Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez Anakin 2014-08-28, 12:23 pm

No pięknie. kolejny, po Pietrzaku, wychowanek. A jeszcze z Katowicami byli lub są związani ex-zawodnicy naszego klubu jak Pitry, Chwalibogowski czy Bodziony. Kogoś pominąłem ?

Michał Grunt bliski transferu do GKS-u Katowice
Napastnik rezerw Bragi ma rozpocząć treningi w GKS-ie Katowice.

20-latek ma sporą szansę, aby trafić na wypożyczenie do GieKSy. Grunt to były piłkarz Zagłębia Sosnowiec. Był też królem strzelców Młodej Ekstraklasy w barwach Polonii Warszawa. Rok temu związał się kontraktem z portugalską Bragą. Grał tam jednak tylko w rezerwach. Teraz będzie próbował sił w GieKSie. W czwartek rozpocznie treningi na Bukowej.
http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... owice.html
Anakin

Postprzez Adam1906 2014-09-15, 3:08 pm

Dzisiaj na treningu Ruchu Chorzów pojawił się bramkarz Mateusz Prus. Zawodnik ostatnio był piłkarzem Rody JC Kerkrade.
24-letni piłkarz na testach w Ruchu będzie przebywał przynajmniej do czwartku. W poprzednim sezonie nie zagrał ani razu w Eredivisie.

http://www.90minut.pl/news/239/news2394 ... Ruchu.html

A tak się fajnie zapowiadała jego kariera...
Adam1906

Postprzez August 2014-09-15, 5:10 pm

Prusa i dziś brąłbym w ciemno. Dałbym za niego tych dwóch nowych plus na dokładkę jednego z asystentów Kapello.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez LucasUSA 2014-09-15, 9:34 pm

Anakin napisał(a):No pięknie. kolejny, po Pietrzaku, wychowanek. A jeszcze z Katowicami byli lub są związani ex-zawodnicy naszego klubu jak Pitry, Chwalibogowski czy Bodziony. Kogoś pominąłem ?

Michał Grunt bliski transferu do GKS-u Katowice
Napastnik rezerw Bragi ma rozpocząć treningi w GKS-ie Katowice.

20-latek ma sporą szansę, aby trafić na wypożyczenie do GieKSy. Grunt to były piłkarz Zagłębia Sosnowiec. Był też królem strzelców Młodej Ekstraklasy w barwach Polonii Warszawa. Rok temu związał się kontraktem z portugalską Bragą. Grał tam jednak tylko w rezerwach. Teraz będzie próbował sił w GieKSie. W czwartek rozpocznie treningi na Bukowej.
http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... owice.html

Przykre jest to, ze Michalowi ta portugalska przygoda nie wypalila. Powrot do GKSu mimo wszystko trzeba traktowac jako krok wstecz. Nazbieral troche doswiadczenia, ale taka Braga to jednak nie jest szczyt marzen, a wyglada na to, ze i to byly za wysokie progi...
Ale moze potrzeba mu polskiego klimatu i sie odbuduje - trzymam kciuki.
Pomysl dla Autorow strony - moze jakis wywiad? Ciekaw jestem, jak wygladaly jego doswiadczenia z innej ligi.
LucasUSA

Postprzez mwy 2014-09-16, 6:51 am

mwy

Postprzez django 2014-10-01, 1:33 pm

Stach trenerem Sandecji. Nie jestem w stanie zrozumieć jak trener, który z każdym klubem osiąga tragiczne wyniki ciągle znajduje nowego pracodawcę. I to jeszcze w 1 lidze.
django

Postprzez GrubyPerez 2014-10-01, 2:34 pm

django napisał(a):Stach trenerem Sandecji. Nie jestem w stanie zrozumieć jak trener, który z każdym klubem osiąga tragiczne wyniki ciągle znajduje nowego pracodawcę. I to jeszcze w 1 lidze.

"są takie rzeczy na tym świecie o których się fizjologom nie śniło"

Piotrek zawsze robił dobre pierwsze wrażenie.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez August 2014-12-14, 10:14 pm

Swoją drogą ciekawy pomysł na urozmaicenie przerwy w rozgrywkach. Tylko czy klubowe dupigrochy od spraw marketingowo-tv wpadłyby na coś takiego:

http://www.sportslaski.tv/pokaz/dzien-z ... -cz-1.html
http://www.sportslaski.tv/pokaz/dzien-z ... m-cz2.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez werty2 2014-12-14, 10:53 pm

Po tym, co ostatnio widziałem na klubowym kanale w serwisie YouTube stwierdzam jednoznacznie: nie podsyłaj im takich pomysłów, bardzo Cię proszę...Niech sobie odpoczną, zregenerują siły na wiosnę, z daleka od produkcji filmowych.
werty2

Postprzez Anakin 2014-12-15, 7:39 am

Pomysł nakręcenia dnia z zawodnikiem jest ciekawy ale w przypadku Lachowskiego niezbyt ciekawy. Właściwie jest to bardziej kryptoreklama jego kawiarni w Bytomiu. Specjalnie nic interesującego się nie dowiedzieliśmy. O przyczynach odejścia od nas też nie chciał się wypowiadać. Ogólnie ciężko się słucha nieskładnych wypowiedzi Lachy. Ale to piłkarz a nie spiker.
Anakin

Postprzez django 2014-12-15, 10:48 am

Za czasów Hytrego I Szatana miał być taki cykl na oficjalnej. Nawet był nakręcony materiał z Hosiciem. Później temat upadł, jak wiele innych.
django

Postprzez Anakin 2014-12-15, 10:54 am

django napisał(a): Później temat upadł, jak wiele innych.

Ja tak sobie myślę że największym sukcesem jest po prostu to że ten klub dotąd nie upadł, jak wiele innych.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2015-01-24, 4:53 pm

Jak się dowiedzieliśmy, Mateusz Prus jest bardzo bliski wzmocnienia Chrobrego Głogów. 24-letni golkiper, który w czwartek rozwiązał kontrakt z Ruchem Chorzów, najpewniej zagra już w sobotnim sparingu beniaminka pierwszej ligi z Zagłębiem Lubin. Na razie jednak nie chce potwierdzić naszych doniesień.
- Dopóki nie złożę parafki... Jest kilka tematów, ale jeszcze żaden na sto procent. Sprawa bardziej zależy ode mnie - przyznaje Prus, na którego pozyskanie są w Głogowie zdecydowani, więc w grę nie wchodziła jakakolwiek forma testów.

Mimo dość młodego, jak na bramkarza wieku, 24-latek może pochwalić się bardzo ciekawym CV. W 2010 roku był bohaterem zaskakującego transferu - zamienił drugoligowe Zagłębie Sosnowiec na... występującą w holenderskiej ekstraklasie Rodę Kerkrade. Łącznie przez cztery sezony zaliczył w Eredivisie 20 występów.
- Miałem szansę tam zostać, ale nie udało się. Jeden bramkarz miał gdzieś odejść, ale nie odszedł, więc nie wskoczyłem na jego miejsce, z drugim była podobna historia... W połowie sierpnia zostałem na lodzie. Zgłosił się Ruch Chorzów i poszło tak, że tam pojechałem. Wyciągnął do mnie rękę, bo w takim momencie na niewiele mogłem liczyć. Wszystkie kadry były już pozamykane - opowiada Mateusz Prus.

Piłkarz nie doczekał się jednak debiutu w polskiej ekstraklasie, przegrywając rywalizację z Krzysztofem Kamińskim. W czwartek zakończył swą krótką przygodę z Chorzowem.
- Mimo że otrzymałem sygnał, że w Ruchu rywalizacja będzie otwarta, to przeczuwałem, że mogę kolejny raz siąść na ławce. Jestem w takiej sytuacji, że potrzebuję grania i udowodnienia pewnych rzeczy na boisku, a nie na treningach czy w rezerwach. Zwykle było tak, że trzymałem się wysokiego poziomu. Czy w Polsce, czy Holandii, chciałem wykonywać kroki w przód, a zawsze robiłem... w tył. Teraz więc chcę faktycznie zrobić krok do tyłu, by zrobić kilka do przodu. Mam nadzieję, że się uda - opisuje swoją sytuację pochodzący z Zamościa golkiper.

Tej zimy zainteresowanie nim wyrażają pierwszoligowcy. Dobra postawa na tym szczeblu z pewnością pomogłaby mu wrócić - tyle że już z innego pułapu - do ekstraklasy. Prus nie uważa kilku miesięcy w Ruchu za stracone.
- Absolutnie nie mogę tak powiedzieć. Spędziłem tam fajny czas, spotkałem się z niezwykle fajnym przyjęciem czy atmosferą w szatni i popracowałem z dobrymi fachowcami - podkreśla.
Tomcjo

Postprzez damian_2006 2015-01-24, 11:28 pm

Piotr Giel już strzela dla swojego nowego klubu:)
damian_2006

Postprzez Tomcjo 2015-02-08, 6:52 pm

7 lutego 2015, 13:00 - Kluczbork
MKS Kluczbork 2-2 Szombierki Bytom
Michał Kojder 15, Piotr Giel 21 - Sławomir Pach 45, Piotr Makowski 76
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna