Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Tomcjo 2015-07-04, 3:56 pm

Na razie wzmocnienia widzę w formie piłkarzy . Szatan chyba sie obudził bo sezon miniony nie był najlepszy . Choć z drugiej strony jak gramy z Wisła to szaleje jak szatan . A dużym zaskoczeniem jest Fonfara . Gość ktory niebył wzmocnieniem nawet na ławkę chyba zaskoczył . A zdażyło mi sie juz kiedyś napisać za mam nadzieje ze nie wywala go jak Giela bo po awansie to moze byc inny piłkarz . Oby tak było . Niestety Gasinski walnął takiego babola ze jak mu sie drugi taki przytrafi w lidze to będzie po nim . Moze sie juz nie ogarnąć . Generalnie bez Araka jesteśmy słabi a wyniki sugerują cos innego .
Tomcjo

Postprzez GrubyPerez 2015-07-04, 8:51 pm

Tomcjo, przy ocenie poprzedniego sezonu Tomka Szatana weź pod uwagę że większą jego część był chory. To nadal jeden z naszych najlepszych ( i najwierniejszych ) zawodników.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-07-05, 8:35 am

W ostatnim springu Legii z Dynamem - Jakub Arak nie wystąpił myślę
sobie tak iż trener Legii zdecydował iż Arak wystąpi w następnym
sezonie w Sosnowcu - tym bardziej iż kontaktował się z Klubem aby
zatrzymać dla niego Numer na Koszulce.
jestem dobrej myśli.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez mwy 2015-07-05, 11:31 am

Kto zrobił największy progres przed nadchodzącym sezonem?

- To tylko dziesięć dni, niewiele ponad tydzień. Mieliśmy do dyspozycji zawodników, których znamy. Jedynie trójka graczy musiała dopasować się do zespołu i z tego zadania się wywiązała. "Kopa" i Arak byli na wypożyczeniach, gdzie spisywali się bardzo dobrze, więc chcieliśmy przyjrzeć się im podczas treningów. Kopczyński zmagał się ostatnio z urazem, Arak trenował i był w stanie zagrać. To młodzi, rozwijający się piłkarze, którzy będą musieli sprostać wyzwaniom tak wielkiego klubu. Jest jednak trochę za wcześnie, by byli wiodącą siłą w zespole i prawdopodobnie zostaną wypożyczeni w celu dalszego rozwoju.

http://legia.com/aktualnosci/berg-ciagl ... nien-47364
mwy

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-07-05, 11:48 am

Stwierdzenie trenera Legii po obozie w Austrii " Kopczyński i Arak
będą wypożyczeni w celu dalszego rozwoju".
Pozostaje kwestia gdzie będą wypożyczeni?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez jondek 2015-07-05, 12:36 pm

Ciekawy jestem,jakie to 3 kluby 1 ligi starajÄ… siÄ™ o KubÄ™ Araka .www.slask.sport.pl
jondek

Postprzez Adam1906 2015-07-05, 1:04 pm

Strzelam, że jednym z nich jest Arka Gdynia.
Adam1906

Postprzez bbartek 2015-07-05, 3:30 pm

Jeżeli Kuba nie wróci do nas a zagra w innym klubie, poza Legią, to ta cała historia i współpracy z Legia to wielka sciema.
bbartek

Postprzez Adam1906 2015-07-05, 4:59 pm

bbartek napisał(a):Jeżeli Kuba nie wróci do nas a zagra w innym klubie, poza Legią, to ta cała historia i współpracy z Legia to wielka sciema.

Po pierwsze: kto Ci powiedział, że ta umowa KAŻE wypożyczać Legii do Zagłębia KAŻDEGO nie łapiącego się do pierwszego składu Legionistę? Rozumiem, że chcielibyśmy tego, ale Legia musi patrzeć na rozwój swoich wypożyczonych wychowanków, a jeżeli uznają, że Arak szybciej się stanie pelnowartościowym i gotowym na grę w Ekstraklasie zawodnikiem w Arce Gdynia lub Wiśle Płock to my nic na to nie poradzimy.
Po drugie: współpraca między Legią a Zagłębiem, to przede wszystkim szkolenie młodzieży i kadry trenerskiej szkółki Zagłębia, dodatkowo polega na wypożyczaniu piłkarzy Legii do Zagłębia. Czyli nie jest to żaden obowiązek.
Po trzecie (najważniejsze): jeszcze nie zapadła decyzja, że Arak będzie grał gdzie indziej niż w Sosnowcu, a Ty już podważasz sens tej współpracy. No to Ci przypomnę, że bez tej współpracy i 17 goli Legionisty Jakuba Araka awans do I ligi widzielibyśmy jak świnia niebo.

Ps. Niech będzie i po czwarte: poczekajcie do środy. To przecież tylko 3 dni... ;-)
Adam1906

Postprzez motovideo 2015-07-05, 5:46 pm

"Nieoczekiwany zwrot akcji w sprawie 22-letniego snajpera ze Słowenii, Milana Dajicia, testowanego od czerwca w Sosnowcu. W sztabie szkoleniowym Zagłębia postanowiono, że jednak nie zostanie z nim podpisany kontrakt.
- Podjęliśmy taką decyzję z bardzo ciężkim sercem – podkreśla trener Romuald Szukiełowicz. – Milan ma swoje zalety i na treningach prezentował się dobrze. W sparingach nie do końca jednak przekonywał. Wiele do życzenia pozostawiała jego komunikacja z resztą zespołu. Najlepszy kontakt miał z Ninkoviciem, który jest bocznym obrońcą. Po rozpatrzeniu wszystkich za i przeciw, postanowiliśmy mu podziękować.
Dajić przebywał w Sosnowcu od początku przygotowań do nowego sezonu, czyli od 25 czerwca. W sparingu z Górnikiem Wojkowice zdobył dwie bramki. W konfrontacjach z GKS-em Katowice i Wisłą Kraków (sobota) nie trafił wprawdzie do siatki, ale z każdym dniem jego angaż do ekipy Zagłębia wydawał się coraz bardziej prawdopodobny. Nabrał realnych kształtów zwłaszcza po odesłaniu do domu dwóch Hiszpanów zorientowanych ofensywnie.
Podopieczni Romualda Szukiełowicza wyjeżdżają w poniedziałek na zgrupowanie do Wodzisławia Śląskiego i w kadrze, liczącej 23 nazwiska, zabraknie Dajicia."

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12479.html

Czyżby kol. Adam coś wiedział na temat przyszłości Kuby w Zagłębiu? Dziękując Dajicowi po tygodniu testów coś musi być na rzeczy. Adasiu nie każ nam trwać w niepewności tak długo - oświeć (uspokój) nas ;-)
motovideo

Postprzez Adam1906 2015-07-05, 5:52 pm

motovideo napisał(a):Czyżby kol. Adam coś wiedział na temat przyszłości Kuby w Zagłębiu? Dziękując Dajicowi po tygodniu testów coś musi być na rzeczy. Adasiu nie każ nam trwać w niepewności tak długo - oświeć (uspokój) nas ;-)

Adam1906 napisał(a):Ps. Niech będzie i po czwarte: poczekajcie do środy. To przecież tylko 3 dni... ;-)

Muszę poprawić mój poprzedni wpis a zarazem odpowiedzieć koledze motovideo: nie czekajcie do środy tylko... do wtorku ;-)
Adam1906

Postprzez motovideo 2015-07-05, 5:57 pm

Muszę poprawić mój poprzedni wpis a zarazem odpowiedzieć koledze motovideo: nie czekajcie do środy tylko... do wtorku ;-)

:niezle: To i tak cała wieczność, ale jestem dobrej myśli
motovideo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-07-05, 6:03 pm

Słuchajcie skoro zrezygnowano z piłkarza ze Słowenii - to ja myślę ze
może być tak ze przyjdzie Arak plus jeden z napadziorów z którymi
Klub jest w stałym kontakcie. Sytuacja miała się wyklarować przed
wyjazdem drużyny do Wodzisławia.
Może w Poniedziałek będzie wszystko wiadomo.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez bbartek 2015-07-05, 6:03 pm

Rozumiem, że umowa o współpracy w jakis sposób preferuje nasz Klub w stosunku do innych jak Arka czy Wisłą Płock.
Nie pisałem o żadnym obowiązku ze strony Legii tak samo nie pisałem w trybie dokonanym( decyzja) a warunkowym…jeżeli.
Bardzo wierzę ,że Kuba zagra w Sosnowcu.
Nie bardzo rozumiem skąd ta nerwowość kol. Adama 1906.Pozdrawiam.
bbartek

Postprzez Adam1906 2015-07-05, 6:30 pm

Kolego bbartek, jaka nerwowość? :) Moja odpowiedź nie była pisana w nerwach, chodziło mi o to, że dużo osób reaguje tak, jak akurat Ty w swoim poście. Legia nie musi nam dawać Araka czy innego swojego piłkarza na którego mamy chrapkę, bo jak nie da to "umowa jest do dupy". Legia może nam go dać, a to już jest różnica. W każdym razie proszę się o Kubę nie martwić 8)
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników