Miroslaw Smyla trenerem Zaglebia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Miroslaw Smyla trenerem Zaglebia

Postprzez patrios91 2015-03-09, 7:18 pm

Za kilka miesięcy poleci Jaroszewski gdyż nie wierzę w wielki powrót Zagłębia w tym sezonie. Za mało czasu. Jak juz marnować sezon to mądrze- Jaroszewski goodbye!
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tomcjo 2015-03-09, 7:22 pm

Lubię zaskakiwać i pewnie kogoś zaskoczę .
Ludzi wielkich poznajemy po tym jak postepują wobec małych czy przegranych . A zawodowców jak działają w sprawach drobnych . Jeśli Zagłębie znowu ma byc wielkie to na meczu z Błękitnymi powinno sie odbyć bardzo eleganckie pożegnanie byłego trenera Zaglebia Sosnowiec pana Mirosława Smyly . I co z tego ze go krytykowałem . To ze zwalniamy trenera nie zwalnia nas by okazać szacunek osobie pana Smyly . Tym bardziej że jest ze Śląska . Tym bardziej ze ostatnio często zwalniamy trenerów i nowemu należałoby pokazać jesteśmy normalnym klubem i nie proponujemy mu fotela trenerskiego podłączonego pod wysokie napięcie . Ze będziemy go wspierać a jeśli mu sie nie uda pożegnamy sie jak ludzie . No i najwyższa pora wprowadzać wysokie standardy . I tu nie można sie tłumaczyć brakiem kasy .
Tomcjo

Postprzez patrios91 2015-03-09, 7:29 pm

Tomcjo napisał(a):Lubię zaskakiwać i pewnie kogoś zaskoczę .
Ludzi wiel poznajemy po tym jak postepują wobec małych czy przegranych . A zawodowców jak działają w sprawach drobnych . Jeśli Zagłębie znowu ma byc wielkie to na meczu z Błękitnymi powinno sie odbyć bardzo eleganckie pożegnanie byłego trenera Zaglebia Sosnowiec pana Mirosława Smyly . I co z tego ze go krytykowałem . To ze zwalniamy trenera nie zwalnia nas by okazać szacunek osobie pana Smyly . Tym bardziej że jest ze Śląska . Tym bardziej ze ostatnio często zwalniamy trenerów i nowemu należałoby pokazać jesteśmy normalnym klubem i nie proponujemy mu fotela trenerskiego podłączonego pod wysokie napięcie . Ze będziemy go wspierać a jeśli mu sie nie uda pożegnamy sie jak ludzie . No i najwyższa pora wprowadzać wysokie standardy . I tu nie można sie tłumaczyć brakiem kasy .

Załatw trochę gnoju,ja załatwię taczkę i osobiście wywiozę Mirka poza granice Zagłębia Dąbrowskiego.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2015-03-09, 7:29 pm

Mnie się wydahe że ta drużyna na naprawdę potencjał aby jeszcze powalczyć. Przynajmniej spròbować. A Jaroszewski,cóż. Nie zazdroszczę mu obecnej sytuacji ale nie współczuję. Mógł coś wcześniej zrobić.zamiast t tego wolał dać się wręcz wykastrować za Smyłę i obrażać kibiców. Dziś zwalniając Smyłę wychodzi na...Choć zapewne decyzja nie była jego
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tomcjo 2015-03-09, 7:32 pm

:lol:
Tomcjo

Postprzez bbartek 2015-03-09, 7:34 pm

Ludzi wiel poznajemy po tym jak postepują wobec małych czy przegranych . A zawodowców jak działają w sprawach drobnych . Jeśli Zagłębie znowu ma byc wielkie to na meczu z Błękitnymi powinno sie odbyć bardzo eleganckie pożegnanie byłego trenera Zaglebia Sosnowiec pana Mirosława Smyly . I co z tego ze go krytykowałem . To ze zwalniamy trenera nie zwalnia nas by okazać szacunek osobie pana Smyly . Tym bardziej że jest ze Śląska . Tym bardziej ze ostatnio często zwalniamy trenerów i nowemu należałoby pokazać jesteśmy normalnym klubem i nie proponujemy mu fotela trenerskiego podłączonego pod wysokie napięcie . Ze będziemy go wspierać a jeśli mu sie nie uda pożegnamy sie jak ludzie . No i najwyższa pora wprowadzać wysokie standardy . I tu nie można sie tłumaczyć brakiem kasy .

Proponuje odznaczenie dla Boba Budowniczego: Zasłużony dla Miasta Sosnowca" i tablice pamiatkową na Ludowym....
Szkoda, że Bob Budowniczy nie okazał sie tak kulturalny i honorowy...
bbartek

Postprzez August 2015-03-09, 7:34 pm

A gdzie wartości humanitarne? Dajmy mu na taksówkę
August

Postprzez Blajpios 2015-03-09, 7:52 pm

Ludzi wielkich poznajemy po tym jak postepują wobec małych czy przegranych . A zawodowców jak działają w sprawach drobnych . Jeśli Zagłębie znowu ma byc wielkie to na meczu z Błękitnymi powinno sie odbyć bardzo eleganckie pożegnanie byłego trenera Zaglebia Sosnowiec pana Mirosława Smyly . I co z tego ze go krytykowałem . To ze zwalniamy trenera nie zwalnia nas by okazać szacunek osobie pana Smyly . Tym bardziej że jest ze Śląska . Tym bardziej ze ostatnio często zwalniamy trenerów i nowemu należałoby pokazać jesteśmy normalnym klubem i nie proponujemy mu fotela trenerskiego podłączonego pod wysokie napięcie . Ze będziemy go wspierać a jeśli mu sie nie uda pożegnamy sie jak ludzie . No i najwyższa pora wprowadzać wysokie standardy . I tu nie można sie tłumaczyć brakiem kasy .

Bardzo się cieszę z propozycji. Chciałoby się napisać: "to jest nas już dwóch, czekamy na resztę" - ale niestety, w Sosnowcu mnie nie będzie, więc mogę tylko to na Forum napisać, jak zresztą uczyniłem. Tym bardziej, że - wciąż stoję na stanowisku, że o tej sytuacji decydują raczej sprawy nadrzędne: polityka Miasta, Prezesa - trener to wynik m.in. tych czynników. W każdym razie, za propozycją godnego pożegnania, już przez Kol. Tomcjo wystarczająco uzasadnioną - stoi, jak sądzę, także i wywiad, którego już udzielił M. Smyła Sportowi. Co prawda ten wywiad M. Grygierczyka a jeszcze bardziej jego artykuł to jest manipulacyjny, ustawia trochę obraz "poszkodowany przez durniów Smyła" - ale ostatecznie potraktowałbym go jako wyraz dziennikarskiej lojalności. Chwalił, popierał, w klube prezesował dobry kolega - to jest konsekwentny, trochę w tym bym widział lojalności.
Inna "lojalność" mnie zawidziwia. Gdyby M. Jaroszewski miał, co trzeba -podałby się już do dymisji. Raz - że wyraźnie robi ją pod dyktat. Jeszcze bardziej jednak - bo tak by wypadało mężczyźnie. Jeszcze wczoraj mówił, jak to jest wspaniale (czy przedwczoraj), jeszcze dopiero co mówił, że "nie Smyła winien tylko on - i dobrze mu z tym"...
No, ale cóż, może się zdecyduje.
Natomiast wracam do wywiadu p. Smyły, dziś po zwolnieniu, takie 3 wyrywki:
₪ "(...) Powiedziałem oficjalnie, że na pierwszym miejscu zawsze będzie Zagłębie. Ono zasługuje na to, by być w pierwszej lidze. To wspaniałe miejsce. Przeżyłem tu wspaniałe miesiące, w pięknych warunkach do treningu. Tego będzie mi najbardziej żal. Rozstaję się z naprawdę fajną drużyną, w której można było wprowadzić wiele nowych rzeczy. (...)"
₪₪ "(...) Mam świadomość, że od początku tego sezonu oczekiwania i ciśnienie było bardzo wysokie. Jak to w Zagłębiu - bo to faktycznie nie liga dla tego klubu. No ale cóż, ciężko to ocenić. Trzeba szczerze przyznać, że z czterech ostatnich meczów - trzech jesiennych i tym w Brzesku - trzy przegraliśmy, a pokonaliśmy jedynie Stal Mielec. To daje obraz, że pewne decyzje musiały zapaść. Mnie jest po prostu żal, bo wierzę, że ta drużyna nabierze pewności siebie i będzie wygrywała. (...)"
₪₪₪ i na pytanie, jak to z jego odejściami, bo ostatnio raz w połowie okresu przygotowawczego a raz po wygranym meczu, nota bene wspominając, że już na terenie Zagłębia doznał precedensu rozstania z klasą (jakkolwiek chyba były powody, inny wynik - ale jakkolwiek, miło, że w Zagłębiu już klasę pokazano a że Zagłębie Sosnowiec mieni się być reprzentantem regionu, to... "noblesse oblige"?:
"To jest chyba taki mój znak firmowy. W tym zawodzie nie zna się dnia ani godziny. Nie ukrywam, że w najbliższych dniach będę musiał się z tym wszystkim pogodzić. Ochłonąć, przemyśleć, co dalej. Mam swoje lata, ta analiza życia koczowniczego z miesiąca na miesiąc zaczyna gryźć. Nie mogę natomiast żyć bez boiska. Zobaczymy, co się dalej będzie działo. Niech ten znak firmowy w końcu zostanie zakopany pod ziemią. Jak kiedyś będę odchodził z klubu, to chciałbym przeżyć to, co w Psarach, gdy zaczynałem swoją przygodę z tym zawodem. Żegnano mnie z pucharem w ręce. Od tamtego czasu te rozstania nie są przyjemne. Ale, niestety, podobno na dziesięć pożegnań dziewięć jest właśnie takich. Trzeba to po prostu przeżyć".
Odnośnik - i trzeba przyznać, że klasę M. Smyła też pokazuje... http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12479.html
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-03-09, 8:42 pm

Popełniłem błąd myślowy sadząc ze ta ekipa wytrzyma do Czerwca.
Jednak stało się coś co w sposób jednoznaczny daje nam do zrozumienia
ze właścicielowi Klubu zależy na Klubie, drużynie i Kibicach. A osoba
mieszkająca wiele lat poza moim miastem jaki jest Sosnowiec musze
powiedzieć , że Sport Sosnowiecki ten z Najwyższej półki dawał miastu
bardzo ważny splendor w całym kraju. My Zagłębiacy a Sosnowiczanie
w szczególności możemy powiedzieć brakuje nam Zagłębia, brakuje nam
Płomienia innych którzy to miasto rozsławiali poprzez wyniki sportowe.
Zdania dwa na temat Pana Smyły - jako człowieka jest mi żal bo stracił
prace ale z drugiej strony nasze życzliwe wypowiedzi traktował odwrotnie.
Uporczywie trzymał się zasad które nie zdały egzaminu w Zagłębiu i nic
nie robił by to zmienić "gramy z tyłu na zero" to kanon tego szkoleniowca
i jeszcze jeden uporczywa gra jednym napastnikiem.
Do widzenia Panie trenerze pomyślności w nowym Klubie.
Mam nadzieję że nowego Szkoleniowca poznamy wkrótce i będzie to osoba
która w końcu poprowadzi nasze Zagłębie do I ligi a może jeszcze w tym
sezonie - bo drużyna chce AWANSOWAĆ - to bardzo ważne.
Pozdrawiam
tadeusz
Ostatnio edytowano 2015-03-09, 8:49 pm przez Tadeusz Wisniewski, łącznie edytowano 1 raz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2015-03-09, 8:45 pm

Ledwo kilka dni wcześniej w whwiadzie dla tego samego portalu ten sam Smyła fakt że wychowankowie klubu trafiają do wyższych lig a nie do nas argumentował bezczelnie presją kibiców i koniecznością robienia zaciągu
August

Postprzez Blajpios 2015-03-09, 9:20 pm

August napisał(a):Ledwo kilka dni wcześniej w whwiadzie dla tego samego portalu ten sam Smyła fakt że wychowankowie klubu trafiają do wyższych lig a nie do nas argumentował bezczelnie presją kibiców i koniecznością robienia zaciągu

jeszcze kilka dni wcześniej Kibice uważali go za głupiego, nienormalnego, prawie oszusta, choć może inaczej formułowali - czy cytować dokładnie? Czy wszystkie "wypier..." były na pewno cacy a tylko jego wypowiedzi fuj? Nie chodzi o nadanie mu tytułu Zasłużonego Trenera Zagłębia, uwiecznienie w Alei. Nawet nie chodzi o puchar jakąś rundę honorową, wejście w szpalerze mistrzów - bo to oczywiście nie byłaby prawda. Chodzi o to, by - jeżeli jednak tych wypier... było za dużo, to to nie było tym, co jako wspomnienie wyniesie ze Stadionu Ludowego. Jak wiecie wciąż jestem za tym, by Ludowy zostawić jako Pomnik Historii - a nowy, lepszy, lepiej usytuowany, prawdziwszy jako Stadion Ludu Zagłębia wybudować w miejscu lepiej dostępnym dla Zagłębiaków niż dla Ślązaków. Ale - jednocześnie Ludowy pozostanie Symbolem. I Symbol ten - nie zasługuje na to, by z niego wspomnienia pozostałe byłym trenerom brzmiały "ty ch... wypier..." itd. I ten człowiek też nie zasługuje. I jak pisałem to już parę dni temu - na nic się nie zda Zagłębiu ktoś, kto będzie miał pełne prawo mówić na Śląsku - wiarygodny, bo swój, Ślązak - o wszystkich niesprawiedliwościach, jakie go spotkały. A tymczasem póki co - to akurat właśnie M. Smyła pierwszy wystopował i mówi dobre słowa. Jaki zysk - odpowiedzieć na to nadal bluzgami? Jest okazja wybrać, jaki standard cywilizacyjny wybiera się jako wizytówkę Zagłębia. Zamknięta współpraca, słuszne krytyki, nawet wściekłość - ale przyszło zamknięcie, rozwiązanie kontraktu, rozstajemy się z uściskiem dłoni - no znalezieniem czegoś, za co można podziękować, czym się ucieszyć. To nie jest naprawdę sprawa tylko M. Smyły. To bolączka Zagłębia od dawna. T. Stolpa? Ach, nieudacznik, zbluzgać, zmieszać z błotem, zdeptać. Co to dało? Co dało - powyklinać Kubicę, ostatniego Zagłębiaka, który zaznaczył się w piłce międzynarodowej jakimiś sukcesami? Co da Zagłębiu bluzganie po kolei wszystkich, co tylko trochę jakoś trybunom podpadną, w myśl haseł "bo mi się nie podoba twoja gęba"? Powtarzam, jest okazja wybrać standard cywilizacji. Czy bluzgi pomimo wszystko, nawet jak druga strona mówi pozytyw, deptanie i wyzywanie, byle się wyżołądkować? Tak, jak Kol. Tomcjo napisał - jaki sygnał dla następnych? Ano: też będziecie zgnojeni. Zwłaszcza póki co, bo Zagłębie do czołówki Polski jeszcze szybko nie dojdzie, jeszcze odejdzie kilku, kilkunastu nim będzie Zagłębie w czołówce kraju. Wymaga się - by Prezes, Klub, prezentowali długofalową dalekowzroczną politykę, budując Wielkie Zagłębie. Przecież kilka lat temu pisałem - a od Kibiców nie wymagamy rozwoju, dorastania do jakiegoś poziomu po prostu ludzkiej postawy wobec drugiego? Może jednak pożegnać ten standard cywilizacji - a wybrać ten właśnie uścisku dłoni, podziękowania za coś, za co da się, pamiątkowego proporczyka, zadbania, by odchoddzący miał ochotę chwalić się, że tu był i chwalić środowisko - i zadbania, by miał ten człowiek ewent. ochotę wrócić, gdyby okazało się za jakiś czas, że może coś dobrego tu zrobić, bo np okaże się, że jako pedagog dobrze trafia do chłopaków i może dać coś Akademii, względnie będzie trzeba strażaka na 5 kolejek selekcjonera? Może jednak warto wybrać model zaproponowany przez Kol. Tomcjo - coś na poziomie tego standardu? Czy jednak - wybieramy dalej ten standard: zapluć, zadeptaćń nie pozwolić żyć, bo ośmieilł się zawieść nasze irracjonalne marzenia, niemożliwe do zrealizowania w układzie, jaki był w Zagłębiu w ostatnich latach, układzie "wyżej" i na znaczniejszych pozycjach niż trener?
Blajpios

Postprzez August 2015-03-09, 10:16 pm

Nie wszystkie zachowania kibiców oczywiście można pochwalić bo nie wszystkie były właściwe. Natomiast frustracja tym co ma miejsce jest naprawdę zrozumiała. Jesteśmy wieloletnim 3-ligowcem. I to jest fakt niezaprzeczalny. Tysiące ludzi traci pracę z różnych powodów niależnych mimo iż pracują dobrze. Smyła natomiast stracił pracę bo pracował źle. A i finansowo nie straci bo pewnie pieniądze z kontraktu będzie dostawał. Z kolei kwiaty na Ludowym niech dadzą lepiej Gałeczce bo ti prawdziwie zasłużony człowie. Natomiast nagradzać za złą pracę-niekoniecznie
August

Postprzez motovideo 2015-03-09, 10:45 pm

O komentarz w tej sprawie pokusił się także prezydent miasta, Arkadiusz Chęciński, który w serwisie społecznościowym napisał, że taka decyzja musiała zostać podjęta “To był weekend i poniedziałek trudnych rozmów i decyzji “. Dodał także. “Mam nadzieję, że ta trudna decyzja przyniesie efekty, na które wszyscy czekamy”

Czy to ostatnie zdanie potwierdza, że jednak gramy o awans? Chciałbym wierzyć , że tak i 7 czerwca będziemy na Ludowym świętować

Całość tutaj:
http://www.twojezaglebie.pl/miroslaw-sm ... ebia-81148
motovideo

Postprzez Blajpios 2015-03-09, 10:58 pm

Hm. Kwiaty J. Gałeczce, to moim zdaniem za mało - a o kwiatach dla M. Smyły nie pisałem. Proporczyk - to taka plakietka, na której jest stwierdzenie faktu, że był trenerem wtedy a wtedy - to nie jest żadna nagroda. O żadnej innej nagrodzie też nie pisałem, aczkolwiek wydaje mi się, że nie zawsze "trzynastka", "czternastka", jak to się dawniej mawiało, to była nagroda uzależniona od jakości pracy. Z tym że, jeżeli pracował, ot, po prostu źle - to dlaczego kłamaliście (przynajmniej niektórzy) w zeszłym sezonie wychwalając go po Kmieciu, że robi świetną robotę? A jeżeli wtedy robił dobrą robotę a teraz złą - to jest to dokładnie to samo, co przydarzyło się Kmieciowi, Wyrobkowi i jeszcze paru innym. Może więc w takim razie - to nie jest tylko przejaw jego złej pracy, może w tym układzie się nie da inaczej, tak to było obliczone? No i rytualne w okolicach Wielkanocy składanie w ofierze cielca-trenera? Ale wporzo, uzależniony od układów czy nie, można powiedzieć, na to się trener godzi podpisując kontrakt, że będzie kozłem ofiarnym, jak nie pójdzie. Tyle, że nie zmienia to faktu, iż jakieś dobrze rzeczy w jego pracy znaleźć się mogą, choćby radość kibicowska, że udało się w zeszłym sezonie najpierw utrzymać a potem powalczyć o czołówkę, Powtarzam - tu chodzi jaki standard cywilizacji wybrać się chce - ale proszę nie przekręcać twierdząc, że żądania idą w kierunku niezasłużonych nagród. Praca trenera, twórcy, aktora jest trochę inna niż kogoś na etacie rzemieślnika, pilota itp - jakkolwiek, choćby na takich stanowiskach: nie od razu w świadectwo pracy, jakie się wystawia wpisuje się wilczy bilet, nawet jeżeli rozstaje się z pracownikiem będąc niezadowolonym z pracy; jednak, by wpisać rzeczy osłabiające jego pozycję, musi być jakaś formalna nagana w trakcie pracy, jakieś stwierdzenie niepodważalne nieuczciwości czy jakkolwiek - jednak konkret większego chyba kalibru. Nawet takie świadectwo pracy wręczając - jednak też uściśnie się dłoń, bez plucia na gościa ani kiedy podchodzi i jest "en face" ani gdy już się obróci i odchodzi. Również nie wygląda się za nim przez okno, gdy już wmieszał się w tłum i nie krzyczy się za nim, że "pan xy to niech wypier... bo dno nieudacznik itp". Owszem, oczywiście, że Kibice nie są pracodawcami (choć gardłują, jakby byli i wymyślają jaki to trener, jakby z własnej kieszeni płacili i jakby byli w stanie podpisać kontrakt). Oczywiste jest też - że tych elementów, o których pisałem, czy to co do powstrzymania od wpisów negatywnych czy to jeżeli chodzi o "proporczyk, uścisk dłoni, zadbanie by miał ochotę wrócić jeżeli będzie miał co dać klubowi - i by dobrze mówił": to na pewno dostarczą tego M. Smyle odpowiedni oficjele, to nie jest tak, że jeśli nie zrobią tego kibice to nie zrobi nikt. Poza tym - oczywiście, że kibice nie mają obowiązku traktować go, jak odchodzącego pracownika i dbać o pozytywne słownictwo. Tak jak on nie ma obowiązku "chwilę po zwolnieniu" mówić o wspaniałej atmosferze, Klubie, który zasługuje na wyższe ligii i o tym, że presja jest zrozumiała. Ma pełne prawo w tym wywiadzie powiedzieć, że kibice już długi czas jechali rynsztokiem i w ogóle nie biorą pod uwagę czynników obiektywnych, jak choćby wypaczenie wyniku przez sędziego, tylko upatrzyli sobie i chcą zniszczyć, bo przecie nagonka była jak piekło. Dlaczego nie powiedział? Ano, nie wiem. Ale na pewno - nie powiedział dlatego, że bez j*j, głupek, wuefista, tłumok czy jak tam go określaliście i dalej nie uważacie, by były to nieadekwatne określenia. Oczywiście - jak najbardziej słusznie, bo nie można nic innego robić z nim, jak tylko pluć - tak jak nie można było robić nic innego z tyloma poprzednio. Ja już odpuszczam, nie ja na co dzień jestem w Sosnowcu, nie znam standardów wielkomiejskich Stolicy Zagłębia. Mieszkańcy stali najlepiej będą wieć, jak się zaprezentować, jaki obraz standardowego zachowania Zagłębiaka i Sosnowiczanina "wdrukować" odchodzącym. Łącznie z poczuciem sprawiedliwości specyficznej, bo wiadomo, odkąd Smyła zaistniał w Sosnowcu, to pracował źle i nie należy się mu żadna życzliwość a należy się flekowanie dopóki będzie słyszał dochodzący głos ze stadionu - a ten, który uzależniał trenera, bo on ustawia klub: prezes - pracował na pewno świetnie, niech zostanie, nie jego trzeba zmienić. Cóż, nie napiszę, że Prezydent Miasta przeczytał, co napisałem, że cień szansy jest w tym, iż uzna, że łatwiej mu pokazać się, że ma sukces, zmienia coś w układach na przykładzie Zagłębia Sosnowiec aniżeli na poziomie układów w mieście, zmian w Ratuszu itp. Ba. Być może - uzna też, że tę pokazówkę, jak to zmienia miasto trzeba zrobić na poziomie realnym a nie fasadowym: to wtedy jest już naprawdę jakaś szansa dla Klubu, bo wymieni też Prezesa, naciśnie na awans nie udawany i doprowadzi do wymiecenia różnych naleciałości wieloletnich na poziomie też i różnych "gabinetów klubowych", które w gruncie rzeczy też są istotne, bo nawet gdy Prezes się zmieni na realnie budującego sprawny klub - to ten średni szczebel jeszcze może szprychę włożyć. Cóż, wtedy można by się zastanawiać, czy nie jest biedne z takim poczynianiami Prezydenta Miasto - ale Klub by zyskał, że wreszcie zmieniłyby się w klubie decyzyjne trendy. Bez tego - to nawet jeżeli zrobią awans i odbędzie się fasadowa zmiana Prezesa: będzie to tylko szkodzić.
Ale to odrębna bajka. Wracając do tematu - nie uważam, że wybór jest tylko jeden: albo peany albo gnojenie - a ponieważ nie peany, to mamy obowiązek gnoić. Uważam, że Wielkie Zagłębie mogłoby inaczej. Ale - nie mówj wybór.
Blajpios

Postprzez Anakin 2015-03-10, 6:02 pm

motovideo napisał(a):O komentarz w tej sprawie pokusił się także prezydent miasta, Arkadiusz Chęciński, który w serwisie społecznościowym napisał, że taka decyzja musiała zostać podjęta “To był weekend i poniedziałek trudnych rozmów i decyzji “. Dodał także. “Mam nadzieję, że ta trudna decyzja przyniesie efekty, na które wszyscy czekamy”

Czy to ostatnie zdanie potwierdza, że jednak gramy o awans? Chciałbym wierzyć , że tak i 7 czerwca będziemy na Ludowym świętować

Całość tutaj:
http://www.twojezaglebie.pl/miroslaw-sm ... ebia-81148

Widać, że za decyzją stał Arkadio
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna