Zawodnicy Zagłębia w .... Torino!!!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zawodnicy Zagłębia w .... Torino!!!!

Postprzez Cygan 2003-11-20, 12:22 pm

_ToMaSzEk_ napisał(a):
Cygan napisał(a):Z tego wynika, że mogą być niezłe jaja, jakby tak kilku zawodników odeszło...... :(

wątpie w to, najwyżej co to mogą nabyć pewności siebie 8) i będa

pózniej cwaniakować -gwiazdy nasze :roll:

Święta racja.....:(
Cygan

Postprzez zgredos 2003-11-20, 12:36 pm

Też jestem zdania że nikt z Zagłębia nie zostanie w Torino. Włosi zawodników grających na poziomie naszej 3 ligii mają na pęczki. Uważam że obecnie nawet z pierwszej reprezentacji Polski nikt nie ma szans na gre w lidze włoskiej. A zawodnicy Zagłębia byli 2 lata temu w Torino i nikt nie został.
zgredos

Postprzez CharoN^ 2003-11-20, 12:52 pm

zgredos napisał(a):Też jestem zdania że nikt z Zagłębia nie zostanie w Torino. Włosi zawodników grających na poziomie naszej 3 ligii mają na pęczki. Uważam że obecnie nawet z pierwszej reprezentacji Polski nikt nie ma szans na gre w lidze włoskiej. A zawodnicy Zagłębia byli 2 lata temu w Torino i nikt nie został.

Ja bym nie był taki pewny, że nikt z Zagłębia nie ma szans w Torino. Co do reprezentacji to bez komentarza bo oczywiście przesadziłeś. Jeśli aż taka różnica dzieli naszych 7 piłkarzy którzy mają pojechać do Turynu, to nie było by sensu żeby Ciminnelli i Motto chcieli ich przetestować na tle Torino. Wg mnie Ujo i Lacha grają coś podobnego do Włoskiego futbolu, tzn. chodzi mi o jakiś drybling, nieoczekiwane zagranie (podanie), niesygnalizowany strzał, ostra walka itd. Dlatego ja liczę że przyjadą w komplecie chociaż nigdy nie można być tego pewnym w 100%.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Tomaszek 2003-11-20, 2:25 pm

CharoN^ napisał(a):Ja bym nie był taki pewny, że nikt z Zagłębia nie ma szans w Torino. Co do reprezentacji to bez komentarza bo oczywiście przesadziłeś.... Wg mnie Ujo i Lacha grają coś podobnego do Włoskiego futbolu, tzn. chodzi mi o jakiś drybling, nieoczekiwane zagranie (podanie), niesygnalizowany strzał, ostra walka itd.

Hm... z reprezentacji wziołbyś Rasiaka ? czy Niedzielana ? ciekawe jak długo by pograli a jak długo na rezerwie (nasz "kochany" Olibabebe jest przykładem)to samo by było z zawodnikiem Zagłębia, przyuważ że we włoszech nie szuka się talentu tylko grają już Ci co go posiadają (klasa i nazwisko zawodnika się liczy)
Takie jest moje zdanie
Pozdro ! !
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez CharoN^ 2003-11-20, 2:51 pm

_ToMaSzEk_ napisał(a):
CharoN^ napisał(a):Ja bym nie był taki pewny, że nikt z Zagłębia nie ma szans w Torino. Co do reprezentacji to bez komentarza bo oczywiście przesadziłeś.... Wg mnie Ujo i Lacha grają coś podobnego do Włoskiego futbolu, tzn. chodzi mi o jakiś drybling, nieoczekiwane zagranie (podanie), niesygnalizowany strzał, ostra walka itd.

Hm... z reprezentacji wziołbyś Rasiaka ? czy Niedzielana ? ciekawe jak długo by pograli a jak długo na rezerwie (nasz "kochany" Olibabebe jest przykładem)to samo by było z zawodnikiem Zagłębia, przyuważ że we włoszech nie szuka się talentu tylko grają już Ci co go posiadają (klasa i nazwisko zawodnika się liczy)
Takie jest moje zdanie
Pozdro ! !

Zgodzę się z Tobą że tam nawet w SERIE B, grają zawodnicy z wrodzonym talentem, ale myslę że jeśli pojechałby tam teraz na testy Niedzielan lub Rasiak (którzy ostatnio dysponują niezłą formą) to mieliby szansę grać nawet w pierwszym składzie.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2003-11-20, 2:57 pm przez CharoN^, łącznie edytowano 1 raz
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez CharoN^ 2003-11-20, 2:55 pm

_ToMaSzEk_ napisał(a):

Takie jest moje zdanie
Pozdro ! !

Zgodzę się z Tobą że tam nawet w SERIE B, grają zawodnicy z wrodzonym talentem, ale myslę że jeśli pojechałby tam teraz na testy Niedzielan lub Rasiak (którzy ostatnio dysponują niezłą formą) to mieliby szansę grać nawet w pierwszym składzie.

Pozdrawiam
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez zgredos 2003-11-20, 5:42 pm

CharoN skoro uważasz że nasi kopacze mogliby grać w lidze włoskiej to czemu nikt tam nie gra? A grają (częściej grzeją ławy) w średnich klubach ligii niemieckiej, belgijskiej, ukraińskiej.
zgredos

Postprzez WOJTEK 2003-11-20, 6:29 pm

WYLUZUJCIE.NIKT TAM NIE ZOSTANIE.POGRZEJĄ TYŁKI I WRÓCĄ.SĄ ZA SŁABI NA 2 LIGĘ WŁOSKA.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Madball 2003-11-20, 10:46 pm

WOJTEK napisał(a):WYLUZUJCIE.NIKT TAM NIE ZOSTANIE.POGRZEJĄ TYŁKI I WRÓCĄ.SĄ ZA SŁABI NA 2 LIGĘ WŁOSKA.

Na 99% tak będzie.
Madball

Postprzez kamilos 2003-11-20, 11:34 pm

nA 100% TAK bedzie
kamilos

Postprzez CharoN^ 2003-11-21, 4:02 pm

zgredos napisał(a):CharoN skoro uważasz że nasi kopacze mogliby grać w lidze włoskiej to czemu nikt tam nie gra? A grają (częściej grzeją ławy) w średnich klubach ligii niemieckiej, belgijskiej, ukraińskiej.

Zauważ parę najważniejszych uwag. Po co działacze z jakichś klubów choćby SERIE B jeśli :
1. Po pierwsze --> Po co klub z SERIE B ma ściągać polaków do swojej drużyny :
- Myślę że żaden z naszych dobrze rokujących się na przyszłośc piłkarzy nie chciałby sobie "spaprać" kariery idąc do Włoch, gdzie bardzo trudno rozwija się karierę.
- Po co klub z SERIE B ma ściągać jakiegoś Polaka jeśli tam jest pełno młodych, utalentowanych piłkarzy (trzeba poprostu umieć wyszukiwać).
2. Po drugie --> To że nasi grają w średnich klubach ligi niemieckiej lub belgijskiej (pomijając ukraińską), spowodowane jest faktem że np. w Niemczech mile widziani są Polacy. (Gra sporo w Bundeslidze, a także w II lidze).

Pozdrawiam
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Franz 2003-11-21, 5:33 pm

CharoN^ napisał(a):2. Po drugie --> To że nasi grają w średnich klubach ligi niemieckiej lub belgijskiej (pomijając ukraińską), spowodowane jest faktem że np. w Niemczech mile widziani są Polacy. (Gra sporo w Bundeslidze, a także w II lidze).

Ale tu chodzi o to że Polacy grają w średnich klubach w Ligach europejskich. Ale np we Włoszech nie ma żadnego Polaka, to samo w Hiszpanii. A Premiership gra jeden Polak, ale on jest bramkarzem. Niedawno "grał" jeszcze Świerczewski ale to była pomyłka. Polacy za to grają w takich silnych klubach jak druga liga niemiecka albo np. Herta ale widziałeś jakie ten klub ma wyniki w tym sezonie. A zwrócić uwaagę trzeba jeszcze na to, że oni często siedzą cały mecz na ławce lub wchodzą tylko na końcowe minuty.
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez zgredos 2003-11-22, 11:57 am

CharoN odpowiedział Ci już Franz zgadzam się z jego wypowiedzią. Poza tym odpowiedziałeś sobie sam pisząc (o czym ja też pisałem) że we Włoszech jest bardzo dużo utalentowanej młodzieży. Co do Zagłębia to ostatnio w prasie pisze że do Włoch pojedzie najprawdopodobniej cała drużyna a nie tylko kilku zawodników.
Pozdrowienia
zgredos

Postprzez CharoN^ 2003-11-22, 12:46 pm

zgredos napisał(a):CharoN odpowiedział Ci już Franz zgadzam się z jego wypowiedzią. Poza tym odpowiedziałeś sobie sam pisząc (o czym ja też pisałem) że we Włoszech jest bardzo dużo utalentowanej młodzieży. Co do Zagłębia to ostatnio w prasie pisze że do Włoch pojedzie najprawdopodobniej cała drużyna a nie tylko kilku zawodników.
Pozdrowienia

Mogą jechać wszyscy, przecież to tylko wyjdzie im na lepsze. Im dłużej zadomowili by w Turynie tym lepiej dla nich. Każdy trening mógłbybyć dla piłkarzy z Sosnowca pouczający. Nie ma co gdybać bo i tak wszyscy powrócą na Ludowy.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Puzon 2003-11-22, 2:58 pm

Ale ludzie oni jada na staz , a nie na testy.Przeciez te dwie rzeczy nie sa rownoznaczne. Posiedza tam tydzien i wroca. Co wy robicie za spekulacje??
Puzon
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna