Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez Tomcjo 2015-07-31, 12:21 pm

Ja jestem fanem jokeyki . I mam ja . To pierwsza znana mi koszulka specjalny wzór tylko dla nas . Wszystkie inne po zmianie emblematu mogą służyć każdemu . Da sie ja poprawić ale trzymałbym sie tego wzoru . No chyba ze białe rękawki połowa czerwona połowa zielona z przodu biały pasek na sponsora a z tylu prostokąt pod numer . I tyle .
Tomcjo

Postprzez STACH PL 2015-07-31, 12:26 pm

Z innej beczki dzisiaj w Skarbie Kibica (Sport) dowiedziałem się w tekście Ł.Żurka ,że powstaliśmy w 1918 roku czyli za 3 lata będziemy świętować 100-lecie ;-),nasz stadion ma pojemność 7500 ( chyba ,że podczas wakacji zainstalowali ponad 2000 krzesełek to sorry),że właścicielami są Gmina Sosnowiec, G.Książek, D.Kozielski czy nasz dział marketingu i promocji(hehe) lub rzecznik mógłby to sprostować ?
STACH PL

Postprzez jondek 2015-07-31, 1:06 pm

Czytam wszędzie o prezentacjach drużyn 1 i 2 ligi przed sezonem.Czyżbym przeoczył prezentację naszej drużyny ? ? :redface: Chyba ,że za prezentację uznamy niedzielny mecz? ;-)
jondek

Postprzez werty2 2015-07-31, 1:38 pm

STACH PL napisał(a):,że właścicielami są Gmina Sosnowiec, G.Książek, D.Kozielski

To akurat jest prawda.
werty2

Postprzez tork 2015-07-31, 1:44 pm

Prezentacja zapewne odbędzie się 31 sierpnia, po zamknięciu okienka transferowego. :lol: Być może Prezes ukrywa jakiegoś asa w rękawie...? ;-)
tork

Postprzez STACH PL 2015-07-31, 2:10 pm

werty2 napisał(a):
STACH PL napisał(a):,że właścicielami są Gmina Sosnowiec, G.Książek, D.Kozielski

To akurat jest prawda.

Więc w takiej sytuacji rozumiem,że obóz w Wodzisławiu był gratis,jeszcze niech sypną groszem na wartościowego lewonożnego obrońce na poziomie i może będzie OK
STACH PL

Postprzez STACH PL 2015-07-31, 2:13 pm

Adam1906 napisał(a):
novack napisał(a):No i doczekalismy się profesjonalnej prezentacji (zagłębiowski profesjonalizm) wzoru koszulek na nowy sezon. Tak, tak myslę o tej jednej, skromnej fotce troche z boku, zamieszczonej na stronie kibiców, przy materiale o Ziemi Obiecanej. Na stronie oficjalnej echo! A koszulki moim zdaniem bezpłciowe, czyli wszystko normalnie.

Obrazek
Faktycznie, na pierwszy rzut oka chała jakich mało, choć musiałbym zobaczyć je (i obmacać) lajf ;-) Patrząc na "osiągnięcia" związane z wcześniejszymi wzorami koszulek i pozostałych gadżetów wydaje mi się, że ta firma Patrick to po prostu dziadostwo. Cena nie adekwatna do wykonania. W artykule zauważyłem jeszcze inny kwiatek:
Klub ma się też włączyć w promocję regionu, ale poza tym, że na konferencji pojawili się piłkarze ubrani w koszulki z herbem nie poznaliśmy żadnych szczegółów.

A jak mieliśmy poznać "szczegóły", skoro pisałem wcześniej, że pomysły na marketing (których minimalną część wymienił Perez) przedstawione prezesowi są przez Marcina "nie do ogarnięcia" :redface:
No chyba że klub liczy na to, że rozreklamuje nas tiwi podczas transmisji meczy, wychodząc z założenia, że nie trzeba się przy tym w ogóle napracować. Czyli, tak jak do tej pory, połączymy miłe z pożytecznym: nic nie robimy a może jakoś zarobimy. A jak nie zarobimy, to i tak... miasto da kasę ;-) Marketing po sosnowiecku :redface:

Mam nadzieje,że na stulecie klubu będą lepsze...
STACH PL

Postprzez Adam1906 2015-07-31, 3:32 pm

Wiadomo jakie jest moje zdanie na temat "marketingu" w Naszym klubie, ale ten filmik chyba najbardziej pasuje właśnie tutaj wrzucić: I liga na nas czeka :)
Adam1906

Postprzez Adam1906 2015-07-31, 8:00 pm

Szanowni koledzy, o ile projekt tej koszulki uważam za nieudany:
W niedzielę do sprzedaży trafi koszulka z okazji powrotu Jakuba Araka do Zagłębia. Podczas meczu z Wisłą Płock w cenie 50 zł będzie można kupić pamiątkową koszulkę z wizerunkiem napastnika. Liczba ograniczona.
Obrazek
Już w niedzielę biała koszulka z wizerunkiem piłkarza trafi do sprzedaży. W minionym sezonie Jakub Arak trafiał do bramki rywali jak na zawołanie, dlatego na T-shircie będzie w roli rewolwerowca, który bezkarnie szalał na dzikim zachodzie, którym były II-ligowe boiska.
Na pierwszym meczu koszulek będzie tylko 50, jednak w tygodniu powinny pojawić się kolejne. Podczas pierwszego meczu cena będzie promocyjna, gdyż wyniesie 50 zł. W tygodniu, w restauracji 3Kolory będą sprzedawane za 59 zł. Zapraszamy na mecz i zakupy.

http://www.zaglebie.eu/glowna/aktualnos ... dniu-meczu

to już ten pomysł nareszcie jest prawdziwym marketingowym strzałem w dziesiątkę:

Prezes Zagłębia Sosnowiec Marcin Jaroszewski często podawał przykład miast z wielu krajów, gdzie świetnie działa komunikacja miejska specjalnie dla kibiców ukochanej drużyny. Dzięki pomocy naszego partnera PKM Sosnowiec, w niedzielę pierwszy raz wyruszą darmowe autobusy dla fanów Zagłębia.
Obrazek
Jest to pilotażowy projekt, dlatego pierwsze kursy nie są jeszcze idealnie zaplanowane, z dokładnymi godzinami na poszczególnych przystankach, jednak godzina startu i następnie powrotu, a także plan podróży jest rozpisany.

http://www.zaglebie.eu/glowna/aktualnos ... dniu-meczu
Adam1906

Postprzez django 2015-08-01, 12:56 am

Pomysł z autobusami rzeczywiście dobry. Mam nadzieję, że nie jest to jednorazowy wystrzał i autobusy będą jeździły przed każdym meczem na Ludowym.

Co do "kowboja" - Adam, czy ten chłopek, którego wrzuciłeś ma być na koszulce? Bo zapowiadają "koszulkę z wizerunkiem Araka" i wrzucają jakiś słabo narysowany obrazek? Za takie gówno liczą sobie 50 złotych i jeszcze nazywają to promocją?
django

Postprzez bbartek 2015-08-01, 5:08 am

Autobusy na Ludowy- super pomysł. Oby tylko organizacyjnie ( szczególnie po meczu) nie było wpadki, ale brawa :brawo:
bbartek

Postprzez Anakin 2015-08-01, 7:07 am

Pomysł z autobusami bardzo, ale to bardzo dobry. Szkoda, że informacja pojawiła się bardzo późno. Podana w ramach jakiejś akcji promocyjnej meczu mogłaby odnieść fajny skutek i pomóc zwiększeniu frekwencji.
Anakin

Postprzez Adam1906 2015-08-01, 9:45 am

Istotnie, pomysł z autobusami jest wreszcie plusem dla klubu. Ale wzór koszulki z rzekomym wizerunkiem Kuby Araka to chyba robił ktoś kto (jak to określono na drugim forum) używał "mocarza wymieszanego z kretem" :lol:
Na forum kibicezaglebia.net jeden z kibiców wrzucił zrobione przez siebie naprędce wzory koszulek Zagłębia dom-wyjazd. Proszę sobie porównać je ze wzorami klubowymi:
Wzór nr 1
Obrazek
Obrazek
Wzór nr 2
Obrazek
Obrazek
Adam1906

Postprzez Adam1906 2015-08-01, 12:56 pm

Skwer będzie miał podświetloną fontannę. Kolor? Czerwono-zielono-biały!

Remontowany od jakiegoś czasu skwer przy ulicy Małachowskiego zyska fontannę. Ta będzie podświetlona zagłębiowskimi barwami.

Już jakiś czas temu zapowiadaliśmy, że skwerek między ulicami Warneńczyka a Żurawią zmieni swój wygląd. To miejsce właśnie przechodzi rewitalizację. – Chcemy skwerek przywrócić mieszkańcom. Trwa właśnie asfaltowanie ścieżek, które zostały wydeptane, pojawi się także mała architektura – mówi nam I zastępca prezydenta, Mateusz Rykała.

Najważniejszym punktem będzie fontanna, która pojawi się tuż przy doniczkach z bukszpanami, na powstającym tam półokrągłym placu. – Będzie to rodzaj wodotrysku z dyszami wbudowanymi w ziemię. Całość będzie podświetlona – mówi nam I zastępca prezydenta, Mateusz Rykała. – W ciepłe dni będzie się można przy niej ochłodzić – dodaje.

Wkrótce rozpocznie się instalacja przyłącza, a skwer ma być gotowy na koniec wakacji. Co ważne, strumień wody będzie podświetlony barwami Zagłębia, a więc kolorem czerwonym, zielonym oraz białym. – Chcemy, aby skwer stał się miejscem spotkań, zależy nam także na krzewieniu lokalnego patriotyzmu – argumentuje zastępca prezydenta. Kolory będą się mogły zmieniać.

http://www.twojezaglebie.pl/skwer-bedzi ... anne-87614
Adam1906

Postprzez STACH PL 2015-08-01, 1:32 pm

Adam1906 napisał(a):
Skwer będzie miał podświetloną fontannę. Kolor? Czerwono-zielono-biały!

Remontowany od jakiegoś czasu skwer przy ulicy Małachowskiego zyska fontannę. Ta będzie podświetlona zagłębiowskimi barwami.

Już jakiś czas temu zapowiadaliśmy, że skwerek między ulicami Warneńczyka a Żurawią zmieni swój wygląd. To miejsce właśnie przechodzi rewitalizację. – Chcemy skwerek przywrócić mieszkańcom. Trwa właśnie asfaltowanie ścieżek, które zostały wydeptane, pojawi się także mała architektura – mówi nam I zastępca prezydenta, Mateusz Rykała.

Najważniejszym punktem będzie fontanna, która pojawi się tuż przy doniczkach z bukszpanami, na powstającym tam półokrągłym placu. – Będzie to rodzaj wodotrysku z dyszami wbudowanymi w ziemię. Całość będzie podświetlona – mówi nam I zastępca prezydenta, Mateusz Rykała. – W ciepłe dni będzie się można przy niej ochłodzić – dodaje.

Wkrótce rozpocznie się instalacja przyłącza, a skwer ma być gotowy na koniec wakacji. Co ważne, strumień wody będzie podświetlony barwami Zagłębia, a więc kolorem czerwonym, zielonym oraz białym. – Chcemy, aby skwer stał się miejscem spotkań, zależy nam także na krzewieniu lokalnego patriotyzmu – argumentuje zastępca prezydenta. Kolory będą się mogły zmieniać.

http://www.twojezaglebie.pl/skwer-bedzi ... anne-87614

Brawo tylko jeszcze monitoring by się przydał,bo pewnie niektórzy menele z centrum pomylą fontannę z pisuarem,dlatego proponuje natychmiastowy wpierdo..a poza tym widzę że nowa władza się chce wykazać, z przyjemnością wybiorę się tam na soczek ;-) z kumplami.
STACH PL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna