Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Lars napisał(a):szczęśliwie wybraliśmy, mając nad wami większość, wyborcy PiS, głosujący przeciw PO, a za SLD. Wstyd mi za was lamusy Macierewicza. Panowie - to był zamach, wybory sfałszowane, demokracji nie ma.
Dzięki za głos na Górskiegojesteście niezastąpieni
byle by nie na PO, nawet za SLD. śmieszne krasnale z was.
a myślało się, że głosowanie antyPO da wygraną Kaziowi.
Niestety nie dało...
mason napisał(a):No, niestety Blajpios, Lars bez mała ma rację bo sosnowieccy pisowcy co prawda pewnie nie zagłosowali za Górskim ale Malikowa z nienawiści do PO zarządziła obstrukcję tych wyborów, a tym samym sosnowiecki PIS w sposób bierny udzielił Górskiemu poparcia.
Natomiast moje zdanie co do tych wyborów jest takie:
Gratuluję wszystkim że mieliśmy podobny pogląd w kwestii wyborów![]()
Chęciński nie będzie zapewne idealny jako prezydent ale gdyby Blaszak pozostał to byłoby tylko gorzej. Nowa miotła zawsze chce się pokazać przed ludźmi że jest lepsza od poprzednika więc już na tym możemy coś zyskać.
Pierwszym egzaminem dla Chęcińskiego będzie to kogo zaprosi do współrządzenia. Jeżeli okaże się na tyle głupi że nie zrozumie iż Prezydentem Sosnowca został wybrany nie głosami swoich zwolenników a WYŁĄCZNIE GŁOSAMI PRZECIWNIKÓW BLASZAKA, to będzie jego pierwszy wielki błąd i początek jego końca. Sam, pierwszy go kopnę w dupę za 4 lata
Dostał od nas kredyt zaufania i jak każdy kredyt i ten musi zostać spłacony. Jeżeli tego nie zrobi dobrym działaniem na rzecz Zagłębia, zarówno Klubu jak i Regionu to wystawimy mu słony rachunek
PS. Należy teraz jedynie gorzko żałować że kibice ZS nie mają zorganizowanego przedstawicielstwa (stowarzyszenia) które mogłoby formalnie przedstawić nowemu prezydentowi oczekiwania środowiska w formie pisemnej petycji. Tematy ważne dla kibiców trzeba rzeźbić od początku. Uzyskać zobowiązania a potem je rozliczać
Teraz władzę przejmuje 43-letni Chęciński. Prezydent, który chodzi na widowiska sportowe bo lubi, a nie dlatego, że powinien. Z wyboru polityka Platformy Obywatelskiej najbardziej cieszą się na Kresowej. Chęciński to bowiem były piłkarz. Grał w Zagłębiu, AKS-ie Niwka, Zagłębiu Dąbrowa Górnicza, Iskrze Psary, Górniku Wojkowice i Błyskawicy Preczów.
Chęciński chce nowego stadionu w Sosnowcu, o którym mówi tak. - "Wysoki koszt takiej inwestycji - budowa stadionu na 12 tys. miejsc wraz z halą to koszt ponad 100 mln zł - będzie stanowił istotne obciążenie budżetu miasta. Dlatego będziemy proponować stosowany już w wielu gminach montaż finansowy, który pozwala na ograniczenie kosztów z tym związanych, w szczególności poprzez możliwość zwrotu podatku VAT. Decyzja wymaga konsultacji z mieszkańcami. Osobiście jestem zwolennikiem budowy". Brzmi obiecująco...
Adam1906 napisał(a):Chęciński chce nowego stadionu w Sosnowcu, o którym mówi tak. - "Wysoki koszt takiej inwestycji - budowa stadionu na 12 tys. miejsc wraz z halą to koszt ponad 100 mln zł - będzie stanowił istotne obciążenie budżetu miasta. Dlatego będziemy proponować stosowany już w wielu gminach montaż finansowy, który pozwala na ograniczenie kosztów z tym związanych, w szczególności poprzez możliwość zwrotu podatku VAT. Decyzja wymaga konsultacji z mieszkańcami. Osobiście jestem zwolennikiem budowy". Brzmi obiecująco...
August napisał(a):Nie mogę sie powstrzymać. Z dedykacja kaziowi i Rysiowi:![]()
https://www.youtube.com/watch?v=359xL74TsyE
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack