Zagłębie Sosnowiec - Wisła Płock 2 sierpnia, 18:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Wisła Płock 2 sierpnia, 18:00

Postprzez STACH PL 2015-08-01, 12:06 pm

Tomcjo napisał(a):Pojawiają sie głosy ze nowy stadion na 12 tys bedzie za mały . Jeśli tak to spragnieni pierwszoligowego futbolu zapełnia stadion na meczu z Wisła Płock . A ja myśle ze na inauguracje przyjdzie góra trzy tysiące .

Byłem dzisiaj w klubie na krytą zostały tylko pojedyncze sztuki biletów w bocznych sektorach,podobno na otwartą też się dobrze sprzedają także myślę,że solidne 4000 tyś będzie.Pogoda ma być ładna,murawa super się prezentuje,powtórek meczu na Polsacie będzie chyba z 5,grilla w niedzielę możecie sobie darować nic tylko iść na mecz.

Kol. Tomcjo oczywiście,że stadion na 12 tyś za parę lat jak będziemy grali w europejskich pucharach będzie za mały ;-)
STACH PL

Postprzez Tomcjo 2015-08-01, 1:11 pm

No to bede pod wrazeniem pelnych trybun . Tego nam bardzo potrzeba . Niektorzy twierdza ze premier laegue jest atrakcyjna i dlatego sa tam pelne trybuny . Troche tak . A troche dziala to na odwrot . Pelne trybuny tworza bogate kluby . Oby ruszyla moda na bycie na Ludowym . Od pelnych trybun zacznie sie budowa silnego klubu .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2015-08-01, 1:25 pm

STACH PL napisał(a):grilla w niedzielę możecie sobie darować nic tylko iść na mecz.

Istotnie. Prawda jest taka, że jak ktoś jest na miejscu (czyli nie na urlopie nad morzem, w górach czy zagranicą) a w niedzielę będzie wolał schlać się przy grillu oglądając mecz w tv, niech nie pierdoli, że uważa się za kibica. Panie i Panowie: wymagamy od piłkarzy walki i zaangażowania, co jest ze wszechmiar słuszne, ale zacznijmy nareszcie wymagać również od siebie! Dlatego ruszmy się na stadion, namówmy do pójścia ze sobą kuzyna, sąsiada, kolegę z pracy czy osiedla.
W NIEDZIELĘ WSZYSCY NA STADION LUDOWY :!:
Adam1906

Postprzez jondek 2015-08-01, 3:03 pm

Tu i teraz tworzy się historia naszego klubu.Dla młodych to może być początek wspaniałej opowieści,dla seniorów kontynuacja tej długiej historii.Nie wyobrażam sobie,żeby za 3$(transport gratis),nie uczestniczyć w tym wydarzeniu.Wiem,że w niedzielę po meczu ,bez względu na wynik,wyjdę ze stadionu szczęśliwy :)
jondek

Postprzez Adam1906 2015-08-01, 3:15 pm

jondek napisał(a):Tu i teraz tworzy się historia naszego klubu.Dla młodych to może być początek wspaniałej opowieści,dla seniorów kontynuacja tej długiej historii.Nie wyobrażam sobie,żeby za 3$(transport gratis),nie uczestniczyć w tym wydarzeniu.Wiem,że w niedzielę po meczu ,bez względu na wynik,wyjdę ze stadionu szczęśliwy :)

Obrazek
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2015-08-02, 6:54 pm

Fajna relacja radiowa . Szkoda ze placimy frycowe . Oby zwyciestwo w Katowicach .
Tomcjo

Postprzez roxy 2015-08-02, 7:08 pm

a czemu radiowa? na meczyki.pl kuknąłem za free tylko szkoda wyniku.
roxy

Postprzez Blajpios 2015-08-02, 7:31 pm

roxy napisał(a):a czemu radiowa? na meczyki.pl kuknąłem za free tylko szkoda wyniku.

Dlatego, że jest zagłębiowska, warto wspierać SportoweZagłębie.PL, bo widać, że chcą się rozwijać i naprawdę dla mnie zapunktowali, że choć jakoś nie widać zbyt mocnego poparcia, niektórzy nawet mam wrażenie wolą czasem zacytować tutaj śląskisport.pl nawet wtedy, gdy taka sama wiadomość jest w Sprotowym Zagłębiu - ale jednak się ten portal z Zagłębia nie poddaje. Dlatego choćby lepiej chwalić się tym, że się ich słuchało.
Co do meczu. Trudno. Oby to był tylko efekt, który będzie można nazwać "pierwsze koty za płoty". Wiadomo, że Zagłębie do faworytów nie należy - ale oby jednak przejawy dobrej gry, które też były, lepiej potrafiło zamieniać na bramki, to spokojne utrzymanie się w tej lidze będzie niezłym wynikiem, jakimś sukcesem. Wtedy ta pierwsza porażka pójdzie w niepamięć - a może póki co pomoże utemperować niektórych tutaj, którzy już w swych marzeniach rozpisywali się z triumfem, jakby zakładając same zwycięstwa, teraz z Wisłą, następnie z Górnikiem i GKSem, przy okazji obrzucając nieracjonalnymi wyzwiskami najbliżpszych przeciwników. Naprawdę ważne to teraz jest, by następnych dwóch meczy nie przegrać, jak Termalika, bo w wypadku Zagłębia byłby jeszcze gorszy tego efekt z racji utrwalenia tego obrazu "kiepskości" przez transmijse telewizyjne.
Blajpios

Postprzez STACH PL 2015-08-02, 7:33 pm

Cóż jakby nie błąd Gąsińskiego wynik mógłby być inny duży plus Ryndak, Fidziukiewicz,i trener(za pozytywne zmiany) Wisła hmm bardzo wyrachowany futbol.Na trybunach średnio myślałem,że będzie więcej ogólnie nie mamy czego się wstydzić no może stadionu....
STACH PL

Postprzez Tomcjo 2015-08-02, 7:45 pm

Widzów: 3500

Statystyki meczu:
Strzały: 13 – 9
Celne: 3 – 6
Faule: 11 – 10
Rzuty rożne: 6 – 5
Żółte kartki: 1 – 1

- See more at: http://www.sportowezaglebie.pl/zaglebie ... lDiOm.dpuf

Niezła frekwencja
Strzały 13 celne 3 . Fatalnie , cały tydzień na trening strzelecki bo jest słabo
Gra chyba nie najgorsza i duże zaangażowanie w grę daje nadzieje ale bez poprawienia skuteczności zapał szybko zgaśnie .
Tomcjo

Postprzez bbartek 2015-08-02, 8:48 pm

To pierwszy mecz mamy za soba.
W sumie ok, brakło trochę szczęścia, ale dlaczego ?
- niestety jak obrona zagra w miare dobrze( Wisła Płock) to Gąska zawali i odwrotnie ( Wisła Puławy),
- brak playmakera; gramy wrzutkami lub podaniami prostopadłymi( Łysy + Dudek),
- Kuba wymaga trochę dodatkowego czasu aby odzyskać skuteczność z poprzedniego sezonu.
Od strony sportowej plusy to :
- duże zaangażowanie,
- mało błędów obrony,
-dobre zmiany Fidziu i Fonafary, ale spóźnione,
Minusy:
- bład Gaski, ale wybronionych kilka innych sytuacji,
-w sytuacjach podbramkowych strzelamy siłą a nie sprytem i techniką,
- dośrodkowania Siary.
Mimo wszystko jestem optymistą.
bbartek

Postprzez zag23 2015-08-02, 9:38 pm

Prawda jest taka, że jak gramy na dwojke z przodu a tak bylo pod koniec meczu to sa sytuacje, bardzo słabo grał Dudek jak na niego(duzo niedokładnych prostopadłych podań), Gasinski bronil dobrze poza tą szmatą ehh szkoda tej bramki, Pribula zagrał słabo jak dla mnie, Tylec, Budek i Arak również, Mizgala zagrał dobrze, poprawnie Fidziukiewicz (łatwość dojścia do sytuacji, minus brak wykonczenia) i Ryndak (dobre dośrodkowania i szybkość - zasługuje na 1 sklad). potrzebujemy dobrego bramkarza i rozgrywającego a moze sie okazac po paru kolejkach ze i doświadczonego napastnika.
zag23

Postprzez Warson 2015-08-02, 10:27 pm

Zaczyna się, za chwilę będą Zganiać "Po co nam ten Arak" brak słów...
Warson

Postprzez lesław1 2015-08-03, 1:15 am

zag23 napisał(a):Prawda jest taka, że jak gramy na dwojke z przodu a tak bylo pod koniec meczu to sa sytuacje, bardzo słabo grał Dudek jak na niego(duzo niedokładnych prostopadłych podań), Gasinski bronil dobrze poza tą szmatą ehh szkoda tej bramki, Pribula zagrał słabo jak dla mnie, Tylec, Budek i Arak również, Mizgala zagrał dobrze, poprawnie Fidziukiewicz (łatwość dojścia do sytuacji, minus brak wykonczenia) i Ryndak (dobre dośrodkowania i szybkość - zasługuje na 1 sklad). potrzebujemy dobrego bramkarza i rozgrywającego a moze sie okazac po paru kolejkach ze i doświadczonego napastnika.

c***, że graliśmy wyrównany mecz z groźnym zespołem- trzeba wszystkich wyjebać i kupić tych z barcelony, nawet sponsor się znalazł zag23 ile dajesz na te transfery 500 baniek?
lesław1

Postprzez Anakin 2015-08-03, 6:55 am

Nie ma co narzekać bo zespół źle nie wypadł. Płock pokazał cyniczny i wyrachowany futbol. Widać, że będą groźni i z pewnością będą się bić o awans. Myślałem w pierwszych minutach II połowy, kiedy nasi mieli słabszy okres że nie uda się zepchnąć Wisły a jednak udało się. Zabrakło trochę szczęścia bo przynajmniej remis był w zasięgu ręki. Gąsiński jest niestety nierówny , z jednej strony bramka obciąża jego konto a z drugiej ratuje zespół w trudnych sytuacjach. W każdym razie za wcześnie oceniać zespół. Poczekajmy jeszcze ze 2-3 kolejki.
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna