Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez Anakin 2015-04-11, 9:12 am

Prezes wreszcie z czymś ruszył. Mam na myśli program lojalnościowy. Na razie marnie to wygląda a część bonusów wygląda bardziej na pic. Mam jednak nadzieję na poszerzenie oferty bo to będzie podstawą sukcesu. Niemniej za pierwszoroczniak należą się słowa pochwały.
Anakin

Postprzez Martinez7 2015-04-12, 11:17 am

Fajny pomysł z programem lojalnościowym, wykonanie trochę gorsze. Mam nadzieje, że nowi sponsorzy będą systematycznie wchodzić do programu z coraz korzystniejszymi rabatami. W Zagłębiu nie potrzebujemy innowacji tylko podglądania i kopiowania rozwiązań innych klubów w sferze marketingu. Mając Legię jako partnera powinno to wyglądać o niebo lepiej ale cieszy, że coś ruszyło. Jak będę miał trochę czasu to sporządzę zestawienie działań marketingowych w innych klubach.
Martinez7

Postprzez Adam1906 2015-04-14, 8:13 pm

Miło mi, że w choć tak niewielkim stopniu pomogłem w "marketingowaniu" ;-)

Rozpoczęliśmy współpracę z Interpromex.

Miło nam poinformować, iż nasz klub rozpoczął współpracę z Interpromex. Dzięki umowie staliśmy się bardziej widoczni w Będzinie, a my już dziś serdecznie zapraszamy na zakupy na zarządzane przez tę firmę targowiska, w tym największe w południowej Polsce.

Dzięki współpracy nasze materiały promocyjne pojawiły się przy targowiskach przy ul. Świerczewskiego, będącym największym obiektem handlowym w południowej Polsce (czynny w środy i soboty od 6:00 do 12:30), a także przy ul. Modrzejowskiej (od poniedziałku do piątku w godz. 6:00 - 18:00 i soboty w godz. 6:00 - 15:00).

Przy głównej murawie Stadionu Ludowego pojawił się baner firmy Interpromex. Szczególnie podziękować za nawiązanie kontaktu i pomoc przy współpracy pragniemy złożyć Kamilowi Kowalowi i Adamowi "Torello".

http://www.zaglebie.eu/glowna/aktualnos ... ex-zdjecia

Obrazek
Adam1906

Postprzez GrubyPerez 2015-04-14, 8:43 pm

A jednak :) Brawo Adas !
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez ojcieczawodnika 2015-04-15, 6:15 am

Doszliśmy to takiego stanu w którym kibic musi załatwiać sponsora, a klub się bawi na imprezach ku chwale ludzi którzy go zadłużyli. Brawa dla Adama- minus dla lenia prezesa.
ojcieczawodnika

Postprzez Adam1906 2015-04-15, 9:04 am

ojcieczawodnika napisał(a):Doszliśmy to takiego stanu w którym kibic musi załatwiać sponsora, a klub się bawi na imprezach ku chwale ludzi którzy go zadłużyli. Brawa dla Adama- minus dla lenia prezesa.

To nie tak jak piszesz. Podchody prezesa Jaroszewskiego były, ja tylko pośredniczyłem w spotkaniach władz klubu i mojej firmy oraz wybierałem wspólnie z Maćkiem Wasikiem odpowiednie miejsca na umieszczenie banerów reklamowych :)

Targ w Będzinie w słoneczne lub przedświąteczne dni odwiedza ponad 20 tysięcy klientów nie tylko z miast zagłębiowskich (były robione w tym względzie stosowne badania), jest więc do kogo docierać. Ponadto na obydwóch targach w Będzinie wywieszane są plakaty meczowe oraz udostępniony dla klubu jest radiowęzeł. Jako przedstawiciel Interpromexu współpracę z Zagłębiem oceniam więc pozytywnie.
Adam1906

Postprzez bbartek 2015-04-15, 12:50 pm

Panowie a co z chinskim targowiskiem w Jaworznie ( firma SCC). W 2012 proponowałem kontakt z ta firma podając nazwiska osób+telefony+maile+ projekt listu o współpracy...

Czy info n/t współpracy z Interpromexem nie można puścić komunikatu przed meczami?
Czy taki komunikat nie można puścić na meczach z Rozwojem, Rakowem, MKS..., oczywiście na zasadzie wzajemnosci
Czy np. zakup za 100,00PLN nie upoważnia do bezpłatnego biletu ?
Umieszczenie baneru to powinień być poczatek współpracy a nie finał....
bbartek

Postprzez Martinez7 2015-04-15, 5:02 pm

Również mam nadzieje, że to początek współpracy i klub zorganizuje jakieś działania promocyjne na terenie targowisk. Czy z umową związane są jakieś kwestie finansowe (sponsoring) czy tylko wzajemna reklama? Następnym krokiem powinna być współpraca z galerią handlową (Pogoria, Plejada).
Martinez7

Postprzez Anakin 2015-04-20, 7:59 am

Przydałoby się teraz aby przez cały tydzień roboczy klub robił szum wokół meczu z ROW-em i zadbał o jakieś atrakcje dla kibiców w czasie meczu. Wiadomo, czasu niewiele, ale cokolwiek zrobić, stawiałoby klub w dobrym świetle i dawałoby czytelny sygnał, że idzie ku lepszemu.
Anakin

Postprzez bbartek 2015-04-20, 1:03 pm

Ciekaw jestem czy zarząd zaprosił na mecz z ROW-em obecnych i potencjalnych partnerów biznesowych i przygotował dla nich prezentacje multimedialna n/t Klubu i korzysći wynikajacych ze współpracy?
bbartek

Postprzez bbartek 2015-04-20, 1:43 pm

Pisząc o zaproszeniu myślałem o osobistej wizycie Prezesa u potencjalnych i obecnych partnerów biznesowych, a nie wysyłanie maili lub listów z załączonymi wejściówkami.
To musi być kontakt bezpośredni...
bbartek

Postprzez Anakin 2015-04-20, 1:57 pm

bbartek napisał(a):Ciekaw jestem czy zarząd zaprosił na mecz z ROW-em obecnych i potencjalnych partnerów biznesowych i przygotował dla nich prezentacje multimedialna n/t Klubu i korzysći wynikajacych ze współpracy?

TO jedno.
Drugie, mecz z ROW-em to idealna okazja do tego aby zrobić coś dla kibiców. Poza podwyżka cen biletów w dzień meczu oczywiście.
Anakin

Postprzez Martinez7 2015-04-24, 12:12 pm

Muszę pochwalić wizytę piłkarzy w szkole SP 45. Powinna to być inicjatywa cykliczna we wszystkich szkołach w Zagłębiu Dąbrowskim, które okażą zainteresowanie taką propozycją. W taki sposób (wraz z przemyślanymi działaniami w przyszłości) buduje się poczucie kibicowskie wśród dzieci. Cykliczne spotkania przez dłuższy czas połączone z dniem dziecka na stadionie ludowym (zaproszenie dzieci na mecz + liczne atrakcje) byłoby bardzo dobrym działaniem marketingowym. Generalnie takie działania nie powinny być robione po omacku tylko według planu z klarownym celem oraz imponującym finałem. Prośba do techników z zaglebie.eu - zmieńcie to straszne intro przed filmikami!!
Martinez7

Postprzez django 2015-04-24, 12:39 pm

Anakin napisał(a):Przydałoby się teraz aby przez cały tydzień roboczy klub robił szum wokół meczu z ROW-em

Tydzień się kończy, więc oprócz zgrzebnego filmiku niczego więcej się nie doczekamy. Akurat GKS Katowice gra mecz rundy z Lubinem. I oni promują go taką kampanią, która udowadnia, że liczy się przede wszystkim pomysł:

-> https://www.youtube.com/watch?v=YZZws6_cf-8
-> https://www.youtube.com/watch?v=1YIHx9bJYho
-> https://www.youtube.com/watch?v=BlDybS7-FTs
django

Postprzez Anakin 2015-04-24, 2:52 pm

django napisał(a):
Anakin napisał(a):Przydałoby się teraz aby przez cały tydzień roboczy klub robił szum wokół meczu z ROW-em

Tydzień się kończy, więc oprócz zgrzebnego filmiku niczego więcej się nie doczekamy. Akurat GKS Katowice gra mecz rundy z Lubinem. I oni promują go taką kampanią, która udowadnia, że liczy się przede wszystkim pomysł:

-> https://www.youtube.com/watch?v=YZZws6_cf-8
-> https://www.youtube.com/watch?v=1YIHx9bJYho
-> https://www.youtube.com/watch?v=BlDybS7-FTs
. Czego my oczekujemy ? Zaraz Lesław napisze że to my jesteśmy debile, nie Prezes Jaroszewskis
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack