Zastanawia mnie jak sie szuka sponsora . Lub jak sie u nas nie szuka . Oczywiście rozumiem ze o takich faktach sie nie trąbi ale efektów wielkich nie ma . Gdyby było stowarzyszenie to przynajmniej wąskie grono kibiców mogłoby wypytać szczegółowo prezesa .
Ostatnio bardzo spodobała mi sie reklama firmy Roleski . Keczupy musztardy . Wsród beznadziejnych które nas bombardują ta to perełka . Jednocześnie gdzieś liznąłem artykuł o Roleskim . Ze jest milionerem ze nie pracuje juz dla zysku tylko ma pewne idee które pokazał w nietypowej reklamie . Jak zachęcić kogoś takiego do sponsorowania Zaglebia

Jak pójdą do niego i daj kasę a my ci ho ho i bonie dyfy to gość sie roześmieje . Jak będzie to propozycja dość profesjonalna to powie ze piłka to bagno albo ze woli kogoś z ekstraklasy. Ale gdyby przygotować cały pakiet konkretnie pod gościa o promowaniu jego idei i po profesjonalnie przeprowadzonym wywiadzie na jego temat i profesjonalna propozycja . Dzisiejsze biznesy i promocje przeprowadza sie na poziomie CIA i GRU . Pasjonaci mogliby to zrobić tez na wysokim poziomie ale czy jest ktoś taki u nas

Lub przynajmniej ma znajomego którego znajomy zna kogoś kto mógłby ewentualnie

Samo przygotowanie moze zając nawet i rok a żadnej gwarancji nie ma . A takich propozycji powinno sie robić kilka jednocześnie . I ponawiać bo nigdy nie wiadomo co da porządny efekt . Kiedyś czytałem jak doszło do sponsorowania przez Toyote . Trwało to latami a zaczynało sie od drobnych kwot lub nawet bezgotówkowo w kwestiach piłki dla mlodziezy i promocji sportu wsród tzw trudnej młodzieży .