Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez RysioLubicz 2015-05-24, 10:34 am

Jeździły szczekaczki, było kilka przyczep, jest tramwaj i autobus. I co to dało? W dobie internetu ludzie doskonale wiedzą o meczach, ale nie chcą chodzić. Po prostu jest tyle innych alternatyw które dają gwarantowaną rozrywkę że mecz spadł na któreś tam miejsce od końca. Wypadkową naszego potencjału będzie awans do I ligi (oby) .
Wtedy zobaczymy ile osób kupi karnet, i będzie co mecz chodzić na Zagłębie.
Dwa lata temu przy wsparciu kibiców i dystrybucji na dzielnicach poszło w granicach 500 karnetów na otwartą.
Minimum przyzwoitości w lidze wyżej(Gieksa,Arka,Stomil,Tyscy) to 1000-1200 karnetów na otwartą i 500 na krytą.
Co do Książka to trochę dziwne macie wymagania:) Z tego co wiem wspiera miesięcznie klub nie małymi pieniędzmi.
RysioLubicz

Postprzez Anakin 2015-05-24, 2:07 pm

Autobus czy tramwaj już się opatrzyły i nikt już tak nie zwraca uwagi. No a to jest sztuka aby mieć pomysł na zachęcenie ludzi do przyjścia na mecz. Jeśli nic się nie będzie robiło bo się z góry będzie zakładało to po w takim razie nowy stadion? Chyba najpierw trzeba próbować coś robić w tym kierunku aby chodzenie na mecz stało się modne. A Książek mnie się kojarzy z nieudolną próbą przejęcia pakietu kontrolnego klubu i koszulką Bełchatowa. Skąd jako przeciętny kibic mam wiedzieć jaką rolę w klubie odgrywa skoro polityka informacyjna jest żadna
Anakin

Postprzez ojcieczawodnika 2015-05-25, 8:29 am

Do Książka nic nie mam. Daje pieniądze i jakie by one nie były to w klubie sie przydają. Ja nie rozumiem pozostałych ludzi w zarządzie Oldbojów. Ani jeden ani drugi nie zagrali w Zagłębiu choćby podawaczy piłek w przerwie. Mam wrażenie, że od czasu zostania prezesem przez Jaroszewskiego to siedzą i liżą dupę jego a teraz Chęcińskiego ponieważ wietrzą w tym swój interes. NIe wiem co to za postacie, ale dla klubu raczej nic dobrego nie zrobią. Czy choć jedna złotówka z prowadzonej przez nich ligi trafia na konto klubu ?
ojcieczawodnika

Postprzez django 2015-05-25, 9:34 am

Na Rakowie były bilety za złotówkę, na Rozwój w następnej kolejce kibice wchodzą za darmo. Zobaczymy czy klub wymyśli coś w kwestii promocji decydującego o awansie meczu z Puszczą.
django

Postprzez Adam1906 2015-05-25, 10:01 am

Django, podejrzewam że nic w tej sprawie nie będzie zrobione, bo w przypadku przewiezienia 3 pkt. znad morza w klubie pomyślą pewnie, że "i tak Ludowy będzie pełen". Obym się mylił co do tego.
Ps. A obym się nie pomylił co do tych 3 pkt... ;-)
Adam1906

Postprzez Anakin 2015-05-25, 12:26 pm

Adam1906 napisał(a):w przypadku przewiezienia 3 pkt. znad morza w klubie pomyślą pewnie, że "i tak Ludowy będzie pełen"

Tragiczne podejście rodem z komuny. No i świadczy, że w przypadku awansu nie ma co liczyć na zmiany mentalne.
Anakin

Postprzez Adam1906 2015-05-25, 12:33 pm

Anakin, ja nie powiedziałem, że tak będzie, ale że jest coś takiego możliwe. Jak zrobią tego nie wiem.
Adam1906

Postprzez django 2015-05-25, 12:58 pm

Adam1906 napisał(a):Django, podejrzewam że nic w tej sprawie nie będzie zrobione, bo w przypadku przewiezienia 3 pkt. znad morza w klubie pomyślą pewnie, że "i tak Ludowy będzie pełen")

Zawsze może prezes podnieść ceny biletów na Puszczę, także nie narzekajmy, bo zawsze może być gorzej :lol:
django

Postprzez Anakin 2015-05-25, 1:44 pm

Adam1906 napisał(a):Anakin, ja nie powiedziałem, że tak będzie, ale że jest coś takiego możliwe. Jak zrobią tego nie wiem.

Oczywiście, że nie powiedziałeś ale samo przypuszczenie o czymś świadczy. Gdyby było inne podejście do kibiców człowiek nawet by o czymś takim nie pomyślał. Piszę tu o sobie.

django napisał(a):Zawsze może prezes podnieść ceny biletów na Puszczę, także nie narzekajmy, bo zawsze może być gorzej

Te dwa zeta w dniu meczu to dla większości nie problem. Chodzi bardziej o efekt psychologiczny i marketingowy zwłaszcza gdy słyszy się że u konkurencji bilety się obniża 9Raków, Rozwój) a u nas tendencja odwrotna. Strach się bać co będzie po ewentualnym awansie. No ale wpierw awansujmy a potem martwmy.
Anakin

Postprzez Adam1906 2015-05-26, 3:54 pm

django napisał(a):Na Rakowie były bilety za złotówkę, na Rozwój w następnej kolejce kibice wchodzą za darmo. Zobaczymy czy klub wymyśli coś w kwestii promocji decydującego o awansie meczu z Puszczą.

Nic nie wymyślił ;-)
Wyprzedaż koszulek! Przedsprzedaż biletów!

Liga wkracza w decydującą fazę, do końca rozgrywek II ligi zostały 2 kolejki, a nasi piłkarze zajmują fotel lidera. Przed nami wyjazd do Kołobrzegu, a następnie ostatni mecz w sezonie na Stadionie Ludowym - z Puszczą Niepołomice (7 czerwca 16:00). Od dziś w super cenie promocyjnej można kupić koszulkę meczową Zagłębia.

Trwa już przedsprzedaż biletów na ostatnie spotkanie, dla osób kupujących w restauracji 3Kolory miła niespodzianka (informacja o wejściówkach poniżej).
Jednocześnie ostatniej obniżce uległa koszulka meczowa - tzw. "Szachownica" - Zagłębia. Od dziś w 3 punktach w Zagłębiu Dąbrowskim oryginalne trykoty naszego klubu można kupić za jedyne 99 złotych!

Oryginalną "Szachownicę" można kupić za 99 zł w:

- Restauracji 3Kolory (Sosnowiec, ul. Kresowa 1, "Dom Sportowca" 1. piętro, od 10:00 do 20:00)
- AP Sport hurtownia sprzętu sportowego (Dąbrowa Górnicza, ul. Sienkiewicza 6, od 9:00 do 17:00, w sobotę 10:00 - 13:00)
- Sklep Sportowe Zagłębie (Sosnowiec, ul. Targowa 12 od 10:00 do 18:00, w sobotę 10:00 - 14:00)
- w sklepie internetowym - TUTAJ

Dodatkowo przypominamy, iż można zakupić bilety na mecz z Puszczą. Dla osób, które przyjdą kupić wejściówki w restauracji 3Kolory ciekawa promocja, gdyż przy zakupie biletu lub do wyrobionej Karty Kibica, będzie można zakupić Piwo Zagłębiowskiej w promocyjnej cenie 3 złotych (restauracja będzie nieczynna 4 czerwca).

W przedsprzedaży ceny biletów normalnych (nie dotyczy ulgowych i zniżkowych) zostały obniżone do 14 zł (trybuna kryta) i 6 zł (trybuna odkryta).

Wcześniejszy zakup wejściówek ułatwi wejście na stadion i pozwoli uniknąć kolejek w POK i kasach w dniu meczu. W niedzielę (7 czerwca) bilety będą droższe - 18 zł (trybuna kryta) i 10 zł (trybuna odkryta).

Ceny pozostałych biletów:
Kobiety - 5 zł (trybuna kryta i odkryta)
Dzieci do lat 13 - 9 zł (tylko trybuna kryta)
Dzieci do lat 6 (włącznie) wstęp bezpłatny (trybuna kryta i odkryta)
Bilety można kupić codziennie (z wyjątkiem święta - 4 czerwca) w restauracji 3Kolory (od 10:00 do 20:00 - Sosnowiec, ul. Kresowa 1, Dom Sportowca I piętro). W tym czasie można wyrabiać również Karty Kibica (w dniu meczu Karty Kibica wyrabiamy tylko w POK-u). Restauracja 3Kolory nie będzie ogólnie otwarta w dniu meczu, czyli 7 czerwca (rezerwacja dla gości naszego klubu).

Punkt Obsługi Kibica będzie czynny:

- w czwartek (4 czerwca) od 10:00 do 15:00, w piątek (5 czerwca) od 15:30 do 19:30, w sobotę (6 czerwca) od 12:00 do 16:00 i w dzień meczowy (7 czerwca) od godz. 11:00.

Bilety przez internet - TUTAJ

Zachęcamy do wcześniejszego zakupu wejściówek, dzięki czemu w dniu meczu będziecie mogli uniknąć kolejek w kasach i od razu kierować się do wejść na stadion. Jednocześnie prosimy o wcześniejsze przyjście na "Ludowy".

Początek meczu o 16:00. Serdecznie zapraszamy i liczymy na wsparcie dla piłkarzy!

http://www.zaglebie.eu/glowna/aktualnos ... az-biletow
Adam1906

Postprzez Anakin 2015-05-27, 6:27 am

Tragedia. Nie chodzi nawet o te ceny biletów. Ale cokolwiek by zachęcać ludzi do przyjścia na mecz.
Anakin

Postprzez django 2015-05-27, 8:20 am

Adam1906 napisał(a):Nic nie wymyślił ;-)

Jakoś nie jestem zaskoczony. Natomiast hitem jest dla mnie "mega promocja" na koszulkę. Jak ktoś słusznie zauważył w komentarzu na stronie głównej, na rękawie jest napis "2 liga". Stówa za koszulkę, która (miejmy nadzieję) za 2 tygodnie będzie już nieaktualna to naprawdę niesamowita okazja. Ma łeb ten nasz prezes.
django

Postprzez Anakin 2015-05-27, 8:32 am

Jeszcze żeby ta szachownica ładna była. Komu się podoba to pewnie kupił. Podejrzewam, ze ten kto zechce jeszcze kupić może spokojnie jeszcze poczekać. Zapewne cena jeszcze sporo zejdzie, zwłaszcza po zakończeniu sezonu. Ciekawe, że na fanstore szalika klubowego kupić nie można. Czyżby to było uzależnione od pory roku ?
Anakin

Postprzez ojcieczawodnika 2015-05-27, 8:44 am

django napisał(a):
Adam1906 napisał(a):Nic nie wymyślił ;-)

Jakoś nie jestem zaskoczony. Natomiast hitem jest dla mnie "mega promocja" na koszulkę. Jak ktoś słusznie zauważył w komentarzu na stronie głównej, na rękawie jest napis "2 liga". Stówa za koszulkę, która (miejmy nadzieję) za 2 tygodnie będzie już nieaktualna to naprawdę niesamowita okazja. Ma łeb ten nasz prezes.

Ja bym się jeszcze z gąską nie witał. Bo sytuacja jest trudna.
ojcieczawodnika

Postprzez Anakin 2015-05-27, 1:42 pm

ojcieczawodnika napisał(a):Ja bym się jeszcze z gąską nie witał. Bo sytuacja jest trudna.

Stukną Kotwicę na parę bramek a z Niepołomnicami będzie feta. No i liczę ze strony Prezesa na jakiś "serprajs" dla kibiców.
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack