm

turku, następny mecz z ulubieńcami prezesa PZPN więc sędzia chciał przetrzepać troszkę skład.co do reszty to wszystko na piąteczkę,a doping porównywalny z tymi co mają zadaszenie stadionu, :brawo: :niezle:
comitam

Postprzez novack 2015-11-08, 3:21 pm

Hauu hauuu hauuuuuu!!!!!!!!!! ;)))))
Budek wrócił do swojej normalnej formy i mam nadzieję, że juz miejsca w pierwszym skladzie nie odda. Co do bramkarza,to przyznam, że byłem pełen obaw, a zaskoczył mnie na plus i po przepracowanej zimie, to moze być nasz drugi Pesković. Fidziu tytan pracy, o Fonfarze przez litosc nic nie napiszę.
Ostatnio edytowano 2015-11-08, 3:47 pm przez novack, łącznie edytowano 2 razy
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez zag23 2015-11-08, 3:24 pm

bbartek napisał(a):Zgadzam się z Zag23 co do Matko i Budka ale dodałbym Fidzia, który może nie jest skuteczny, ale stanowi cały czas potężne zagrożenie i ma niespożyte siły.
W II połowie cała drużyna zasłużyła na ogromne brawa za determinacje i walkę do końca.
Chrobry to nie jest łatwy zespól do ogrania ..

no zgadza sie Fiudziu to klasa sama w sobie, coraz lepsza kiwka duzo harował wszedzie go bylo dużo, na wiosne trzeba pomyslec o zmienniku dla Dudka w srodku pola bo on kondycyjnie siada i miewa słabsze okresy w grze. Matusiak też grał dobrze w odbiorze. Trener mnie zaskoczyl zmianami po przerwie, myslałem że wejdzie Arak wczesniej i Mizgała za Fonfarę..ale ogolnie trafił ze skladem i wyciaga racjonalne wnioski
Ostatnio edytowano 2015-11-08, 3:27 pm przez zag23, łącznie edytowano 1 raz
zag23

Postprzez Tomcjo 2015-11-08, 3:26 pm

Zagłębie strzeliło 29 goli . Najwiecej w lidze . I dzis pokonaliśmy niewygodnych i bardzo solidnych rywali . Zwycięstwo w Bydgoszczy jest mozliwe choć i remis bedzie niezły .
Tomcjo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-11-08, 3:49 pm

Istotne 3 pkt dla końcowego wyniku rundy jesiennej i pozycji w tabeli
naszego Zagłębia. Moja opinia odnośnie bramkarza MATKO to facet wniósł
do gry spokój i doświadczenie - podzielam opinie ze po przepracowaniu
z drużyną wiosennego okresu przygotowawczego mamy w drużynie KAWAŁ
dobrego bramkarza. I możemy myśleć o AWANSIE - zmiennik dla Dudka na
Gwałt jest potrzebny - facet nie wytrzymuje kondycyjnie trudów meczu.
Jestem optymistą co się tyczy meczu w Bydgoszczy i myślę ze mecz o lidera
w tej rundzie rozegra się w ostatnim meczu w Płocku.
A co do Ludowego to dajmy spokój - Zagłębie dostanie zgody na grę w Extra.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez fan78 2015-11-08, 7:18 pm

Nie wiem czy to byl pomysl trenera zeby isc do kina na nowego Bonda ale to pokazuje ze u nas jest jednak mimo wszystko profesjonalnie. Integracja druzyny jest bardzo wazna. Bayern byl cala druzyna na oktoberfest i takie wyskoki napewno pomagaja. Mam pytanie go kolegi novack. Dlaczego przez litosc nie chcesz wspomniec wystepu Fonfary? Byl az tak slaby mimo strzelonej bramki? Drugie pytanie do wszystkich: Na jak dlugo Martin Pribula ma podpisany kontrakt z Zaglebiem? Zwyciestwo i utrzymanie widelidera bardzo cieszy!
fan78

Postprzez novack 2015-11-08, 7:28 pm

Moim zdaniem Fonfara zagrał bardzo słabo.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez dakos 2015-11-08, 7:43 pm

Fonfara zagrał dość średnio mimo strzelonej bramki ,najsłabszy w pierwszej połowie zawodnik.Bardzo dużo strat i dwie akcje w których odpuścił dojście do piłki , gdzie przy odrobinie walki była szansa na grozną akcje.Jedno co mnie zaczyna martwić do postawa Dudka , widać że z kondycja jest coraz gorzej i coraz więcej ma glupich strat.W zimie konieczny jest transfer kogoś do środka pola kosztem Fonfary i wrazie czego na zastępstwo dla Dudka. Bardzo dobry mecz Budka :) W drugiej połowie jego drybling to bylo coś , przy tym bardzo dobry mecz w obronie i fajnie wyprowadzał piłke.
dakos

Postprzez Schabu 2015-11-08, 8:52 pm

Powiem tak.Bardzo fajne konsekwentne spotkanie naszej drużyny.Widać że chłopaki bardzo chcieli się zrehabilitować za wpadkę w Ząbkach i im się w pełni to udało.Co prawda było od cxasu do czasu dużo nonszalancji w grze Zagłębia ale wyszło super.Fonfara mógł być dzisiaj bohaterem meczu i powinien skończyć z dwoma golami i asystą no ale skończył na jednym golu.
No i dla mnie cicha gwiazda w bramce.Naprawdę Matko kapitalnie zadebiutował w bramce i do tego fantastyczne warunki bramkarskie i ten spokój :brawo: :brawo:
Schabu

Postprzez Anakin 2015-11-09, 7:28 am

Obawiałem się trochę tego meczu czy aby w Ząbkach nie zaczął się regres. Nie byłem też pewny swego jak zobaczyłem po raz pierwszy w bramce Matko. Na szczęście obawy były bezpodstawne. Świetny mecz rozegrał też Budek. No i Derbin wyciągnął wnioski z poprzedniego spotkania. Brawo.
Anakin

Postprzez dakos 2015-11-09, 8:07 am

Komentator Polsatu na antenie chwalił doping Zaglebie a na miejscu do swoich ludzi na stadionie odezwał sie tak: Wezcie ich przyciszcie ,bo jak dra ryja to nic nie słychać :)
dakos

Postprzez Adam1906 2015-11-09, 10:50 am

dakos napisał(a):Komentator Polsatu na antenie chwalił doping Zaglebie a na miejscu do swoich ludzi na stadionie odezwał sie tak: Wezcie ich przyciszcie ,bo jak dra ryja to nic nie słychać :)

Serio tak powiedział? :lol:
No to teraz tylko i wyłącznie od Nas zależy jak będzie słychać doping... na meczu z katowicką Gejksą :)
Adam1906

Postprzez Blajpios 2015-11-09, 12:12 pm

Adam1906 napisał(a):
dakos napisał(a):Komentator Polsatu na antenie chwalił doping Zaglebie a na miejscu do swoich ludzi na stadionie odezwał sie tak: Wezcie ich przyciszcie ,bo jak dra ryja to nic nie słychać :)

Serio tak powiedział? :lol:
No to teraz tylko i wyłącznie od Nas zależy jak będzie słychać doping... na meczu z katowicką Gejksą :)

Chyba więcej niż raz nawiązywał do dopingu - o ile pamiętam, red. Ferdek - chwaląc za zaangażowanie i dając jako wzór - a także coś takiego powiedział, co do tego, co mu się podobało - że "trochę to tak jak na angielskich boiskach zaczyna się robić, że nagradzane brawami są poszczególne zagrania, nie tylko sama bramka, ale pozornie mniej znaczące jak interwencja w obronie, drybling, rzeczy, które dokładają się do ogólnego wyniku". Faktycznie, tak to momentami było słychać, także A. Iwan się dołączył, więc już nie pamiętam, który z nich o tym budowaniu całości z małych elementów gry wprost powiedział i zasłudze takiego wkładu zawodnika - ale red. Ferdek chyba parę razy właśnie zaznaczył, że doping się podoba, to raz - a następnym razem, że właśnie ta reakcja jak angielskiej publiczności, reagująca na poszczególne zagrania. Faktycznie przy tym, za chwilę znów była taka reakcja, jak na zawołanie po jakichś takich zagraniach i cieszyło to rzeczywiście, bo sprawiało wrażenie życia meczem całej publiczności i pewnego profesjonalizmu, że wiedzą widzowie, kiedy nagradzać oraz że warto nagradzać takie zagrania.
No, ale już co do rozwoju dalszego także kibiców, by skutecznie odcinać chuligaństwo i przestępczość a rozwijać tak w dobrym znaczeniu kibolstwo (czyli kibiców "do ostatka tchu") równolegle z "zaangażowanym statecznie" a nawet i piknikowskie i także "wynikowców" - to mimo wszystko nawet po takim pozytywie zauważonym na antenie ogólnopolskiej się wstrzymam, bo ileż można, choć chciałoby się, by nie tylko piłkarze wdrapywali się na poziom ekstraklasowy... Żeby chociaż tego pozytywu w biegu żywiołu nie stracono, znów wracając do poziomu bluzgów...
Blajpios

Postprzez bbartek 2015-11-09, 12:18 pm

Co do kibiców to była rewelacja: zero bluzgów ( może pojedyncze ), zero obrażania sie wzajemnego kibiców Zagłebia i Chrobrego tylko szkoda, że z wyjatkiem młyna , wiekszość opuszcza stadion wraz ostatnim gwizdkiem sedziego i nie czeka aby podziekować zawodnikom.
Tańsze bilety tez miały wpływ na frekwencje.
bbartek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna